Amerika finišuje!

08.10.2009, 12:50
Aktuality
Zaujalo nás
Nejen reprezentaci České republiky chybí do skončení kvalifikace poslední dva zápasy. Stejně na tom jsou všechny týmy od severu po jih Ameriky. Některé z nich si závěr užijí v klidu. Brazílie a Paraguay mají své jisté, postupují. Jistotu si po špatných výkonech získaly také celky Trinidad a Tobago, Bolívie a Perú. Nepostupují. Celá jedenáctka ovšem pokračuje v boji!

CONMEBOL

Postupující: Brazílie a Paraguay

Znovu se ukazuje, že Brazílie /33/ v současné době nemá konkurenci. V Americe a možná ani na celém světě. Základní jedenáctka? Má jich hned několik. V posledním zápase s Chile chyběli Kaká, Luis Fabiano, Robinho a někteří další, ve 49. minutě byl vyloučen Felipe Melinho. Výsledek? 4:2. O vítězství nad věčným rivalem číslo 1, Argentinou, a ještě k tomu na její půdě, snad ani nemá cenu mluvit. Objevil se Nilmar, dal 3 góly a celý svět se ptal za koho vlastně hraje. Ahá, za Villarreal! Dani Alves se posune o pár metrů vpřed, na pro něj poněkud nezvyklé místo a předvádí tam výkon jakoby tam hrál za Barcelonu v každém utkání. Ona možnost měnit sestavu, jednotlivé hráče využít na různých místech, to vše dělá z Brazílie jasného favorita na titul mistra světa.

Paraguay /30/ v zářijovém kole tolik nezářila, ale splnila co si předsevzala. Výhra nad slabou Bolívií snad nemá takovou váhu, ale porazit Argentinu se ve světě pořád cení. A ještě k tomu byla mnohem, mnohem lepší. Jako vždy se spoléhala na vynikající obranu, nedovolila soupeři dostat se do šancí. A když dala vedoucí branku hrála na jistotu. Argentinci si nevěděli rady, výkon soupeře byl profesorský.

Bojující: celý půltucet!

Chile /27/ a jediný bod z posledního dvoukola. Zatím má vše pevně ve vlastních rukou nebo na vlastních kopačkách, ale klid se pomalu vytrácí. Hraje v Kolumbii, hostí Ekvádor. Postoupí? Snad jen katastrofa a souhra náhod k tomu, Chilany o start na MS 2010 připraví. Existuje celá řada kombinací, ale ani když oba zápasy skončí prohrou, není vše ztraceno.

Kde se vzal, tu se vzal, Ekvádor /23/! Výhra v La Paz nad domácí Bolívií byla výsledkem výborného kolektivního výkonu. Zápas doma s Uruguayi bude rozhodující. Pro oba týmy. Ekvádor si v případě výhry posílí své naděje na postup, soupeř s největší pravděpodobností přijde o všechny naděje. Poslední utkání v Chile může být bojem na život a na smrt.

Argentina /22/! Bolehlav. No llores por mi Argentina. Neplač pro mne Argentino. Ale když oni svěřenci kdysi vynikajícího fotbalisty a dnes trenérského učedníka Maradony jsou důvodem k pláči. Jsem příliš stár na to abych se změnil. Nedovedu si představit, že Argentina na MS 2010 nebude hrát. Nemožné? Všechno je možné. Ale individuální kvalita hráčů se prostě jednou musí prosadit. Maradona jako trenér je čajíček. Ale Messi a spol. jsou velice kvalitní kávou. A to se prostě musí projevit. Proti Perú doma, v derby v Uruguayi. Argentina postoupí.

Uruguay /21/ připomíná masochistu. Hrozně ráda trpí a až v okamžiku nebezpečí života, v tomto případě vyřazení z bojů o postup, se probudí a snaží se zachránit co se dá. Hraje v Ekvádoru, o všechno, doma s Argentinou, o nic nebo o všechno. Dovedete si představit tu melu? Derby Uruguay - Argentina, jeden z nich postupuje, ten druhý zůstává doma!

Venezuela /21/ se dívá ostatním, s výjimkou Kolumbie /20/, na záda. Ale někdy je to tak lepší a překvapený peletón se nestačí ani probudit z poklidného spánku a již je všechno jinak. Fotbal ve Venezuele je den co den kvalitnější, mladíci do 20 let postoupili do osmifinále na MS své kategorie, jednotlivé kluby se prosazují v pohárech, celá řada hráčů se objevuje v Evropě. "Vinotinto" to bude mít složité. Doma Paraguay, venku Brazílie. Oba postupující. Ale co když to bude znamenat výhodu?

Kolumbie /20/ hraje doma s Chile a jede do Paraguaye. Má to těžké, moc těžké. Ani zisk 6 bodů nezaručí Kolumbijcům postup. Dokonce ani baráž se čtvrtým z CONCACAF.

Vyřazení: Bolívie a Perú

Oba tyto týmy hrají o nic. A ještě k tomu je čeká vzájemný zápas. Nuda v Perú. Mimo toto utkání Bolivie /12/ hostí Brazílii a Perú /10/ jede do Argentiny.

Poslední 2 kola:

Ekvádor - Uruguay
Argentina - Perú
Kolumbie - Chile
Venezuela - Paraguay
Bolívie - Brazílie

Perú - Bolívie
Brazílie - Venezuela
Paraguay - Kolumbie
Chile - Ekvádor
Uruguay - Argentina

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Brazílie1696132:933
2.Paraguay1693422:1330
3.Chile1683527:2027
4.Ekvádor1665521:2323
5.Argentina1664620:1922
6.Uruguay1656526:1821
7.Venezuela1663722:2721
8.Kolumbie1655610:1420
9.Bolívie16331020:3412
10.Peru1624109:3210


CONCACAF

Všichni očekávají výhru Mexika /16/ nad Salvadorem /8/ a Kostariky /12/ nad Trinidad a Tobago /5/. Honduras /13/ věří ve 3 body v utkání, které se bude hrát v nedobytném San Pedro Sula. Soupeř, USA /15/, mlčí. Výhra domácím zajistí postup, druhý v historii, na MS 2010. V poslednim kole totiž nastoupí USA proti Kostarice a jeden z nich za Hondurasem jistě skončí. Zdá se to jednoduché, ale ve stejnou chvíli složité. Dopadneli vše podle prognóz, postoupí Mexiko, USA a Honduras, do baráže proti pátému z Jižní Ameriky nastoupí Kostarika. Ale míč je kulatý, hraje se 90 minut a fotbal nemá logiku.

Zajímavost? V neděli, den po utkání, skupina INTUR, která sdružuje celou řadu restaurací rychlého občerstvení, všechny ty famózní hamburgry, pizzy, kuřata, vdolky a kafe, nabízí po celý den jídlo zdarma. Má to jen dva háčky. Ten první je výhra Hondurasu nad USA, a tedy postup na MS 2010. Tím druhým je zakoupení nápoje. Jeho cena bude jistě gigantně obrovská. Ale bude plno, to si pište.

Poslední 2 kola:

Mexiko - Salvador
Honduras - USA
Kostarika - Trinidad

Salvador - Honduras
USA - Kostarika
Trinidad - Mexiko

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spojené státy americké851214:916
2.Mexiko850312:915
3.Honduras841314:813
4.Kostarika84049:1312
5.Salvador82248:108
6.Trinidad a Tobago81258:165

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (78)

Přidat komentář
domingo

Super článek, alegre škoda, že někdo nedělá Afriku...

Reagovat
smazaný uživatel

Za 4 minuty?

Reagovat
domingo

Neznáš techniku scanování? Nám to doporučovali i před maturitou :)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš to rychločtení? No, já to moc neumím.. Akorát, když vím o co se jedná, tak to dokážu.. Jinak ne.

Reagovat
domingo

Tak já vím, o co se tady jedná :) projedeš text za minutku, zachytíš z něj tak 10% + nadpisy a tabulky... a víš, o co jde. Já to takhle dělám i třeba když píšu konspekt teď do školy, že si ten pramen projedu za pět minut, zapíšu to, co si pamatuju a pak dočítám celý pasáže jenom tam, kde mi něco uniklo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jako do školy to je dobrá technika.. Já třeba ale beru články apod. jako moji osobní zábavu, takže si čtu všechno, pokud teda nevim o co se jedná

Reagovat
j_mrazik

A někdo třeba článek nečte a jde rovnou do diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to podle toho někdy vypadá.

Reagovat
j_mrazik

Někdo to třeba přelouská a pak tomu nerozumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuse tady jsou docela na úrovni až na pár blbečkú co sem lezou jen urážet.To jinde je to strašná hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

My čo sme tu preskákali už všeličo sa na to takto - optimisticky- už ani nepozeráme

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji Sport.cz a hned to tu uvidíš růžově

Reagovat
j_mrazik

Nebo Mladá Fronta je taky dobrý odpadiště.

Reagovat
j_mrazik

Tyhle stránky zachraňuje to, že je tu nutnost registrace a kvalitní admin.

Reagovat
smazaný uživatel

To tam na to kašlou akorát neprojdou sprostý slova.

Reagovat
Godwinson

Sport je naprostej extrém, i když už jsem tam pěkně dlouho nenakouk, takže nevim jak to tam vypadá aktuálně ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád stejně

Reagovat
Godwinson

ale k tý registraci, stačí se podívat na novinky jak jim pomohla ... nijak, když samozřejmě pominu věci jako jsou příspěvky skládající se ze třiceti slov stejného významu nebo spamování ... :)

Reagovat
domingo

Nepomohla jim vůbec. Předtím ta diskuse byla sice blbá, ale aspoň vtipná. Teď je tam až zoufale vidět, jak jsou ti lidi omezení a tupí, dokud si mohli dělat ze všeho srandu, nebylo to tak markantní jako když se snaží znít, že sežrali Šalamounovo hovno...když místo "cikáni" budeš psát "někteří občané, víte, které myslím", tak to nejenže nezvedá kvalitu diskuse, ale naopak to posiluje její bezduchost a trapnost.

Reagovat
Godwinson

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel v dnešní "bleskoidní" povaze lidí je podobný urážlivý, závistivý a všeobecně tupý vyjadřování běžný

Reagovat
domingo

sport.cz je neuvěřitelnej fenomén, 95% příspěvků naprosto o hovně a 5% inteligentních a vtipných...je pravda, že tam chodím jenom občas, ale pokaždé se pár dobrých fórů najde :) je pravda, že ti lidi tam ví hovno, to se s eurofotbalem vůbec nedá srovnat.

Tam totiž chodí lidi přes seznam, tzn. puberťáci a neinvenční, ve všem průměrní třicátníci, kteří jezdí ve Fabii, poslouchají Chinaski, sedí 8 hodin denně v kanclu, doma neatraktivní manželka s uřvaným děckem takovej ten postoj "já jsem zaprděnej Čech, nic mě nezajímá, nadávat se může na všechno, všechno jde do prdele, fotbal, politika, počasí, nudnej a zbytečnej život, kterej je sice teprve ve třetině, ale už teď je mi jasný, že se to do konce života nezlepší, protože nemám koule kromě brblání na všechno cokoliv udělat"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Tááák.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabii bych chtěl taky

Pěkně od podlahy

Reagovat
herbage

No uvidíme, jak za deset let skončíme my

Reagovat
domingo

Budeš půl roku šetřit na to, abys mě mohl vidět naživo na koncertu největší alternativní senzace posledních deseti let

Reagovat
herbage

Za žádný Curt Cobain revival platit nebudu

Reagovat
domingo

Já ti dám Curt, ty držko však si počkej, máme novýho klavíristu, ještě rád zavrhneš Muse :)

Reagovat
herbage

Počkej ty, až si brokovnicí proženeš mozek

Reagovat
herbage

PS. máte nějakou nahrávku, ať mohu posoudit?

Reagovat
domingo

Máme demáč ve starý sestavě, teď to ale budem překopávat...mám v hlavě hromadu nápadů, jak předělat kytarový party pro klavír, teď musíme sehnat schopnýho basáka, protože se stěhujem do Brna a současnej je z Ústí a navíc na střední, pokud bysme chtěli zkoušet často, tak na to nebude mít prachy. Jestli chceš ty úplně první, gymnazistickým grungem smrdící songy, tak ti můžu něco poslat :)

Reagovat
herbage

No jestli spíváš ty, tak určitě Jinak to piáno zní zajímavě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, že jinde to je daleko daleko horší.

Reagovat
domingo

Však já si ho potom poctivě pročetl :)

Reagovat
domingo

K postupujícím: nechci Ekvádor ale bohužel už si to asi pohlídaj...Brazílie, Paraguay, Chile, Ekvádor, na severu USA, Mexiko, Honduras a baráž Argentina - Kostarika, to by mohla být sranda srandoucí :)

Reagovat
Godwinson

baráž bude Uruguay - Honduras, doufám :)

Reagovat
smazaný uživatel

prosím nech nepostúpi argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně bych to bez Argentiny překousl.Změna je život Člověk by viděl pár nových ksichtů třeba CHile jsem viděl naposledy snad v 98 na MS to ještě měli vepředu ty dva pačesáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se teda raději díval na Messiho, Teveze, Riquelmeho... než na nějaký nový ksichty

Reagovat
smazaný uživatel

Každej jsme nějakej .

Reagovat
domingo

Peru doma není soupeř, toho by porazili, i kdyby Maradona nominoval do zápasu sám sebe a jelikož Uruguay v Ekvádoru nevyhraje, tak jim to asi neunikne...baráž určitě ne...

Reagovat
Liquid

33. pro postup Venezuely a Kolumbie

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

prosímmmmmmmmmmm Argentino ! nějak to dokopejte a před MS vyměnte trenera

Reagovat
herbage

Ekvádor, Kolumbie a Venezuela mají hodně pdoobné vlajky a dokonce spolu sousedí, ot nebude náhoda

Reagovat
domingo

Ve Venezuele musí cpát Chávez prachy do fotbalu, jinak to není možný :)

Reagovat
herbage

To se zeptej Alegreho nebo Cháveze

Reagovat
Tomanatura

Argentina jim dala 4 a to už za Maradony... Doporučuji podívat se na highlights z toho zápasu, hlavně brankář Venezueli je přeborník

Pokud by se tam dostali oni, je to ostuda pro celou jižní Ameriku..

Reagovat
domingo

Stejně tak můžu říct, že vyhráli v Bolívii, kde Argentina dostala šestku.

Reagovat
Tomanatura

To určitě nemůžeš, pakliže Venezuela je dlouhodobě jeden z nejslabších týmu JA a skoro nemá zkušenosti z MS. Kdyby tento tým měl hrát MS, to už radši Argentina s náhradníky a stejně by uhrála lepší výsledky.

Jinak, je rozdíl dlouhodobě hrát dobře a mít prostě jedno období hluché (Maradona), nebo hrát celou dobu hovno a náhodně vyhrát v Bolívii, jež podcení Venezuelu

Reagovat
domingo

Mně je Venezuela u prdele, jasně, že na Argentinu nemá, ale nevidím důvod, proč by se nemohla dostat třeba na úroveň Ekvádoru, jenž byl na MS dvakrát za sebou a dost možná tam bude i potřetí. Evidentně prachy mají, začínají od výchovy mladých hráčů, za pár let - proč ne...

Reagovat
rufus

Jistě, že to neni náhoda. Žlutá, modrá a červená byly barvy venezuelského bojovníka za svobodu Francisca de Mirandy, který chtěl samostatnost pro celé tohle území.

Reagovat
herbage

Díky

Reagovat
rufus

Pokud by tě to víc zajímalo, tak doplním, že ty barvy mají i svojí symboliku. Červená představuje Španělsko, modrá znamená oceán, který odděluje Španělsko od Jižní Ameriky a žlutá značí tyto bývalé španělské kolonie. A možná i z toho důvodu je žlutý pruh na kolumbijské a ekvádorské vlajce širší než ostatní, ale to je spíš takový můj odhad.

Reagovat
smazaný uživatel

bez Argentiny to nebude ono i když favorizuju tradičně Brazilii

Reagovat
smazaný uživatel

Getzo5

08.10.2009 14:35

OT: Kurňa pozrite si toto kolegovci: http://sport.aktuality.sk/futbal/reprezentacie/video-riberyho-nahradnik-skolaboval-na-treningu/

14:40 Gomis zkolaboval na tréninku

Bafetimbi Gomis zkolaboval na včerejším tréninku francouzské reprezentace. O útočníka Lyonu se postarali lékaři, Gomis je podle nich v pořádku.

Ste rýchli chlapci, ale aj tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Stáva sa mu to často. Už po niekoľkých minútach sa zvykne cítiť lepšie." to je jako by jim to přišlo normální

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitně alegre

Forca Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní počteníčko, alegre.

Jinak co se týče Argentiny, mám je moc rád, ale jestli by nepostup měl znamenat odchod Maradony, jsem jasně pro to, ať nepostoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by tsačiť záverečné stretnutia. To by ten vyhadzov bol dvojnásobne lepši, lebo by bola šanca, źe Argentínu na MS uvidíme a hlavne pod niekym iným.

Reagovat
domingo

Nevím, co by se muselo stát, aby dostali doma od Peru..

Reagovat
Shevchenko

Nemusí, ono bude stačit, aby Kolumbie vyhrála oba své zápasy.

Reagovat
domingo

Chile tam ale chci :)

Reagovat
Arne

Pěkný čtení

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitní analýza.. Chile si to pohlídá, a čtvrtý postoupí ze vzájemných(derby) soubojů z trojice Ekvádor, Uruguay, Argentína.. a pozor na Venezuelu, ta to má("nalosováno") na baráž(její maximum), na MS si počká na příště(i s daleko kvalitnějším týmem) na domácím kontinentu.....

Reagovat
smazaný uživatel

... a co Argentína?.. nevím, sice je Diego trenérský učeň, ale taková hráčská kvalita v týmu by to snad měla uhrát i s učněm na lavičce.. není chyba i v hráčích(nehrajou jaksi bez "námi neznámeho"zájmu a motivace) ??? ..

Reagovat
alegre

Říká se říká, tedy v těchto končinách, že hráči Maradovi nerozumí. Nebo nechtějí rozumět?

Reagovat
smazaný uživatel

... vypadá to tak(určitě hraje i roli "zápletka" s jeho zetěm).. a taky se tu rýsuje otázka, zda vůbec Argentína chce v tom "anglospolečenství" rýsujícím se MS( i pořadatel je africká bašta "společenství) vůbec hrát.. prostě tak trochu "politika"(i s "nasazeným" Diegem)..

Reagovat
Tomanatura

Argentina si nechává trumfy až na příští MS, kde vyhraje zlato ve finále s Brazílií, která bude pořadatelem...

Reagovat
smazaný uživatel

jj argentina vyhraje 6:5 po pentlích kde rozhodne 11tá serie

Reagovat
smazaný uživatel

...určitě, i můj názor.. někde jsem to v komentářích i psal i s tím, že konečně vyhrají takyJihoamerický šampionát(myslím, že právě s Brazilci prohráli poslední 2finále).. ten tým bude špičkový(vyhráli po sobě 2xMS20 a 2xOH), tak by měla ta generace být na vrcholu..

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsal ty si vždy s tím zaplým Caps Lockem? Nebo se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

neřeš

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě by byla osobní katastrofa kdyby na MS chyběl Messi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele