Anglie odtajnila finální nominaci. Na Euro se překvapivě nepodívají Grealish ani Maguire

06.06., 17:58
Aktuality
Záložník Jack Grealish a obránce Harry Maguire nebudou součástí nominace Anglie na Euro. (© AFP)

Tohle čekal málokdo. Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate (53) učinil finální škrty v nominaci před blížícím se evropským šampionátem. Na turnaj do Německa se s výběrem Albionu vedle dříve avizovaného Jamese Maddisona (27) nepodívá ani hvězdný ofenzivní univerzál Manchesteru City Jack Grealish (28) či reprezentační stálice posledních let Harry Maguire (31) z konkurenčních United.

Dvojice, která byla nedílnou součástí Southgateova týmu na předchozích turnajích, se podle The Athletic nevešla do finální 26členné nominace. Dříve vyšlo najevo, že přípravný kemp opustili také James Maddison a Curtis Jones.

Na ostrovech panuje přesvědčení, že se do výběru pro Euro nedostanou ani brankář James Trafford a obránce Jarell Quansah.

Grealishovi zřejmě zavřela cestu na evropský šampionát nedostatečné forma z uplynulé sezony. Osmadvacetiletý hráč Manchesteru City dokázal ve 36 zápasech napříč všemi soutěžemi vstřelit pouze tři góly.

Ještě větším šokem je nenominace Maguirea, který byl pod Southgatem na posledních třech velkých turnajích bezpochyby klíčovým hráčem Anglie Kouč Albionu na něj totiž opakovaně ukazoval navzdory mizerným výkonům na klubové scéně. Obránce United však od dubna drží mimo hru zranění lýtka, což vyvolává pochybnosti o jeho zdravotním stavu.

Southgate má čas do pátečního večera, kdy bude muset finálně uzavřít svou sestavu pro Euro. To Three Lions zahájí 16. června proti Srbsku.

Nominace Anglie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Obránci: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).

Záložnici: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace).

Útočníci: Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern Mnichov), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Brad Ferguson

Komentáře (122)

Přidat komentář
milan78

to se ti vymstí gerete, hlavně harry

Reagovat
Mönchengladbach

Menčestry je zničily.

Reagovat
kilobyte

Grealish logická volba. Proč brát největšího pařmena, když nebude, co slavit.

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

Pravda, s chlastáním z žalu moc zkušeností mít nebude.

Reagovat
Neutron

Tak hral aj v Aston Ville.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

117+87

Reagovat
kilobyte

Jen 4 z 10 nejdražších hráčů z Anglie jede.

Reagovat
JeséRodriguez

A stejně tady x lidí neuznalo, že to byl obrovskej provar

Reagovat
Me2win

Grealish měl jet, na levým křídle zas takovou kvalitu a zkušenost nemaj, ten bude úplně hotovej. Maguire je dřevák všech dřeváků, a byl zraněnej, takže tam nebylo co řešit, i když v repre nehrával špatně.

Reagovat
Sandstorm

Saka bude jasnej základ na levý křídlo, ale jak říkáš alternativy za něho tam moc nevidím. Grealish tam chybí.

No takovej Dunk s Gomezem jsou větší dřeváci, kteří toho v repre moc neodehráli a jsou tam. Maguire tam být měl.

Reagovat
Me2win

Tak jestli byl zraněnej, tak radši vzal borce co byli ke konci sezóny v pořádku zdravotně .

Reagovat
Sandstorm

Jestli byly pochybnosti u Maguire, tak potom nechápu, proč je tam Shaw, který nehrál skoro celou sezonu.

Reagovat
Me2win

Jedinej levák nalevo. Chillwell byl klasicky taky zraněnej a Shaw je možná lepší .

Reagovat
JeséRodriguez

Jestli to nebude tím, že ten realizák má o nich podrobnej přehled a ví, co od jejich stavu očekávat

Reagovat
fenixLFC

saka zaklad na leve kridlo hej?

Reagovat
Salfovic

Tam to vidím na Fodena, ten to odehraje kdekoliv.

Reagovat
Maximm9

Foden - Jude - Saka/Palmer

Reagovat
Salfovic

Základ by podle mě měl mít jistý jen Foden, ta trojka by se ,,poprala´´ o dvě místa.

Reagovat
Greny

meli vzít jako druhyho Burna

Reagovat
masly008

pozor znalec, Saka na levo.

Reagovat
Beči

Saka bude vpravo, vlevo bude 100% Foden. Maguire je nedoléčený a Gomez letos jednak neměl špatnou sezónu a druhak je to univerzál, co může naskočit jak na stoperu, tak na levém beku, což se ti extrémně hodí, když máš vlevo jen zrakveného Shawa.

Reagovat
Bayern +

Ani nie, podla mňa je aj Sterling lepší.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
LyEX

Takéto niečo ani nehovor, tu bežiacu kačičku už nechcem vidieť kým nemusím, dokázal zahodiť aj nemožné. Grealish je čo sa týka smerom do obrany dríč z jeho pozície a keď ho používajú ako LAM, nie vyložené LW (čo v City hraje len túto pozíciu) je podľa mňa produktívny a kreatívny. Neobhajujem jeho cenovku, ale myslím si, že v nominácii mal byť.

Reagovat
Miguel19

Produktivní Grealish

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Neutron

Pekny oxymoron

Reagovat
Nodi

Pořád čekám kdy spíš začne hrát zas na desítce, nevim jestli tam mají někoho tak kreativního kdo by podržel míč, ale asi Rice dokáže potáhnout.

Reagovat
Sandstorm

Ta obrana je fakt vtip. To je slabota hlavně stopeři. V útoku naopak přetlak. Grealish doplatil na aktuální formu. I když místo Bowena asi jet mohl no Maddison měl v nominaci taky určitě být třeba místo Ezeho.

Vůbec Albionu nevěřím. Konec ve čtvrtfinále.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že mi ty kroky trenéra příjdou sympatické, vzal mladé hráče s formou na ukor přehypovaných hvězd Bowen a Ezečko zaslouženě...a taky si dobře Ezečko a Guehiho pojistil, aby se náhodou za pár let necítili jako hrdí nigerijci

Reagovat
JeséRodriguez

hlavně to bere týmově...na co tam mít 7-8 nespokojených hvězd, to by pak nedělalo dobrotu...jak tady dlouhodobě tvrdím, Southgate je vynikající trenér a ne nadarmo udělal s Anglií historický úspěch. Jestli tam ještě chvilku vydrží, tak se dost možná v historických tabulkách dotáhnou i na Česko/Československo!

Reagovat
Seydou Doumbia

Já mu nikdy moc nepřišel na chut, ale ted tenhle krok se mi líbí. Jinak souhlasím s tebou, přílíš moc hvězd na jedné hromádce neděla dobrotu.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Beči

Bowen i Eze měli oba skvělou sezónu, jedou zaslouženě. Grealish je totálně z formy, proč ho brát, když máš k dispozici hráče v lepší formě?

Reagovat
Cotton

Budou zde představení týmů?

Reagovat
GabrielBatistuta

V podcastech.

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
Moshe Dajan

Grealish může chlastat, ten je spokojený.

Reagovat
martin.b

@FootyHumour

BREAKING: Jack Grealish has completed a 4-week loan deal to Ocean Beach Ibiza after being left out of the England squad

Reagovat
r.mrazik

Obrana je celkem vtipná. Levý bek sezónu zrakveny.

Reagovat
vodka

ale je prý dost fit ted...

Reagovat
r.mrazik

Na ME a pak se zase zraní?

Reagovat
Beči

A koho jiného brát? Chilwell je zraněný a kromě těch dvou tam žádné top jméno nemáš. Jasně, mohl vzít třeba Tyricka Mitchella, který měl dobrou sezónu, ale zase není v repre prověřený a Southgate nerad dělá pokusy.

Reagovat
r.mrazik

obecne me prekvapilo, ze nevzal toho mladyho z Evertonu

Reagovat
Beči

Z Evertonu? Však tam na levém beku hrají Ukrajinec Mykolenko a důchodce Young A jestli máš na mysli Branthwaiteho, tak to je stoper, ale každopádně jet určitě měl místo takového Dunka.

Reagovat
r.mrazik

Jj. Říkám obecně

Nepsal tady někdo nedávno, že umí zahrát i zleva?

Reagovat
Beči

Netuším, ale já jsem teda nezaregistroval, že by někdy hrál zleva, ale možné to je.

Reagovat
r.mrazik

asi si to s nekym pletu

Reagovat
Seydou Doumbia

Za mě celkem překvapivá nominace, čekal jsem že Gereth bude větší konverva a hráče jako Eze, Wharton, Guehi, Kosa ho ani nenapadnou...ale rozhodně lepší oni než nějaké přeplacené vyhypované mediální hvězdy

Reagovat
andkoo

Grealish po týždňovej parbe > Bowen

Majú troch hrotov, čiže Bowen sa na ihrisko aj tak nedostane

A Harry mal konečne celkom dobrú sezónu a akurát teraz ho nezoberú

Reagovat
fenixLFC

presne preto ze maju troch hrotov pojde doprdele jeden z dvojky toney/watkins. bowen je spolu s gordonom de facto jediny tahovy hrac, niekto kto preferuje lopty do nabehu a nie do nohy. ti dvaja idu uz len preto lebo poskytuju nieco uplne ine ako saka, foden alebo palmer. keby bol southgate pragmatik tak doma necha watkinsa na ukor toneyho, avsak po tych cislach co watkins mal je to skoro nemyslitelne. a to napriek tomu ze do timu sa viac hodi toney ktory predstavuje lepsiu alternativu za kanea a ktory je v tomto time vyuzitelnejsi nez watkins...

Reagovat
andkoo

hrotov si praveze nechava oboch a vyzera to, ze na kridla bude preferovat Fodena a Saku, Gordon bude dobry nahradnik...ja by som bral Grealisha a hral Fodena zo stredu, ale tak uvidime ako im to pojde

Reagovat
JeséRodriguez

Ty by jsi vzal zraněného hráče? To teda klobouk dolů

Reagovat
Bayern +

Zaslúžene a myslím si, že aj celkom dobrý výber. Maguire som síce cakal, že si vezme, tá obrana nevypadá dvakrát nabitá, i tak ich ale vidím vysoko. Ak nie Nemci, tak snáď to vyhrá Kane a Bowen

Reagovat
Ctenar

6 záložníků a 9 útočníků? Divoký, hodně divoký.

Reagovat
fenixLFC

tak realne v zalohe obsadzujes dve miesta, v utoku 4

Reagovat
Ctenar

Jakože budou 4 z těch 9 na place od startu? Já myslel že bude hrát foden kane saka. Ještě k tomu pod nima bellingham, kam dá toho čtvrtého?

Reagovat
JeséRodriguez

jestli k nim přidá ještě palmera, tak si s tím každej lepší tým v pohodě poradí

Reagovat
fenixLFC

tak predpokaldam ze minimalne proti slabsim bude hrat 4231 co znamena ze obsadzujes 4 miesta v utoku a dve v zalohe. ono medzi tymi utocnikmi su pisane aj kridla a AM+sa da ocakavat ze este niekto z nich vypadne. a je teda otazka ci bude bellinghama pchat vedla ricea a pred nich palmera alebo da bellinghama na AM a vedla ricea trenta/gallaghera. realne to mas teda skor 5 zaloznikov a 10 utocnikov (ofenzivnych hracov), co mas v klidu zdvojene posty. mi to vobec nepride divoke

Reagovat
Salfovic

A v tom 4231 by to bylo jak?

Pickford

obranu si netroufnu

Gallagher - Rice

Saka - Jude/Palmer - Foden

Kane

Reagovat
fenixLFC

ja som ich v priatelakoch alebo v kvalde nesledoval takze som zvedavy ci bude "zabijat" bellinghama vedla ricea alebo ho da na podhrot a vedla ricea trenta/gallaghera. obranu (ked nebude zdravy shaw) tipujem walker, stones, guehi (snad nie dunk), trippier

Reagovat
Salfovic

Já měl právě za to, že Anglii dost sleduješ, tak uvidíme.

Reagovat
fenixLFC

repre nie, tam si pozriem vysledky a reportaze/analyzy. plus poznam tych hracov z klubov a viem co od nich cakat alebo preco sa beru, co mozu ponuknut atd.

Reagovat
romeo351

Zabíjet je hloupost.. pořád jeho kariéra může být primárně CM

Reagovat
fenixLFC

zabija v zmysle ze po sezone ked hviezdil na AM by ho strcil nizsie

Reagovat
romeo351

To je sice fakt. Ale v 4231 snad na AM primárně Foden

Reagovat
fenixLFC

o tom dost pochybujem. aj keby tam nehral bellingham tak foden by na AM hral len vtedy keby chce southgateposadit palmera a nalavo dat gordona. a to je este v zostave eze. fodena v tejto zostave na AM nevidim, ked uz nemoze hrat vpravo tak bude hrat zlava

Reagovat
LyEX

máš to celkom nasledované, niekoľko zápasov ich tak staval tak, že to vyzeralo ako 3 lístok v predu, kde hrali niečo ako 2 CF (Foden + Bowen napr.) a 1 ST a pod nimi na AM Bellingham, s tým, že jeden z krajných doplňal krídlo napr. Shaw z ľava, preto si tiež nemyslím, že Southgate bude hrať Bellinghama na 6 + on sa tých dvoch čistokrvných 6 nevzdá.

Reagovat
Salfovic

Hvězdil hlavně na podzim. Já bych ho za jistého hráče základu nebral.

Reagovat
fenixLFC

zaklad urcite hrat bude

Reagovat
Coutinho10

tak vynechání Maquira je pro mě šok

Southgate si ho tam vždycky protlačoval, vždy do základu a teď ho nebere vůbec

Reagovat
JeséRodriguez

opravdu šok nevzít zraněného hráče

Reagovat
Coutinho10

vidíš, to jsem nějak ani nepostřehl

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Beči

Však v článku máš napsáno, že je od dubna zraněný. Já vím, já vím, číst články je přežitek, já jsem holt už stará konzerva

Reagovat
Coutinho10

a to musím říct, že občas ty články i čtu, ale v tomhle případě zrovna ne, kouknul jsem jenom na nadpis a pak tu kompletní nominaci

Reagovat
Coutinho10

jinak PL sleduju, ale Wharton čím je tak zajímavej, tohle jméno mě nijak neupoutalo ani v poslední sezóně

Reagovat
icefish

Viděl jsi hrát CP na jaře? Tedy pod Glasnerem…? Super hráč!

Reagovat
Coutinho10

jako jo, několik zápasů jsem viděl, ale upřímně mě spíš zaujala ta ofenzivní trojka Olise, Mateta a Eze, případně podpora od Mitchella, takže spíš bych tam viděl ty poslední 2 jménované, když jde o hráče Anglie než Whartona, nicméně křivdit mu teda nebudu...byl součástí dobrýho týmu v závěru ligy, takže asi to nebude špatná volba, ale jak říkám, spíš mě upoutali jiní

Reagovat
pingla

Reagovat
Coutinho10

* Eze tam teda aspoň je

Reagovat
Unai

Lol tak roky bez formy resp. benchovany Maguire v repre vzdy v zaklade a teraz na euro ho nezoberie

Chvalim za Trenta v zalohe , Watkinsa a Ezeho a hlavne vyradenie ubermega prehypovaneho ozralu Grealisha

Reagovat
JeséRodriguez

možná to bude tím, že je maguire zraněnej

Reagovat
Coutinho10

stačilo si přečíst o 2 komenty vejš

Reagovat
Pato44

Novy trend... necist uz ani komenty a jen rozklikavat clanky

Reagovat
Coutinho10

vypadá to tak no...

Reagovat
Neutron

Tak reagujes na debila no…

Reagovat
Coutinho10

je vidět, že měl potřebu jenom něco plácnout do prostoru, ale nějak reagovat a obhájit svůj koment či reagovat na někoho, kdo má jiný, tak to už ne, takže asi to tak bude

podle nicku ho nemám nějak víc zafixovanýho...asi to bude spíš někdo ze španělský sekce bych tipoval, co měl potřebu sem něco vyflusnout bez nějaký reakce

Reagovat
Neutron

Je to blbecek co je vysadeny na United a nieco konstruktivne od neho cakat nemozes, je schopny akurat nieco na styl:

Antony Onana Hojlund

Reagovat
Coutinho10

budu si ho pamatovat pro příště

Reagovat
vodka

tvl, Lewis Dunk a Joe Gomez na euru Gomez ok, jako lepící univerzál na všechny pozice, ale Dunk je ale dost překvápko pro mě. Maguire očividně není fit.

Reagovat
fenixLFC

vazne netusim preco ide dunk namiesto branthwaitea. ved nepredviedol zhola nic ani v klube

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kucka

Reagovat
avicii

Reagovat
pingla

Dunk měl druhou půlku této sezóny bídnou, jinak je to dost stabilní stoper. A s tím, co má aktuálně Anglie na výběr, není moc divu, že jede.

Reagovat
vodka

Mainoo a Wharton sice se na hřiště asi moc nepodívají, ale je super, že tam jsou.

Reagovat
Geordies

Snad poprvé musím Southgatea pochválit, tady ty koule ukázal. Hráči CP dohrávali sezonu v absolutním laufu, Eze patřil mezi nejlepší hráče PL, Wharton a Guehi taky skvělí, nás zfoukli jak svíčku. Palmer, Gordon, Watkins hrající ve velké pohodě, Foden pak hráč celé sezony, s Anglány zo letos vypadá dobře. Jediná škoda asi je Branthwaitea, který tam asi být měl.

Reagovat
fenixLFC

mi pride ze kvoli tej obrany a vypadnutiu maguirea isli ich sance teda podstatne nizsie nez pred tyzdnom

Reagovat
saysaymatter

jaký koule proboha? kdyby byla trochu šance, že Maguire odehraje aspoň 5 minut, tak ho vzal jako vždycky a místo nulovýho Grealishe si odzkoušel mnohem lepší varianty v posledních zápasech, to není nic za co ho chválit, Grealish nikdy nebyl nějaký jeho extra kůň.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Geordies

Hele, já tu Southgatea kritizuju roky, za mě je určitě on sám tím hlavním problémem, že tahle generace Anglie nezaznamenala žádný úspěch. Jinak jako souhlasím, i já mám k této nominaci několik výhrad, spíš když jsem ji poprvé viděl, zavládlo jisté překvapení, že nevidím Maguira (byť, jak píšeš), Hendersona, Phillipse, naopak dal důvěru hráči jako Wharton. U toho Grealishe nalevo si až tak jistý nejsem, u Ezeho rozhodla momentální forma, na jaře v PL fakt lítal. A o Gordonovi debatovat ani nehodlám, protože to letos byl o parník nejlepší hráč Magpies.

Reagovat
Neutron

A Henderson by mal byt nominovany akoze preco? Rovnako Phillips? Grealisha by som pochopil keby nominoval, aspon by mal kto nalievat v satne, ale inak tam tiez nema co robit.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Wanderlust

Už sa niekedy stalo, že mal CP 4 hráčov v nároďáku, kór na záverečnom turnaji? Som zvedavý na vývoj klubu pod Glasnerom.

Reagovat
Beči

Pochybuju, ale nedivím se tomu. CP hraje pěkný fotbal a jeho hráči jsou teď v top formě. Naopak se divím, že nevzal i Tyricka Mitchella.

Reagovat
Beči

Ta obrana vypadá dost pofidérně. Určitě bych osobně vzal např. Branthwaita místo Dunka a nalevo mohl přibrat ještě Tyricka Mitchella, protože u Shawa nevíš, jestli se v dalším zápase nezraní, ale Southgate není znám tím, že by bral neprověřené hráče. I tak ale překvapil jmény jako Eze, Guehi, Wharton, Mainoo nebo Watkins. Jasně, ti hráči si nominace bez debat zasloužili svými výkony, ale od Jižnobrana bych to prostě nečekal, dobrá nominace.

Reagovat
Talker

Právě naopak je Southgate známý tím, že bere hráče a dává jim minuty, kteří se ukážou během pár měsíců a nečeká na to, až to bude půl roku nebo rok.

Každý turnaj vezme pár hráčů, kteří jsou zrovna ve formě, byť třeba nehrají.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Beči

Tak já si všímal vždycky spíš opaku, typu Maguire, Phillips, Hendo a spol., které bral pořád dokola a hráli na úkor hráčů v lepší formě. Ale je fakt, že jsem asi už vypustil, koho bral na turnaje "do počtu"

Reagovat
JeséRodriguez

tak ono vždycky musíš mít nějakou zkušenou osu

Reagovat
fenixLFC

maguire bol v repre naprosto klucovy hrac a phillips pred prestupom do city hral skvele. on sa nedsotal do repre a do city kvoli tomu ze bol do poctu ale ze hral vyborne. hendo bol v liverpoole aj v repre spolahlivy a ze by hrali na ukor hracov v lepsej forme (a najma ktory by sa do toho stylu hry hodili viac) to sa povedat neda.

Reagovat
Beči

Ano, v repre hrál Maguire slušně, ale ty jeho nominace třeba po zápasech MU, kdy udělal čtyři minely byly prostě úsměvné. Phillipse samozřejmě myslím po přestupu do City, do té doby byl povoláván právem a jako fanoušek LFC samozřejmě znám Hendovi kvality, ale Southgate ho povolával i v době, kdy byl extrémně z formy. Neodříkám ti teď z hlavy, kdo byl v lepší formě a nepovolán, ale vím, že takový hráči byli, protože jsem nad tím vždycky kroutil hlavou.

Reagovat
Talker

To mi přijde podivné. Jasně, držel si tam nějaké core hráčů, kterým důvěřoval. Kupodivu to byli kapitáni MU a Liverpoolu, že ano. Phillips byl zase na roli, kde byl relativně nedostatek hráčů.

Z pohledu fanouška CFC ale všem těm nadějným hráčům dal šanci prakticky okamžitě - RLC, James, Mount, Tomori, Chalo, Gallagher... Jakmile měli formu/kvalitu na repre, tak šli do repre.

Reagovat
Al Capone

Nedivim se, Grealish je strasny kopyto.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
mayday

Do pár dní očekávám storička oteklýho Jacka někde z Mallorky

Reagovat
Neutron

Pici, skoda, ze nejde Harry. Po zraneni Kanea pocas turnaja by doviedol Albion k vitazstvu, kde by vo finale rozhodol hlavickou. Potom by sme ho za 100mega mohli predat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele