Arteta musí s celým Arsenalem doufat v Moyesovu pomoc, volat mu ale nebude

17.05., 18:52
Aktuality
Mikel Arteta (© AFP)

Manažer Mikel Arteta si snaží před nedělním finišem anglické fotbalové ligy stále uchovat optimismus, přestože jeho Arsenal nemá režii bitvy o titul ve svých rukou. "Kanonýři" budou v závěrečném kole hostit Everton a vzhledem k tomu, že ztrácejí dva body na vedoucí Manchester City, nutně potřebují také ztrátu lídra tabulky. "Citizens" nastoupí proti West Hamu, na jehož lavičce se bude loučit David Moyes. Arteta prý přesto svého bývalého kouče z Evertonu o pomoc žádat nebude.

Dvaačtyřicetiletý Španěl se ocitl v kuriózní situaci. Po skončení aktivní kariéry nastoupil do Manchesteru City jako jeden z asistentů krajana Pepa Guardioly. V prosinci 2019 se Arteta stal hlavním trenérem Arsenalu, s nímž se teď pokusí svému bývalému šéfovi překazit zisk čtvrtého titulu v řadě. Spoléhat navíc musí nejen na výhru svého týmu, ale také na senzační pomoc dobrého známého. Moyes byl Artetovým koučem po celou dobu jeho angažmá v Evertonu v letech 2005-2011.

"Je zbytečné, abych mu volal. Moc mi pomohl, byl důležitý pro mou fotbalovou i trenérskou kariéru," připomněl Arteta na předzápasové tiskové konferenci společné působení s Moyesem v Goodison Parku. "Teď by nám mohl pomoci splnit můj velký osobní sen. Nezbývá nám, než si přát, aby nám West Ham pomohl."

Celá Anglie žije velkým nedělním rozuzlením Premier League. "Je to jeden z největších týdnů pro mnohé z nás. Teď přichází nejdůležitější okamžik. Jsme nadšení a nemůžeme se dočkat neděle. Jsme velmi optimističtí, pokud jde o výsledek. Naděje tu je. Musíme odvést svou práci, protože Everton bude těžký soupeř. Pak musíme popřát West Hamu, aby měl opravdu dobrý den," neztrácí Arteta naději.

V úterý jeho tým doufal v pomoc někoho třetího marně. "Citizens" v dohrávce porazili Tottenham a po osmém vítězství za sebou se posunuli do čela tabulky s dvoubodovým náskokem před druhým Arsenalem. V Anglii v případě rovnosti bodů rozhoduje o umístění celkové skóre. Arsenal ho má o jeden gól lepší než City, proto se upíná k eventualitě, že lídr tabulky remizuje, zatímco on sám Everton porazí.

Pravděpodobnost, že by Manchester City nevyhrál, je však i podle sázkových kanceláří mizivá. "Je opravdu těžké porazit jakéhokoli soupeře v Premier League, zvlášť když je něco v sázce. Jasně, není to v naší moci. Jsou k titulu o kousek blíž než my, ale budou hrát s kvalitním soupeřem," uvedl Arteta. Na skóre zápasu City se soustředit nebude. "Na telefonech bude 60 tisíc fanoušků, zaměstnanců a mých asistentů, takže si myslím, že to bude stačit!"

Autor: ČTK

Komentáře (81)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Ty vole volal mi Arteta...

Reagovat
LeonardoUžoa

Co chtěl, čurák?

Reagovat
cr7sux

no nic

Reagovat
vceradnesazitra

A cos mu na to řekl?

Reagovat
Salfovic

No nic.

Reagovat
dantetomas

Tos mu rek dobre, ty vole

Reagovat
Man__United

Souček v 95 minuta vyrovná na 1-1

Reagovat
Golasso

Jestli WHU tou dobou povede 1:0, tak možná

Reagovat
Maximm9
Reagovat
Salfovic

Panebože, to tahle šaškárna nestačila se slepiciema ?

Reagovat
Golasso

Slepicie je italsky slepice?

Reagovat
Salfovic

Ne, jen mám neposedný pravý prostředníček.

Reagovat
GabrielBatistuta

Ty divochu...

Reagovat
Figurehead

Reagovat
pesky passer-by

To bude epické vyvrcholenie. Moyes dovedie Kladivárov ku tesnému víťazstvu alebo k tesnej remíze a Arsenal vyhrá s Evertonom a po 20 rokoch získa titul.

Toto celé je zatiaľ v rovine želania. Snáď to bude ralita

Reagovat
GabrielBatistuta

Těsná remíza

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kinky7

Jinak zítra na dálku fantastický souboj o titul WSL Chelsea na Utd a my na Ville, rozdíl před posledním zápasem 2 góly v skóre. Takže Utd do toho

Reagovat
Ladas321

West Ham o nic nebojuje, aby měli šanci na výsledek proti City na Etihad v takovém zápase, tak by museli celý zápas potit krev, předvést možná jeden z nejlepších výkonu sezóny a to je skoro nemožné se takhle namotivovat v zápase ve kterém nemají co získat. Teď je taky před eurem, takže nikdo nechce riskovat zranění. Podle mě si to hráči West Hamu půjdou užit a dostanou 4 góly.

Reagovat
masly008

Jediné co je muže hecnout je rozlučka s Moyesem.

Reagovat
fenixLFC

mozno ich motivuje kava zdarma pre coufala

Reagovat
Front hell

Neber to

Reagovat
Miguel19

AKTUÁLNĚ: Estevão Willian se dohodl, že bude od poloviny roku 2025 hrát za Chelsea. Vylepšená nabídka Blues činí garantovaných €65m, kterou Palmeiras přijalo. Bude se jednat o nejdražší přestup hráče z Jižní Ameriky do Evropy ve fotbalové historii.

Reagovat
M0rb1D4S

Chápu, že to má být nějaký super talent, ale kupovat za takovou pálku hráče na pozici, kterou máme už teď skvěle pokrytou na x let dopředu, to je prostě píčovina.

Reagovat
Greaber

To je o 20 víc než dal Real za Viniciuse, my si prostě nedáme pokoj. Navíc není to ten jak všude vypráví jak miluje Barcelonu a chce za ní hrát do konce života?

Reagovat
Svatej

Tak Real Viniciuse kupoval pred x lety... Vyjde podobně

Reagovat
Ladas321

Dobře vyhozené prachy mladým jihoamericanum v Anglii nevěřím.

Reagovat
Salfovic

Navíc tenhle se ještě ani nezačal holit a prohánět holky.

Reagovat
j_mrazik

V 17? V Brazílii? Ten už má tak 4 děti, o kterých neví.

Reagovat
tortuga

Reagovat
J0EL

A 4 znasilnenia

Reagovat
iamek

Reagovat
tortuga

Neymar?

Reagovat
imp.

Neymar byl drazsi, ale asi tady brali tu jeho puvodni oficialni cenu tj. 57 mega euro. Ono az casem a s pomoci soudnich procesu se to vypracovalo na 88 mega.

Reagovat
Ladas321

U Neymara nikdo opravdovou cenu ani nezná

Reagovat
Maximm9

To je extrem proste nikdy jsem nechapal ty nakupy decek z Brazilie za 40mega atd... a pak prijdeme my a dame za nekoho 65.

Ja treba netusim vubec, kdo to je. Zajimal se o nej treba Real a proto ta cena je takhle vysoka, nebo proc stoji tolik ?

Reagovat
SunFells

Protože se o něm dva roky mluví jako o největším brazilském talentu od Neymara.

Reagovat
Maximm9

Takovych Messi, Neymaru a ROnaldu tady uz melo byt. No uvidime, cena silena.

Reagovat
SunFells

Klidně jmenuj.

Reagovat
Maximm9

Budu jmenovat a chytnes me za slovo jako ted Myslim si, ze poslednich 10let se uz parkrat napsalo, ze je nekdo dalsi Messi,Neymar nebo Ronaldo po jedne vydarene sezone.

Reagovat
SunFells

Ansu Fati byl před Laminem a Estevaem jediný upřímně.

Reagovat
Bandita_Harry

Bojan Krkić

Reagovat
SunFells

Jo, ale to je dokonce starší hráč než Neymar a už předtím jsme se v tom vlákně přestali držet brazilců.

Reagovat
r.mrazik

To je Endrick ne?

Reagovat
tortuga

Reagovat
SunFells

Dobré PR Endrick není o moc výš než Roque, s Estevaem se poměřovat nemůže.

Reagovat
r.mrazik

kdo se v tech detech ma vyznat...

Reagovat
SunFells

Madridské děti evidentně ne

Reagovat
tortuga

Tak podstatné je, že se v nich vyzná náš skauting, který dominuje na brazilském trhu.

Reagovat
SunFells

Váš scouting o tomhle ale ví.

Reagovat
Mateo16

Áno Real o neho bojoval ale dohoda nebola možná pretože jeho agent Andre Curry je na blackliste.

Po Endrickovi najväčší talent v Brazílii , tie peniaze sú vpohode. Problém môže byť pri rozvoji mladých hráčov tam moc Chelsea silná nie je

Reagovat
SunFells

Po Endrickovi

Reagovat
tortuga

Tebe ty Estevaovy highlighty na youtubu nějak nadchly, jak tak pozoruju.

Reagovat
Mateo16

To nehovorim ja iba pozri si Picona a Rodru z Releva alebo Maria Cartegenu z The Athletic všetci reportuju ze Endrick je navcsi talent ako Estevao

Jasne buducu sezonu Endricka caka tragickych 300 minut v Reale Acku to ale na tom nič nemeni

Reagovat
SunFells

Reagovat
Maximm9

To je nejaky novy Mino Raiola ?

No, rozvoj mladych hracu ma Chelsea jeden z nejlepsich na svete si troufnu rict. Problem je to zapracovani do A tymu a posilani jich po hostovackach. Treba se to pod Boehlym zmeni, Amici jdou hodne cestou rozvoje mladych, jen jich musi xx nakoupit nejdriv

Reagovat
Greaber

Další z dlouhé řady potencionálních super talentů. Barcelona ho chtěla moc a dlouho na tom pracovala a divím se, že to nevyšlo, protože on vůbec neskrývá svoji touhu za ten klub hrát, navíc novináři mu dali přezdívku "Messinho", takže k nám určitě rád nejde, že jeho pozici máme vyřešenou na mnoho let dopředu mu taky nepomůže, vůbec tohle nechápu.

Reagovat
SunFells

Yamal Lamine

Reagovat
tortuga

Je to úplně v pohodě cena. Pokud mu vytvoříte vhodné podmínky pro růst a dáte mu čas. V létě 25 k vám přijde ještě ten Ekvádorčan, taky levonohý křídelník, zajímavé.

Reagovat
Luc-Luc

Čukotka zas kupuje nonamy za miliardy?

Reagovat
SunFells

Nebo jen žiješ v jeskyni

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mateo16

Veľa šťastia s Andre Curym , neviete čo kupujete.

To co zažíva Barcelona s Roquem vás čaká tiez

Reagovat
j_mrazik

Chelsea je super na vývoj mladých… Pokud je pošle do zahraničí a pak prodá.

Reagovat
Edgewalker

Nuda, hlavně ať si poslední zápas užijeme a uvidíme jak se nám bude dařit příští rok. West Ham stejně dostane minimálně čtyřku, jakkoliv bych si přál, aby Souček ukázal třikrát svůj vrtulníček.

Reagovat
vladis271
Reagovat
mayday

Prej tie peniaze sú v pohodě, další borec úplně v pohodě cena

Ty vole kupovat šestnáctileté sedmnáctileté děcka za 40 50 60+ milionů euro je úplně v pohodě Hrozný kam to spěje.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
tortuga

Tak si vem, kolik bys dneska zaplatil za Viníciuse nebo Rodryga, 150, 200m?. A u Estevaa je hodně vysoká pravděpodobnost, že se z něj za několik let stane podobně kvalitní hráč. Tohle jsou hodně chytré nákupy. Samozřejmě třeba 1 případ z 5 nevyjde, ale to je ten risk, no. Podobnou cenu zaplatila Chelsea za Sterlinga, za 10 let uvidíme, ktery nákup se víc vyplatil.

Reagovat
kissak

Takovejch vysokejch pravděpodobností už bylo a jak to dopadlo. U takhle mladejch kluků nikdy nevíš.

Reagovat
Salfovic

1 případ z 5 nevyjde ?

To spíš bude obráceně.

Reagovat
j_mrazik

Dobře, tak kup 5 hráčů za 65 mega = 325 mega a jeden z nich možná bude mít hodnotu 150. Gratuluju. Tvoje matika nějak nematikaří. Navíc Chelsea je v tomhle fakt divná. To zapracování a nákupy jsou takový hala bala náhoda FM.

Reagovat
Ladas321

Ale on napsal, že 1 případ z 5 nevyjde, takže 4 budou úspěšní = 4x150

Reagovat
j_mrazik

Jo, jeden z pěti NEVYJDE. Aha, tak to je dost optimistickej výhled. Stačí se podívat na 10 letou historii nákupů Realu a Barcelony tímto směrem. A tam je pro ně aklimatizace asi tak 10x jednodušší než v Anglii. Ti kluci poprvé zažijou studený déšť a už budou volat agentovi, že chtějí pryč.

Reagovat
tortuga

Tak bavíme se o nákupech mladých Brazilců, nebo celkově mladých talentů, za velké peníze. Když se podívám na nás, tak Vinícius a Rodrygo se vydařili a jsou to světoví hráči, Reinier byl propadák, teď uvidíme, co Endrick.

Reagovat
r.mrazik

Tak ono to je hustý...třeba takový Kerlon byl taky zajímavý

Reagovat
imp.

Ty decka kupujou za tolik, protoze o 3-4 roky starsi hraci s podobnym potencialem stoji 2x tolik.

Reagovat
icemike

Je to sice 35+25, ale aj tak

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/historyinmemes/status/1791695459393868205?s=46

Letošní letní příprava v MU je jasná

Reagovat
LaVolpe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele