Antony zůstane kvůli podezření z napadení mimo kádr Man Utd

10.09.2023, 18:05
Aktuality
Antony (© AFP)

Brazilský křídelník Antony zůstane kvůli podezření z napadení několika žen nějaký čas mimo kádr Manchesteru United. Anglický klub uvedl, že třiadvacetiletý hráč se k týmu po reprezentační přestávce nepřipojí a bude se zabývat obviněním z násilí.

"Manchester United si je vědom obvinění proti Antonymu. Hráči, kteří nehráli reprezentační zápasy, se v pondělí vrátí k tréninku. S Antonym jsme se nicméně dohodli, že svůj návrat odloží na neurčito, aby mohl reagovat na obvinění," uvedli představitelé United v oficiálním prohlášení.

Antony byl vyřazen z brazilské reprezentace pro aktuální dva kvalifikační zápasy o postup na mistrovství světa poté, co policie začala vyšetřovat tvrzení jeho bývalé přítelkyně Gabriely Cavallinové, že ji fyzicky napadl. Antony to popřel.

"Dohodli jsme se s Manchesterem United, že nebudu u týmu, abych nerozptyloval své spoluhráče. Chci zdůraznit svou nevinu v záležitostech, z nichž jsem obviněn, a budu plně spolupracovat s policií, aby pravda vyšla najevo. Těším se, že se co nejdříve vrátím na hřiště," uvedl Antony.

Případ vyšetřují policie v Brazílii i Manchesteru. Antonyho od té doby nařkly z fyzického napadení ještě dvě další ženy. Fotbalista nebyl zatčen ani obviněn.

Autor: ČTK

Komentáře (562)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele