Arsenal potvrdil angažování obránce Sokratise

02.07.2018, 19:55
Aktuality
Sokratis Papastathopoulos se stal oficiálně posilou Arsenalu. Londýnský celek získal řeckého reprezentanta z Borussie Dortmund, která měla vyinkasovat 16 milionů eur...

Třicetiletý defenzivní univerzál je odchovancem AEK Atény, odkud se přes Janov dostal do AC Milán, tam se však nedokázal prosadit a následoval přestup do brémského Werderu.

Na severu Německa Sokratis naplno ukázal své kvality a po dalších dvou letech se stěhoval do Dortmundu, kde se postupně zařadil po bok Matse Hummelse do základu.

Tam vydržel devětasedmdesátinásobný řecký reprezentant celých pět sezón, po odchodu bývalého parťáka však šly výkony Sokratise dolu, což se nejvíce projevilo během minulého ročníku. Také kvůli tomu se začalo mluvit o odchodu zkušeného defenzivního univerzála.

Nakonec se Sokratis podle očekávání vydal do Premier League, kde za 16 milionů eur posílil Arsenal. "Arsenal je jedním ze tří největších klubů Premier League, má skvělé fanoušky a historii. Jsem šťastný, že od příští sezóny budu tady, abych klubu pomohl," řekl po podpisu Sokratis.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (421)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele