Aragones: Jsme stejně dobří jako ti nejlepší

04.12.2007, 15:30
Aktuality
Španělsko se v posledních letech pravidelně účastní velkých akcí, domů se však vždy vrací s nepořízenou. Reprezentace země z Pyrenejského poloostrova hodně dlouho čeká na výrazný úspěch a její trenér Luis Aragones věří, že se ho dočká na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku...

"Až do této chvíle byly týmy jako Itálie, Francie, Brazílie nebo Argentina lepší, než my, ale Španělsko se jim každým dnem přibližuje. Jsme opět blíže. Pochopitelně máme šanci vyhrát Euro 2008, ale aby se nám to podařilo, musíme obstát. Mám nyní zkušenosti z mistrovství světa a vím, že jsme stejně dobří jako ti nejlepší a potřebujeme jenom trochu štěstí," prohlásil Aragones.

Španělsko nezačalo dobře kvalifikační skupinu o postup na šampionát, po porážkách v Severním Irsku a Švédsku se ale rozjelo a nakonec obsadilo první příčku. Na turnaji budou mít svěřenci Luise Aragonese přijatelnou základní skupinu, v níž změří síly se Švédskem, Ruskem a Řeckem. Posledním dvěma soupeřům a především pak Řekům mají Španělé co oplácet, v jejich konkurenci totiž na posledním ME nedokázali postoupit ze základní skupiny.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (26)

Přidat komentář
-Kopy-

Ty kecy si klidně může nechat, hlavně ať už Španělsko udělá nějakej dobrej výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tak na papíře.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko má dobrý hráče...ale to bohužel nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti minulým výběrům vidím velkou výhodu v sehranosti, dobře však víme, jak to s nima je. Lepší je nemít velký oči a třeba se to potom povede. Ve Španělsku to sice málokoho zajímá, ale aspoň by zavřeli ústa posměváčkům ze zbytku světa.

Tip: Ze skupiny postoupí, ale pak narazí, ta druhá půlka pavouka je neskutečně nabitá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako vždycky, krom tedy minulého Eura.

Snad konečně něco uhrají, ale jak řekl Kopy, ty kecy si mohl nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl si nechat ty keci? jen se snažil ospravedlnit svuj tym což by asi udelal každy coach

španelsku nejaky ten rok fandim a opravdu maji smulu kterou jednou musí prolomit a ukázat to že mají jistě výběr ktery se řadí mezi absolutní špičku Evropy

Reagovat
-Kopy-

Smůlu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, že mají dost smůlu.

Jasně vyhrají skupinu a haluzácky hned narazí na Francii (2006), nepostoupí o skóre (2004), evidentně je zařízne rozhodčí (2002), Raúl nedá v klíčové chvíli penaltu (2000), nepostoupí kvůli vzájemnému zápasu s Nigérií, i když Bulhary jasně znemožní 6:1 (1998).

Reagovat
-Kopy-

Ale tady nejde o haluzáctví, kdyby byli lepší tak ji porazejí, navíc sestava byla špatná atd... žádná smůla. Na rozhodčí bych to taky nesváděl, maximálně s tou Nigerií to byla smůla, ale to je fotbal. Na smůlu se nemůžeš vymlouvat věčně.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Koreji bych to teda na rozhodčí sváděl.

Reagovat
-Kopy-

To byl ten mač jak jim asi neuznali ty góly ? jsem prošvih tendle špíl, rozhodčí je na tom šampionátu tlačili pořád. Jn tak ale stejně už řadu let není žádnej úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy to bola vrazda futbalu. Ten Egyptan neuznal dva regulerne goly Spanielov. Lopta pol metra pred brankovou ciarou a on odpiska aut a odkop od brany.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, na tom mistrovství těch chyb bylo víc. Je chyba, že jako rozhodčí nominovali úplně neschopné rozhodčí z fotbalově zakrnělých zemí...

Reagovat
smazaný uživatel

Byla chyba, že tam nominovali...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapomněl na ty penalty v šestadevadesátým. Třeba v Japonsku byl mančaft pod Camachem docela dobře udělanej, nebýt kiksů rozhodčích, tak mohli hrát SF s Německem. To minulý Euro byla další velká haluz, za tím si stojím, Řekové udělají jedinej kloudnej útok a dají z toho gól, Španělé pak nepostoupí kvůli shodě neuvěřitelných ukolností kvůli nižšímu počtu vstřelených branek. Proti dvěma pozdějším finalistům, samozřejmě.

A ještě taky pořád nemůžu zapomenout na ty "dvacítky" z léta, tam jsem měl po té prohře s náma taky dost, dali tři tyčky a pak vypadli na penalty .

Reagovat
-Kopy-

No dobře, vyhrál si, tak mají tedy smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no, měl jsem připravený ještě další věci .

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

navíc tam byl (2006) faul Henryho na Puyola

Reagovat
RMCF

Teď přijde

Reagovat
Shevchenko

Nevěřím jim a ani jim nepřeju, maximálně postoupí ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.Španělům, mimo jiné problémy, vždycky chybí "týmový duch",který rozhoduje většinu důležitých utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná postoupí ze skupiny,ale tím to zhasne. Bude to stejná písnička.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by něco předvést, už je fakt na čase. Stále doufám že na turnaj bude nominován Raúl, na co si ten Aragones hraje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele