Arsenal dokončil příchod kanonýra Girouda

26.06.2012, 11:44
Aktuality
Nejlepší střelec francouzské ligy Olivier Giroud přestoupil z Montpellieru do Arsenalu. Anglický klub za pětadvacetiletého útočníka podle médií zaplatil 15 milionů eur (asi 388 milionů korun) a podepsal s ním čtyřletou smlouvu.

Arsenal přestup oficiálně potvrdil dnes, Giroudovu cenu ani délku smlouvy nezveřejnil. "Z příchodu do Arsenalu jsem nadšený, budu hrát v jednom z největších klubů anglického fotbalu," citoval klubový web novou posilu.

"Hrát v Premier League bylo odmala mým snem a Arsenal se mi vždycky líbil. Doufám, že s týmem dosáhnu velkých úspěchů. Jsem pyšný, že jsem součástí Gunners, pro klub a jeho fanoušky jsem připraven odevzdat vše," doplnil Giroud.

Přestup francouzského reprezentanta se rodil poslední týdny, včera jej oznámil prezident Montpellieru Louis Nicollin. "Přeji Olivierovi hodně štěstí, protože to je hodný kluk," citoval funkcionáře deník Midi Libre. Útočník měl s klubem smlouvu až do roku 2014, Arsenal však splnil finanční podmínky výkupní klauzule v hráčově kontraktu.

Giroud v uplynulém ročníku francouzské ligy nastřílel 21 branek a pomohl Montpellieru k prvnímu mistrovskému titulu v třiadevadesátileté historii klubu. Za francouzskou reprezentaci nastoupil k devíti zápasům a zahrál si i na letošním mistrovství Evropy, kde Francie vypadla ve čtvrtfinále se Španělskem.

Autor: Radim Šantrůček / čtk, fifa.com

Komentáře (1071)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele