ANKETA: Český fotbal v roce 2014

27.12.2014, 09:59
Názory a komentáře
Rok 2014 se chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Zatímco loni reprezentace dostala od našich respondentů čtyřku, tak letos samé jedničky. Pro změnu výkony českých klubů na evropské scéně okomentovali jako bídu. Fotbalistou roku David Lafata. Ligovým mistrem bude Sparta nebo Plzeň, mezi nejčastěji skloňované týmy na sestup byly Hradec Králové a České Budějovice. Překvapil Jablonec, zklamáním jsou Liberec a nepochopitelný vyhazov trenéra Svědíka po úspěšném baníkovském podzimu. Takový je výstup devítky osobností, které se zúčastnily naší ankety.

Pozvání přijali televizní žurnalisté Tomáš Radotínský (Nova sport), Jaromír Bosák, David Kozohorský a Petr Svěcený (Česká televize), trenér Pavel Hoftych a experti Luděk Zelenka a Milan Fukal, populární hokejový expert Martin Hosták a kulturní a hudební kritik Jan Rejžek.

Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

JAROMÍR BOSÁK: Z mého pohledu nebyl ligový podzim špatný, hrála se řada dobrých zápasů. Malérem ovšem je brzký konec českých týmů v evropských pohárech. Co se týče překvapení - zmínil bych Baník Ostrava. To, jak je vysoko, to je skoro zázrak v režii už bývalého trenéra Svědíka. A to, co se dělo a děje v ostravském klubu po konci podzimní části, to je pro mě pro změnu nepříjemné překvapení. Stejně jako totální propad Liberce.

JAN REJŽEK: Jako neskrývaného slávistu mě překvapil náš dávno nevídaný vstup do ligy, jenže to byla souhra náhod a štěstí a zakrátko jsme se vrátili s tou naší truchlivou jedenáctkou k truchlivému marasmu. Překvapilo mě, že nablblé ostravské vedení vyhodilo trenéra Martina Svědíka, který vytáhl snaživý Baníček až na páté místo. Na druhou stranu byl jistě zajímavý též vzestup Jablonce, který přede těmi pár stovkami domácích peltoidů nehraje převratný fotbal, ale práce Jardy Šilhavého je už znát. A zaujal mě taky prudký sešup nedávno tak ambiciózního Liberce. Při tak absurdní výměně kádru k horšímu ale nebylo divu... Noví trenéři Josef Csaplár s Jiřím Kotrbou to tedy vytrhnou!

PETR SVĚCENÝ: Překvapil mě Jablonec, jak dokázal udržet krok s Plzní a Spartou. Překvapil mě Baník, který je po podzimu pátý. V té souvislosti mě zklamalo, že ostravské vedení klubu odvolalo trenéra Svědíka. Zklamal mě Liberec, který je na sestupové příčce. Na příkladu Jablonce a Liberce je vidět, jaký přínos může mít kvalitní trenér. Jarda Šilhavý je výborný trenér a ukazuje se, že výsledky jdou s ním. Pouze se přestěhovaly z Liberce do Jablonce.

LUDĚK ZELENKA: Jednoznačně pozitivně vidím sportovní úroveň soutěže! Většina týmů se snaží hrát moderním, ofenzivním stylem, což je i trend v Evropě, byť je to logicky odvislé od kvality kádru. Překvapil mě výrazný posun Baníku, přestože tam jsou finanční problémy a tomu odpovídá i kvalita kádru, tak se prezentoval zcela jinak než v minulých letech. Stejně tak bych vyzdvihl, jak rychle se adaptoval a stmelil nový tým Jablonce, trenér Šilhavý odvádí skvělou práci. Naopak zklamáním jsou výkony Liberce a hlavně jeho postavení v tabulce, to nikdo nečekal!

PAVEL HOFTYCH: Plzeň a Sparta potvrdily pozice nejlepších týmů ligy. Překvapení je určitě hra i bodový zisk Jablonce, i přes výrazné posílení jsem určitě nečekal, že se tak rychle dostane do formy a bude působit jako tým a také výsledky mladého Baníku. Zklamáním jsou výsledky a bodový propad Liberce. Celkově si liga drží slušnou úroveň, ale stále se nedokáže přiblížit lidem, což je vidět na bídné návštěvnosti mnoha stadionů, i přes dobrou hru týmu (primát drží vedení Baníku a jeho problémy s prodejem lístků).

DAVID KOZOHORSKÝ: Překvapil mě propad Liberce. Zklamala mě personální politika vedení určitých klubů, ve smyslu výměn trenérů.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Liga nabídla dramatický souboj o první místo, na které jsou tři kandidáti. Pak je zde 12 mužstev, jejichž úroveň je víceméně vyrovnaná. Vlastně jen Hradec Králové byl trochu pozadu. Jaro tedy bude hodně zajímavé. Překvapilo mě, jak rychle se sehrál Jablonec. Čekal jsem, že bude nové mužstvo dávat dohromady déle. Ale počkejme si na druhou polovinu sezony, která mu v posledních letech moc nevycházela. Zklamalo mě, jak kolísavou formu měly celky, od nichž jsem si hodně sliboval: Mladá Boleslav, Teplice, Liberec...

MARTIN HOSTÁK: Podzim byl z mého pohledu celkem podle očekávání, vede předpokládaný tandem Plzeň, Sparta. Příjemným překvapením byly určitě výkony Jablonce a naopak zklamáním výsledky "mého" Hradce.

MILAN FUKAL: V podzimní části Synot ligy mě příjemně překvapily výkony Baníku Ostrava a nadprůměrná střelecká potence Libora Doška v dresu Slovácka. Naopak mě zklamaly výkony týmů Slovanu Liberec a Hradce Králové

Kdo bude českým mistrem a které dva týmy na jaře opustí českou nejvyšší soutěž?

JAROMÍR BOSÁK: Nejsem dobrý tipér, takže neobjevím Ameriku - Sparta nebo Plzeň, zřejmě rozhodne vzájemný mač na Letné. Dolu půjde asi Hradec Králové, ale kdo bude druhý, to nedokážu odhadnout. Namočených je - a bude - hodně.

JAN REJŽEK: To je opravdu duchaplná otázka. Čelo je našlapané. Tam je x -variant...jak se povede Plzni posílit, kdo odejde či přijde ze Sparty, co na vývoj jarních zápasů Eva s Vaškem, totiž Dagmar Damková s fízlem Romanem Berbrem... Všechno je u nás jako vždycky možné. Sestoupí určitě beztvarý Hradec Králové a stejně sterilní Brno, kde to léta dělají nějak blbě a nikam to nevede. Ale ani ten Liberec nemůže být ještě v klidu.

PETR SVĚCENÝ: Tipuju nerad a hlavně dost špatně. Mistrem bude Sparta, Plzeň nebo Jablonec, sestoupit může kdokoliv od 10. místa dál, podle mě s výjimkou Liberce.

LUDĚK ZELENKA: Mistrem bude Plzeň nebo Sparta, to je převratná myšlenka. Sestup nepřeju nikomu, ale vidím to na Hradec a Budějky.

PAVEL HOFTYCH: O mistra si to rozdá Plzeň a Sparta. Jablonec může zlobit, ale na to, aby předskočil oba týmy, ještě mít nebude.

DAVID KOZOHORSKÝ: Viktoria Plzeň bude mistrem. Myslím, že sestoupí Hradec Králové a České Budějovice.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Před sezonou jsem tipoval, že titul vyhraje Sparta a sestoupí oba nováčci - Hradec Králové a České Budějovice. Nemám důvod na tom nic měnit.

MARTIN HOSTÁK: Sparta už nebude bojovat na dvou frontách, je to můj tip na mistra. Sestupu se už asi nevyhne Hradec, adeptů na druhého Černého Petra je víc, od boku vystřelím Jihlavu.

MILAN FUKAL: Věřím, že titul získá Sparta, ligu opustí České Budějovice a Jihlava.

Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2014 a proč?

JAROMÍR BOSÁK: Čtyři utkání, dvanáct bodů, to je na jedničku. Jistě se dá ještě pracovat na herním projevu, ale celkový náhled je vyloženě kladný.

JAN REJŽEK: Jak jinak. Musím dát jedničku za plný počet bodů. Na krásu nehleďme. Pod Pavlem Vrbou se probudily i leckteré odepisované mátohy. A ještě kdyby zhubl Pavel Horváth a Thierry Henry získal k stáru naše občanství, jsme na EURO 2016 už teď...

PETR SVĚCENÝ: Jedničku. Protože všechno se měří podle důležitých zápasů a ty český nároďák všechny vyhrál. Přáteláky mě v tomto směru nezajímají.

LUDĚK ZELENKA: Jedničku. Výsledkově byla v kvalifikaci stoprocentní, což je po hubenějších letech pro fanouška balzám. Trenéru Vrbovi se podařilo stmelit tým, což je zásadní a dobré výsledky vrátily mužstvu chybějící sebevědomí. Jen tak dál.

PAVEL HOFTYCH: Jednoznačná jednička!!! Tým zvládl těžké období přípravných utkání a na vítěznou notu naskočil v pravý čas, postupně se výrazně lepšil i ve hře. Prostě z minima MAXIMUM.

DAVID KOZOHORSKÝ: Dal bych jí 1, a to i přesto, že se na první výhru pod trenérem Vrbou načekala. Kvalifikační jízda se fakt povedla a dalo se na to i dívat.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Samozřejmě podtrženou jedničku, lépe zkrátka do kvalifikace vstoupit nešlo. Výkony a výsledky na jaře sice nebyly přesvědčivé, ale přátelské zápasy se hrají proto, aby se mužstvo připravilo na soutěžní utkání. Jsme už téměř jednou nohou na mistrovství Evropy. Směrem do budoucna mě snad děsí jenom velký počet třicátníků v sestavě a s tím spojený vysoký věkový průměr.

MARTIN HOSTÁK: Reprezentace rozhodně za 1, kvalifikace je skvěle rozehraná a to je nejdůležitější.

MILAN FUKAL: České reprezentaci bych dal jedničku za vynikající vstup do kvalifikace.

Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech?

JAROMÍR BOSÁK: Jedním slovem bída. Když se podíváte, jak skončil v EL přemožitel Plzně, rumunská Astra, tak se smutek rozlije po duši, stejně jako při vzpomínce na výbuch Sparty s Malmö a na průšvih v Bernu. Letošní pohárová sezóna byla vážně bídná.

JAN REJŽEK: Tak tady je naopak pětka jasná. Plná ústa keců a skutek utek. Nejen sparťanská ostuda, potažmo historická. Když tuhle trapnou estrádu Křetínského baví sponzorovat...

PETR SVĚCENÝ: Nic moc. Škoda, že Sparta nepostoupila do jarní části Evropské ligy, měla to celý podzim skvěle rozehrané. Ale svými výkony i výsledky nedělala českému fotbalu ostudu. Ostatní bohužel trochu ano. Plzeň ale na to měla nárok po těch skvělých sezónách v Evropě. Ostatní bohužel na Evropu nemají.

LUDĚK ZELENKA: V LM nikdo a v Evropské lize jen Sparta, která se navíc ze solidně rozehrané skupiny nedostala do jarních bojů, to je ústup z pozic, nicméně bych z toho nedělal tragédii a spíše hledal pozitiva.

PAVEL HOFTYCH: Žádná velká sláva, ale loňská sezona byla veleúspěšná a nedá se očekávat, že s rozpočty našich klubů budeme každý rok brát jackpot. Sparta si určitě uhrála své, škoda, že v Bernu nemohli nastoupit Lafata a Vácha.

DAVID KOZOHORSKÝ: Jednoznačný neúspěch. Snad šlo pouze o náhodu a ne o trend.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: To je velká bída. Oproti minulé sezoně se nepovedlo téměř vůbec nic. Plzeň, Liberec i Mladá Boleslav propadly a Sparta nenaplnila ani jeden ze svých výkonnostních cílů - tedy postup do Ligy mistrů nebo aspoň do jarní části Evropské ligy. Naše nejvyšší soutěž je sice divácky atraktivní a vyrovnaná, ale na širší evropskou špičku to momentálně nestačí. O kolik hráčů je zájem v kvalitních zahraničních klubech? A teď nemluvím o Chelsea nebo Arsenalu. Tam se asi po Čechovi a Rosickém ještě dlouho nikdo nedostane.

MARTIN HOSTÁK: Výrazné zklamání, nejvíc mrzí vyřazení Plzně s Ploještí a Sparty s Malmö. Opatrný nevýrazný výkon Sparty v Bernu to všechno hodně černě podtrhl.

MILAN FUKAL: Vystoupení českých týmů v evropských pohárech bych ohodnotil jako velký neúspěch.

Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

JAROMÍR BOSÁK: David Lafata, naprosto jednoznačná jednička sezóny. Góly, práce pro tým, vystupování... Úspěšný profík každým coulem.

JAN REJŽEK: Třebaže v nejdůležitějších zápasech Sparty chyběl, nebo se mu moc nevedlo, volil bych Davida Lafatu. Miluju nemilosrdné kanonýry se "zabijáckým" messiovským instinktem, a my lepšího v současnosti v lize nemáme.

PETR SVĚCENÝ: Asi Bořku Dočkalovi nebo Davidu Lafatovi. Za jejich přínos klubu i reprezentaci.

LUDĚK ZELENKA: Těžký! Tradiční hvězdy na podzim v klubech nenastupovaly, takže mě napadá jediné jméno - David Lafata. Skromný kluk, který je vzorem pro všechny mladé hráče, dává do hry celé srdce a je nesmírně produktivní, což letos potvrzoval i v reprezentaci. Zasloužil by si to.

PAVEL HOFTYCH: Hlas dávám Lafatovi, nejen za jeho góly za Spartu i repre, ale i za ochotu pracovat pro tým a vítěznou mentalitu!

DAVID KOZOHORSKÝ: David Lafata. Góly, góly, góly...

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Davidu Lafatovi, Stal se nenahraditelnou oporou Sparty, což potvrdil i zápas v Bernu. Dařilo se mu i v reprezentaci. I když nedá gól, úžasně pracuje pro tým. Škoda že není o pět nebo o deset let mladší. Triumf v anketě by si zasloužil za celou kariéru. Takového kanonýra hned tak nenajdeme.

MARTIN HOSTÁK: Asi Davidu Lafatovi, měl celý rok výbornou formu a jeho góly hodně pomohly Spartě i reprezentaci.

MILAN FUKAL: Davidu Lafatovi za jeho celoroční výkony v dresu Sparty a české reprezentace.

Autor: David Křížka

Komentáře (124)

Přidat komentář
Skalda29

ten rezek Kozohorský se mi příčí i tady, když čtu jeho pár řádků

Reagovat
bayern987

Náhodou Kozorohský to napsal pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň je stručný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

První odpověď působí připosraně.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kang & Kodos

" Noví trenéři Josef Csaplár s Jiřím Kotrbou to tedy vytrhnou! "

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem rozumný názory, s většinou bych souhlasil

Reagovat
Gryphonheart

Hradec ani Liberec nesestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

aha

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Andis

Je opravdu smutný, že Bosák netuší, s kým to vlastně FC Plíseň vypadla

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

? :D

Reagovat
naheCZ

Je opravdu smutný, že netušíš, jak se vlastně jmenuje náš klub

Reagovat
Kang & Kodos

Repre všichni za 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rarášek

10. Pro Tomáše Řepku

Reagovat
Kepy_FCB

Týýý jo nikdo netipuje Helminenena na fotbalistu roku

Jebat Lafatu

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Shevchenko

Rejžek Konečně trochu jiný pohled na fotbal, chci víc

Reagovat
smazaný uživatel

měl jednu dobu sloupek ve Sportu...hodně rychle by se ti přejedl....umí jen nadávat a každej druhej je podle něho estébák...

Reagovat
db18

To Bosák vážně neví, s kým Plzeň vypadla - nebo to podělal redaktor?

Reagovat
smazaný uživatel

A není to vlastně jedno s kým to Uhrin posral? Znalec rumunskýho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně si to pochopil(přečetl).

Reagovat
db18

Já tu myšlenku pochopil - ovšem napsaný to je špatně...

Reagovat
C-M@ster

V tom případě je špatně napsaná i tvoje otázka...

Reagovat
db18

Nebo jsem si odpověděl sám...

Reagovat
db18

...ale kdybych nevěděl, jak to bylo ve skutečnosti - tak z tohohle akorát pochopím, že Plzeň byla vyřazena rumunskou Astrou

Reagovat
C-M@ster

To zas jo.

Reagovat
ámoš

Bosák dělá takovýhle chyby furt, mě to u něj už vůbec nepřekvapuje, to je v každým zápase něco podobnýho, hlavně že má ty svý supervtipný hlášky

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně i osobnosti pochopili, že v Baníku to není dobré díky vyjebanosti našeho zkurveného, zpičeného vedení.

A pokud tam ti zmrdi zůstanou, tak sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi v Česku,tak se nediv.

Reagovat
meno

Už jsem myslel, že si někdo nebude honit nad Messim, ale děkuji Rejžku

Reagovat
db18
Reagovat
božský John

RIP Jan Rejzek

Reagovat
smazaný uživatel

Další naprosto zbytečná a nepravdivá anketa.U nás se nehraje FOTBAL,ale KOPANÁ.A pokud jde těmhle expertům jen o goly,tak ať cenu dostane Došek,který je lepší,nmež zajebanec v rudém hadru Blafata,Lopata,nebo jak se ten šmejd,co střílí pro své zvrácené choutky zvěř jmenuje.

Reagovat
božský John

Jmenuje se David Lafata, pise se to ve clanku

Reagovat
smazaný uživatel

...musim souhlasit,ze u vas se ten fotbale nehraje...a uz docela dlouho...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

ten Řezníček

Reagovat
Hokaido
Reagovat
rufus

2014 Top Scorers:

61 - Cristiano Ronaldo

58 - Messi

55 - Jonathan Soriano

40 - Eran Zahavi

38 - Kabaev

35 - Benzema

34 - Lafata, Subbotin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
forma

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
rufus

Jen menší oprava, Lafata za rok 2014 dokonce 36 gólů.

Reagovat
frank

Jenom malý dodatek, třeba takový Kramarič má nejméně 37 gólů.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
rufus

Hmm, tak koukám, že ta statistika asi nebude moc přesná. Zdroj je as.com, mají v tom celkem chyby..

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká kopaná ty magore

Reagovat
monty25

Mě se sice nikdo neptal (holt nejsem osobnost), ale taky si zodpovím anketu...

Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

Překvapilo mě 5. místo Baníku a naopak 15. místo Liberce. Zklamaly mě venkovní výkony Teplic.

Kdo bude českým mistrem a které dva týmy na jaře opustí českou nejvyšší soutěž?

O titulu se rozhodne mezi Plzní a Spartou. Trochu víc věřím Spartě, ale musí nutně přivést nějakou alternativu za Lafatu, protože v případě jeho zranění by měla velký problém (viz zápas v Bernu). Sestoupí Hradec a pak asi jeden z trojice Brno-Bohemka-ČB.

Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2014 a proč?

Po další absenci na MS a nepovedených přípravných zápasech přišla kvalifikace na Euro, kterou Češi rozjeli ve velkém stylu a mají plný počet bodů. Takže tady asi musím dát 1. Hlavním důvodem je podle mě trenér Vrba, protože jsem přesvědčený o tom, že pod žádným jiným (českým) trenérem by takový vzestup nenastal. Vrba je prostě vyvolený.

Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech?

Ostuda. Liberec a Boleslav na to neměli, Plzeň nečekaně vybouchla. Co se týče Sparty, tak u ní jsem celkem nepochyboval o tom, že se tentokrát probojuje do LM. Vypadnutí s Malmö ve 3. předkole jsem proto považoval za velké fiasko. Nepostup ze skupiny EL už beru jenom jako podtrhnutí obrovského neúspěchu nejen Sparty, ale i celého českého klubového fotbalu v Evropě.

Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

Všichni říkají Lafatu, tak já se trochu odliším - Pavel Kadeřábek. Roste z něj velký hráč.

Reagovat
Hokaido

Kady neskutečnej hráč, paráda, že prodloužil

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu Vrbovi, moc nesouhlasím že by byl hlavním důvodem zlepšených výkonů. Tím je výrazně kvalitnější kádr. Vrbovi bych spíš vytknul, že nezačlenil víc mladých hráčů. Teď k tomu má větší prostor, tak uvidíme.

Reagovat
Hokaido

cože ?

Reagovat
smazaný uživatel

Výrazně kvalitnější kádr??? Vždyť hrál s nerozehraným Čechem, Rosickým a hráčema Plzně a Sparty, který se v repre snažej ,ale za kluby hrajou hovno(viz Vácha,Hubšbauer,Dočkal)A ještě s nerozehraným Kadlecem a Sivokem...A jaký mladý hráče by měl podle tebe do repre pozvat?? Mě jen mrzí že nevzal Kopice...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ve Spartě hrají hovno je spíš otázka na Lavičku. Kvalitu nesporně mají obrovskou. Hlavně ta sehraná Sparťanská ofezniva Krejčí-Lafata-Dočkal podporovaná Kadeřábkem... tam byla největší slabina repre a tihle hráči ji ohromně pomohli. Jinak defenzivu Vrba jen převzal od Bílka.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Kopice moc nemusím. Z Jablonce bych rád viděl hrát Pospíšila nebo Vůch měl výborný podzim. Ale hlavně samozřejmě mluvím o hráčích jako Suchý, Vaclík nebo Mazuch.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha přestaňme už o 25letých hráčích mluvit jako o mladých hráčích. Jinak se nikdy nepohneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, plně souhlasím. Ale náctiletí kluci musí napřed začít hrát ve svých klubech. Bohužel u nás je zvykem takové dusit v Bčku nebo juniorce než budou výrazně lepší než ti co hrají. Zrovna na to je Vrba taky expert.

Reagovat
smazaný uživatel

Vácha a Dočkal hrajou v klubu výborně a Hušbauer měl jen výpadek formy.

Reagovat
smazaný uživatel

-_

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš loket?

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jasné, že od některých fanatiků to tu schytám

Reagovat
smazaný uživatel

Možná bys neměl problém hledat všude jinde, ale jednou taky projevit nějakou sebereflexi a zamyslet se sám nad sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu diskutuju, od toho diskuze jsou . Pokud mají někteří potřebu mě kvůli mému názoru napadat nebo vyhrožovat, měli by se nad sebou zamyslet právě oni.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Coutinho10

taky zkusim

1. SKS prekvapila na zacatku, Jablonec taky (hlavne bodove) a Liberec zklamal.

2. snad Plzeň a spadne Hradec a Budějky

3. za repre určitě 1

4. Sparta klasicky vyhořela, kdyz jde o vsechno (ikdyz je pravda, ze meli tezkou skupinu)....kazdopadne aspon videj, ze na LM nemaj

5. Tomáš Necid...neni co řešit

Reagovat
Rarášek

Reagovat
KingMaster13

Jak nemilosrdně odpálkoval Spartu A za toho Necku

Reagovat
smazaný uživatel

Není co dodat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Páni Naprostý souhlas, mnohem lepší než ti rádoby odborníci Jinak k doplnění za mě je největším zklamáním podzimu vedení Baníku jak naložili a pohřbili hodně nadějný tradičný český tým

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rejžek se s tím nemaže

Reagovat
3M

Rejžek

Reagovat
smazaný uživatel

Do Blesku jak dělanej

Reagovat
3M

Naopak, za Evu a Vaška a to slávisty nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, tohle bych fakt v Blesku nečekal

Reagovat
3M

Co to má s bleskem co společnýho?

Reagovat
ACSeRw!n

ten Rejzek je dobrej kokot klasickej slavista

Reagovat
ACSeRw!n

naopak Sveceny skvele zhodnoceni skoda, ze uz nekomentuje zapasy

Reagovat
rufus

Svěcený býval můj nejoblíbenější komentátor. Zrovna na ČT by se jim hodil s tou jejich komentátorskou bídou..

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste opravdu jenom idioti co si to bojí přiznat.Rejžek,respekt a z vás je mi na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rejžek

Reagovat
didosh

fízl Berbr

Reagovat
F.Torres

1) překvapení - Jablonec, Slavia na začátku. Zklamání - Liberec a Slavia v druhé části podzimu.

2) Mistr - Plzeň. Sestup HK a Baník.

3) maximální počet bodů, takže jednička jasná.

4) v pohárech průser a ostuda u všech týmů

5) Lafata, je smutný, že nikdo lepší se momentálně u nás nenachází. Tím nechci nějak zpochybňovat kvality Lafaty, ale když se člověk podívá na ty borce, kteří vyhráli nejlepšího fotbalistu v předchozích letech, tak se mu chce v současnosti pomalu brečet

Reagovat
Kepy_FCB

Konečný výsledek utkání legend:

FC Vítkovice - FC Baník Ostrava 1:2

Góly: M.Langer - Galásek, Knap

Baránek (Kafka) – Korytář, Pěcháček, Bolf, Drozd, Staš – Fryč, Lukeš, Němec, Galásek, Kiša, Tchuř, Papadopulos, Duhan, Mašlej – Svědík, Daněk, Knapp.

Reagovat
db18

Galásek taky pořád ještě kope v nějaké nižší německé lize?

Reagovat
Kepy_FCB

Byl v Erlangenu do 2011, teď už ne.

Reagovat
Kang & Kodos

Papadopulos tam je jak pěst na oko

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to je otec Michala. Taris nebo tak nejak...

Reagovat
Kang & Kodos

Tak to jo, já myslel, že tam mez těma veterénama pobíhá Michal

Reagovat
smazaný uživatel

uhm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kozohorsky stejny prizdisrac jako ve studiu

Reagovat
rufus

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
Spalovač šancí

Fotbalistu roku bych dal Vízkovi. Viděl jsem ho o prázdninách kopat penaltu a v noze to pořád má víc, než všichni současní "profíci"

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Fukal opravdu detailní rozbory všech otázek. ten snad zapomněl odeslat odpovědi, a tak to diktoval manželce telrofonem.

Reagovat
cepinzcegamy

titul rudí, sestup votroci (bodově) a chachaři (tunelově), zklamání jednoznačně liberec a vedení baníku + jako již tradičně fačr

Reagovat
C-M@ster

S Rejžkem souhlasím v jedné věci. V Brně to léta dělají špatně.

Jak to bylo v Baníku netuším. Ale jestli je pravda taková, že mají málo peněz, chtěli prodávat hráče, trenér řekl "projdete tyhle a končím" a oni prodali a on skončil, nemůžu se jim divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapeni: Ze je Banik tak vysoko.

Zklamani: ze lidi neverili tomu, jak se to v Baniku vede a jeste picovali na ty, kteri vedeli, te se to riti do zahuby.

Mistr:Jablonec, sestup: Banik (pokud zustane Safarcik), Hradec u Pardubic

Zlaty mic: Lafata :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Puskas

Bude to boj do posledního kola, ani nevím, zda si přát záchranu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nároďák za 1.

Evropská učast týmů za 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu Rejžkovi dobře jebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele