Ancelotti si pochvaluje závěr roku, Coyle nespokojen s prácí sudích

30.12.2010, 18:53
Aktuality
Zdá se to skoro neuvěřitelně. Chelsea po sedmi týdnech konečně v zápase Premier League získala tři body a při remíze Arsenalu ve Wiganu se pomalu začíná dotahovat zpět na čelo. Carlo Ancelotti cítí, že výhra by mohla být prvním krokem k návratu do formy z úvodu sezony.

Utkání bylo mimo jiné soubojem o páté místo. Chelsea ho zvládla a posunula se zpět před Tottenham na čtvrtou pozici. "Bylo pro nás důležité vyhrát," začal Ancelotti. "Pracovali jsme tvrdě celý zápas, ukázali jsme charakter. První poločas byl z naší strany špatný, hra se kouskovala a bylo těžké dostat se do tempa. Druhá půle nám ale vyšla a především po vstřelené brance jsme hráli dobře."

"Vrátili jsme se ke hře na protiútoky, dobře jsme bránili. Zkazili jsme nějaké přihrávky a zdálo se mi, že se trošku bojíme. Byli jsme pod tlakem médií i fanoušků," prozradil. "Teď musíme čekat do dalšího střetnutí. Tahle výhra vyla velkým krokem, ulevilo se nám, avšak nejsem si jist, zda je vše v pořádku. Bude záležet na našem následujícím výkonu."

Ital také doufá, že výhra v posledním zápase roku 2010 přinese klubu štěstí do toho následujícího. "V tomto roce se nám chvílemi dařilo přímo skvěle, občas jsme naopak nepředváděli ideální výkony. Jsem proto rád, že jsme jej zakončili vítězstvím," dodal.

Zcela opačně se po zápase cítil manažer Boltonu Owen Coyle, jenž mluvil především o gólové situaci a označil ji za neregulérní. Didier Drogba byl podle něj v ofsajdu. "Viděl jsem to jen na živo, ale ofsajd to byl," stojí si za svým. "Do té doby jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, po gólu se všechno změnilo," stěžoval si Coyle.

Vadilo mu také rozhodnutí rozhodčího po střele Holdena, jež zasáhla Terryho do paže. "Jsem názoru, že nás sudí poškodili. Chelsea nechali dát gól z ofsajdu a nám odepřeli penaltu. Je to škoda, protože jsme nehráli špatný fotbal," lituje skotský manažer.

Ancelotti přiznal, že u gólu neměl dobrý výhled a proto nedokáže regulérnost posoudit. "Nevím, jestli to byl ofsajd, důležité je, že jsme zvítězili. Musíme se dále soustředit na trénink a na náš fotbal. Bylo to těžké období, nevyhráli jsme 6 zápasů v řadě a něco podobného se nesmí opakovat," upozorňuje.

"Premier League je velmi vyrovnaná a rozhodnuto v žádném případě není. Můžeme a chceme se stále zlepšovat. Doufám, že rok 2011 pro nás bude stejně báječný jako 2010, v němž jsme triumfovali v lize i FA Cupu," zakončil 51letý kouč.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com, chelseafc.com

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele