Allardyce odchází z WBA, nabídku na pokračování nepřijal

20.05.2021, 10:24
Aktuality
West Bromwich Albion bude mít po šesti měsících znovu nového manažera. Ve své funkci nebude pokračovat Sam Allardyce, vedení birminghamského klubu mělo velký zájem o setrvání zkušeného kormidelníka, ten ovšem nakonec upřednostnil jinou variantu...

66letý Allardyce dříve vedl Bolton, Newcastle, West Ham, Sunderland nebo anglickou reprezentaci a na lavičku Baggies usedl loni v prosinci, když nahradil Slavena Biliće. S týmem nakonec nedosáhl na záchranu v Premier League, WBA je předposlední a o víkendu se může posunout maximálně před osmnáctý Fulham.

Allardyce v zimě podepisoval kontrakt na osmnáct měsíců a jeho součástí byla klauzule o rozvázání pracovního poměru v případě sestupu. Tu vedení nemělo v plánu aktivovat.

"West Bromwich Albion mi předložil velkorysou nabídku, abych zůstal na The Hawthorns, což ukazuje oddanost ambiciózního klubu. Po dlouhém zvažování jsem se nakonec rozhodl tuto nabídku nepřijmout," oznámil Allardyce.

"Kdybych měl zůstat a v příští sezoně s týmem postoupit zpět do Premier League, očekávalo by se ode mě setrvání ještě minimálně na další rok. Já sám bohužel vzhledem ke svému věku cítím, že těmto požadavkům bych nebyl schopen dostát," zdůvodnil své rozhodnutí.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
Arsenalista

A v průběhu příští sezóny nahradí Artetu, aby zachránil Arsenal v PL.

Reagovat
Salfovic

Taky to tak vidím

Reagovat
kolouch

Je to poprvé co mu nevyšla "záchranná akce"?

Reagovat
tony223

V Premier League ano. Jednou se stal dočasným trenérem někdy v Lednu myslím u Notts County, ale to byla snad league 2 nebo 1...

Reagovat
Axelrose

Jinak nevím, ale klidně se mohli dohodnout, že po sezoně skončí, ne?

Jako není to samozřejmě běžná věc, na druhou stranu nikde není psáno, že trenér, který postoupí, musí zákonitě trénovat i v PL, navíc už si můžou dopředu shánět trenéra.

Plus, není nikde napsáno, že opravdu postoupí zpátky, že ano.

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/tottenham-need-radical-plan-emma-hayes-john-nicholson

Tohle by bylo super, kdyby se stalo. Emma Hayes do Tottace.

Reagovat
Mimalu

proč by chodila do horšího?

Reagovat
Busby babes

ano, tohle je bez ironie regulerni otazka. proc by chodila z tymu na svetove spicce a nejlepsi v Anglii do Spurs.

Ale zaroven odpoved by mohla byt: velka vyzva a shitload of money.

Reagovat
Busby babes

Listen to her doing co-comm work on 5live, she is forensic and quick-thinking in a way that few are. Football is football. It is one game, played by women and played by men to the same rules. The same number of players playing largely the same tactical game. Organising women to play successful football cannot fundamentally be any different from organising men. Even if understanding character and motivations may be different from club to club, the skills needed to do so must be transferable.

Given men work in the women’s game already without any resistance, the flow should go the other way too. Let’s face it, there are plenty of average male managers who get work all the time – Spurs have employed quite a few of them – and Hayes is far from average.

I suppose we must briefly consider the chance that a squad of international male footballers would not sufficiently respect a female coach whose reputation is forged in the women’s game, or be too scared she saw their danglehosen in the showers and laughed. However, while there are undoubtedly some in the general public who might have this attitude, I doubt most footballers care one way or another as long as the coach gets them playing well and winning.

jako chtelo by to hodne open minded kabinu, ktera by prijala zenskou, ale ty vole, kdyz muze dostavat kazdej rok job Pulis a spol, tak proc ne uspesna zena. porad je to fotbal, pokud mu rozumi a ma vysledky, tak by to melo byt prenosne.

Samozrejme, ze to vyjit nemusi, ale to nevychazi ani u chlapu a to ve vetsine pripadu. a opacne taky spousty chlapu trenuje zenskej fotbal. Takovemu experimentu bych fakt fandil a byl zvedavej na to porovnani.

Reagovat
icefish

To by bylo fakt hustý. Jednou to přijde... ale myslím, ze teď ještě ne.

Reagovat
Busby babes

bude to chtit zenskou s velkyma koulema (point intended) ktera do toho pujde a majitele s velkou odvahou, protoze ten tlak a medialni zajem pak bude obri.

Reagovat
Axelrose

Aby se před ní nestyděli, víš jaký ro jsou slečinky

Ale zajímavé by to rozhodně bylo - nevíš, už to někdo, třeba v nižších soutěžích zkoušel? I když, všude se říká, jaký musí mít trenér špičkového mužstva renomé, aby ho vůbec ty přeplácený hvězdy brali - nevím jak by se tvářili na ženskou.

Reagovat
Busby babes

mluvilo se loni prave o Hayes v souvislosti s nejakym tymem v Champu nebo niz, tusim Blackburn nebo tak. Ale sama Hayes to pak komentovala prave ve smyslu: proc bych sla z nejlepsiho tymu v anglii do druhe ligy?

A vic nez spekulace to nebyly.

Reagovat
Axelrose

Tak jeden důvod by tu byl - byla by vůbec první, kdo to zkusil.

Je vidět, že jenom o to, být první jí nejde.

Bylo by zajímavý, kdyby třeba Plzeň (nebo někoho jiného u nás) trénovala žena.

Jinak, koukám že jsi fanda Viktorky - jaký máš ty názor na ten problém se stadionem?

Reagovat
Busby babes

Ja si teda myslim, ze u nas by to bylo daleko odvaznejsi. Ten konzervativismus (a to pouzivam ten nejmirnejsi pojem) je u nas v tomhle ohledu daleko vetsi. Staci kouknout jak probihaji "debaty" o rovnych prilezitostech pro zeny.

Reagovat
Axelrose

Přesně, navíc si dokážu, co by si vyslechla na střídačce od fanoušků

Reagovat
vodka

jen ty komenty na to, že je ve studiu jako expert baba jsou hnus.

Reagovat
Busby babes

pritom kdyz jsem videl nejakou zenskou ve studiu, tak k tomu mela zajimavejsi postrehy nez vsichni ti Zelenkove a podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď ťa tak trápi rovnosť príležitostí pre ženy v domácich podmienkach, tak si teda kúp nejaký mužský futbalový klub a zamestnaj tam iba ženy. Možno potom o tebe budú skladať básne ako o prvom pionierovi vo futbalovej brandži.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

ad stadion... no, moc jsem to ted nesledoval, ale obecne tam je problem v tom, ze P3 nechce stadion odprodat, protoze ma obavy z toho, ze novy majitel stadion zboura a postavi tam nakupak a majitel zas nechtel vrazit pul miliardy do stadionu, kterej nevlastni a nechtel pristoupit na nejake zaruky.

Takze cekam pad do te treti/ctvrte ligy. aspon se budem moct vratit na Zizkov, pak nebudou takove naroky na stadion. Ale jinak je to blba situace no

Reagovat
Axelrose

Spíš jsem myslel, jestli nemáš nějaké info, na čí straně je pravda. Jestli mají na P3 třeba nějaké info o skutečných plánech investora, nebo jestli jsou tam spíš jenom kokoti.

Jinak jasný, politika a sport, to je vždycky k blití. V Pcích bychom o tom mohli vyprávět své.

Nebo hnedka vedle, v Mechově.

Reagovat
Busby babes

moc ne. imho jsou kokoti na obou stranach. i kdyz P3 pry davala navrh, ze tam budou zaruky, ze tam bude stadion, ale majitel to chtel jen do roku 2025. on rika, ze by tam pak planoval postavit novej stadion, jenze to je na dobry slovo no...

Reagovat
M0rb1D4S

Byl to Wimbledon. Ale pokud by přišel tým z předního týmu PL, tak by to asi jen těžko odmítala.

Reagovat
M0rb1D4S

Pokud by přišla nabídka z předního týmu PL

Reagovat
Busby babes

dik. hele, to je otazka no. Ona nepirjde, tak se to nedozvime.

Reagovat
M0rb1D4S

Ona je jinak ale vážně skvělá. Letos už vyhrála ligový pohár, ligu a dneska hraje ještě finále FA Cupu. Akorát v Lize mistrů ve finále narazila na letos nezastavitelnou Barcelonu.

Reagovat
Mimalu

nejblíž tomu asi byla Helena Costa ve Francii

She was initially going to coach French Ligue 2 club Clermont Foot from the end of the 2013–14 season[1] becoming the first female coach of a professional football club in France, and the first in the top two tiers of a major European league.[5] France's Women's Minister, Najat Vallaud-Belkacem, reacted to Costa's announced appointment at Clermont Foot by writing "Congratulations to Clermont Foot for understanding that giving a place to women is the future of professional football" on Twitter.[6] However, in June 2014, she decided to quit the position,[7] citing "total amateurism" and a "lack of respect" from the part of the club, with the sporting director having players signed without her consent, and would not reply to her attempts to contact him.[8] Costa was replaced by another woman, Corinne Diacre.

https://en.wikipedia.org/wiki/Helena_Costa

Reagovat
Mimalu

a pak teda Corinne Diacre

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

To už radši Big Sam, ty vole

Reagovat
Busby babes

vsak jo, budete mit dalsiho Jola nebo Sherwooda.

Reagovat
Busby babes

ale jak pisu vejs, chtelo by to fakt velkou odvahu od majitele.

Reagovat
REPLIKATOR

Do Arsenalu?

Reagovat
gazza62

Tak presne a jeste udelat muzstvo namixovane zeny a muzi a potom tam hodit transky ne ?Kdyz tam mohou byt buzny a lesby.Tvl tak tady je videt ,kde ten svet speje .LGBT ,MeeToo,feministky,BLM atd. atd . Videt ,ze zdejsi slunicka by chtela neco podobneho .Jo chlapsky fotbal i hokej stejne jiz skoncil ,protoze se piska kazdy dotek a simulace se netresta tak proc ne ?Bohuzel i z hokeje se stalo krasobrusleni.Tak at to trenuje zenska to je jen zacatek mixovanych muzstev pozdeji.Jen tak dal.

Reagovat
Busby babes

treba jednou zvladnes tak jednoduchej ukon jako kliknout na: reagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dám reagovat - Busby babes: Ty musíš byť v reálnom živote iný riťolez.

Reagovat
Busby babes

jak dobre me znas. ale takhle me nesbalis.

Reagovat
Hachim Mastour

ok a?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele