Anglická "21" dnes bez Stonese a možná i Berahina

18.06.2015, 12:12
Aktuality
Na poslední chvíli se Garethu Southgateovi před otevíracím duelem mistrovství Evropy do 21 let hroutí leccos fungujícího. Již na včerejší tiskové konferenci v Uherském Hradišti se bývalý obránce nechal slyšet, že pro další dva duely kvůli podezření na otřes mozku nepočítá se stoperem Stonesem, nyní hrozí také ztráta produktivního forvarda Saida Berahina...

Obránce Evertonu John Stones přišel k úrazu při tréninkové kolizi s brankářem Butlandem a Southgate už jeho absenci potvrdil. Na Stonesově místě se ve středu obrany po boku Bena Gibsona očekává zadák Burnley Michael Keane.

"Máme tu skvělou konkurenci na každý post na hřišti a napříč kvalifikací jsme se nesnažili spoléhat jen na první jedenáctku. Pokoušel jsem se vždy dělat změny právě z tohoto důvodu - na šampionátu se může stát cokoliv," hlásí nicméně odhodlaný Southgate, jenž v kvalifikaci vyzkoušel na 33 různých fotbalistů.

Na co už se ovšem bude někdejšímu manažerovi Middlesbrough případně reagovat hůře, to jsou ještě čerstvější zprávy o možné nedostupnosti nejlepšího střelce kvalifikačních bojů, 10gólového Saida Berahina.

Střelec West Bromwiche má problémy s kolenem, jež si speciální pozornost žádalo ihned po středečním tréninku, a nad jeho startem se podle všeho vznáší velký otazník. Southgateovou preferovanou náhradou na Berahinův post pravděpodobně bude Jesse Lingard, potazmo Alex Pritchard.

Autor: Tomáš Daníček / sport.bt.com, independent.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro finale Anglie-Italie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Error

Hm, fakt skvělé.

Reagovat
r.mrazik

blbost...doprava i vstup do stadionu naprosto v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Stonesy je velike oslabeni.

Reagovat
jacobT

Za Afobeho som síce rád, ale Berahino bude citeľným oslabením

Reagovat
fantomas

Aspon si tedka snad kopne Pritchard pořádně.

Reagovat
jacobT

toho som nikdy hrať nevidel, má na to nahradiť Berahina?

Reagovat
fantomas

Po gólový stránce určitě ne. Spíš je to další tvůrce hry, co by navrch zásoboval Kanea. Pokud Southgate bude chtít vyvážit tu ztrátu produktivního borce v Berahinovi, musel by leda přesunout Ingse na křídlo - anebo postavit toho Lingarda, o němž ale osobně nejsem moc přesvědčenej, že by to ustál.

Reagovat
jacobT

Tak to by zas nemuselo byť také strašné, ak by tie šance Kane premieňal, čo sa od neho vzhľadom na jeho výkony v Spurs dá očakávať. V priebehu zápasu sa potom vždy bude dať prejsť napríklad na variantu s dvoma útočníkmi, ak by bolo treba streliť gól. Ale skôr asi Southgate začne s Lingardom, nie?

Reagovat
fantomas

Asi, měl by bejt o chlup gólovější, a pokud se celou dobu připravovali na hru s Berahinem, bude to menší "šok".

Reagovat
jacobT

A čo sa týka stopéra, je reálna šanca, že Stonesa nahradí Chambers a nie Keane?

Reagovat
fantomas

Napsal bych ne... a Southgate by nás vypek stejně oba.

Reagovat
jacobT

Nj, akurát pozerám na tú zostavu... Aspoň s Lingardom sme ho "prečítali"

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

skoda, nebudu body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele