Arsenal potvrdil příchod obránce Whitea z Brightonu

30.07.2021, 17:21
Aktuality
Obránce Ben White přestupuje v anglické Premier League z Brightonu do londýnského Arsenalu. Gunners dnes potvrdili jeho příchod. Zaplatí za něj 50 milionů liber.

White už má za sebou zdravotní prohlídku a stal se třetí posilou pro tým španělského kouče Mikela Artety po obránci Nunovi Tavaresovi z Benfiky Lisabon a záložníkovi Albertu Sambi Lokongovi z bruselského Anderlechtu.

Třiadvacetiletý White bude v Arsenalu na zádech nosit číslo 4. Jméno si udělal před dvěma lety při hostování v Leedsu, kterému pomohl k postupu do Premier League. V minulé sezoně patřil k oporám Brightonu, za který odehrál 39 utkání. Patří do širšího kádru anglické reprezentace. Byl povolán na přípravný kemp před mistrovstvím Evropy, ale do finální šestadvacítky se neprobojoval. Nakonec byl ale dodatečně nominován po zranění Trenta Alexandra-Arnolda.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (148)

Přidat komentář
Mastný Chobot

Keď som videl jeho kompilácie a aký je jeho štýl hry, tak mi došlo, prečo sme ochotní zaňho dať 50m. Nie je veľa stopérov, ktorí sú na takom technickom leveli - má výbornú rozohrávku, je rýchly, vie vyviezť loptu, aj založiť brejk - presne to, čo Arteta potrebuje. Ak nebude robiť hrubky vzadu, tak je to oproti Luizovi veľmi slušný upgrade.

Tak či tak ale, 50m je príliš za jedného hráča keď vezmem do úvahy, že za 2 týždne začína liga a my máme Elnenyho a Williana na pomedzí základu a stále nevyriešené RB. Ak toto rýchlo nevyriešime, tak je úplná hlúposť kupovať stopéra za 50m. Tiež neviem, čo to znamená pre Salibu do budúcna...

Reagovat
sejber

Saliba je asi odpisany no na druhej strane sa uvidi aka bude situacia po sezone s Marim a Holdingom . RB dufam nebude prioritou . Priritou by malo byt CM a utocnik.

Reagovat
Golasso

Kdyby White nepřišel, tak budeme mít pořád Elnenyho a Williana na pomezí základu, jen by to bylo bez Whitea, což úplně nevím, v čem by nám pomohlo. Ty přestupy stojí hlavně na odchodech Xhaky, Bellerina atd.

Reagovat
Counter

No nebudeme, protože těch 50 mega by se dalo investovat do zálohy a útoku. Naopak příchod Whitea měl stát na odchodech Xhaky, Bellerína atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsuv ucen, pro Arsenal neexistuje lepsi stoper

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

je dobrej, ale porad si myslim,ze to bude znamenat, ze Arsenal neposili jinde, kde to potrebuje vic.

Reagovat
Mastný Chobot

Peniaze podľa všetkého sú, keď ponúkame 25m za Ramsdalea, otázka je skôr, či tých hráčov dokážeme nalákať / stihnúť urobiť prestupy

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/opinion-arsenal-aaron-ramsdale-man-utd-dean-henderson-arteta

docela zajimavej nazor, ze nez zkouset Ramsdale za 25 tak radsi zkusit poslat 30 nam za Hendersona...

Imho by se nad tim u nas rozhodne premyslelo...

Reagovat
Kapřík

Fakt myslíš, že by Deana pustili?

Reagovat
Busby babes

mozna ne, ale rozhodne by nad tim aspon uvazovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Vám jebe, keď ponúkate 25 za toho šupáka?

Reagovat
Nizzie

Ano

Reagovat
Mastný Chobot

Ano

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nikikrew

Áno

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, chce to rychlé kreativní hráče, co hrají PŘÍMOČAŘE. Arsenal tohle chybí a hraje strašně hnusný fotbal.

Reagovat
Golasso

White byl podle všech možných zdrojů dojednaný už dávno, peníze taky nejsou problém ... Jestli neposílíme, tak to těžko bude kvůli tomuhle jednomu přestupu.

Reagovat
Busby babes

Bude. Proste nebudete mit penize. Dali jste 100 mega za dva hrace, co neresi vas primarni problem, kreativitu.

Reagovat
Golasso

A to bereš kde, že nebudeme mít peníze, když ti v podstatě všechny zdroje odporují?

Ten tým má problémů podstatně víc, než tu tvoji vágní "kreativitu", pro kterou nám navíc roste jeden z nejlepších mladých talentů ESR.

Kdybychom neřešili stopera, tak by těch problémů s odchodem Luize ještě přibylo a přišli bychom o jednu z mála světlých stránek minulé sezony. Kdyby se nekoupil Partey (předpokládám, že tím druhým myslíš jeho), tak nám teď ke všem problémům chybí ještě jedno CM/DM.

Reagovat
Busby babes

Fajn, pokud privedete poradny CM za dalsich 50, tak to uznam. Jen tomu neverim. Neverim vasi financni sile.

Mate stopera za 40 mega a privadite dalsiho za 50 protoze tomu za 40 novej manager neveri. Logicky jste v tuhle chvili vyhodili 40 mega za stopera a ty penize vam budou chybet.nejste PSG...

Reagovat
Hachim Mastour

Saliba stal 28 milionov

Reagovat
Busby babes

ok. porad je to velka castka vyhozena z okna ktera bude Arsenalu chybet.

Reagovat
Front hell

A nestal rovnou 100 milionů ?

Reagovat
j_mrazik

Problém není v kreativitě ale v manažerovi.

Reagovat
JollyJoker77

Teraz mi povedzte fanúšikovia Arsenalu to je Saliba taký šupák alebo Arteta je na picu manager ?

Reagovat
Taiger

2.

Reagovat
JollyJoker77

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem fanoušek Arsenalu, ale za mě oboje

Reagovat
Zdechlina

Nejsi fanoušek Arsenalu? To chceš nalhat nám, nebo sám sobě? Šak ty víš o Arsiku víc než každý druhý gooner, včetně mě.

Reagovat
Neutron

vzdy treba poznat nepriatela

Reagovat
Nizzie

No, jenomže on pozná náš tým líp, než tu jeho bandu drůbeže.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
smazaný uživatel

Saliba není Artetův výběr, takže každý si chce natahat svoje hráče no. Ale snad dostane šanci nebo ho alespoň prodají za lepší peníz

Reagovat
afc

Saliba je slabý, Arteta je super.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Taiger

Ty si na drogách slušně

Reagovat
afc

V čom konkrétne?

Reagovat
Taiger

Obhajuješ každou věc spojenou s Arsenalem, opakuji každou

Reagovat
afc

Verím Artetovi. To je celé.

Reagovat
smazaný uživatel

Verit je jedna vec, ale arteta je vsechno jenom ne super

Reagovat
Nizzie

Já mu taky stále věřím, ale nelze popřít, že dělá úplné p*čoviny, a to tuto situaci se Salibou ani nepovažuji za nějak velkou, udělal mnohem větší.

Reagovat
afc

Tak Saliba nie je jeho nákup a keďže on je veľký kamoš Guendouziho, tak možno aj tam je problém, ale to sú len moje špekulácie. Uvidíme po sezóne, ako to doapdne.

Reagovat
Nizzie

To sice není, ale zase by měl rozumně pracovat i s tím, co má k dispozici, a zacházení se Salibou rozhodně rozumné není. On i Guendouzi jsou talentovaní, to prostě nepopřeš, a jestli mají problém v hlavě, tak i trenér musí umět s takovými hráči pracovat. No a pokud ví, že to s ním nezvládne, měl ho teď aspoň za 20 míčů střelit, než ho poslat na hostování, po kterém mu bude zbývat dva roky do konce kontraktu a tudíž sám sebe vystaví velmi těžké situace. Opět.

Reagovat
Golasso

Tak chyby Arteta dělal a dělat je ještě nějakou dobu bude. Angažovali jsme nezkušeného trenéra a tohle je doprovodný jev. Co myslíš těmi úplnými pi*ovinami? Tolik jich zase podle mě neudělal, spíš to jsou dílčí věci. Napadá mě tak leda přestup Williana.

Je otázka, jestli jsme měli angažovat takto nezkušeného trenéra, ale na tyhle úvahy už je celkem pozdě. Já mu věřím, že bude dobrej a že v budoucnu nám trpělivost oplatí . Zatím toho ukázal docela dost – vyhrál 2 trofeje, dokázal si udržet kabinu ve vyloženě krizovém období, na tohle krizové období navázal úspěšným (i když na záchranu sezony to nestačilo), nemaže se s odpadem a nebojí se čistky, solidně vyřešil obranu (což tu byl dlouho nevídaný jev i přesto, že jsme měli papírově lepší obránce), dává šance mladým, dokáže vyždímat výkony i z průměráků typu Elneny atd. Pokud si postaví tým z jemu vyhovujících hráčů (a ne z těch, co mu po někom zbyli) a stabilizuje výkony (což je teď asi hlavní problém), tak to bude ok.

Reagovat
Nizzie

S prvním odstavcem souhlasím, za největší osobně považuji nákup Williana, prodloužení Luize v jehož důsledku se, mimo jiné, dostal do patové situace se Salibou, a poslání Kolašinače na hostování bez jakékoliv náhrady. Dále také dost hráčů odepsal z týmu ještě, než je jakkoliv zvládl prodat, tudíž se dostal do situace, kdy je prodat musí, ale ostatní to vědí, takže logicky nedají na stůl takovou nabídku, jakou by měli/mohli. (Bellerín, Xhaka, Torreira, např.) No a největší chybu jeho beru vypadnutí v semifinále EL s Villarealem, které je jednoznačně jeho provar. Zkoušet něco v takové fázi soutěže a v naší situaci, to nebyla chyba nezkušeného trenéra, ale absolutní amaterismus.

Co se týče angažování nezkušeného trenéra, hodně lidí ho hodnotí velmi kladně (z fotbalu, ne odboníci na EF), takže za mě to nebyla vyloženě špatná volba. Samozřejmě je mladý na trenéra a očekává se, že se bude jen zlepšovat, a některé věci u nás zvládl dobře (např. obraná hra, která za Emeryho vůbec nebyla).

Jinak s tvým druhým odstavcem vesměs souhlasím, byť po tom provaru s Villarealem jsem si přál, ať jenom za to letí, protože jak jsem psal výše, to byla obludná zhovadilost. Proto taky už dlouhou dobu tvrdím, že toto přestupové období a sezona po něm bude pro něj klíčová. .Teď už se prostě nemůže vymlouvat, teď už nemá chráněné období (která je u nás obecně mnohem delší, než jinde), teď už buď přijdou výsledky, nebo Arteta odejde. Nicméně mu věřím, věřím, že to dá smysl. Jak píšeš, klub převzal bez lídrů, kabinu v rozpadu a něco z toho udělal, mohl sice mnohem víc, mohl také dopadnout mnohem hůř. Uvidíme, rozhodně netvrdím, že je to nýmand, jak někteří, nýmand byl Lampard s tím týmem co měl hrát takové hovno, ale teď už musí začít něco hrát, protože jinak se do Lampardovi kategorie zřítí (ikdyž i Lampardovi věřím, že půjde nahoru, nějaký náznaky kvality tam jsou, spíš šel moc brzo do Chelsea).

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Taiger

Těším se na něho, každopádně to chce ještě dost posil, za 2 tejdny liga, nestíháme moc, Toney nás znicí

Reagovat
Higi

Tak nějakou kostru před ligou máme už teď v přípravě... Chybí vlastně jen Saka a Gabriel? Ti asi na první špíl nebudou, zbytek by mohl... hlavně ať to stihnou do konce sprna co nejlíp...

Reagovat
Higi

Tak to bysme měli, zbývá měsíc a ještě pořád tu máme spoustu práce...

Bellerin, Torreira, Xhaka, Kolasinac, Maitland-Niles, Willock, Nelson, Nketiah, Lacazette?

Příchod CM bude určitě záviset od Xhaky... ale minimálně jeden střeďák přijít musí, oproti minulé sezóně jsme Ceballos + Odegaard mínus... no jsem zvědavej co se ještě bude dít, jestli chceme vůbec pomýšlet na nějaký 4.-6. místo tak musí ještě zarvat vedení a pořešit zbylé posty, střed nutnost, backup za Lena asi nutnost, RB otazník co tam mají v plánu nebo nemaj...

Reagovat
Taiger

Arsenal are now focused on a new contract for Granit Xhaka. The Arsenal board are confident in convincing him to stay. Xhaka has agreed personal terms with AS Roma, but there is no agreement between AS Roma & Arsenal. [

@FabrizioRomano

] #afc

Reagovat
Taiger

Willian update

There’s absolutely nothing advanced/agreed between Willian and Al-Ahli. Not even contacts or talks. Vlajka Saúdské Arábie #AFC #AlAhli

Willian is still thinking about leaving Arsenal in the next days. Work in progress but not with Al-Ahli.

Reagovat
Studni

Hlavně ať někam zmizí, klidně zadarmo, ale s celým platem

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, rip

Reagovat
Golasso

Tak AS prý nabídlo ukrutných 12,5 mega, což by byl výsměch i v nejhorších Xhakových letech, ne tak ještě letos. To už je lepší ho fakt prodloužit. Nikdo jiný nevypadá, že by měl zájem.

Reagovat
Busby babes

Ben White is the 11th senior centre back Arsenal have signed in the past seven years.

Their combined outlay on the position is around £190 million

Five of those players are currently in Arteta's first team. Two are out on loan. In total they've recouped £10 million of their initial investment from the sale of Gabriel.

je hezky videt, ze nekdo to dela jeste hur jak my, ty prodeje.

A ano, nechci vedet, kolik jsme za stopery utratili my. i kdyz je to mozna mene? 80 Maguire, Bailly a Lindelof po 30 a Varane 40?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal má nejhorší business model.. ono to možná ani není model jako totální amatérismus na profi úrovni. Fakt to prostě dělat neumí, neumí prodat ani Xhaku po Euru, kde byl hodně dobrej za 20 mega eur

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Tak nevím jestli hůř. Po Wengerově éře jsme prostě obránce prakticky neměli. Hráči jako je Tierney, Saliba, White, Gabriel, (Tavares uvidíme) jsou top a přitom všechno mladíci. Tohle u Artety beru jako jednoznačné plus, že začal řešit obranu, kterou nechal AW zajít opravdu do zoufalého stavu.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Counter

Imo nejde tvrdit, že Saliba je top. Buď faktžejo a Arteta je tím pádem největší debil na světě, anebo ne.

Reagovat
Kapřík

AV se s tou (ne)náhradou za Grealishe moc neplacla přes kapsu. J. W.P. stojí fakt za víc než za 25 m. ... Euro. EXCL: Southampton reject bid from Aston Villa for James Ward-Prowse. Offer for 26yo was £25m, #SaintsFC would want far more. England midfielder signed new 5y deal last summer. Unrelated to Grealish.

Reagovat
smazaný uživatel

Robia to tam skvelo

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Okej tak, robia to skvelo, ale s budgetom z grealisha ich bude chciet kazdy natiahnut, obzvlast core hrac ako jwp

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Salibova čtverka :-D okay, ale Arsenal by měl být hlavně o super kreativních šikovných hráčích typu Cazorla,Rosicky,Fabregas na těch vždycky Wengerball stál. Kdo teď obejde hráče? Jen se posunuje po stranách, chce to 2 kreativní přímočaré hráče do útočné třetiny hřiště. Arsenal hraje neskutečnou blitku pod Artetou, že se na to ani netěším.

Reagovat
efjay

Chceš radši zpátky Emeryho?

Arteta má velký potenciál a v druhé půlce sezony to ukázal, musíme stát za ním

Reagovat
smazaný uživatel

emery vyhral a nas vyradil s el. s ubohym villarealom....tak asi tak..

Reagovat
Nizzie

Ale u nás pojebal, co mohl. Vůbec to u nás nezvládal.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze arteta na to tiey nema...a emery ani s daleka nedostal tolko casu co arteta...som zvedavy ako budu hrat...

Reagovat
gocii

Vsak jsou tam stejne dlouho emery mel navic dve leta kde mohl v pohodce mit celou pripravu. Prvni sezona i pres hroznej zaver docela ok, druha totalni maglajs, kterej neslo udrzet, to nebylo vubec mozny dat mu vic casu v tom bordelu

Reagovat
Nizzie

Přesně, nechal odejít všechny lídry a srdcaře, nechal si odpad. Takhle to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

no ano su tam tak stejne...len artetu este nevihidili a emeryho hej a to emery mal lepsie vysledky ako arteta...

Reagovat
Nizzie

Ty jsi jen prostě debil. Přestaň prosím dělat ostudu nám, fanouškům Arsenalu. Děkuji. Fuck

Reagovat
Nizzie

To si myslit můžeš, já to budu posuzovat až podle následující sezony, kdy už si mohl teď utvořit tým trochu ke své představě, a ne hrát s tím odpadem, co zdědil po Emerym.

Reagovat
smazaný uživatel

su tam skvely hraci len arteta je spatny trener...hovorim som na tuto sezonu hodne zvedavy

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

tak po ubohom vykone arsenalu dnes prehral s chelsea...vobec ma to neprekvapuje...

artetovi prajem vela stasia v lige..to uz stramaccioni..bude asi lepsi

Reagovat
Nizzie

To mi stačí, abych si udělal rozhled o úrovni tvého myšlení na úrovni mateřské školky.

Reagovat
smazaný uživatel

artetovec..

Reagovat
Nizzie

Zase vedle. Pouze nejsem debil.

Reagovat
smazaný uživatel

to som ti ani nikdy nenapisal a ani si to nemyslim...len Arteta podla mna na to nema...

a s hracmi by som to moc nespajal...on iba teraz zbiera skusenosti ako hl.trener...tento rok bufam apon ye sa dostane do el.

Reagovat
Nizzie

Názor na to, že na to Arteta nemá Ti neberu, argumentace proč to tak vnímáš je však z mého pohledu neakceptovatelná. Já jsem zatím z jeho výkonů rozpolcený, a kdyby ses mě zeptal po vypadnutí z EL, byl bych první, kdo by mu balil kufry, ale tvrzení, že nic nedokázal je hloupé, protože dokázal mnohem víc, než v evropě renomovaný Emery. A to v době COVIDu a při tom, kdy přebíral tým morálně na bodu mrazu. Dal dohromady uplně, ale uplně rozesranou obranu. vyhrál FA Cup a Community Shield (a obzvlášť ten FA Cup je dost cenná trofej). Udělal spoustu chyb Villarealem počínaje, diletanstvím s Guendouzim a Salibou konče.

Reagovat
smazaný uživatel

hej viem cenne trofeje...len arteta ich ziskal hnet po je odchode...mal s nimi par treningov a hned vyhral no super a od vtedy apsolutne nic...hovorim ked skoncia aspon 5 ja budem rad...a artetovi sa uklonim...

Reagovat
Nizzie

No jestli je po skoro třičtvrtě roce hned, tak to potom jo. Ještě navíc po přerušení soutěže na asi čtvrt roku.

Reagovat
smazaný uživatel

to mi pride hodne...ja som za to ze tak max. 3mesiace...mas nejake presne datumi mne sa to nechce hladat...

Reagovat
Nizzie

Arteta nastoupil na konci prosince 2019, FA Cup i Community Shield jsme vyhráli, jestli se nepletu, oba v srpnu 2020. To je 8 měsíců.

Reagovat
Nizzie

Tak jsem si dal tu práci a vyhledal to přesně, Arteta byl angažován 20. prosince 2019, FA Cup jsme vyhráli 1. srpna 2020, Community Shield jsme vyhráli 29. srpna 2020.

Reagovat
smazaný uživatel

ok dakujem za info...a 8mes. je dost dlha doba myslel som ze menej...tak nech sa mu dari...

som hodne zvedavy na to a tesim sa nech uz hraju...

Reagovat
Nizzie

Pár skvělých hráčů tam je, ale jinak zdědil Arteta tým plný labilů, které zajímá více co vyplodí za sračku na sociální sítě, než aby se soustředili na fotbal (viz. Xhaka, Bellerín dříve, Mustafi, Guendouzi). Této naplaveniny se musí nejprve zbavit a získat tam pravé lídry, kteří se neposerou, když se něco nepodaří. Tudíž říkám, posoudím to, až podle letošní sezony, kde už bude čistě jen jeho rukopis.

Netvrdím, že je Arteta dobrý trenér, ale ani, že je špatný. Dokázal toho u nás více než Emery, který je docela respektovaným koučem. Takže tvůj názor řadím spíše do kategorie hospodských ožraleckých keců nebo povídaček na písečku ve školce.

Reagovat
smazaný uživatel

ja artetovi neverim...co predvadzal minulu sezonu bolo strasne...

Reagovat
Nizzie

Viz. výše.

Reagovat
stiflerovamama

Dobrý prestup pre Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
king23

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Dop

Reagovat
Hachim Mastour

Ici mi ideme dat Xhakovi zmluvu

Reagovat
efjay

Prodal bys ho radši za 15 mega? Po takovém EURU?

Reagovat
Hachim Mastour

Ci uz sa ho zbavime alebo nie, musime kupit CM do zakladu

Reagovat
afc

Tým pádom nemusíme kúpiť ak ostane a peniaze sa použijú na iný post.

Reagovat
Hachim Mastour

Wtf? Potrebujeme zaloznika do zakladu. Zasa chceš skoncit 8.?

Reagovat
afc

Nepotrebujeme, základ máš Partey-Xhaka, potrebujeme AM a útočníka ak odíde Laca.

Reagovat
smazaný uživatel

A solidní dvojku do brány, protože to, co je za Lenem je teda "žúžo"

Reagovat
afc

A ešte RB. Bellerin musí ísť.

Reagovat
smazaný uživatel

To bysme se první museli zbavit i Cedrica, nebo Chamberse. Máme tam přetlak... A to nepočítám AMN

Reagovat
Hachim Mastour

Nie to nestaci. Potrebujeme kvalitnejšiu zalohu ak chceme konkurovat najlepsim. To vidi aj slepy

Reagovat
afc

Súhlasím, ale ak by prišlo nejaké Top CM, tak potom ti ostane Xhaka, Partey, Lokonga + nové CM a na jednú suťaž mi to príde moc. A ešte sa nevie, ako to dopadne s Elnenym.

Reagovat
Nizzie

Pořád budeme hrát i FA Cup a Anglický ligový pohár. Navíc furt děláte, jak kdyby jsme měli permanentně prázdnou marodku, ale my máme furt tak pět hráčů mimo a každou sezonu 2-3 dlouhodobě.

Reagovat
afc

Práveže posledné sezóny je maródka viac menej ok a tento rok sa aj tak všetko bude sústrediť na ligu. A si predstav, že Xhaka predĺži, dostane väčší plat a príde na jeho miesto nejaké Top CM. Podľa mňa by to nemalo nejak logiku, Partey má istý flek a potom tam máš 4 hráčov na jeden flek.

Reagovat
Nizzie

Nemělo, podle mě pokud Xhaka zůstane, CM nepřijde, protože se s ním počítá do základu s Thomasem, záskok budou Elneny s Lokongou a to tam je ještě Willock, a vůbec není jasné, jak to nakonec dopadne s Torreirou a Maitlandem. Z toho je myslím jasné, že pokud někdo neodejde, CM prostě s velkou pravděpodobností nepříjde. To by musel Arteta někoho odstavit obdobně jako Sokratise a Mesuta, nabízí se Torreira, ale tak uvidíme.

Reagovat
Hachim Mastour

Neboj sa. Dobre bude, pride Bruno Guimaraes z Lyonu

Reagovat
Mastný Chobot

A tym padom zasa mozeme zabudnut na boj o trofeje

Reagovat
afc

Na Carling každý okrem City sere a FA Cupov sme už vyhrali dosť za posledné roky. Všetko sa bude sústrediť na ligu.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja hovorim o tom, ze so Xhakom nikdy nebudeme konkurencieschopni

Reagovat
herbage

pokud AS nedá víc, tak bych ho nechal. Pořád má co nabídnout a loňská sezóna byla snad jeho nejpovedenější v dresu Arsenalu. Dokonce už nemá ani tolik blikanců. To sejmutí pásky mu dost ulevilo a může se na hřišti soustředit sám na své výkony

Reagovat
Hachim Mastour

Nq lavicku dobrý

Reagovat
vrabejka

Srovnávat dealy Varana a Whitea je absolutně nonsens. A to hlavně z té finanční stránky. Ano cenovka Whitea je spíše mezi 30-40 ale i za těch 50 to dává smysl. Je to Angličan, prověřený ligou, není IP, už ve 23 patří k nejlepším stoperům ligy a to na svůj strop ještě zdaleka nedosáhl. Jasně Varan za 40 vypadá jako bargain. Ale jestli fakt bude mít plat okolo 400k tak se United budou muset placnout přes kapsu o dost víc než Arsenal. Navíc už není tak dominantní a umí dělat minely jako jeho nový kolega Maguire. V porovnání těchto přestupů je jasný vítěz Arsenal.

Reagovat
sejber

snad

Reagovat
Neutron

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc White má brát 100k takže to je spíš průměrný plat. Ok mohl stát 35m a k tomu mu dát 150k a

Reagovat
smazaný uživatel

#NavratKrale

Reagovat
Busby babes

aspon nekdo napise jak je Varane vlastne chybujici prumerak...

Reagovat
Busby babes

White nepatri k nejlepsim stoperum v lize a Varane nebude brat 400k ale neco jako ma Maguire.

Reagovat
iamek

A není 400 málo? Co takhle 800?!!

Reagovat
smazaný uživatel

za to cos tady vypotil prijdes do pekla. Snuzka nesmyslu a hoven. Ty sam moc dobre vis, ze jsou to sracky a o to vic budes v nasledujicim zivote trpet Psal si to vedome a ted si to uzijes. Preju ti to maximalnim moznym zpusobem. Zdarec

Reagovat
protiproudu

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Lacko_Boh

Sympatak, pripomina mi byvaleho spoluhraca. Snad bude lepsi.

Reagovat
Neutron

Reagovat
h8_sfatto

s tím jménem na dresu bude hlavním poklekávačem klubu

Reagovat
h8_sfatto
Reagovat
Nikikrew

Ja som za White urcite spokojny nakolko po sezone som avizoval, ze stoper bude tiez nutnost. Uvidime, sympatak a verim, ze zapadne rychlo do timu a bude leader.

Na druhej strane ak nepride ta zelana posila do stredu zalohy, opat to vidim na podobnu sezonu ako minuly rok no. ESR to sam tahat nemoze a vedla Parteyho by to chcelo dalsieho top hraca.

Konecne by sme sa mohli zacat zbavovat hracov. Nehrame Europu, zapasov bude menej a kader mame hodne naddimenzovany. Kopu hracov musi odist alebo na hostovacku, co najskor

Reagovat
smazaný uživatel

edu to poriesi tak, ze sa hraci vyviazu zo zmluv

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
JohnnyDynamite

Jsem na něj zvědavý nutnost je ještě sehnat tvořivého záložníka a pravého obránce snad to nebudou zaplaty po skončení smouvy

Reagovat
Liveral

Btw. stačilo to 2 zápasy a v Marseille už pějou ódy na Salibu. Jestli u nás nedostane pořádnou šanci tak to bude fakt silenej provar...

Reagovat
Counter

Už teď je to neuvěřitelná demence.

Reagovat
Liveral

Jn, v kontextu toho co píšeš o post níž rozhodně je.

Já to myslel spíš izolovane, jakože všechno nasvědčuje tomu že to vážně bude top stoper a bude na to mít s prstem v nose a my to z nějakýho důvodu nevidíme... Pořád tak nějak doufám že to Arteta dělá z opatrnosti a nechce jít do sezony s 20 letym klukem a příští rok se vrátí a pořádnou šanci mu dáme, ale moc tomu nevěřím...

Reagovat
Counter

White vypadá na talentovaného sympaťáka s potenciálem, přeju mu jen to nejlepší. Ale co tenhle přestup řeší pro Arsenal? O kolik může být White lepší než Luiz, Holding nebo Saliba? O 10-15 %? V Brightonu hrál povětšinou na tři obránce, v Arsenalu se bude pravděpodobně upřednostňovat hra na čtyři. Má za sebou jednu prvoligovou sezonu, kde se mohl spolehnout na dva zkušenější stopery okolo. Teď na něm má stát čtyřčlenná defenziva. O kolik gólů díky tomu dostaneme méně? Loni jsme měli třetí nejlepší obranu PL s 39 inkasovanými brankami. Tak teď jich bude třeba jen 35, když si všechno krásně sedne? Kolik nám to přinese bodů navíc?

Útok jsme měli devátý nejlepší (dokonce i v xG, takže to nebyla nějaká smůla), a i to deváté místo bylo dělené s Aston Villou. Ta teď asi přijde o Grealishe, ale přivedla už Buendíu s Baileym za 33+5 a 30 mega. Upřímně, přijdou mi jako lepší posily než White s Lokongou za prakticky totožnou částku (50+17). V příští sezoně navíc nebudeme mít ani Odegaarda, takže jsme vlastně momentálně ještě slabší než loni. V podstatě musíme doufat, že Auba místo stárnutí předvede životní sezonu a okopávaný přehraný Saka bez přípravy + skleněnka ESR se promění v nezničitelné hvězdy. Pépé asi nikdy Artetovu důvěru nezíská, Lacazette už lepší nebude, Willian škoda mluvit a Martinelli je divoká karta - imo boží hráč, ale Arteta ho zatím taky opomíjel.

A nechápu, kde na nějakou další dobrou posilu do zálohy, útoku nebo RB vezme klub prachy. Odchody nechtěných hráčů se nedaří realizovat, protože vesměs nikdo nemá peníze vyjma klubů, které pro změnu nemají zájem o naše hráče. Jestli se ještě do konce přestupáku povede přivést kvalitní posily na další posty, kde nás tlačí bota víc než na stoperu, tak proti Whiteově přestupu nic nemám. Ale v tuhle chvíli mi to přijde tak extrémně nepravděpodobné, že si tohle všechno troufám napsat už teď. Momentálně to vypadá tak, že možná o trošičku zlepšíme obranu a útok bude stejný, ne-li horší? No potěš koště.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aep_Ceallach

Nevím, ale už několikrát bylo zmíněno že White se přivádí s úmyslem zlepšit nejen obranu, ale hlavně schopnost dostat míč z vlastní půlky. To je záměr. Pokud se z části realizuje, obrana by měla zůstat na stejné (možná lepší úrovni) a útok by se měl posunout nahoru.

Nikdo neví jak to doopravdy bude. Nicméně Arteta očividně ví co chce a to je oč tu běží. Úplně bych tenhle přestup neviděl jako krok vedle. Ale souhlasím že je třeba minimálně kreativní záložník k ESR.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Ja teda v podstate s tebou suhlasim. Len na obranu tej akvizicie, odisiel nam Luiz ktory mal najlepsiu technuku vzadu a proti timom ktori to zavru budeme zacinat akcie zozadu a White bude pravdepodobne klucova postava.

Skor ma mrzi, ze Saliba nedostal ziadnu sancu a mohol ciastocne (na 80 percent) nahradit White a ten kapital by sme investovali skor do utoku kde mame medzere.

Aubovi ja akosi neverim. Proti zatiahnutej obrany je k hovnu, hra na 1 dotyk je zalostna a na kraji to tiez nie je ziadna slava, skor naopak. Najviac dovery vkladam na Pepeho ktory mal fanstasticky finish minulej sezony a teraz musi zobrat na seba viac zodpovednosti a ukazat, aki skveli hrac to je a uprimne mu verim, ze to dokaze. Na Saku a ESR sa neda spoliehat celu sezonu, prave preto stale potrebujeme jedno AM aCM. Btw spekuluje sa o Martinezovi, bral by som ho za Laccu asi urcite.

Uvidime, stale verim ze mame budget na tu zalohu. Ak nie a White bude jediny prestup s vyssou hodnotu, budem pekne nasraty

Reagovat
martin.b

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele