Anelka: Drogba pomůže mně a já jemu

17.01.2008, 19:49
Aktuality
Patnáctimilionová posila londýnské Chelsea, Nicolas Anelka, touží po základní sestavě a návratu reprezentanta Pobřeží slonoviny Didiera Drogby. Francouzský útočník zároveň přiznal, že s týmem chce vyhrát všechny možné trofeje. Pokud by se ale v nejbližší době neprosadil do základní sestavy, žádné rozbroje dělat nebude.

28letý útočník již vystřídal osm klubů, ale povětšinu své kariéry působil v Anglii. Když se všechny jeho přestupy sečtou, částka se vyšplhá na astronomických 85 milionů liber.

Svou profesionální kariéru začal v Paris St. Germain. V roce 1997 přesídlil na Ostrovy a oblékl dres Arsenalu. Posléze přestoupil do Realu Madrid, zažil návrat do Paris SG a vrátil se do Anglie, konkrétně Liverpoolu. Svou popularitu zlepšil ale až v Manchesteru City. Před přestupem do Boltonu si rovněž vyzkoušel angažmá v tureckém Fenerbahce.

Podle některých tvrzeních se Anelka chtěl vrátil do týmu Arséneho Wengera, který údajně preferoval před konkurenční Chelsea. To ale samotný fotbalista odmítl. "Arsenal byl dobrý, ale je to minulost. Jsem šťastný zde," vyjádřil dík svému novému zaměstnavateli.

Po přestupu do Chelsea se Anelkovi splnil sen. Po dlouhé době má možnost zahrát si Ligu mistrů. "Je to velký klub s velkými hráči a pokud mi manažer dá šanci, pokusím se vydat ze sebe to nejlepší," slibuje francouzský forvard. "Navíc můžeme vyhrát všechno, o což se pokusím."

Pokud by se ale neprosadil do základní jedenáctky hned, vezme to s pokorou. "Jestliže musím začít na lavičce, udělám to samé. I tuhle možnost jsem před přestupem zvážil," uvedl Anelka.

Předpokládá se ovšem, že se do základní sestavy prosadí rychle, neboť útočníci Salomon Kalou a Didier Drogba odcestovali na africký šampionát. Až se ale druhý z nich vrátí, Anelka znovu oživne. "S ním je lehké hrát. Může pro vás udělat úplně všechno, protože je to chytrý hráč. Mám rád takové útočníky. I já mu můžu pomoci a nabízet mu dobré míče ke skórování," dodal odhodlaný Francouz.

Autor: Pavel Janega / BBC

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ouha chybka - Paris Saint Jermain .... správně je Germain - proto taky zkratka PSG že ?

Reagovat
Devil

Nic proti Anelkovi preju mu jen to nej., ale mam dojem ze si je se svoji pozici v utoku s Drogbou az moc jistej . Myslim ze az bude utok Chelsea v plne zbroji tak moc pravidelne nastupovat nebude !

Reagovat
smazaný uživatel

No hodne sebejiste mluvi, az se uzdravi Sheva ktery zacal ted na podzim celkem strilet, vrati se Drogba s Kalouem, tak uvidime jak to bude brat s pokorou.

Reagovat
smazaný uživatel

nastoupil na chvilku proti kohoutům a měl dvě šance,břevno a druhou chytil Černý,když si vzpomenu na Ševu,když přišel do Chelsea,ten tolik šancí neměl ani za pět zápasů,Anelka je super,Bolton bude mít co dělat,aby se z toho vzpamatoval.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
Devil

Nelze hodnotit po 45 odehranych min !!! A Scheva na rozdil od Anelki PL neznal , Serie A je trchu o necem jinym !

Reagovat
smazaný uživatel

já vím,však v Itálii útočníci čekají vepředu jen na nahrávku,ani nemusí bojovat,ale pořád lepší než prmier league,liga běhavců a centrovačů...Chtěl sem říct,že Anelka je v repre lepší než třeba Trezegeut,Henry,v Boltonu taky šutér a čím je starší tím je lepší,dřív sem ho nesnášel,ale teď mě baví.Ševa už má nejlepší za sebou a Kalou mu nesahá ani po kotníky.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu.. ale Sheva to měl fakt těžký, nepřál jsem si aby šel do Chelsea.. To byl prostě typický útočník pro Serii A.

Reagovat
smazaný uživatel

Definuj mi typického útočníka pro Serii A...

Reagovat
Devil

Tak to by me taky zajimalo !?

Reagovat
Devil

lauth - jestli rikas ze PL je jiga behavcu a centrovacu , tak by me zajimalo jak by jsi nazval napr. Serii A . Liga simulantu a nositek .

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka mi byltaky drive nesimpatickej, ale ted je z neho hodne dobry utocnik a to jeste s formou.. on nebude mitse zakladem problemy..

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A je hlavně o taktice,taky se mi nelíbí,nejlepší dle mě je Španělsko a Německo.Jako v Anglii mě baví Fabregas,Rosický,C.Ronaldo,Tevez,ale to je tak asi všechno,jinak pořád všichni běhají a nic z toho...Třeba ve Španělsku i v podprůměrnýn týmu všech 11hráčů umí něco s míčem,tolik technických věcí co vidíš v jednom zápase tam,tak v Anglii nevidíš třeba za celý kolo.

Reagovat
Devil

To bude asi tim ze v PL na takovy veci neni tolik casu ! Hraje se tam s vedsim nasazenim a vice se napada .

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ze messi by isiel do chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

blbost ... chelsea řekla že esli chce Barca Drogbu tak jedině za Messiho což se nikdy nestane podle mě - to by byli v Barce hodně blbí

Reagovat
Devil

Co vim tak Chelsea by za Drogbu chtela Messiho ! Ale moc tomu nedavam !

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj, ať si zůstane tam kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo jako?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele