Arteta a Hudson-Odoi byli pozitivně testováni na koronavirus

13.03.2020, 10:03
Aktuality
Arsenal oznámil, že byl manažer Mikel Arteta pozitivně testován na nákazu koronavirem. Všichni členové londýnského klubu, kteří se španělským manažerem přišli do styku, zamířili do karantény...

Zatímco o víkendu Arsenal těsným rozdílem porazil londýnského rivala West Ham United, středeční dohrávka, ve které se měl střetnout s Manchesterem City, byla odložena.

Důvodem byla skutečnost, že se koronavirem nakazil Evangelos Marinakis, který je majitelem Olympiakosu Pireus, jenž nedávno z Evropské ligy vyřadil právě Gunners.

Majitel řeckého klubu, jenž stojí i v čele Nottinghamu Forrest z League Championship, se měl setkat s některými hráči Arsenalu na trávníku, proto byla u vybraných hráčů nařízena čtrnáctidenní karanténa. Nakonec však byla nákaza odhalena u manažera Mikela Artety.

"Zdraví našich zaměstnanců a široké veřejnosti je pro nás prioritou a to je to, na co se nyní zaměřujeme. Naše myšlenky jsou s Mikelem. Jednáme s odpovědnými lidmi, abychom nastalou situaci zvládli, a těšíme se, až se vrátíme k tréninkům a zápasům," řekl generální ředitel londýnského klubu Vinai Venkatesham.

Celý první tým Gunners zamířil do karantény, kde bude pobývat i část zaměstnanců klubu a pracovníků akademie, kteří se mohou vrátit do práce až po absolvování testů.

Problémy v tuto chvíli řeší také Chelsea, nakažen je totiž křídelník Callum Hudson-Odoi. Nad dalším pokračováním Premier League, která se měla hrát bez diváků, se tak vznáší velký otazník.

Autor: Jiří Vojík / arsenal.com, vi.nl

Komentáře (1024)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele