Alves si na podzim odpočine, k fotbalu se vrátí příští rok

25.09.2021, 10:40
Aktuality
Dani Alves (© AFP)
Několikaměsíční dovolenou si ve zbytku podzimu vezme Dani Alves. Zkušený brazilský obránce před dvěma týdny opustil São Paulo a tisk hodně spekuloval o jeho chystaném stěhování do Flamenga. Z toho minimálně pro nadcházející měsíce sejde...

38letý Alves se do vlasti vrátil před dvěma roky a São Paulo mu na výplatách a prémiích dlužilo dva miliony dolarů. Vedení se celou situaci nepodařilo včas vyřešit, fotbalista se po olympijském turnaji v Tokiu odmítl znovu zapojit do tréninku a vše skončilo rozvázáním pracovního poměru.

"Přihlásil jsem se, abych vám sdělil, že ve zbytku roku nepodepíši smlouvu s žádným klubem," napsal na sociálních sítích.

"Vrátil jsem se do Brazílie, chtěl si zde splnit dětský sen a to se mi povedlo. Slovy se ani nedá popsat to, když se stanete šampionem v dresu vaší země," pokračoval.

Alves dříve hrával za Sevillu, Barcelonu, Juventus a PSG a s těmito kluby vybojoval spoustu trofejí. Úspěšný byl i na mezinárodní scéně, dvakrát vyhrál Copu América a Konfederační pohár, nedávno si pak na krk pověsil zlatou olympijskou medaili.

"Není to o penězích, je to o hodnotách a charakteru. A také o historii a odkazu," doplnil.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nikdy nenaplnil svůj potenciál. Čekal jsem od něj víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespletl sis ho s Brunem?

Reagovat
ACSMan

Kdyby aspoň někdy něco vyhrál viď blb

Reagovat
Radin

Brazilec a odpočine? To by mohlo znamenat, že se vrátí poloviční, nebo vůbec :)

Reagovat
ACSMan

Spíš než poloviční se může vrátit dvakrát takovej

Reagovat
LeonardoUžoa

Já si myslím, že je výjimkou. Už jen to, že v 38 pořád kope.

Reagovat
Pharrell

Frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele