Anderlecht se pokusí nastartovat nový trenér Rutten

06.01.2019, 22:52
Aktuality
Anderlechtu se nepovedla první polovina letošní sezony a už v polovině prosince na to odvoláním doplatil trenér Hein Vanhaezebrouck, dnes pak vedení bruselského celku oznámilo jméno nového kormidelníka - tým se pokusí pozvednout 56letý Nizozemec Fred Rutten...

"Společně s Ruttenem budeme pracovat na úspěších jak v letošní, tak i v příštích sezonách," slíbil fanouškům ředitel Michael Verschueren.

Anderlecht je v tabulce belgické nejvyšší soutěže až na pátém místě a velkou měrou za to může pět duelů trvající série bez výhry z konce listopadu a takřka celého prosince, během níž klub získal jenom jeden bod. Vanhaezebrouck byl odvolán po porážce od Cercle Bruggy, tým následně dočasně převzal Karim Belhocine a ze dvou zápasů uhrál tři body.

Ještě hůře si klub vedl v pohárech, v Evropské lize v konkurenci Dinama Záhřeb, Fenerbahçe a Trnavy uhrál jen tři remízy a ve skupině skončil poslední, v Belgickém poháru pro změnu koncem září vyhořel doma se Saint-Gilloise (0:3).

Rutten v minulosti jako trenér pracoval pro PSV Eindhoven, Twente, Schalke, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab a Maccabi Haifa, naposledy byl poradcem v Twente.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Keď čítam v "profesijnom" životopise niektorého trénera destinácie ako Al-Shahab, tak akosi automaticky ma napadne, že ten už rezignoval na kariéru...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele