ANGLIE JDE NA ŠPANĚLY

07.02.2007, 15:01
Previews
Anglický národní tým jako většina evropských reprezentací bude v únorovém termínu ladit formu na nadcházející kvalifikační boje o EURO 2008. Na Old Trafford se představí Španělsko, které v poslední době pod Luisem Aragonésem poněkud tápe. Anglický trenér Steve McClaren už zveřejnil zahajovací sestavu, najdete ji uvnitř článku.

V listopadu minulého roku remizovali Angličané v Holandsku a teď budou chtít dát svým příznivcům další důvod, proč zapomenout na kvalifikační blamáž v Chorvatsku. Hlavní "uličník" ze zmiňované kvalifikace, brankář Paul Robinson, dostal volno a do branky se postaví Ben Foster. Hvězda mladého brankáře v posledním období stále stoupala a ve středu večer se pravděpodobně poprvé dotkne oblohy. Po letech tak bude mít svého reprezentanta i malý londýnský klub Watford.

Do obrany se vedle stálic Garry Nevilla a Rio Ferdinanda z Manchesteru United postaví Jonathan Woodgate, který pookřál na hostování v Middlesbrough a Phill Neville z Evertonu. Ten jakoby chytil po přestupu z Manchesteru druhou mízu a při zranění jasné jedničky na levou stranu defenzivní formace Albionu Ashleyho Colea, si s největší pravděpodobností na jaře dosyta užije mezinárodního fotbalu. Tuto přípravu ještě vynechá kvůli zranění John Terry, jenž mimo jiné prohlásil, že by se rád stal kapitánem Anglie, kterého si lidé budou navždy pamatovat. Tak nejdřív hlavně to zdraví, že ano.

V záložní řadě na místě, které měl po léta zabukované David Beckham pokračuje hledání jeho nástupce. Tentokrát dostane před Aaronem Lennonem přednost další rychlonožka Shaun Wright Phillips z Chelsea. Ve středové trojici vše při starém. Zkušené borce Gerrarda a Lamparda bude krýt jako defenzivní štít Michael Carrick. Nalevo oslaví proti Španělsku velký návrat Kieron Dyer. Kdysi jeden z největších talentů Anglie, pak smolař pronásledovaný zraněními, a teď opět opora Newcastlu United.

Na hrotu od začátku nastoupí osamocený Peter Crouch, který v poslední době prokazuje v Premier League výbornou formu. Liverpoolu však v posledním ligovém zápase s Evertonem k výhře nepomohl.

Kapitánskou pásku po zraněném Terrym převezme Steven Gerrard a bude chtít kritikům dokázat, že s další hvězdou středu pole, Frankem Lampardem, mohou hrát vedle sebe. Na druhé straně se tomuto duu postaví Xavi Hernández a Andrés Iniesta z Barcelony, kteří budou chtít dokázat Aragonésovi, že jsou lepší než hvězdy Premier League Xabi Alonso a Cesc Fabregas.

Angličané mají se Španěly příznivou bilanci. Z dvaceti vzájemných utkání vyhráli jedenáct. Poslední měření sil v listopadu 2004 na Santiago Bernabeu však skončilo lépe pro Jihoevropany. Do tohoto zápasu jdou Španělé a předvším jejich kouč Aragonés pod velkým tlakem. V kvlaifikační skupině jsou zatím až na pátém místě a zřejmě jedině vítězství v kolébce fotbalu by fanoušky uklidnilo. Před důležitými kvalifikačními zápasy s Islandem a Dánskem v březnu budou Španělé rozhodně klid potřebovat.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Shevchenko

Je to ten Dyer, který dostal přes hubu od Bowyera ??

Reagovat
HOST*Zak

Ano, ten Dyer.

Reagovat
HOST*sterda

Letos hraje hodně slušně, konečně ho snad už nadobro opustily zranění. Ale nevím, jak zahraje nalevo, v newcastlu mu to svědčí na podhrotu. Ale levý křídlo je u Angličanů dlouhodobý problém, ani Joe Cole tam nehrál tak, jak by byl schopný hrát napravo. Možná by to chtělo zkusit Downinga, který ale letos zatím moc nezáří.

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

Casillas; Sergio Ramos, Pablo, Puyol, Capdevila; ANGULO, ALBELDA, Xavi, SILVA; VILLA y MORIENTES

merengues tady psal o nějakých zajíčcích z madridu že?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*sterda

Tragická sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Tímhle bych se moc nechlubil, to je k pláči .

Reagovat
HOST*MANUFAN

dobre,ze nam Watford vychovava dobru nahradu za Edwina v brane

Reagovat
HOST*

2:0, Crouch, Lampard

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

G.Neville je prase nekop nechutnej

Reagovat
HOST*Zak

Rozhodně ne.

Reagovat
HOST*sterda

Pibito goool.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele