Arteta velebí Aubameyanga: Do své hry přidal úplně nové prvky. Je radost to sledovat

26.10.2021, 15:54
Aktuality
Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)
Londýnský Arsenal v posledním kole po skvělém výkonu porazil Aston Villu 3:1 a posunul se na desáté místo tabulky. Jedním ze střelců úspěšného večera Gunners byl i kapitán Pierre Emerick Aubameyang, který sice neproměnil penaltu, ale z následné dorážky už se nemýlil. V rozhovoru pro klubovou televizi se o jeho aktuálních výkonech rozhovořil manažer Mikel Arteta.

"Vedle jeho střílení gólů a gólových oslav, všimli jste si toho, jak běhá? Jak se okamžitě vrhá do presinku, jak soupeře nahání po hřišti, jak řídí a organizuje hru? To jsou oproti dřívějším dobám velké změny," vypočítává španělský kouč.

Aubameyang byl už během loňské sezóny často právem kritizován za příliš nízkou snahu pomáhat týmu ve snaze získat míč, vracet se sprintem na vlastní polovinu nebo burcovat spoluhráče, když se nedařilo. Přestože už nějakou dobu nosí gabonský reprezentant kapitánskou pásku, málokdy jste ho viděli za tým skutečně bojovat a obětovat se. Občas působil dokonce otráveně a bez zájmu o hru, to se nyní změnilo. "Preferuji právě tohoto Aubu, ne toho předchozího, který byl často statický a jediné, co ho zajímalo, bylo střílení gólů."

V utkání proti Aston Ville nastoupil Aubamyeang na hřiště společně se svým oblíbeným parťákem Lacazettem. Francouzský útočník z kraje sezóny hrál jen velmi zřídka a hlasitě se začalo mluvit o jeho odchodu, například do Juventusu. Lacazette si ale fanoušky drží na své straně právě tím, co dříve Aubamyeangovi chybělo. Když se nedaří, což zná Arsenal v poslední době velmi dobře, neustále se snaží strhnout tým k lepšímu výkonu a je schopen se obětovat a bojovat s nepříznivými výsledky.

Byl to právě Lacazette, který v předminulém kole zachránil pro Gunners v nastavení bod s Crystal Palace a s obrovskými emocemi slavil před domácími fanoušky. Obětavý výkon předvedl Francouz i proti Villans, kde schytával od soupeřů hodně nevybíravé zákroky a když střídal, vyprovázel ho hromový potlesk z tribun.

"Jdou všem ostatním příkladem a to nejen v zápasech, ale i při trénincích. Oproti předchozím sezónám ještě narostl jejich význam pro náš tým," všímá si práce obou opor Arteta a uzavírá: "Uvědomili si svou roli v týmu."

O tom, jak nejen Lacazette s Aubameyangem dokáží bojovat za svůj klub, se můžeme přesvědčit už dnes večer, kdy se Gunners v rámci Ligového poháru utkají s nevyzpytatelným Leedsem.

Autor: David Ullrich / arsenal.com

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele