Anglické kluby v lednu utratily rekordních 815 milionů liber

01.02.2023, 12:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
madridcan

Anglické kluby utratily v lednovém přestupovém období rekordních 815 milionů liber (asi 22 miliard korun). Vyplývá to z analýzy, kterou dnes zveřejnila společnost Deloitte. Dosavadním lednovým maximem bylo 430 milionů liber z roku 2018.

Nepatrný rozdiel PL o chvíľu bude Superliga

Reagovat
Greaber

PL už vlastně je Superliga a ten rozdíl ve financích je oproti ostatním ligám čím dál větší. Já si ještě pamatuju časy, kdy mělo smysl se dohadovat, která liga je vlastně TOP, ale to už je minulost a nevypadá to, že by se to mělo vrátit, protože PL pořád dál roste a dál utíká ostatním.

Reagovat
dextroza_m

Než tam dojede Real a s vyklusávajícím duem Kroos-Modrič sfoukne koho potká

Reagovat
Svatej

Nikdo nezpochybnuje, ze vyhrali a porazili kazdyho, převážně skrze geniální momenty jednotlivců, ale v zaloze fakt nikoho nesfoukli

Reagovat
Busby babes

rika liga, ne jednotlive tymy.

Reagovat
EZ

nechce sa mi hladat data, ale mam ideu, ze toto je trest za to, ze v spanielsku ziju 2-3 kluby na ukor ostatnych.

Par rokov dozadu, bolo ako spominas nejasne, ktora liga je najlepsia na svete. Dnes je to jasne PL.

Na rozdiel od PL, LL sponzorovala velke kluby, ktore mali nasobne prijmy z TV prav oproti zvysku ligy, coz koniec koncov viedlo k ich potrebe pradaja hracov.

Zatial co v PL boli tie prava rozdelene ferovejsie, priemerne/podriemerne si zrazu mohli dovolit zaplatit vyssiu kvalitu z LL, coz viedlo k zvyseniu atraktivity PL, zvyseniu zaujmu o zapasy a snowball effect sme v roku 2023.

Reagovat
Mass

Z většiny s tebou souhlasím, to rozdělování v LL je hodně v neprospěch menších klubů. Přitom když sem se koukal na čísla, tak PL měla nějakých 4,1 mld shlédnutí a LL 2,6, což není až tak markantní, aby ten rozdíl v příjmech z tv byl tak obrovský. Nepřispívá to k vyrovnanosti soutěže, když kluby jako Girona, Cadiz nebo Valladolid mají cca 15x menší rozpočet než Real a Barca, v tomhle je PL opravdu jinde a dělají to tam lépe.

Reagovat
Greaber

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kiss Me Polka!

Imo blbost. Těch prachu bylo vždy nepřeberně více v PL. Laligu dělali Messi s Ronaldem. Problém je, že Španělsko jako země nemá ekonomickou a kulturní (jazyk) sílu jako Anglie, takže tam proste prachy tolik netecou

Reagovat
Greaber

Kdyby to bylo jak říkáš, tak dva kluby ze Španělska nejsou mezi top5 kluby s největšími příjmy.

Reagovat
Kiss Me Polka!

proc by nemohly? naopak to prave ukazuje, z v te lize je proste vyrazne mene penez nez v pl. i kdyz maji procentualne vetsi prijmy z tv prav, tak je to stale mene nez ma top 6 v pl.

i kdyby laliga byla rovnopravna ve smyslu prerozdeleni jako pl, tak by v techto prijmech zaostavali cca dvojnasobne oproti pl (a to se jeste svezli prave na te messi/ronaldo manii, ktera jim ty prijmy navysila) a nemeli by najednou ani ty 2/3 velke kluby, ktere jim ty soucasne revenue nejvice zajistuji, tak konkurenceschopne.

Reagovat
EZ

Akoze nerobil som nejaky deep dive, urcite to je hlbsia problematika nez moja simplisticka myslienka. Ale stale verim ze ferovejsie prerozdelenie by v dlhodobom horizonte lige prospelo.

Reagovat
sejber

To akoze Trossard stal viac ako vsetky posily Serie A dohromady

Reagovat
Manchestersky Krocan

Chelsea iba 37% z tej čiastky? To sa musia v lete pochlapit a dať to minimálne na 75%

Reagovat
oli9

Dokud jsou prachy tak proč ne. Ovšem, ten trh je totálně mimo už.. Ale tak aspn5 se kluby z Portugalska, Belgie atd napakuji

Reagovat
Marv

Jako liga neskutečně utekli finančními možnostmi. Teď na TM vyskakovalo vždy 10 nejdražších přestupů pro každý rok už někdy od začátku 90. let a bylo to zajímvě promíchané, možná s lehkou převahou Itálie. Podobně to pak vypadalo i v pohárové Evropě. Tohle se jednou asi projevit musí i tam, když si nováček PL nakoupí hráče za víc peněz než celá italská a španělská liga dohromady..

Reagovat
smazaný uživatel

"Celkově anglické kluby vynaložily za nové hráče v lednu víc než zbytek Evropy téměř v poměru 4:1"

A pak hraje Liverpool, jeden z nejlepších týmů téhle Superligy zápas Ligy Mistrů někde v Itálii, Německu, Španělsku nebo Portugalsku, soupeř se od začátku zatáhne a vylízanci typu fenix či replikator zahází diskuzi výlevy typu "betonáři", "takhle se hraje doma?", "tohle je fotbal?" atp.

Španělsko v dohledné době nemá šanci PL dohnat, Italové už vůbec ne s lidmi, kteří fotbal řídí a přitom žijí 50 let zpátky a Německo se o to se svým systémem ani pokoušet nebude. Fandové anglického fotbalu nechť si tohle období užívají a mají alespoň nějakou úctu k soupeřům v evropských pohárech, kteří se s nimi v drtivé většině případů nemohou finančně rovnat.

Reagovat
kilobyte

Takže chudé kluby musejí hrát zataženě?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude Sparta hrát proti City - chceš, aby hrála zezadu a měla šanci udělat dobrý výsledek, nebo budeš raději, když to od začátku otevře, předvede pár povedených akcí a dostane 0:8?

Reagovat
kilobyte

Samozřejmě budu chtít dobrý výsledek, ale to neznamená zatáhnutí. Když budou hrát zataženě, tak nadšený nebudu a ani nebudu brečet, když si někdo bude stěžovat, že Sparta betonuje.

Když budou hrát aktivně, tak jim odpustím i vyšší prohru.

Někdy je i pro domácího fanouška lepší dívat se na to, jak jeho tým dostane 5:0, ale v tom zápase se něco děje, než když to skončí 0:0 jenom kvůli tomu, že stáli v 11 ve vápně.

Reagovat
ratusek

tzv na Plzeň

Reagovat
Nadržený šimpanz

Na Plzeň?? To by ale bylo hrát defenzivní sračku a stejně dostat pětku

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Jen teda dodám... Nenadavaji pak fanoušci těch klubu v lize na své soupeře že proti nim jen zalezou, jsou to betonári atd???

Reagovat
fenixLFC

Ja ti musim fakt byvat v hlave neskutocne ked som mase zapasy v LM nrkomentoval ani nepamatam. To ked niekto betonuje mi nevadi ale chvalit ich za to nebudem. Skor ma stve ked hrame v tom zapase zle. To ze chce hratniba jeden tim je druha vec ale whatever. A nevidim dovod mat uctu k tym superom. Preco? Lrbo ndmaju prachy? Kvoli tomu sa im ma vsrtko odpustat? Stale su to majatri svojich lig alebo top timy v danej krajine. Aj timy v PL ukazuju ze qj a mensim rozpoctom sa da hrat kvalitne, zober si taky brighton napriklad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Doufal jsem, že získáme toho Riceho, ale teď fakt nevím. Jestli Chelsea dá 150, tak West Ham nebude váhat a přijme.

Reagovat
fenixLFC

Skoda ze nepadla ta miliarda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele