ANKETA: Jaký byl český fotbal v roce 2009

28.12.2009, 13:10
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Rok 2009 se chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal anketu, jaký byl český fotbal v tomto roce. Ani letos si nezasloužila pěknou známku česká reprezentace. Většina respondentů jí dala čtyřku nebo pětku. A jaké další otázky jsme jim položili? Třeba jaká budoucnost čeká český národní tým, ale také i komu by dali hlas v anketě Fotbalista roku.

Pozvání příjali rockový zpěvák Aleš Brichta, herec a zpěvák v jedné osobě Richard Krajčo a bavič Petr Novotný, žurnalisté Tomáš Radotínský (Nova Sport) s Davidem Kozohorským (Česká televize), dva politici Ivan Langer a Zdeněk Škromach, trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych, fotbalista Milan Fukal a desítku uzavírá hokejový expert Martin Hosták.

1. Máme za sebou podzimní část Gambrinus ligy, kterou překvapivě vyhrály Teplice. Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo? A jak to na jaře dopadne?
ALEŠ BRICHTA: Nepříjemně mě překvapila hlavně stále klesající úroveň ligy a její velká vyrovnanost. Slabé výkony Slavie se po změnách v kádru v návaznosti na jarní zápas s Bohemians daly očekávat díky horší atmosféře v týmu, ale nečekal bych, že se projeví až takovým způsobem. Za mistra bych tipoval Spartu, která si vytvořila po podzimu dobrou pozici pro útok na titul a navíc se jí už uzdravili dlouhodobě zranění. Je jen otázkou, kdo tým opustí v zimní přestávce.
PETR NOVOTNÝ: Překvapil mě hlavně Jablonec, to byl můj tajný tip na sestup. A bohužel, překvapila mě Slavia... A k tomu jaru, nedovedu odhadnout, kdo bude mistr, ale Sparta asi ne. Stále věřím, že Slavia ještě předvede něco, co mi udělá radost. Teplice si zahrají poháry, ale na titul to nebude.
TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Liga se opět vyrovnala, otázkou je, zda směrem ke zkvalitnění úrovně, nebo spíš k průměru. Výsledky našich týmů v evropských pohárech (snad s výjimkou Sparty) ukazují spíš na to druhé. Každopádně divácky bude tento ročník patřit mezi nejdramatičtější a to je dobře. O titul bojují minimálně čtyři mužstva. Myslím, že vyhraje Sparta - důležité ale bude plnohodnotně nahradit Hubníka.
IVAN LANGER: Pozitivně hodnotím úspěšnost opatření přijatých proti fotbalovému násilí. Ukázalo se, že když každý přijme svůj díl odpovědnosti, že to může fungovat a že si fotbal můžeme užívat bez obav z projevů násilí. Při pohledu na tabulku je jistě pozitivní její vyrovnanost, překvapením pro mne jsou pak ne příliš dobré výkony favoritů, tj. Sparty a zejména pak Slavie. Titul bych přál jako patriot Olomouci (povzbudivé byly zejména její výsledky v pruhé polovině podzimu), ale reálně bych tipoval někoho z trojice Teplice, Sparta, Ostrava.
ZDENĚK ŠKROMACH: Zklamaly mě výkony Slavie Praha. Teplice jsou nenápadné, ale podávají vyrovnané výkony. Na jaře bude o titul hrát také Sparta, která konsolidovala tým.
RICHARD KRAJČO: Rozhodně asi nebudu sám, kdo bude říkat, že překvapila Slavia. A mě samozřejmě pozitivně Baník Ostrava. A nakonec i Sparta, která po úmorném remízovém začátku ligy slušně finišovala. Teplice jsou určitě taky nad očekáváním, ale uvidíme, jak ponesou tlak lídra tabulky na jaře. A jak to dopadne? Baník vyhraje ligu, před Spartou... hihi... To bych si přál.
MARTIN HOSTÁK: Ligový podzim ukázal, že převaha pražských "S" z minulých let je pryč. Překvapila mě bídná hra Slavie, v pozitivním smyslu atraktivní fotbal Teplic. Myslím si, že titul vyhraje s odřenýma ušima Sparta.
PAVEL HOFTYCH: Ligový podzim byl zajímavý tím, že byl překvapivý. Na samém čele se střídala mužstva, se kterými tam nikdo příliš nepočítal a navíc si udržela stabilní formu během celého podzimu. Takže překvapením určitě jsou výkony a umístění Teplic, Jablonce a Baníku, zároveň jako slabší forma a nevyrovnanost Slavie. Předpokládám, že o titul se poperou mužstva, která jsou momentálně na špičce tabulky. Všechna jsou vyrovnaná a mají silné funkcionářské zázemí. Titul může získat kdokoliv.
MILAN FUKAL: Podzimní část Gambrinus ligy hodnotím pozitivně, o titul i o sestup hraje více týmů, proto z pohledu diváka je, respektive bude se na jaře, na co koukat a myslím, že se na to fanoušci už teď velice těší. Titul přeji samozřejmě Spartě, i když Teplice pro ní budou vážným konkurentem, ostatní mužstva včetně Slavie budou bojovat o další místa v tabulce. V dosavadním průběhu ligy mě pozitivně překvapily výsledky Příbrami a Plzně, tyto týmy bych tak vysoko v tabulce před začátkem soutěže neočekával.
DAVID KOZOHORSKÝ: Překvapila mě Slavia, která se nedokázala vyrovnat se změnami, jimiž prošla a podle toho vypadá její postavení v tabulce. Naopak jsem nečekal tak vysoko Příbram a pochopitelně i Teplice. Jablonec pro mě byl jedním z favoritů. O titulu rozhodnou pohyby v kádrech. Něco mi říkal, že Sparta mistrem nebude. Obecně podzim nijak nevybočil, padá stále málo gólů, převládá defenzivní pojetí.

2. Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2009 a proč?
ALEŠ BRICHTA: Známkovat se snad ani nedá. S výjimkou snad zápasu s Polskem veliká bída a ostuda. Dřív se mohl člověk po bídných výkonech v lize těšit alespoň na zápasy repre, ale to už bohužel neplatí. Mám nepříjemný dojem, že se na tom přímo podepsala i bulvární média, hledající senzaci za čímkoliv.
PETR NOVOTNÝ: Dal bych čtyřku - a to jen díky vydařenému utkání s Poláky. Jsem hrozně zklamán, především přístupem hráčů, často nominací a hlavně předvedenou hrou.
TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Čtyřku. Až na krátké období, které bylo příslibem do budoucna, byl letošní rok jedním velkým propadákem. Že skončí s hráčskou kariérou Nedvěd, Šmicer, Poborský a Koller, to jsme přece věděli dávno. Stačilo se podívat na jejich data narození. Proč však za ně nejsou vychovaní a připravení nástupci? Případně z jakého důvodu není nastaven systém, kterým bychom se prosazovali i bez těchto výjimečných hráčů? Dokud nebudeme znát odpovědi na tyto otázky, nepohneme se z místa.
IVAN LANGER: Vzhledem k výkonům a výsledku v kvalifikaci na MS 2010 by to bylo na propadnutí. Bohužel ani přes změnu trenérů a počáteční euforii se hra příliš nezvedla. Zmar pak potvrdily výsledky i výkon budoucích nadějí na turnaji v Emirátech. Nezbývá než si přát, aby to bylo to pomyslné dno, ze kterého se dá jen odrážet směrem nahoru.
ZDENĚK ŠKROMACH: Reprezentace nejsou jen hráči. Celý rok byl rokem změn. Měnilo se vedení svazu i reprezentace, a to se vším souvisí. Ve škole by to byl slabší prospěch.
RICHARD KRAJČO: Známka nelichotivá - 4. Výsledky a aféry mluví za vše, ale po velkých úspěších musí přijít i hluché období. Snad ale nebude trvat dlouho.
MARTIN HOSTÁK: Reprezentace nepostoupila na MS, ačkoliv si myslím, že skupina byla hratelná. Známka tomu tedy musí odpovídat - 4.
PAVEL HOFTYCH: Nedostatečná - nepostup na MS.
MILAN FUKAL: Naší reprezentaci bych dal za rok 2009 známku 3 z důvodu neúspěšné kvalifikace na MS, je to velká škoda, určitě toho litují jak sami hráči, tak i fanoušci.
DAVID KOZOHORSKÝ: Dal bych 4, a to pouze za to, že se do týmu dostali nebo vrátili hráči, kteří by snad mohli mít budoucnost. Jinak se vlastně nic nepovedlo.

3. Jaká budoucnost čeká českou fotbalovou reprezentaci v následujících letech?
ALEŠ BRICHTA: Neodvažuji se posoudit, protože bych byl nerad skeptický, ale turnaj v Emirátech a naše výsledky, ale hlavně výkony, moc optimismu do budoucna nedávají.
PETR NOVOTNÝ: Nerad to píšu, ale obávám se dlouhodobého útlumu. Odešla jedna skvělá hráčská generace a náhrada zatím nepřichází.
TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Těžká... Částečně už jsem to naznačil v předchozí odpovědi. Věřím, tomu, že nové vedení svazu a jím najatí odborníci (např. Dušan Fitzel) vytvoří takové podmínky, aby v příštích letech vyrostli talentovaní a konkurenceschopní fotbalisté. Jinak bude výkonnostní propad pokračovat.
IVAN LANGER: Věřím, že se odrazíme od toho dna, reprezentace do 21, 20 let slibují nadějné výsledky i perspektivní hráče. Je ale třeba, aby se s těmito hráči systematicky pracovalo a zejména, aby oni sami chtěli pracovat na sobě. Pak věřím, že se znovu můžeme stát důstojnými účastníky evropských i světových šampionátů.
ZDENĚK ŠKROMACH: Generace, která odešla, byla evropskou třídou. Ti přicházející budou muset hodně pracovat. Náhradu za úspěšným mužstvem minulých let budeme hledat asi delší dobu.
RICHARD KRAJČO: To neví nikdo. Přijde mladá krev, musí přijít a bude bojovat a my všichni budeme doufat, že se najdou osobnosti, které tým povedou. Teď to chlapi táhli deset let a udělali pro český fotbal kus práce. Jen jsme je v tom nechali vymáchat a nehledali další talenty pro repre. Něco na lavičce nebylo v pořádku. Stereotypem se člověk nikam neposune.
MARTIN HOSTÁK: Naší reprezentaci čeká omlazení, prosazovat se budou kluci z "20" ve stále větší míře. Jsem optimista, postup na EURO 2012 vidím reálně.
PAVEL HOFTYCH: Budoucnost složitá a zrádná v tom, že fotbalový národ si zvykl na úspěchy a je namlsaný. Myslím, že přichází slabší období a budování nového mužstva, což nemusí být záležitostí měsíců, ale spíš roků. Odešli nebo odchází špičkoví hráči a nebude jednoduché je nahradit. Taky je otázkou, co Tomáš Rosický. Hodně bude záležet na vnitřní atmosféře a síle týmu, protože o individualitách tento tým asi nebude. Každopádně přeji reprezentaci hodně štěstí.
MILAN FUKAL: Budoucnost po neúspěchu v kvalifikaci pro nás určitě nebude jednoduchá, ale myslím si, že český fotbal pod vedením pana Ivana Haška a slibných výkonech mladých hráčů, viz. Tomáš Necid, má rozhodně všechny možnosti k tomu být konkurenceschopný.
DAVID KOZOHORSKÝ: Nejasná. Obávám se, že z průměru, kam Česko kleslo, se hned tak nedostane.

4. Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech v tomto roce?
ALEŠ BRICHTA: Hrůza a běs. Klubové srovnání s Evropu vyznělo tragicky. Ostuda Slavie s Tiraspolem, Sparta dokázala odehrát dobře sotva polovinu zápasů a to samozřejmě nestačí. Jakýkoliv náš tým už před utkáním vyzdvihuje kvalitu soupeře, ať je třeba z Lichtenštejnska, a to působí až trapně a zbaběle.
PETR NOVOTNÝ: Naprostá katastrofa. Jasně se ukazuje, jak moc náš klubový fotbal zaostává za vyspělou Evropou. Nechci malovat čerta na zeď, ale nestane-li se zázrak, bude ještě hůř.
TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Sparta se nejprve zbytečně připravila o možnost přejít přes Panathinaikos a bojovat o Ligu mistrů. V zápasech Evropské ligy naznačila potenciál, jenže všechno prohospodařila v posledním zápase. Dokud její hráči nebudou schopni pravidelně reprodukovat své špičkové výkony, těžko od tohoto týmu očekávat výraznější úspěchy. Olomouc mě potěšila v zápasech s Aberdeenem, pak už narazila na zkušeného protivníka. Výsledky a výkony Liberce, Slavie a Teplic jen odrážely stav českého klubového fotbalu.
IVAN LANGER: I přes velký počet klubů v pohárech tyto týmy svými výsledky žádnou velkou díru do evropského fotbalu neudělaly. Důstojným soupeřem byla snad jen Sparta, v prvních kolech ještě Olomouc. Ostatní týmy z mého pohledu zklamaly, od Slavie jsem zejména v Lize mistrů čekal více.
ZDENĚK ŠKROMACH: Naše kluby neuspěly, ale jak potvrdil zápas Slavie Praha s Janovem, ani ta evropská špička nás tam moc nechce. Rozhodčí byl dvanáctým hráčem Janova.
RICHARD KRAJČO: (tato odpověď se psala ještě před utkáním Sparta-Kodaň - pozn.aut.) No ještě doufám, že se aspoň Sparta dostane dál. Čeká jí Kodaň doma a věřím, že by to mohla zvládnout. Jinak nám ty poháry moc nejdou a je to škoda. Ale možná je to nějaké zrcadlo a je potřeba se do něj zpříma podívat.
MARTIN HOSTÁK: (tato odpověď se psala ještě před utkáním Sparta-Kodaň - pozn.aut.) Opět žádná sláva, do jarních bojů může ještě postoupit Sparta, ale výsledky Slavie jen podtrhují její nevydařený podzim. Od ostatních mužstev se nic moc stejně nečekalo.
PAVEL HOFTYCH: Dobré výkony i bodové zisky Sparty! Výbuch Slavie proti Tiraspolu. Nezvládnutá odveta juniorů Liberce proti Bukurešti a neutrální Teplice.
MILAN FUKAL: Každý fanoušek určitě čekal, že z pěti týmů na startu evropských pohárů aspoň jeden postoupí do jarních bojů a z toho, že se tyto plány nebo spíš přání nevyplnily, budou teď mnozí velice zklamaní, hlavně Sparta k tomu měla hrozně blízko, ale znovu se potvrdilo, jak absence takového borce, jakým je Tomáš Řepka, může kvalitou hry, respektive defenzivou Sparty, zamávat.
DAVID KOZOHORSKÝ: Propadák. To, že se do hry dostaly pouze Sparta se Slavií leccos naznačilo. Konec v základní skupině Evropské ligy je pak smutnou realitou. Zvlášť mě zklamalo, že nepostoupila Sparta, protože ani jeden z jejich soupeřů nepatří mezi evropský nadprůměr.

5. Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?
ALEŠ BRICHTA: Zaujal mě Adam Hloušek výkony v lize, ale hlas bych dal Romanu Hubníkovi, který celý podzim podával skvělé výkony, dokazoval své kvality i v reprezentaci a ještě stačil dát několik velmi důležitých gólů.
PETR NOVOTNÝ: Znovu Petru Čechovi. Jinak se mi letos hodně líbily bundesligové výkony Jiřího Štajnera.
TOMÁŠ RADOTINSKÝ: Tomáši Hübschmanovi. Patří do základní sestavy vítěze Poháru UEFA a po letech, kdy byl nesmyslně přehlížen, se vrátil do reprezentace. Svými výkony dokázal, že generační výměna měla na jeho pozici bránícího záložníka proběhnout už dávno.
IVAN LANGER: Návrat Tomáše Rosického přinesl naději, na jeho hodnocení je ale ještě příliš brzy. Slibně se ukazuje v ruské lize, pohárech i reprezentaci mladý Tomáš Necid, toho bych pasoval na objev či skokana roku. Jako nejlepšího fotbalistu bych zvolil brankáře londýnské Chelsea Petra Čecha, který českému fotbalu i v dobách neúspěchů udržuje stále dobré jméno v zahraničí.
ZDENĚK ŠKROMACH: Podpořil bych Petra Švancaru, protože jsem moravský patriot a je to fotbalista, který diváky baví.
RICHARD KRAJČO: Když budu koukat na ligu, tak Mariu Ličkovi. Myslím, že by si to zasloužil nejen jako kanonýr. Je tvůrcem hry, střelcem, bojovníkem... Prostě na mě zapůsobil.
MARTIN HOSTÁK: Petr Čech, v současnosti největší hvězda českého fotbalu. Chytá stabilně, s Chelsea sbírá úspěch za úspěchem.
PAVEL HOFTYCH: Pavel Nedvěd, protože je to Grande Paolo a klobouk smekám!
MILAN FUKAL: Absolutně Petru Čechovi za jeho stabilní a vynikající výkony v dresu Chelsea a české reprezentace.
DAVID KOZOHORSKÝ: Milan Baroš. I přes to všechno, co se kolem něj děje. Dává góly, tedy plní svůj úkol.

Autor: David Křížka

Komentáře (94)

Přidat komentář
clinger

no u těch jmen k anketě fotbalista roku se člověk docela zasmějě

Reagovat
honziss

Hlavně Škromach pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Shoduji se s názory Pavla Hoftycha Jinak on dal za 4, já dal za 4-.

Reagovat
$dolar$

Ivan Langer a Zdenek Skromach Kde jste je sehnali proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

V bahně.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

V ZOO

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Zdenda tam nemá moc co dělat Jinak v Anketě za 4

Reagovat
smazaný uživatel

Podpořil bych Petra Švancaru, protože jsem moravský patriot a je to fotbalista, který diváky baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu jsem se taky zasmál.

Reagovat
smazaný uživatel

škromach

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně to udělal jen proto, aby lidi na Moravě volili ČSSD.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, aby volili svancaru jako zastupce strany 1.FC slovacko do ktere skromach pude, uz se prevlika do kroje, tak pst...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
AjaxFans

Proč by ho nepodpořil,když Zdenál je z Rohatce tuším

Reagovat
Radar

Proč tam není 5- ? I to se mi podařilo

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Losinho

Fotbalista roku jeden z trojice Baroš, Čech, Necid.

Anketa 4-

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, tohle trio nemělo v nikom konkurenci. Přidal bych tam snad ještě Hubníka a s přimhouřeným pravým i levým uchem i Hlouška.

Anketa, dobří vtipálci jsou ti, kteří dali za jedna...

Reagovat
fantomas

Heh, já tě uplně zkopíroval. Promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec neva, máme stejnej názor... to se stává!

Reagovat
hawk

no já bych zvolil někoho z trojice Baroš, Čech a Drobný (on přece jen táhl Hertu loni a na podzim byl přece jen dost dlouho zraněný). Necid má ještě čas

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, s Necidem nesouhlasím

Reagovat
fantomas

Hrozní vtipálci, ti, co dali repre jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

To dali místní Slováci podle mě

Reagovat
smazaný uživatel

No tak neviem ako ostatni ale ja som dal 5

Reagovat
fabec1222

to sem dal ja

Reagovat
smazaný uživatel

A přijde ti to vtipný?

Reagovat
AjaxFans

Já 4-,vždycky to může být ještě víc v číči

Reagovat
smazaný uživatel

4- snad jen za zápas s Polskem a hlavně na Slovensku. I přes ten konečný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Langer Jinak Fukal překvapil, že bude titul přát Spartě i když je odchovancem Jablonce a Krajčo nezklamal

Reagovat
KnoxXx

Ales Brichta nesklamal

Reagovat
$dolar$

Fukal je asi hodne mimo co?

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel stejný jako minulý rok... na p...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm Hoftych

Reagovat
Melda

To sem čekal, že jedinej fotbalista, co tam je se těch "fotbalistů" bude zastávat.Tři znamená "dobrý" ne? Absolutně souhlasím s Alešem...Politici samozřejmě melou z cesty jako vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Langer

Reagovat
pepi.nho

bože, ten Langer

Reagovat
smazaný uživatel

IVAN LANGER: ma pravdu vlastne vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec na sestup ... Už jenom příchod Drska znamenal jistou záchranu, natož když se přidá zbytek kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu to hodnotili největší experti v republice,hl. Škromach to je turek od okurek,hrozné,že to tu vůbec pustí aby to lidi četli,hlavně to poslední kolečko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznaačou perličkou je "Jablonec na sestup"..to snad nemohl myslet vážně. Jinak super ohlédnutí za rokem Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dal v ankete 3. Nato ze to trenoval Rada to jeste nedopadlo nejhur kdyby tam byl Straka tak jsme mohli byt klidne i preposledni.

Repre se do EURO 2012 sehraje a skonci do 6mista. V dalsich 2letech tym dospeje a na MS budou mit velke sance. A EURO 2016 uz by jsme mohli vyhrat v klidku. Vse je ale zavisle natom jak rychle se mladici sehraji, ale na tom uz trener pracuje. Bylo jasne ze v Emiratech budemu radi za alespon 1vitezstvi. Je potreba zkouset nove a mlade hrace ted kdyz o nic nejde a ne aby se daval tym dokupy az pri kvalifikaci.

Jinak cesky tymy me v Evropskych soutezich docela prekvapily necekal bych tak dobre vysledky. V tom je vyhoda lidi co cesky tymy nesledujou a ani je moc nemusi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tento klučina je vtipný, optimistický, cílevědomý a má kuráž tu něco takové napsat Holky Newcastle ideální parketa s tím nikdy nuda nebude a kdyby neco neslo tak s ním to vzdycky pujde

Reagovat
smazaný uživatel

mě se to líbí. Je to správě optimistické. Není tomu tak dlouho, co jsem psal odvážný článek, všichni se mi smáli a pak jsem měl pravdu. Takže, budu doufat, že i ty na tom budeš stejně

Reagovat
smazaný uživatel

A ze mně bude do dvaceti let policejní prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se na problemy snazim divat vzdy s nadhledem a optimismem a novy svaz a nase tymy do 21let ktomu davaji prilezitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já Ti to neberu, přístup je to krásný Jen nesdílím Tvůj optimismus, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za experty (čti klauny)?

Reagovat
božský John

Tady je vidět, že Krajčo je ze Slezska,Škromach z Moravy a Langer ministr vnitra..a Novotnej debil no..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Banger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tu narážku na Moravu si vyprošuju jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza děs jak komentáře těch osobností hlavne Novotnýho na kterém teda vůbec není videt ze je sesivanej ja hodnotil znamkou za 5 a kdyz nejlepsi hrac tak asi nekdo z trojice Hubník,Hubschman,Baroš který vyhrál tabulku střelců v Turecku a nepamatuju kdy naposled nekdo vyhral tabulku strelcu v cizine a byl cesky narodnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Koller,Wágner.

Reagovat
smazaný uživatel

no nějaký pátek už o je ne? Taky myslím, že by se to mohlo ocenit. Ne pořád spát ceny Čechovi. Možná je třída, ale někdy je nutné uznat, že v chelsea by některé zápasy mohl chytat každý průměrný brankář a pak se ptám za co ty ceny? Nikdo jiný než Baroš by v turecku nedal víc jak 5-7 golů

Reagovat
smazaný uživatel

No je to nějaký ten pátek,cca 10 let,u Wágnera ještě více.

Reagovat
smazaný uživatel

Samí odborníci viz PETR NOVOTNÝ: Překvapil mě hlavně Jablonec, to byl můj tajný tip na sestup. Jabčáci už mají třetí rok vzestupnou tendenci a Komňacký je tam znát. Novotný je tedy oborník Dále jsou dobré ty kecy o konsolidovanosti mužstva sparty Ten tým je permanentně v rozkladu odchodu příchodu a budpování koncepce. To že jej někdo tipuje za vítěze svědčí o naprosté ubohosti naší ligy Ptát se toho trotla Langra vůbec na cokoli je taky dobrý joke. IVAN LANGER: Pozitivně hodnotím úspěšnost opatření přijatých proti fotbalovému násilí. Uthnout hlavu a nas*rat do krku ten by svou politiku vtlačil i na dotaz o počasí.

Reagovat
smazaný uživatel

trotl ses ty, ratthy ...

Reagovat
smazaný uživatel

rikejte si, co chcete, ale Ivan Langer je proste trida, MUDr., Mgr., chytrej, vzdelanej, vtipnej a myslim, ze neni uplne spatnej ani jako clovek, i kdyz to o nem hodne lidi rika, penize ho mozna trochu zkazily a moc taky, ale kdo muze rict, ze by jim odolal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys volil ODS i kdyby stříleli lidi co? Langer je třída MUDr., Mgr to sem se pobavil Vezmi si vedle něj místenku na Pluto. Větší druh debila (a to sem musel upřímně napsat i kdyb byll BAN) v republice nenajdeš i kdyby měl titul z gynekologie Inteligence není obrazem dosaženého vzdělání a zrcadlem titulů to si pamatuj. A politické prospěchářství je těžko měřitelné. No nového roku přeji aby se takový kok*oti do fotbalu vůbec nemontovali.

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel máš v něčem pravdu, akorát ten sty...l

Reagovat
smazaný uživatel

někdy neškodí mluvit na plnou hubu. Jinak díky za (částečné) uznání.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak minimálně mám na Langera hodně podobný názor jako ty Navíc co sem měl možnost mluvit s lidmi, kteří pod ním pracovali tak to není nic jiného než pozér a populista, a co se týče jeho působení na vnitru, tak to se z jeho aktivit vzpamatovává dodnes Nejvíc mě ale samozřejmě dojalo jak (úplně nezištně samozřejmě ) lobuje za české firmy při rozdělování státních zakázek ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tže v konečném důsledku máš pravdu, že o některých jedincích se moc slušně prostě hovořit nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Na to nepotřebuju s někým pracovat abych poznal jaký je. Zvlášť v takovém exemplárním případě. Do detailů po tom netoužím. Kdybych chtěl být v politice tak tam jsem. Jenže mě by to nebavilo. Pokud máš na vnitru kolegy kteří budou po volbách odcházet, tak jim dej echo na ty skartovačky s Čunkem. Oni už budou vědět. Pokud pracovali pro něj, mohl by někdo konečně promluvit. To zase vím já- Ale zas je otázkou co by z toho měli že... .

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to říká? "Na každou svini se vaří voda" (nebo tak nějak ) Doufejme že už v té politice dlouho parazitovat nebude, ale někdy mám pocit že díky té své hroší kůži jsou někteří politici prostě nesesaditelní

Reagovat
herbage

To snad ani nikdo nemůže myslet vážně, Langer je ostuda naší politiky a vzdělanej ani chytrej mi nikdy tedy nepřišel

Reagovat
Tsigi
Reagovat
smazaný uživatel

Já sem si říkal, že ty jeho dramatické výstupy ve sněmovně nebudou jen tak...Ratha tam náhodou nemáš někde taky?

Reagovat
Tsigi

nevím na klipy Evy a Vaška, kde by mohl vystupovat nekoukám

Mňága

Reagovat
Liquid

těch 14 co dali repre 1 musí být jedině členové kádru reprezentace

Reagovat
Tsigi

a to Ujfaluši má 14 nicků

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

Kozohorský, Brichta Fukal naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Banik vyhraje ligu, Sparta Pohar, Mistrovstvi světa Brazilci, Ligu Mistru Cheslea a Evropskou ligu Liverpool. Eště něco nebo co??

Reagovat
smazaný uživatel

*Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

CESKOOO

SLOVENSKOOO

Reagovat
božský John

a dáál?

Reagovat
Langi

dál není co dodat

Reagovat
Langi

pro slabší češtináře...v prdeli se píše měkké "i"

Reagovat
smazaný uživatel

při sledování českého fotbalu jsem na po telce házel nejen nadávky. I ten zápas s poláky byl ovlivněn jen tím, že v Polsku je snad ještě horší situace, než u nás. Z budoucnosti strach nemám, vytvoříme s albánci, lotyši atd. evropskou ligu hybridů a titul nám vyfoukne Šerif Tiraspol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele