Arsenal bohatne, Wenger může utrácet

24.09.2007, 14:16
Aktuality
Londýnskému Arsenalu se daří nejen fotbalově, ale také finančně. Kanonýrům se především díky přesunu na nový Emirates Stadium výrazně zvýšily příjmy a také zisk. Vedení klubu už ohlásilo, že manažer Arsene Wenger bude moci utratit velké peníze.

Dobré zprávy pro Arsenal přicházejí díky stavbě šedesátitisícového Emirates Stadium. Ten sice stál obrovské peníze, ale nyní dovoluje klubu výrazně vydělávat. Arsenal navýšil svoje příjmy o téměř padesát procent na 200,8 milionu liber oproti předchozím 137,2 milionu.

Také čistý zisk se zvýšil, a to mnohem výrazněji. O závratných 274 procent na 51,2 milionu liber. Skvělá čísla jsou zásluhou nového stadionu, který Arsenalu dovolí vydělat na jednom zápase 3,1 milionu liber.

Nová čísla pasovala Arsenal do nejužší světové špičky těch nejbohatších klubů. Liverpool a Chelsea už Kanonýři předstihli, s Arsenalem se momentálně může měřit pouze Manchester United a Real Madrid.

Znamená to, že Arsenal může hodně utrácet. "Můžeme na přestupovém trhu konkurovat každému," hlásí hrdě finanční ředitel Keith Edelman. "Pokud bude Arsene Wenger chtít, uvolníme mu až 70 milionů liber." Tyto zprávy paradoxně přišly v době, kdy se o Arsenal uchází několik movitých zahraničních subjektů.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (68)

Přidat komentář
Mata

Tak jestli mu uvolní 70 mio tak to bude mazec

Reagovat
smazaný uživatel

jenze Boss neutraci,on ty penize nepotrebuje.On dokaze najit hvezdu i za levno,to je taky duvod porc nekupuje moc anglany protoze sou moc predrazeny.

Moh by dat nejaky prachy do africkyho fotbalu,protoze tam je neskutecnej potencial.

Reagovat
HOST*

Hej máte pravdu enger je největší machr dává šanci mladým a nebojí se že by zklamali je to nejlepší trenér který kdy v premiere league je

Reagovat
smazaný uživatel

Boss je bůh!Nikdo,fakt nikdo nema prehled a takovej cit pro talenty,a on je dokaze i vyuzit namotivovat dat je na post na kterym vyniknou.Takticky i technicky je Arsenal na tom parádně co víc si přát.

We're the Arsene Wenger Army!

Reagovat
HOST*BRIAN19

Jako nechapu to Arsenal ma asi nejdrzsi vstupne? ked 60 000 a patri medzi najbohatsie kluby co takova Barcelona alebo Milano ty maju vacsie stadiony tak tomu fakt nechapu? nepletme sem uz dalsi financi operace jako sponzori a tak jenom vstupne! Kolik stoji vstupenka na Emirates Stadium a kolik na Nou Camp to mne strasne yajima

Reagovat
HOST*brian19

zajima

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze taky rozhoduje jaka je navstevnost.. nevim jak je to s nou campem ale arsenal ma v teto sezone zatim prumer navstevnosti 60111 divaku a kapacita emirates je 60432.. pochybuju ze by mel Arsenal nejake predrazene vstupne.. Dival sem se na netu, ale nkde sem ceny za tickets nenasel..

Reagovat
PJ

Arsenal má nejdražší vstupný z celý Premier League.

Reagovat
HOST*

manchester je drahé blázne. guners jedéééém

Reagovat
HOST*JJ

Ceny jsem našel tady http://www.topticketshop.com/

Co jsem koukal tak

Arsenal 387 liber (1.kategorie); 317(2.kategorie)

Liverpool 279; 255

Chelsea 227; 97

ManU 137; 114

Reagovat
HOST*chemic77

to jsou překupníci vstupenek. Je to společnost která se živí prodejem všech vstupenek. Můžeš tam koupit vstupenky na jakýkoliv zápas. ;-) Byli jsme ve Stuttgartu v mistrovské sezoně a lístky přes tyto weby byli o nějakých 20-50% dražší. Záleželo do jakého sektoru to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapacita je jen jeden faktor. Jde hlavně o poměr nabídky a poptávky - pokud lidi kupujou i za draho, tak se umazává ztráta míst proti jiným stadionům. Je také třeba pamatovat na konstrukci stadionu - nejhorší místa na jednom můžou být luxusní ve srovnání s těmi nejhoršími na druhém a to se promítne i do ceny lístků ( pro ilustraci se podívej na fotky z ochozů nového Edenu a stadionu na Strahově, nejlíp ty v rozích a bude jasné o čem mluvím ). Nesmíš zapomínat i na provozní režiji co se týče zaměstnanců, energií nebo vody - pokud to je dobře pořešeno, tak to u tak velké stavby jako fotbalový stadion může znamenat slušnou úsporu. Na moderních stadionech máš i obchody, můžou se tam konat akce s fotbalem nesouvisející, jejich parkoviště můžou mimo zápasy k jiným účelům atd. atd. - výnosy nejsou jen o počtu diváků.

Reagovat
HOST*

Ano ja vim ze prijmi nejdou iba z listku ale zajima ma to kolik stoji v prumere listek na Emirates Stadium pac Nou Camp 98 000 a na novem Nou Campu to bude 104 000 mist na sezeni a myslim ze Nou Camp je skoro vzdy vyprodanej a ked niekedy nie je tak urcite 60 000 divaku tam prijde a hlavne to zalezi od fanousku ci hodlaji zaplatit tak vysoky vstupny na prijemny popoludni

Reagovat
HOST*White

Na Nou Campu stojí stupenka zhruba 70 euro

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ma drahe vstupne,ale myslim ze diváci fakt nelitují ze tam chodej-takovej krasnej fotbal.

myslim ze kdyby Emirates bylo od 10-20 tisic vetsi tak by bylo stejne plný.

Jo a mam pocit ze sem nekde cetl ze nejdrazsi rocni permanentka na Emirates stoji asi 75000:)

Reagovat
HOST*

Co je to za blbost dávat Arsenovi na prestupy 70 mega? Vždyť za to koupí tak 15 špičkových hráčů. Dal bych mu tak 10M, ať mají Chelski, ManU a Live aspoň nějakou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

AW podle me takove prachy ani chtit nebude.. jeho prestupova politika nepotrebuje takove astronomicke castky.. Je to proste boss jak ma byt.. on si velke hrace vychova sam z mladych neznamych talentu.. !!GO ARSENAL!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale takto by mohol miesto cakania nez vyrastu zbierat trofeje pravidelne.

Reagovat
HOST*afc

2roky bez trofeje nie je az take strasne.Taky Real cirkus bol bez trofeje 3roky a utracali kazdy rok neskutocne miliony.

Reagovat
smazaný uživatel

TO ako ked sa najdu aj horsie kluby, tak uz to nie je spatne ? Kazdopadne Premier League alebo v Europe nic moc dlhodobo.

Reagovat
HOST*afc

Nemyslim ze 2roky je az tak vela.Buduje sa novy tim takze to potrva este nejaky cas.Aj Barca cakala pred prichodom Rijjkarda na titul niekolko rokov.A posledny titul sme vyhrali v 2004 cize nie je to az tak davno.To potom co ma povedat taky LFC?

Reagovat
smazaný uživatel

pšššt z litrpůli si nedělěj srandu chudáci reds aby jim to nebylo líto,musíme prece bejt solidární ne

Reagovat
HOST*

alebo si ich ukradne

Reagovat
smazaný uživatel

len nech ich pekne vychovava, dobri hraci sa vsade zidu

Reagovat
HOST*Barny

Když nevíte co s penězma, dejte je rozhodčím

Reagovat
HOST*Majdo

Presne sa pamätám na to ako Ferguson hovoril,že také drahé vstupné si nikto nebude chcieť kúpiť a pozrime sa na to teraz.Len tak ďalej Arsenal,len tak ďalej pán Wenger.

Reagovat
HOST*

MĚLI BY KONEČNĚ KOUPIT POŘÁDNÝHO BRANKÁŘE

Reagovat
HOST*kk

presne koupit brankare ne nejakyho fabianskyho ten je jim ted na pic...s velkym P to je do budoucnosti ale co ted ???pamatuju si kdyz arsenal kazdej nesnašel a to už tam byl pan Wenger víte proč protože tam mel starsi hrace než ted. u cechu se zvedla popularita prichodem rosickyho u bulharu hlebem on udelal takovou vseho chhut a arsenalu fandi celej svět

Reagovat
smazaný uživatel

U Bulharov Hlebom ?

Reagovat
HOST*

To mas mozna pravdu ale neni to jenom o tom je nas taky nekolik takovych co fandi arsnealu od doby nez prisel rosicky i hleb.. btw alex je belorus..

Reagovat
smazaný uživatel

Do brány by měl koupit Freye, ten je neskutečný, navíc by ho podle mě ani nemuselo být tak těžké dostat z Fiorentiny.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz by těch francouzů bylo fakt hodně:D

Reagovat
HOST*

jenom chci podotknout hleb je belorus a ne bulhar ale to je jedno fandíš arsenalu což je dobře čus.

Reagovat
HOST*miki

Tak at koupi cecha kdyz bude mi takovy prachy celzi jde stejne do riti to by byl golmanek...

Reagovat
HOST*jack

to je super! tak koupit čecha to by byl lauf!!hlavně at se daří...!! super truper: kráčíme správnou cestou k titulu!!

Reagovat
HOST*

myslim ze almunia arsenalu staci je dost dobrej na to aby predcil freye to je jouda

Reagovat
HOST*Alex

tak si běz stoupnout do branky když je podle tebe frey jouda

Reagovat
Kapřík

No tak to by konečně mohli koupit nějaký ty - podle jejich slov - předražený anglický hráče, aby byli fanouškům sympatičtější. Teď se tam vlastně nemají s kým stotožnit a anglický je to klub skoro jenom podle jména, což je to, co mi (a nejenom mě)na Arsenalu vadí ze všeho nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger nemusi delat nejaky kroky aby se zpopulárnil pred fanouskama,obdivovatelu a fandu ma Arsenal i Boss dost.

A ja sem jednim z nich.

A akorat Arsenalu zavidis jejich vykony.Benitez si taky prosazuje spanelsky hrace a nikdo s tim problem nema tak mlc jo.

Reagovat
Kapřík

Já s tím problém mám, ale i tak má Benitez Gerrardda, Carraghera, Crouche, Pennanta...a co má Arsenal? Tobě to možná nevadí, ale hromadě lidí jo, si něco o tom přečti. A vžij se do pozice jejich londýnských fanoušků, ti pravověrní, co chodí už léta na zápasy se asi fakt teď nestačej divit, co se to stalo s jejich klubem. Maj sice furt plnej stadion, ale to neznamená že to hromadu z nich neštve. Říkej si co chceš, podle mě je tohle počínání prostě "podraz" na fanoušky. Stejně jako u Interu (až skončí Materrazi, nebude tam už žádnej Ital, kterej by stál řeč)a pod. A hezkou hru jim fakt nezávidim, to tu furt jenom ty každýmu cpeš a seš s tim jak zaseknutá deska, on fotbal není jen o tý hře samotný, víš?

Reagovat
smazaný uživatel

jenze ta zaseknutá deska řiká pravdu.

O cem teda podle tebe je fotbal kdyz neni o fotbalu?Neni to torchu paradox?Hmm?

Podle me byl prvotně fotbal zabava pro lidi a ne jen o penezích.A Arsenal baví a hraje pro diváky a peníze taky nepotrebuje.Co na tom zalezi jakej maj pas ty hraci,stejne si to obcanstvi muzes vybirat.

A myslim ze ty londynský fanousci fandej Arsenalu jako takovymu a ne jen kvuli tomu ze by tam byli samý anglicani.Ja taky nefandim Arsenalu jen proto ze tam hraje Rosicky....

Podle me neni fotbal jen o tom kdo utratí víc a kdo získá víc trofejí.

Pro mě je fotbal krása,umění a zabava.

Reagovat
Kapřík

Fotbal je pro většinu lidí hlavně show, show s hromadou atributů z nichž je každej hrozně důležitej. Měl by mít sice všechny aspekty co tu zmiňuješ ale hlavně je to zábava pro lidi a to se vším co k tomu patří. Jenže lidem většinou nestačí jenom že ten tým hraje hezky, že vyhrává, ale chtěj se s hráčema, potažmo týmem stotožnit...nevim sice jakýmu týmu v Čechách fandíš, ale vem si, že je to jako by si celej život fandil Spartě a najednou by ti tam nacpali hráče ze všech možnejch kontinentů, jenom né z Čech. Byla by to ta stará Sparta? Nevytratila by se duše týmu? Podobně nelibě to nesli fanoušci toho polskýho týmu, ze kterýho majitel vykopnul Poláky a nacpal tam samý Brazilce. Nikdo neříká že Arsenal musí být samej anglán, hráči odjinud tomu fotbalovýmu koktejlu dodaj tu správnou chuť, ale aby v sestavě nebyl žádnej angličan? Někomu to možná nevadí, někdo to přejde s trpkým úsměvem ale jsem přesvědčenej, že hromadu fanoušků to naštve, jako mě. Však jsem taky o Premier league četl, že velká část fanoušků je z tohohle vývoje rozladěná. Prostě si myslim, že element země, ve který klub působí je neodlučitelný a bez toho už tomu klubu něco hodně důležitýho chybí. A není to ojedinělej názor, to mi věř.

Reagovat
HOST*chemic77

Nehledě na to, že každý fanoušek (bydlící a žijící v Anglii) Arsenalu by rád viděl svého hráče v dresu anglické reprezentace.

Reagovat
smazaný uživatel

na ceskou pralesni ligu se fakt nekoukam je to nuda a bez pohybu-a ty brazilce,poláky nebo jakykoli cizince bych tam uvital aspon by tam nekdo umel neco s micem.

A ja se s hracem ztotoznuju a je mi uplne ukradeny jakej maj a taky je mi uplne volný jestli nekomu vadí ze sou v tymu tri anglicani.

Pro me je proste na prvnim miste predvadena hra.

Wenger podle me nejakyho anglickyho hrace koupi pokud za nej nebudou chtit velky prachy-minulej rok chtel treba Johnsona.

Reagovat
HOST*

jj panove Arsenal jede a v teto sezone to dokaze nejen ekonomicky ale take krasnym fotbalem a ten stoji opravdu zato. divam se na kazdej zapas na netu a to je parada. Wenger is best of coach !!!!!!!!!!a Arsénu Wengerovi staci na prestupy tak 15mega protoze sem sjizdel tu juniorku a panove to budou dobrý léta slávy jedem gunners

Reagovat
HOST*

ako sledujes futbal cez net kde to je

Reagovat
HOST*

stahni si tv ants nebo sopcast

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsem to blbě pochopil, ale tady někdo psal, že stojí lupen na Emirates přes 300 liber, což se mi nezdálo.

Na ofiko stránkách jsem našel cenu od 32 do 94 liber

http://www.arsenal.com/membership/article.asp?article=338115&title=Tickets

Reagovat
smazaný uživatel

a mimochodem: na Nou Camp je vlezný od 30 do 88 euro (od 21 do 62 liber)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď koukám, že na clásico je to už 73 - 170 euro (51 - 119 liber)

Reagovat
HOST*

Ja chci CECHA !!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*bruce

to mysman - ty vole, ty jsi fakt dobrý exot....jestli nevíš kolik stojí lupeny na tom vašem Imigrant Stadium, tak se na to třeba zeptej "opravdických" českých gunnerů - tzn. sekce SAG (staří arogantní gunneři)...ty jsi jen takový užvaněný kašpárek, který dělá svému klubu tady ostudu....

dohadovat se tady s tebou o Ars*nalu nebudu, jelikož jsi jen taková poškábaná deska....snad jen dodám, že by ti hodně prospělo, kdyby sis přečetl Pravdu O Arseanálu....i když nečekám, že tě to nějak poznamená...stejně to nepochopíš...

http://www.tottenham-hotspur.estranky.cz/clanky/clanky---ruzne/pravda-o-arse-analu1

Reagovat
smazaný uživatel

ÁÁÁ pomatený bruce navstivil po gunners.cz i eurofotbal.

Tu tvoji "pravdu" si strc do zadečku jako celej ten tvůj kurník.

Tahni s tehle stranek sle-píčáku o fotbale vis velky nic a akorat zavidis Arsenalu.

Lidi klidne si tu jeho "pravdu" prectete fakt se zasmejete sou to sice vymsleny kecy ale tady bruce se kvuli vam sjel necim poradne silnym.

PS.Prosimte bruce nevis nahodou koli skoncilo to nase derby?Nejak sem to nestih zaregistrovat

Reagovat
HOST*

lol to sem cetl a doporucil bych te na psychiatrii...

Reagovat
HOST*bruce

nezklamal jsi....jsi fakt jen takový užvaněný kašpárek.....který se řízením osudu dostal na špatnou stranu barikády a neustále tady obhajuje neobhajitelné a to navíc velmi trapným způsobem.....ty karikaturo gunnera

Reagovat
smazaný uživatel

ty nejsi karikatura slepice,protoze vy slepice a vubec cely spu*s sou karikatury.

Jo a este si mi neodpovedel kolik skoncilo to derby nejak se mi to vytratilo z hlavy ,proc asi neodpovidas ze by spu*s prohrali?

PS.A nauc se reagovat.Doufam ze to pro slepici mozecek nebude tak slozity.

Reagovat
HOST*bruce

ty jsi jen normální vůl, škoda slov s tebou, čau

Reagovat
HOST*

i kdyby mu dali 200 mil. tak je neutrati

Reagovat
HOST*

vi trapaci vi pice

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

vikur smrdis

Reagovat
HOST*

ti smrdis

Reagovat
HOST*

ne ti smrdis

Reagovat
HOST*

tak smrdime oba

Reagovat
HOST*

piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,piče,

Reagovat
HOST*

ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča, ti si piča,

Reagovat
HOST*

ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,

Reagovat
HOST*

vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur vikur

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele