Arsenal si pojistil kapitána Ödegaarda do roku 2028

22.09.2023, 11:27
Aktuality
Martin Ödegaard a Mikel Arteta (© twitter.com/Arsenal)

Kapitán londýnského Arsenalu Martin Ödegaard prodloužil s londýnským klubem smlouvu do roku 2028. "Kanonýři" to oznámili na svém webu. Podle médií se čtyřiadvacetiletý norský záložník díky nové smlouvě stal nejlépe placeným hráčem Arsenalu.

"Podepsat novou smlouvu pro mě bylo opravdu snadné z mnoha důvodů," řekl Ödegaard. "V první řadě to, co teď s klubem prožívám je něco mimořádného a já chci být u toho. Moc se těším na to, co přijde. Našel jsem místo, kde se mohu opravdu usadit a nazývat ho svým domovem."

Ödegaard působí v Arsenalu od předloňského ledna, kdy přišel na hostování z Realu Madrid. Loni v srpnu londýnský celek kapitána norské reprezentace získal nastálo za 30 milionů liber (asi 890 milionů korun).

Ofenzivní záložník debutoval už jako patnáctiletý v norském A-týmu a v šestnácti přestoupil ze Strömsgodsetu do Realu s vizitkou obrovského talentu. V madridském velkoklubu se však Ödegaard neprosadil a zasáhl jen do 11 utkání. Před příchodem do Arsenalu hostoval v Heerenveenu, Arnhemu a San Sebastianu.

Autor: ČTK

Komentáře (155)

Přidat komentář
Jardin

skvělá zpráva

Reagovat
Csaplárova past

Kapitán, který je nejlépe placeným hráčem klubu. Tak by to mělo být všude bez ohledu na post

Reagovat
Kejza

ta představa, že v Barce bere nejvíc Sergi Roberto

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Well

V Realu Nacho.

Reagovat
Csaplárova past

Tak to jsem nevěděl. Že je kapitán a že má takové schopnosti být kapitánem

Reagovat
Well

Ty týmy to často dělají podle počtu let v týmu. Roberto je v Barceloně taky nejdéle pokud se nepletu?

Reagovat
Kejza

jo, je to podle odkroucených let

Reagovat
Csaplárova past

Auba ale nebyl nejdele v Arsenalu, kdyz byl kapitan. Mne to prijde tak 50/50 ale casto vidis kapitana, ktery neni v klubu nejdele

Reagovat
Kejza

však jasně, ale třeba v Barce tohle pravidlo je, jak zmiňoval Well

Reagovat
Nizzie

To je spíše ve Španělsku, především Real a Barca jsou tím známé.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Manik...

Reagovat
vilp

Kolik teď má?

Reagovat
Mastný Chobot

Zatiaľ sa nevie, ale keďže Havertz má z nejakého dôvodu min. 280k, tak asi dosť.

Reagovat
Front hell

Tak teď měl snad 115k, takže si polepšil dost.

Reagovat
Remt

A to tam je třetím rokem, taky jsem v práci třetím rokem, dojdu za zaměstnavatelem s požadavkem o ztrojnásobení platu

Reagovat
Front hell

Tak pokud tu práci odvadis stejně kvalitně a poctivě jako Martin tak by neměl být problém

Reagovat
Kucka

Reagovat
Remt

Ja ji odvadim jeste o trochu lip

Reagovat
EZ

bola tu expresne ze hodnota kadru Arsenalu sa zdvojnasobila za tie 3 roky, tak ak sa zdvojnasobila aj evaluacia vasej firmy a podielal si sa na tom ako Martin tak do toho

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy.

Reagovat
Kucka

Chápu, že u Pelleho bys to těžko kousal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tak skoro je..

Reagovat
Front hell

Luxus.

Reagovat
Nizzie

Supér

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
wyqinac

super video

Reagovat
PP

Prosím o zaslání děkovného dopisu do Realu Madrid..

Reagovat
Well

Předtím Özil teď Ode, zasobárna kreativity.

Reagovat
Pony Slaystation

snad nedopadne stejně

Reagovat
EZ

celkovo tie nakupy z vacsich klubov im idu dobre, aj Alexis, a teraz Zinch a Jesus. Akurat ten Ceballos sa nechytil, ale tak bol to len loan

Reagovat
Well

Ceba zase hrál dobře poté, co se vrátil z Arsenalu.

Reagovat
VersaceChain

Pekne se vytahl, uprimne po tom neskutecnemu hypu a prvnich sezonach v Realu/na hostovackach jsem necekal, ze se z nej opravdu stane svetovy hrac

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neon

Reagovat
Pepe1911

je výbornej, radost ho sledovat

Reagovat
misomy6

Ale veď bol vždy dobrý hráč, aj v 17 hral dobrý ( nie svetový) futbal… ale Cules s ich Halilovicom ci kto to bol, to bol hype

Reagovat
Jordi Alba

A kolik ten váš Odegaard dal za kariéru gólů takovému FC Volendamu, co?

Reagovat
misomy6

Bohužiaľ to nie je nás Odegard ale Odegard gunners

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně jim těch gólů dal možná i víc, pokud proti nim někdy hrál.

Reagovat
janinho

myslis po tom ako sa hned v 1.sezone v San Sebastiane dostal tusim v 20 rokoch do zostavy roka? toto bol od realu jeden velky vlastny gol, ze tam potom nedostal poriadnu sancu. Zizou ho po tej 1.sezone u sociek nezmyselne stiahol (este sme za to aj platili( aby ho potom posadil na lavicku a prakticky mu nedal sancu. pritom pokojne mohol este ostat rok u sociek. odegaard, hakimi a podla mna aj reguilon boli v tomto smere ciste faily sucasneho vedenia. a ked vidim co teraz predvadza kubo a ako sa uz spekuluje, ze ho za 30m vykupime naspat tak mi to pride presne to iste. kupme ho, aby sme ho mohli zase posadit a nedat mu sancu... to je normalne "k posrani" ako real zachadza s niektorymi talentmi. potom ze preco mame noveho odchovanca v kadri raz za priestupny rok (to som mozno este aj prehnal).

Reagovat
Well

Přesně si vyjmenoval největší prusery na ktere doplacime az ted.

Reagovat
janinho

ako az ted? marcelo bol v kadri navyse od momentu ked ho reguilon posadil pod solarim, odegaard by sa urcite nestratil keby dostaval viac sanci, aj ked jasne ze arsenal nema kroosa s modricom a carvajal mal posledne sezony tiez ako na hojdacke a neverim ze by ho hakimi tiez neposadil.

Reagovat
Well

No že v době, kdy se prosadil takový Hakimi nebo Ode nás ty pozice tolik netrapili a bylo kratkozrake se jich zbavit. V současné době přesně na tohle doplacime nejvíc. Oba kraje neporesene a kreativita taky špatná.

Reagovat
misomy6

Pre mna je úplne opustenie hry s CAM (SOZ) a prechod na 2x CM (SZ)… veď to nie je len Odegard ale aj Isco, James Rodriguez, Ozil…všetko ofenzívny zaloznici ( aj keď Ozil bol Mourinhov prestup a ako sa ukázalo Perez ich postupne všetkých predal, asi tam to bolo aj trochu osobne)

Reagovat
VersaceChain

no myslel jsem spis ty tri roky v Eredivisii nebo kde to hral

Reagovat
janinho

ved mal vtedy nejakych 17 rokov preboha. fakt neviem ci niektori cakali ze si v 17tich povodi celu eredivisie ale napr. CR v tom veku tiez len zbieral prve skusenosti v portugalskej lige. za hype moze bulvar, to uz ten chlapec nema ako ovplyvnit. novinari mohli za to ze freddy adu bol pre vacsinu deciek novy pele a nakoniec urobil karieru na urovni hraca priemerneho timu slovenskej ligy. odegaard na kazdom z tych hostovaciek napredoval a v sociedade hral fantasticky a zasluzil si bud aby tam pokracoval, alebo aby dostal u nas poriadnu sancu. neviem ci za to mohol viac zizou alebo perez, ci zizou perezovi povedal ze mu proste sance neda a perez ho tvrdohlavo stiahol aj tak lebo sa bal ze sa moze zranit a jeho cena pojde dole, tak ho aspon strely za menej ale znizi tym koronove straty...

ale proste bol predany pod cenu, presne ako hakimi. za tu cenu to bol pre arsenal no brainer. ked si clovek uvedomi kolko museli uz skor vysolit za takeho pepeho... tak Odegaarda dostali skoro zadarmo

Reagovat
VersaceChain

hral tam tri roky od 18 do 20...

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mastný Chobot

Vážený pán prezident Perez,

dovoľte mi touto cestou vyjadriť veľkú vďaku za váš zásadný krok pred dvoma rokmi, kedy ste súhlasili s prestupom Martina Odegaarda do nášho klubu, Arsenalu. Je to pre nás čestný a nesmierne dôležitý moment v našej histórii, a chcel by som vám za to osobne a v mene nášho klubu vyjadriť našu hlbokú vďačnosť.

Od príchodu Martina do Arsenalu sme boli svedkami jeho neustáleho rastu a prínosu pre náš tím. Jeho talent a oddanosť futbalu sú viditeľné každým zápasom, ktorý odohráva v našom drese. Jeho prítomnosť na ihrisku nám priniesla nielen športový prospech, ale aj duchovnú hodnotu pre náš tím.

Je zrejmé, že vaša viera v Martina a vaša ochota ho pustiť do nášho klubu mala pre nás obrovský význam. Jeho prítomnosť posilnila našu stredovú časť a pomohla nám dosiahnuť významné úspechy v rámci súťaží.

Vďaka Martinovi sme získali nie len skvelého futbalistu, ale aj skvelého človeka. Jeho profesionalita a oddanosť sú príkladom pre všetkých členov nášho tímu.

Chcel by som zdôrazniť, že tento prestup nebol len transakciou, ale skutočným partnerstvom, ktoré sme so všetkou vážnosťou brali. Dúfam, že naše pozitívne vzťahy budú pokračovať aj v budúcnosti.

Ešte raz vám ďakujem za dôveru, ktorú ste nám prejavili pred dvomi rokmi. Martin Odegaard sa stal dôležitou súčasťou našej futbalovej rodiny a je to vďaka vám. Tešíme sa na budúce úspechy a spoluprácu medzi našimi klubmi.

S úctou,

PP

Reagovat
Well

Reagovat
vilp

Poděkuj spíš Zidanovi, to je hlavně jeho zásluha.

Reagovat
Well

A Vitesse se Sockama, kde ho rozehráli.

Reagovat
romeo351

vy jste fakt už kokoti

Reagovat
Kucka

*choboti

Reagovat
Neon

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Front hell

Reagovat
Bakary3

ten jeho přestup, to byla krádež.

Miluju ho

Reagovat
Gunner14

Reagovat
PP

touché.. Jenom si nejsem jistý, zda tomu porozumí Perez ve Slovenštině.. Poprosím o Španělštinu..

Reagovat
masly008

Estimado presidente Pérez,

Permítanme aprovechar esta oportunidad para expresarles mi gran agradecimiento por el paso decisivo que dieron hace dos años cuando aceptaron el traspaso de Martin Odegaard a nuestro club, el Arsenal. Este es un momento honorable y extremadamente importante en nuestra historia, y me gustaría expresarle nuestro profundo agradecimiento personalmente y en nombre de nuestro club.

Desde la llegada de Martin al Arsenal, hemos visto su continuo crecimiento y contribución a nuestro equipo. Su talento y dedicación al fútbol se ven en cada partido que juega con nuestra camiseta. Su presencia en el campo nos trajo no sólo un beneficio deportivo, sino también un valor espiritual para nuestro equipo.

Es obvio que su fe en Martin y su voluntad de permitirle unirse a nuestro club fue de gran importancia para nosotros. Su presencia fortaleció nuestro mediocampo y nos ayudó a lograr éxitos significativos en las competiciones.

Gracias a Martín conseguimos no sólo un gran futbolista, sino también una gran persona. Su profesionalismo y dedicación son un ejemplo para todos los miembros de nuestro equipo.

Me gustaría subrayar que esta transferencia no fue sólo una transacción, sino una asociación real que nos tomamos muy en serio. Espero que nuestras relaciones positivas continúen en el futuro.

Gracias una vez más por la confianza que nos mostraste hace dos años. Martin Odegaard se ha convertido en una parte importante de nuestra familia futbolística y es gracias a vosotros. Esperamos futuros éxitos y cooperación entre nuestros clubes.

Tuyo sinceramente,

PÁGINAS

Reagovat
Well

Reagovat
PP

Reagovat
janinho

presnejsie by sa to ani nedalo vystihnut. ak pre pereza je prestupom desatrocia kupa kroosa tak predaj hakimiho a odegaarda je fail 20rocia.

Reagovat
r.mrazik

nemate zac a chtel bych vam pogratulovat k uzasnym vysledkum,kdy jste se dostali z 8 na neskutecne 2 misto, my za tu dobu vyhrali jednou ligu a jednou ligu mistru

S uctou

Perezik

Reagovat
Mastný Chobot

Si zabil

Reagovat
Nikikrew

je to tak

Reagovat
Bakary3

Tak to bylo hodně špatný

Tady jde o to, že přišli o top hráče za mrzkej peníz, to od tebe byla taková dost mimo kyselá poznámka

Reagovat
Well

Tak stejně na něm vydělali a bohužel pro něj nebylo místo, jak psali výše doplatil na to už Ozil, James nebo Isco. Nejhorší podle mě je pořád odchod Hakimiho.

Reagovat
Bakary3

Vydělali vůči jeho ceně kterou za něj dali, prodělali vůči jeho schopnostem.

Že by nebylo místo.. kreativita jim bude dost chybět, navíc si myslím, že ve Španělsku by ode zahrál i CM po Kroosovi

Reagovat
Well

Souhlas s tou cenou. Kreativita chybět bude, ale v době kdy odcházel pro něj místo nebylo. Spíš je blbý, že si u něj nenechali opci nebo 50% jako to obvykle dělají.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bbbauch

To je hodne cringe teda

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Man__United

PL u nás bude dál na Canal Sport minimálně do roku 2028 https://www.broadbandtvnews.com/2023/09/21/canal-renews-premier-league-rights/

Reagovat
Mastný Chobot

skvelé

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
JohnnyBravo

2028? nekupovali se vždycky ty práva tak na 2 roky max? Skvělá zpráva, že konečně nebudu muset každé dva roky měnit poskytovatele TV

Reagovat
Man__United

Vždycky se kupují práva na 3 roky, teď aktuálně by vypršely za dva roky, ale už teď Canal+ prodloužil o další 3 roky pro regiony Česko-Slovensko, Švýcarsko a Vietnam

Je to celkem změna že to někdo koupil na tolik let dopředu, pamatuju si že jednou ještě týden před startem sezóny nikdo nevěděl kdo to koupí

Reagovat
JohnnyBravo

Super, aspon má člověk na chvíli klid. Musim říct, že se mi ten jejich projekt na naše poměry líbí.

Reagovat
masly008

Co jsem někde četl tak PL bude od dalších let prodávat práva ne na 3 roky,ale na 5

Reagovat
Gunner14

Reagovat
avicii

Reagovat
cr7sux

Bych nikdy neřekl, že má furt teprve 24, jak začal být známý od jeho 15, tak to prostě strašně mate

Reagovat
fff

MU banda otvorím twitter a vsade na mna skáču spravy ako kabina MU leakuje veci mediam a ako je kabina nespokojna s EtH, ze ma favoritov, ktorych stavia vzdy a nikdy nekritizuje na rozdiel od inych hracov, ako je kabina velmi nespokojna ako sa riesila situácia s DDG a pod.

Chcem sa spýtať, ci tieto veci spomínal aj niekto seriózny alebo ci su to iba nepodložené twitter rumours.

Reagovat
jenage

Na každém šprochu pravdy trochu.

Reagovat
JohnnyBravo

MU je nejlepším zdrojem pro všechny novináře vzhledem k popularitě a dosahu. Jakmile něco nebude trochu fungovat, budeš podobný věci číst úplně všude. Práce novinářů je vytvářet senzace a na to je MU ideální. Samozřejmě, že na většině může být kousek pravdy, ale řekl bych, že 90% těch článků je bullshit

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Freedo

Reagovat
protiproudu

Práce novinářů rozhodně není vytvářet senzace.

Reagovat
bbbauch

Tech serioznich ne no

Reagovat
cr7sux

Tak nedávno měli všichni jasno, že odchodem toho zpropadeného hada Hendersona bude růžovo, no tak nestalo se

Reagovat
cr7sux

(tedy tím všichni myslím retardy z r/reddevils)

Reagovat
Kucka

Ten měl dělat nějaké dusno?

Reagovat
cr7sux

Na redditu převažovalo přesvědčení, že leakoval sestavy apod

Reagovat
Kucka

Reagovat
iamek

Aniž bych otevřel Twitter, tak můj odhad je Luckhurst, který si většinu zprav proste vymyslí a nehrozí mu žádný postih.

Reagovat
JohnnyBravo

Neni on náhodou člověk, kterej má mít k United blízko a naopak je bránit?

Reagovat
r.mrazik

v naproste vetsine to jsou sracky

Reagovat
Gunner14

Zlatíčko v neděli oslavit tradičně gólem proti Spurs

Reagovat
SunFells
Reagovat
Mastný Chobot

Ödegaarda

Reagovat
EZ
Reagovat
martin.b

@dansheldonsport

Excl: The UK government has admitted its embassy in Abu Dhabi and the Foreign Office in London have discussed the charges levelled at Manchester City by the Premier League, but are refusing to disclose the correspondence.

Reagovat
mimi_united

Spolu s KdB a Brunom najlepší záložník v PL

Reagovat
nani92

škoda, má na viac

Reagovat
SunFells

"Podle médií se čtyřiadvacetiletý norský záložník díky nové smlouvě stal nejlépe placeným hráčem Arsenalu"

Dostal dost

Reagovat
nani92

peniaze nie sú všetko...hovoria hlavne tí čo ich nemajú

Reagovat
SunFells

Horní ret si za ně nekoupíš ...nebo i jo, ale Martin to neudělal.

Reagovat
Mastný Chobot

To aj Onana

Reagovat
nani92

do čiernych sa nekope

Reagovat
lofin9

ešte k tomu aj s ochrnutím horných končatín

Reagovat
Front hell

Zrovna to jediné mu jde

Reagovat
Front hell

Tak snad na to přijde i Bruno

Reagovat
masly008

kromě City kde je KdB a Realu kde ho nechtěli moc lepších destinací není.

Reagovat
Man__United

Erik ten Hag: “Jadon Sancho will NOT be in our squad tomorrow”.

“It depends on him. For the rest, we are preparing for Burnley and that's our focus”.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Man__United

David De Gea is thinking about retiring!

The 33-year-old goalkeeper could end his football career if he does not receive an offer to be the number 1 at a major European club this season.

(Source: @guardian_sport )

Reagovat
JohnnyBravo

Já teda nemám přehled o týmech z La ligy, ale to by o něj fakt nestál nějaký tým jako Sevilla, Villareal apod? Nebo to pro něj neni major european club?

Reagovat
iamek

Pry odmítl Betis. Ale zdroj žádná hitparáda

Reagovat
JohnnyBravo

Mně spíš přijde, že on se teď cejtí tak trochu odkopnutej a už nemá moc motivaci

Reagovat
Man__United

Asi peníze, sice prý odmítl nabídky z Arábie, ale určitě potom co bral skoro 400k týdně nechce jít dolů o moc a pro týmy jako Seville nebo Villarreal je drahý i když je bez smlouvy

Reagovat
JohnnyBravo

Tak nebrat nic je furt míň, než brát málo

Reagovat
Talker

Tak on si vydělal za kariéru u United nějakých 135 mega (hrubého). Přihod k tomu ještě různé sponsorshipy, bonusy, předchozí roky, repre atd a klidně se může dostat ve výsledku hodně vysoko.

V tu chvíli ho už nejspíš 4 miliony hrubého ročně nevytrhnou.

Reagovat
iamek

To nemyslím. V Arábii by dostal ranec.

Reagovat
r.mrazik

snad nepujde k šejkovi a pripadne ukonci karieru

Reagovat
afc

Skvelá správa. Vrchol tohto muztsva ešte len príde a Ode bude pritom.

Reagovat
Citrus41

Some MUFC players are secretly calling for Erik ten Hag to be sacked [ @samuelluckhurst ]

Reagovat
Man__United

Tohoto kašpara už snad nikdo nemůže brát vážně

Reagovat
Frony

Poslední tiskovky jsou celkem mimo z jeho strany, ale za kašpara bych ho asi ještě neoznačil.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
avicii

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Front hell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
iamek

To už dej zdroj nahodne babky, která se prochází po ulici v Manchesteru. Btw před par dny zprava jak celá kabina stojí za ETH jak kvůli výsledkům, tak kvůli Sancha a dnes zázračně je vše naopak

Reagovat
r.mrazik

Sam je srandista

nejvic po odvolani vola jiste Harry, Jadon a Mctom

Reagovat
VTID94

Manchester City have agreed a deal to sign Harrison Parker from Manchester United.

The 16-year old centre-back was offered more money by United, but chose to join City.

(Source: @FabrizioRomano)

Reagovat
iamek

Staré měsíc

Reagovat
herbage

240k plus 60k v bonusech

Reagovat
bbbauch

Takze Havertz porad nejlip placenej?

Reagovat
J0EL

Tak Havertz tym padom asi tiez nebude mat tych 280 ako fix.

Reagovat
Remt

Já toho Havertze stále asi nechápu. Nebo je můj názor na něj až příliš ovlivněný výkony co předváděl v Chelsea. Co on bude hrát vlastně za pozici? A je na ní tak dobrej že bere takové prachy?

Jak říkám můj pohled je asi až moc ovlivněný jeho angažmá v Chelsea ale mě tam přišel.. hroznej, průměrnej, nemastnej neslanej, takovej nijakej. Zkrátka ze strany Chelsea průser, ale průser to byl do doby než ho za velký ranec odkoupil Arsenal, tolik bych za hráče, kterému se tak moc nepovedlo angažmá v PL nedal

Reagovat
J0EL

Tak preplateny je solidne no, co si budeme. Tiez som z toho prestupu nebol velmi nadseny. V poslednom zapas uz ten jeho vykon bol ozaj dobry. Chyba mu ale produktivita a hlavne ten prvy gol. Mozno to potom z neho opadne. Ak by som si odmyslel cenovku a plat tak je to vyborny squad player no

Reagovat
Bakary3

Hráč, který je průměrnej na každým postu, už v leverkusenu jsem ten hype kolem něj nechápal, takovej zpomalenej lenochod.

Bohužel, mikel na něj má asi nějakou úchylku a vysypal za něj takovej ranec...

Od začátku se mi to nelíbilo, třeba se budu mýlit - kezby...

Reagovat
Pony Slaystation
Reagovat
SunFells

Enzo

Reagovat
protiproudu

To je strašný kde hraje.

Reagovat
Bakary3

Tam bych snad párkrát zavěsil i ja

Reagovat
SunFells

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele