ANGLIE: Kanu má formu, Arsenal vyhrává

09.10.2002, 16:22
Aktuality
Nwanko Kanu povstal, píší anglické noviny poté, co se za dva minulé zápase v Premier League za Arsenal trefil třikrát a výraznou měrou tak přispěl i k dalšímu víkendovému vítězství Arsenalu. Ďáblové z Manchesteru zachraňovali tři vody v posledních minutách, Middlesbrough stále překvapuje.

Nwanko Kanu, hráč, kterého Arsenal před několika lety koupil jako schopného útočníka, se honosí několika cenami pro nejlepšího fotbalisty Afrického kontinentu. V posledních letech ovšem jeho střelecký um poklesl a trenér Wenger ho tak v minulých sezónách nasazoval pouze na poslední minuty a někdy vůbec. V posledních zápasech začal opět dostávat příležitost. Kanu se za to Wengerovi odvděčil - za poslední dva zápasy, které hrál od začátku, dal tři góly. A góly přispívá Arsenalu i v Lize Mistrů. Asenal hrál o víkendu doma se Sunderlandem a vyhrál 3:0, když dvě branky domácích dal právě Kanu, třetí přidal Vieira. Za hosty přidal čestný úspěch Craddock.

Manchester United zakončoval 9. kolo dohrávkou v pondělí. I přes stálý tlak se Devils nemohli prosadit. Pak ovšem přišel ďábelský závěr, ve kterém dal Manchester tři góly. Ne nadarmo se jim říká Red Devils, tedy rudí ďáblové. V 87. a v 90. minutě se trefil Scholes, v 89. Van Nistelrooij.

Prestižní zápas se hrál v Liverpoolu, kde místní FC hostili jako vždy ambiciózní Chelsea.Zápas rozhodl jedinou trefou Owen - trefil se až v 90. minutě. Za vítěze hrál od 71. minuty Baroš.

Nejvíc v letošní sezóně překvapuje Middlesbough, tým, který v minulých sezónách býval spíš za 10. místem v ligové tabulce. Po devíti kolech je zatím na vynikajícím třetím místě. O víkendu si doma snadno poradil s Boltonem - vyhrál 2:0.

Zbylé výsledky 9. kola anglické nejvyšší fotbalové soutěže: West Ham - Birmingham 1:2, Newcastle - W.B.A. 2:1, Southampton - 2:0 Manchester City, Fulham - Charlton 1:0, Blackburn - 1:2 Tottenham. Ligu vede s třiadvaceti body Arsenal, dva body ztrácí Liverpool a další čtyři body schází Middlesbroughu a Manchesteru Utd. Poslední zůstává Řepkův West Ham, má ale utkání k dobru.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
bobis21

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele