Ambiciózní Těrek podepsal Brazilce Arthura

31.01.2009, 19:50
Aktuality
Zaujalo nás
Těrek Groznyj zlákal do svých řad další posilu, do hlavního města Čečenska se stěhuje brazilský útočník Arthuro, který naposledy působil v rumunském týmu Steaua Bukurešť. Desátý tým uplynulého ročníku Premier Ligy tak získal další kvalitní posilu, která ho má dovést ke splnění náročných cílů.

"Brazilec Arthuro je zkušený útočník, kterého vedení Těreku dlouho sledovalo. Arthuro je známý fotbalista, který si zahrál se Steauou v Lize mistrů, předtím působil ve španělském Alavésu, anglickém Middlesbroughu, měl několik dobrých nabídek od jiných klubů, ale vybral si Těrek," liboval si trenér Těreku Vjačeslav Groznyj.

Urostlý Brazilec si v tomto ročníku Ligy mistrů připsal jednu branku do sítě Olympique Lyon (3:5), v zimě se však musel stěhovat kvůli údajné kritice prezidenta a vlastníka klubu Steauy Bukurešť Gigi Becaliho. V Těreku Groznyj podepsal čtyřletý kontrakt. "Podpisem několikaletého kontraktu chceme opět zdůraznit, že Těrek nebude žít jen dnes, ale plánujeme vytvořit klub, který bude schopen konkurovat špičce ruského fotbalu," řekl manažer Těreku Gregorij Esaulenko.

Těrek Groznyj je v této sezoně pasován na černého koně ruské Premier-Ligy, velké ambice neskrývá ani vedení klubu, které chce v nastávající sezoně atakovat příčky zaručující evropské poháry. "Může to být přehnaná výzva na základně našich finančních i kádrových možností, ale mířit k těmto metám je potřeba. Navíc věřím v náš tým, věřím v lidi, kteří mě obklopují. Proto máme v této sezoně tak náročné cíle," sdělil Sport-Expressu viceprezident Chajdar Alchanov.

V zimním přestupním období Těrek angažoval známého bulharského tvořivého záložníka Blagoje Georgieva ze Slavie Sofia a dva tahouny sestupující Luč-Energije Vladivostok Dmitrije Smirnova a Levana Gvazavu. Především druhý jmenovaný byl na ruském trhu žádaným zbožím, velký zájem o něj projevoval Amkar Perm i Rubin Kazaň.

Autor: David Kubáň / fc-terek.ru, sport-express.ru

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohoto hráče moOoc neznám ale třeba překvapí a bude to pan střelec

Reagovat
smazaný uživatel

Petre, Margaritesku, Georgiev, Gvazava - Minimálně zálohu budou mít hodně našlapanou. Útok Arthuro - Pancu je také velmi dobrý. Teď ještě přivést někoho do obrany, nejlépe na kraj.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm a nepřestávají v posilování, na cestě jsou další dva Rumuni z Dinama Bukurešť.

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa je teda mazec ...je to vsechno krasny a Blagoj Georgiev je vybornej. Ale na pohary to fakt Terek rozhodne nedotahne

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem dal taky možnost "ne". Venku budou ztrácet, ovšem doma se o ně nebojím. Každopádně jsem rád, že se nám ta Premier-Liga zase o něco zkvalitnila

Reagovat
smazaný uživatel

Ďurica podepsal čtyřletou smlouvu v Lokomotivu, minulá sezona byla z jeho strany průměrná, tak jsem zvědavý, jestli v Loko ožije.

Reagovat
didosh

Groznyj by si zasloužil nějakou radost v podobě úspěchu ve fotbale,tam určitě musí být velice těžké podmínky pro život

Reagovat
smazaný uživatel

Terek to neda,doma ztracet moc nebude ale venku bude otloukanek...jinak,rumunska liga,to je neco,tam se da i vyborne sazet :D A prej buh banicku,aby porazil nalcik v priprave

Reagovat
smazaný uživatel

Pyco kde ty se tu beres? uz mas konecne zas doma net?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele