Arango po pěti letech odejde z Mönchengladbachu

08.05.2014, 23:15
Aktuality
Juan Arango má před sebou s největší pravděpodobností poslední zápas za Borussii Mönchengladbach. Venezuelský reprezentant se s vedením porýnského klubu nedohodl na nové smlouvě a od léta by měl strašit brankáře buď v Mexiku, nebo Kataru...

Třiatřicetiletý záložník s geniální levačkou patřil v uplynulých letech k oporám Borussie, její trenér Lucien Favre ale hodlá od nového ročníku zrychlit hru svého týmu a s Arangem přestal počítat do základní sestavy.

"V příští sezóně již nebudu hrát za Borussii," řekl středopolař deníku Express. "Gladbach mi nabídl jednoleté prodloužení smlouvy, zároveň mi ale bylo řečeno, že bych nepatřil do základu. Je to škoda, Borussii a bundesligu jsem si zamiloval a chtěl jsem zůstat," dodal specialista na přímé kopy.

Hříbata už pro příští sezónu získala na kraje zálohy Andrého Hahna z Augsburgu a stuttgartského Ibrahimu Traorého. Setrvání Aranga tak již nepatří k prioritám, byť zcela vyloučené ještě není. "Rozešli jsme se bez výsledku. V příštím týdnu si ještě promluvíme, ale bude to složité," uvedl sportovní ředitel Max Eberl.

Arango přišel do Mönchengladbachu v létě 2009, předtím hrál rovněž pět let za Mallorcu. Nyní se zřejmě s Evropou rozloučí, dvouletým kontraktem s opcí ho totiž láká mexická Tijuana, kterou navíc vede César Farías, bývalý trenér venezuelské reprezentace. Kromě toho je o rodáka z Maracaye zájem v Kataru.

Autor: Petr Vaněček / transfermarkt.de, express.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arne, co ten Hegeler, to jsem čuměl jak puk....

Reagovat
Arne

To já taky, ale mě se líbí, že většinou nejsou nějaký sáhodlouhý spekulace... Jeden den se něco objeví a odpoledne bum, je to oficiální.

On dřív hrával na DM/CM, poslední dobou se posunul dopředu - otázkou tedy je, jestli ho chce Jos na AM jako konkurenci pro Baumiho (tj. Ronny nejspíš pryč), nebo na křídlo. Nebo "je univerzál a uvidí se, kam s ním". Každopádně kvalitu má a za milion eur je to velmi dobrá koupě.

Reagovat
prevadec spojitosti

tak on má utrhnuté vazy ne? to je na dlouho. nebo je OK?

Reagovat
Arne

Myslíš Baumiho? Ten už je zpátky, hrál v pár zápasech a nezklamal. Teď je znovu mimo hru, ale nic vážnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hegeler má to samý co Ronny ted, ten kotník nějak

Reagovat
prevadec spojitosti

hegeler

Reagovat
JozkokozleJ

Väzy v kotniku, to by do novej sezony malo byt v poriadku.

Reagovat
prevadec spojitosti

aha. díky

Reagovat
Arne

Ajo, no to není ideální..

Reagovat
JozkokozleJ

Opät Luhukayova posila, trenoval ho v Augsburgu. Mne sa Hegeler vzdy pozdaval, predovsetkym v Nürnbergu. A jeho univerzalnost je len dalsie plus. Kebyze sa este podari dotiahnut Skjelbreda, bude na tri posty uprostred vyborna konkurencia (Hosogai, Cigerci, Hegeler, Baumjohann a snad Skjelbred a pripadne i Lustenberger). Chcelo by to este aspon jedno kridlo a hrot. Snad pride opät podobne prekvapenie

Reagovat
Arne

V Norimberku byl výbornej, tam ještě právě hrával na defenzivnějším postu... Ale říkám si, jestli jeho příchod neznamená spíš to, že Schelle nezůstane.

Reagovat
JozkokozleJ

To mi tiez napadlo, ale potom som si spomenul na nejasnu situaciu v HSV, takze ohladom tohoto zaporna definitiva (zo strany Hamburgu) padnut este nemohla.

Reagovat
smazaný uživatel

za milion super, podle TM/Bildu je to prej ještě o něco míň

i kdyby Ronny odešel, tak je to pátej hráč na tři pozice, spíš jestli to třeba neznamená, že se nebude kupovat Skjelbred, nebo hůř, že je nějaká nabídka na Tolgu z Turecka třeba, na křídlo doufám, že přijde opravdový křídlo, metr devadesát vysokej střední záložník asi není ten nejvhodnější typ

Reagovat
Arne

Na fórech píšou, že 1,1, někde rovnej meloun, ale ono to je jedno... Tolga určitě nepůjde, zvlášť když jsme ho teprve teď koupili.

Jinak co říkáš na to, že Schalke chce našeho oblíbence a kapitána? Jsem šel do kolen, když jsem o tom četl. Prý chtějí Junga, který jim asi dá košem a půjde spíš do Wolfsburgu, takže on teoreticky může bejt druhou volbou.

Reagovat
JozkokozleJ

Ohladom tohoto vas oboch ukludnim Pekarik nikam neodide. Zmluva mu za rok konci, momentalne sa preto jedna o jej predlzeni, takze agent len zvysuje vypustenim famy cenu. Minuly tyzden som videl rozhovor s Pekarikom, v ktorom si posobenie v Herthe a mesto velmi pochvaloval. Dokonca i manzelka chodi na kafe s partnerkami spoluhracov

Reagovat
Arne

Hned se mi bude spát lépe.. Ale upřímně, i když mi moc sympatický není, tak dneska můžeme být rádi, že jsme ho přivedli. Neexceluje, ale hraje solidně. Jen teda bych byl rád, aby se už uzdravil Lusti a vzal si zpátky tu pásku.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem právě taky čet, když už jsem hledal nějaký jehně, který bych obětoval, jen aby to vyšlo, tak na mě vyskočilo, že odpovědí na zájem Schalke by mělo být prodloužení smlouvy

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Skvělá posila, určitě k vám bez problémů zapadne a bude hrát základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom som si ho obľúbil v BL....škoda ho niekde v Katare, aj napriek veku, stále ma na špičkovú ligu.

Reagovat
risk je zisk

Pro fanousky Borusie to je buh

Reagovat
*CZE*

ve FUT nejlepší přímaky

Reagovat
REPLIKATOR

A nahradí ho ... Kovařík

Reagovat
smazaný uživatel

Kouzelná levačka

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z nejlepších vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kucka

Reagovat
miguel bain

Obrovská škoda, jeho hra patří k nejkoukatelnějším v celé bundeslize

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se trošku podobá Busquetsovi, že?

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Centrofixka

teda, podobá sa Basquetsovi

Reagovat
FC Porto FC

Je to borec a škoda že odchází chtěl sem aby zustal jeho centry a primaky

Reagovat
Bayernista18

pro jeho střely z dálky, hlavně teda přímáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi dostane víc peněz když jde do horšího

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho levačka je skoro jako bývala ta Recobova

Reagovat
Arne

Der Club bez Schäfera... Tak to tam ani nemusí jezdit, jak říkal Prinzen.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom aby se tam Rakovsky nějak nevyšrouboval, to jsou přesně ty momenty, který pak píšou takový ty pohádkový příběhy... a není to Schäferovo zranění bouda?

Reagovat
Arne

No je to možný... Třeba se Rakovsky vžije do role Casteelse a vychytá to tam, akorát loni Dortmundu o nic nešlo no.

Reagovat
db18

Reagovat
jany kozak

paradny hrač

Reagovat
smazaný uživatel

Arango by mohl pmoct Znojmu v boji o záchranu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele