Arsenal se dohodl s Dortmundem a Aubameyang se stěhuje do Londýna

31.01.2018, 12:56
Aktuality
Nejdelší sága zimního přestupového období je definitivně u konce. Pierre-Emerick Aubameyang přestoupil z Dortmundu do Arsenalu za více než 63 milionů eur, což je nový přestupový rekord Gunners. Detaily kontraktu ani jedna ze stran nezveřejnila...

Aubameyang je odchovancem milánského AC, tam se však nikdy neprosadil a postupně formou hostování působil v Lille, Monacu nebo Saint-Étienne, kam posléze přestoupil.

Právě u "Štěpánů" rozvinul gabonský rychlík naplno svůj potenciál a nebylo tak divu, že ho zelenobílý celek po roce a půl prodal do Dortmundu za takřka osminásobek pořizovací ceny.

Borussia však této investice rozhodně nemusela litovat, právě naopak. Aubameyang hned ve své premiérové sezóně zaznamenal 13 ligových branek, své maximum však postupně vylepšoval na 16, 25 a loni dokonce jakožto nejlepší ligový střelec zaznamenal jednatřicet zásahů.

Opora reprezentace Gabonu měla sice s BVB platný kontrakt, přesto se začínalo mluvit o jeho odchodu, nakonec však 28letý útočník i nadále zůstal hráčem žlutočerné družiny, které na podzim pomohl dalšími třinácti ligovými brankami. Další však už nepřidá, neboť za více než 63 milionů eur přestoupil do Arsenalu a stal se tak nejdražší posilou tradičního londýnského celku.

Borussia nakonec svoji hlavní oporu uvolnila, neboť Aubameyanga během uplynulých týdnů z disciplinárních důvodů již dvakrát vyřadila z kádru a bylo jasné, že nemá smysl mu bránit ve změně působiště. "Navzdory nepříjemným událostem z minulého týdne je potřeba si uvědomit, že za více než čtyři roky bylo působení Pierre-Emericka Aubameyanga v Dortmundu vyloženě úspěšné. Má na svém kontě mnoho důležitých gólů a stal se součástí týmu, který loni vyhrál DFB-Pokal," řekl sportovní ředitel Michael Zorc. "Přejeme mu všechno nejlepší," vyhlásil.

Příchod Aubameyanga do Arsenalu by měl znamenat rovněž definitivní odchod Oliviera Girouda, jenž má namířeno k městskému rivalovi Chelsea, naopak BVB má minimálně pro nadcházející část sezóny posílit Michy Batshuayi, který nedostával potřebný prostor v Chelsea.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr, arsenal.com

Komentáře (650)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele