Alves věří ve spravedlnost, někdejší obránce žádá propuštění na svobodu

19.03., 14:00
Aktuality
Dani Alves u soudu (© AFP)

Dani Alves (40) má za sebou čtvrtinu trestu za sexuální napadení a v úterý prostřednictvím videokonference vypovídal při slyšení. Na jeho základě soud rozhodne, zda bude někdejší krajní obránce Barcelony, Sevilly, Juventusu, PSG nebo brazilské reprezentace předběžně propuštěn.

"Věřím ve spravedlnost. Nehodlám utéct," uvedl trojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Alves je za mřížemi od ledna 2023 a rád by se vrátil na svobodu. S tím však nesouhlasí obžaloba, která tvrdí, že vzhledem k jeho ekonomickým možnostem a pro něj nepříznivému trestu je riziko jeho útěku nepřijatelně vysoké.

Advokátka někdejšího brazilského fotbalisty nicméně ujišťuje, že její klient takové ekonomické možnosti nemá - nepracuje a přišel o veškeré příjmy ze sponzoringu.

Kromě toho Alves jako preventivní opatření nabídl, že zaplatí kauci 50 tisíc eur, odevzdá pas a bude se každý týden dostavovat k soudu.

Zatímco odvolací soud v Barceloně rozhoduje, zda šestinásobného mistra La Ligy předběžně propustí, má již k dispozici odvolání všech stran týkající se trestu odnětí svobody v délce čtyř a půl roku.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudy

Nehodlam utect To bude mit asi takovou vahu, jako jeho nekolikrat zmenena vypoved. Mezitim se otevira soukromy hangar, privatni tryskac tankuje a chysta predletovou kontrolu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele