AMBICIÓZNÍ HAMBURK JE PŘEDPOSLEDNÍ

03.09.2003, 00:19
Aktuality
Čtyři odehrané zápasy, jeden bod na kontě, dvě vstřelené branky a jedenáct inkasovaných. Tak tragický vstup Hamburku do nové sezóny nikdo nemohl čekat. Fanoušci jsou zděšení, po loňském čtvrtém místě jsou jejich miláčci na konci ligové tabulky. Skvělá nálada, která z mužstva vyzařovala na konci minulé sezóny, je nenávratně pryč.

Tomáš Ujfaluši, český obránce a člen reprezentačního mužstva, je prý rád, že na čas zapomene na klubové starosti. Přiznal, že Hamburk je v krizi a nároďák je nejlepší možností na odreagování. Panuje zde skvělá atmosféra, která po dvou nadcházejících zápasech může být ještě mnohem lepší. Tomáš věří, že bude.

V Hamburku nikdo nemohl čekat, že jejich mužstvo bude mít tak ubohý vstup do nové sezóny. Vždyť v letní přípravě tým exceloval, předváděl skvělé výkony. Ale hned od prvního bundesligového kola je jako vyměněný. Na co hráči sáhnou, to zkazí. Problémy nejsou jenom v útoku, který dokázal dát za čtyři kola pouhé dvě branky. Celé mužstvo prožívá těžký start, ale ještě má dostatek času na vzpamatování.

Severoněmecké přístavní město jako první položil na lopatky Hannover, odvezl si jasnou výhru 3:0. Od té doby se Hamburk nemůže odlepit ode dna a zase začít hrát fotbal, který předváděl minulou sezónu. "V Bochumi to třeba nebylo špatné, stejně jako první poločas ve Wolfsburgu. Ale druhý poločas byl z naší strany špatný: byli jsme nedisciplinovaní a oni trestali všechny naše chyby," vzpomínal pětadvacetiletý stoper.

Podle Ujfalušiho Hamburk z krize vyvede jedině tvrdá práce. "Teď jsme hodně trénovali, když se nedaří, tak to na hřišti musíme zlomit bojovností a nasazením. Musíme si pomáhat a nehrát alibisticky. Třeba zabereme už po reprezentační pauze proti Leverkusenu," doufal.

Třeba s těžké situace mužstvu pomůže příchod nového hráče, českého záložníka Davida Jarolíma. Do Hamburku měl zamířit až po skončení sezóny, ale HSV si jej po zlém úvodu vyžádal už nyní. Tomáš Ujfaluši připouští, že pozice, kterou teď David Jarolím obsadí, byla už v minulé sezóně trochu kolísavá. Věří také, že se novému hráči podaří trochu oživit hru a jistě bude mít dost prostoru ukázat svojí kvalitu. Tito dva hráči se dobře znají ještě z působení v reprezentační jednadvacítce.

Na sraz národního týmu Ujfaluši dorazil jako poslední z nominovaných. V pondělí totiž Hamburk dohrával zápas Německého poháru proti třetiligovým Drážďanům a po těsné výhře 1:0 si trošku pozvedl sebevědomí. V samém závěru zápasu ale Ujfaluši špatně došlápl a ucítil bolest v kotníku. Má lehce natažené vazy a prý brzy bude v pořádku.

Doufejme, že Tomáš Ujfaluši s reprezentačním týmem proti Bělorusku a Nizozemí zažije mnohem víc radostí, než při posledních ligových kolech jeho Hamburku.

Autor: Igor Mahal

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*adam

Já si myslím, že Hamburk trošku přecenil své sily a možnosti. Během letního soustředění na jejích foru se fanoušci ptáli, jestli by nebylo dobrý trošku posilit kadr. Hlavně střed zálohy. Vedení se chloubilo, že má jeden z nejlepších týmů v lize. Teď to vídí. Nejvíce chyb dělá právě záloha.

Takhle dopadlo hodně ambiciózních týmů, kteří si hodně věřily, a po par kolech jsou na tom špatně. Říká se, že Německa liga neni moc kvalitní, ale myslím, že se posiluje pořád dost. Nic proti Jarolimovi, ale s ním si asi moc nepomůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou Jarolím je dobrej. Kdyť v Bayernu nehrál zas tak špatně, ale je fakt, že jestli se Hamburk nezvedne, tak to s nim nedopadne dobře. viz. loňskej Bayer Leverkusen, kterej málem sestoupil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele