Arsenal byl v čele 248 dní, titul ale neslaví. Musíme se podívat do zrcadla, říká Ramsdale

22.05.2023, 14:52
Aktuality
Aaron Ramsdale (© AFP)

Arsenal si musí přiznat chyby ze sezony, které pomohly Manchesteru City získat titul v Premier League. Podle brankáře Aarona Ramsdalea (25) může být klub stále hrdý na to, že se kvalifikoval do prestižní Ligy mistrů, kde se londýnské mužstvo představilo naposledy v roce 2017.

Přestože Arsenal vedl ligu téměř 250 dní, zkušený tým v podobě Manchesteru City s ním byl na každém kroku, doháněl ztrátu a nakonec mohl oslavit mistrovský titul poté, co londýnský tým v sobotu prohrál na hřišti Nottinghamu Forest.

Ramsdale prohlásil, že ačkoliv je tým pochopitelně zklamaný, on sám vidí pozitivum v návratu do první čtyřky. "Liga mistrů byla původně prvním cílem na začátku sezony. To se nám podařilo. Až do konce jsme se tlačili na Manchester City, který za posledních šest let vyhrál pětkrát. Zklamání nepramení z toho, že jsme nevyhráli ligu, ale z toho, jak to nakonec dopadlo," vysvětlil brankář Arsenalu.

"Budeme na sebe opravdu hrdí, ale musíme se podívat do zrcadla a jako první přiznat své chyby, protože tak se učíme a zlepšujeme," dodal Ramsdale.

"Gunners" zakončí sezonu příští víkend domácím zápasem proti Wolves. Přestože už Arsenal nemá o co hrát a tým má jistotu druhého místa, Ramsdale řekl, že jeho cílem je zakončit ročník na vysoké úrovni a potěšit tím fanoušky.

"Bude to znamenat všechno, když uvidíme, že tu diváci budou skákat a fandit. Musíme našim příznivcům předvést skvělý výkon a vykouzlit jim úsměv na tváři, který si zaslouží. Dodat jim pocit, aby na nás byli během léta hrdí," uzavřel.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele