Alžírsko shání trenéra, v úvahu připadá i Domenech

14.06.2011, 18:18
Aktuality
Od skandálního vystoupení s francouzskou reprezentací na loňském mistrovství světa je Raymond Domenech bez práce. To by se ovšem mohlo brzy změnit. Do konce června by se totiž vedení Alžírské fotbalové asociace (FAF) mělo rozhodnout, koho dosadí na uvolněné místo reprezentačního trenéra. A právě Domenech patří mezi nejžhavější kandidáty.

Prý rovnou z pěti jmen momentálně vybírá Alžírská fotbalová asociace nového trenéra své reprezentace, která se v právě probíhající kvalifikaci na Africký pohár národů dostala do hodně zapeklité situace. Po porážce od Maroka se totiž Pouštní lišky usadily na samém dně skupiny D a ve zbývajících dvou duelech budou muset proti Středoafrické republice a Tanzánii potvrzovat roli papírového favorita.

Jednou z osob, která by mohla mít zájem na tažení Alžířanů z bláta, by přitom měl být i někdejší lodivod Francie a stříbrný medailista z MS 2006. "Domenech vskutku byl kontaktován za účelem zjištění pravděpodobnosti jeho zájmu o místo. Nabídku ještě nedostal, avšak potvrdil své zalíbení v Alžírsku," stojí v oficiálním stanovisku FAF. Nejvážnějším Domenechovým konkurentem se zatím zdá být Vahid Halilhodžić, jenž se má se zástupci FAF sejít v pátek. Dohromady nicméně v minulosti FAF monitorovala hned 43 potenciálních kandidátů a žádosti přijímá až do 20 června, tedy ještě bezmála týden.

Na alžírské trenérské lavici nikdo nesedí od pátého června, kdy po potupné prohře 0:4 sám složil funkci Abdelhak Benčicha. Teprve 47letý kouč přitom v této roli působil teprve od září 2010. Nového muže v čele africké reprezentace čeká příští ostré utkání v září, kdy se Pouštní lišky v existenčním duelu střetnou s třetí Tanzánií. Na první Maroko přitom ztrácejí stále ještě přijatelné tři body.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
domingo

Do Lyonu k mladikum s nim !!!

Pro tym, ktery byl strasne dlouho zvykly na Saadaneho, by tohle byla vrazda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy neměl líst k repre francie!

Reagovat
smazaný uživatel

vyzera s profilu jak nejaky alzircan

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně!

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by viest alzirsko

Reagovat
smazaný uživatel

S Alžírskom by dokázal divy

Reagovat
Kenneth

OT: Je tohle Ryan Giggs nebo není?

http://bit.ly/lt0odB

Reagovat
smazaný uživatel

nn to je football manager :))))

Reagovat
SunFells
Reagovat
Filip12

Giggs Fotomontáž

Reagovat
Filip12

jen to ne sním byste se na MS těžko dostaly takovej francouzskej Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

tak alžířská ženská repre beztak neoplývá nějakými velkými kvalitami... navíc, ten babinec by možná i dokázal přesvědčit o síle univerza a prosadil by si to svoje nominování hráček podle postavení hvězd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

njn Univerzal Child

Reagovat
smazaný uživatel

Domenech jim moc nepomůže. Jeho zvláštní nátura se k arabskému mužstvu už vůbec nehodí .....

Reagovat
Liquid

Domenech ať vystřídá časem Wengera v Arsenalu

Reagovat
j_mrazik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele