ARGENTINA I NAPOTŘETÍ VÍTĚZNĚ

06.07.2007, 14:34
Aktuality
Fotbalisté Argentiny porazili na Copa América v souboji o první místo ve skupině Paraguay 1:0 a bez ztráty bodu míří do čtvrtfinále. V zápase o čest přehrála Kolumbie Spojené státy také 1:0.

Argentina-Paraguay 1:0 (0:0)

Argentinci nechali odpočívat v posledním zápase hned pět hvězd v čele s Juanem Románem Riquelmem. Otázka zní, zda je v případě Pabla Aimara nebo Carlose Tevéze vůbec na místě slovo náhradník. I Paraguay ale nechala svůj největší klenot Roque Santa Cruze jen na lavičce. Utkání samotné probíhalo podle předem určeného scénáře. Argentinci dobývali paraguayskou pevnost a když už se dostali přes obranný val, zastavil je Aldo Bobadilla, mimochodem brankář argentinského vítěze Copa Libertadores Bocy Juniors. Nebylo by to porvé, co legionář potopil reprezentaci země v níž si vydělává, ale tentokrát to nebyl ten případ. Dvanáct minut před koncem se uvolnil střídající Lionel Messi, poslal míč před branku, jeho centr obrana srazila jen k dalšímu čerstvému hráči Javieru Mascheranovi a ten prvním gólem za bianco-celesti rozhodl souboj o první místo.

Mužstvo Alfia Basileho tak získalo pro čtvrtfinále přijatelnějšího soupeře, Peru. Paraguayci se střetnou s Mexikem, což je soupeř o poznání obtížnější. Další dvojice, které se porvou o poslední čtyřku, tvoří Brazílie s Chile a domácí Venezuela s Uruguayí. Čtvrtfinálové duely jsou na programu v pátek a v sobotu.

Branky: 78. Mascherano

Argentina: Roberto Abbondanzieri - Hugo Ibarra, Nicolás Burdisso, Daniel Díaz, Javier Zanetti - Luis González (67.Javier Mascherano), Fernando Gago, Esteban Cambiasso (67.Lionel Messi) - Pablo Aimar (85.Roberto Ayala) - Carlos Tévez, Rodrigo Palacio

Paraguay: Aldo Bobadilla - Darío Verón, Julio César Cáceres, Julio Manzur - Edgar González, Enrique Vera, Jonathan Santana (81.Roque Santa Cruz), Aureliano Torres - Julio Dos Santos (69.Edgar Barreto) - Salvador Cabañas, Nelson Cuevas (58.Dante López)

USA - Kolumbie 0:1 (0:1)

Ani jeden ze soupeřů už nemohl zpackaný turnaj zachránit a tak se hrálo jen o čest. Ani jedno mužstvo pochopitelně nechtělo odjíždět bez bodu, ale nakonec Černý Petr zbyl na čerstvé vítěze Gold Cupu. Rozhodl o tom v 15. minutě Jaime Castrillon, když hlavou usměrnil do sítě centr Luise Perey. V závěru se ještě postaral o vzrušení brankář Kolumbie Zapata. V 87. minutě dostal druhou žlutou kartu za zdržování a musel pod sprchy předčasně. Do branky se postavil útočník Rodallega, ale Američanům se už stav změnit nepodařilo.

Branky: 15. Castrillon

ČK: 87.Zapata (Kol.) USA: Brad Guzan - Bobby Boswell, Heath Pearce, Drew Moor, Danny Califf - Justin Mapp (65. Charlie Davies), Kyle Beckerman, Ricardo Clark, Sacha Kljestan - Eddie Johnson (72. Lee Nguyen), Hérculez Gómez (46. Eddie Gaven)

Kolumbie: Róbinson Zapata - Camilo Zúñiga, Luis Amaranto Perea, Mario Yepes, Javier Arizala - John Viáfara (55. Vladimir Marín), Jorge Banguero, Jaime Castrillón - Macnelly Torres (85. David Ferreira) - Hugo Rodallega, César Valoyes (78. Andrés Chitiva).

Autor: Jiří Fišara / copaamerica.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Shevchenko

Jen trochu nechápu ty čtvrtfinálové dvojice, to nemohli prohodit Uruguay s Chile? (Brazílie - Uruguay, Venezuela - Chile)

Reagovat
HOST*

Reagovat
Shevchenko

?

Reagovat
HOST*

ses traged

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Madridista

No s takovym tymem jaky Argentina ma, bych se divil kdyby to bylo jinak nez vitezne.

Reagovat
HOST*Mind_Killer

Argentina podle mně jasný favorit i větší než Brazílie a navíc jsem velký fanoušek Messiho a spol

Reagovat
HOST*Madridista

Tak Messiho nemusim ale i tak je Argentina jasnym favoritem. Brazilie je na tomto sampionate kvuli nedostatku tech top hracu slaba. Brazilie visi na Robinhovi a kdyz to zavisi na jednotlivci tak to daleko nedotahnou.

Reagovat
HOST*Jardel

No na Robinhovi nevím nevím jako, že daval goly to je pravda ale oni i jiný hráči měli spoustu šancí. To, že Argentina je víc favorizovana to jo ale Brasilie na Robinhovi nevisi

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie závisí na tragédu Dungovi.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Se podívej, co tam s tím vyvádí, prostě tragédie. Už ani hra na dva Dm mu nestačila, tak přidal třetího. I když já mám radši Argentince, takže mně to je celkem jedno, ale to nic nemění na tom, že Brazílie takhle hrát nemůže.

Reagovat
HOST*quadaup

Nedokážu pochopit pitomce kteří pořád píšou o Riqulmem . Vždyť ten hráč se přímením jmenuje Roman. Má to napsané i na drese. Jeho jméno je Juan Roman. Něco jako u nás třeba Petr Pavlík, nebo Ota Pavel.

Riqulme uvádí pouze jméno rodu, ze kterého pochází. Třeba jako Přemysl Otakar z rodu Přemyslovců. Taky byste napsali gol dal Přemysl Otakar namísto góla dal "Z rodu Přemyslovců".

Doufám, že už tomu teď všichni rozumíte a nikdo už ho nebude nazývat tak blbě.

Příště si na to dejte bacha. Je to trapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele