All-Stars Serie A sezóny 2014/2015

04.06.2015, 23:00
Názory a komentáře
Italská fotbalová liga má za sebou další ročník, ve kterém bylo na co se dívat! Takže nastal čas ke krátkému zhodnocení. Nebyla nouze o nejlepší sestavy a momenty, překvapení i zklamání. To vše pro vás sestavili redaktoři italské sekce, Ondřej Linhart a Ondřej Pražák.

Sezona italské Serie A pro rok 2014/2015 skončila. Vítězem se stal opět Juventus Turín, který potvrdil svojí dominanci na Apeninském poloostrově a s 31.tituly je nejlepěím týmem Itálie vůbec. Nyní nastal čas bilancovat a představit si nejlepší jedenáctku sezony i s náhradníky. Dále uvidíte výběr toho, co nás mile překvapilo i zklamalo.

MISTR: 31.titul pro JUVENTUS TURÍN

Kralování Juventusu nebere konce! Stará dáma opět suverénně opanovala domácí soutěž a celkově si připsala už čtvrté Scudetto v řadě. Propast mezi prvním Juventusem a druhým Římem byla nakonec sedmnáctibodová, což je stejné číslo, jako na konci minulé sezony. Absolutní nadvládu nad italským fotbalem dosvědčuje také triumf v Coppa Itália. Zisk double se naposledy Juventusu podařil v sezoně 1994/1995.

Bianconeri celkem nastřádali 87 bodů, oproti minulé sezoně si sice pohoršili, ale jak už bylo řečeno, propast mezi prvním a druhým týmem se nezměnila. Nastřílet přitom dokázali 72 gólů, opět menší pohoršení oproti minulé sezoně, dohromady pak inkasovali čtyřiadvacet branek. Nejlepším střelcem týmu se stal Carlos Tévez, s rovnými dvaceti zásahy.

EVROPSKÉ POHÁRY: AS Řím, Lazio do Ligy mistrů, Fiorentina, Neapol a Sampdoria si zahrají Evropskou ligu.

Do základních skupin Ligy mistrů se z druhého místa kvalifikoval AS Řím. Vlci byli před sezonou pasováni do role velkého favorita na titul a vkládaly se do nich největší naděje na sesazení Juventusu. V tomto ohledu ale Řím velmi zklamal a o konečné druhé místo nakonec musel svést tuhý boj s městským rivalem Laziem. Nástrahy play-off Ligy mistrů čeká Lazio, to si třetí místo definitivně vybojovalo v posledním, naprosto strhujícím, utkání s Neapolí. Už teď je ale jasné, že to budou mít svěřenci Stefana Pioliho velmi obtížné, neboť nefigurují mezi nasazenými týmy.

"Jen" Evropskou ligu si zahrají Fiorentina, Neapol a Sampdoria Janov. Viola před sezonou vyhlásila útok na Ligu mistrů, ale v průběhu sezony až příliš ztrácela a třetí místo jí hodně uteklo. Bohužel jí nevyšla ani cesta skrze Evropskou ligu, v semifinále nestačila na pozdějšího vítěze ze Sevilly. Neapol nezvládla poslední kolo s Laziem a také ona se do Ligy mistrů nepodívá, v konečné tabulce pak spadla až na páté místo. Dostat se do milionářské soutěže bude jistě cílem pro příští sezonu. Posledním do party je Sampdoria Janov. Námořníci sice neobsadili šesté místo, ale protože jejich městský rival FC Janov nedostal licenci hrát na stadionu Luigi Ferraris a jiný stadion si narozdíl od Sampdorie nezařídil, přešlo pohárové místo právě na sedmou pozici.

SESTUP: Parma, Cesena, Cagliari

Nejvyšší italskou soutěž opouští trio Parma, Cesena a Cagliari. Parma ke špatným výsledkům přidala ještě katastrofální finanční situaci a poslední místo je logickým vyústěním těchto problémů. Velmi se na jaře nedařilo Ceseně. Klub se sice v jednu chvíli nadechoval a vypadalo to, že by snad mohl do bojů o záchranu promluvit, ale další série porážek, která se nezastavila ani v posledním kole, ji zlomila vaz. Posledním, kdo padá do Serie B je sardinské Cagliari. Tradiční ostrovní klub doplatil i na častou trenérskou rošádu a poslední kouč Festa už špatnou situaci zachránit nedokázal. Místo této trojice se v příští sezoně můžeme těšit na Carpi a Frosinone. Třetí tým vzejde z šestice Vicenza, Boloňa, Spezia, Perugia, Pescara a Avellino.

Capocannoniere: Luca Toni, Mauro Icardi - 22 gólů.

Ondřej Linhart

All-Stars sestava: (4-3-3) Diego López (AC Milan) - Stephan Lichtsteiner (Juventus), Stefan De Vrij (Lazio), Leonardo Bonucci (Juventus), Daniele Rugani (Empoli) - Andrea Bertolacci (Janov), Paul Pogba (Juventus), Felipe Anderson (Lazio) - Luca Toni (Hellas), Carlos Tévez (Juventus), Paul Dybala (Palermo)

Náhradníci: Mattia Perin (Janov), Kamil Glik (Torino), Radjo Nainggolan (Roma), Mauro Icardi (Inter)

Trenér: Massimiliano Allegri (Juventus)

V brance dostal prostor Diego López, španělský brankář předváděl pod děravou defenzívou AC fantastické výkony a nebýt jeho, bylo by postavení Milána ještě horší. Obranou čtveřici tvoří Stephan Lichsteiner a Leonardo Bonucci z Juventusu, Stefan De Vrij, který sice neměl odehráno tolik zápasů, ale v defenzívě Lazia byl jasně nejlepší (ne nadarmo se o něm tvrdí, že je nejlepším obráncem Lazia od dob Alessandra Nesty) a Daniele Rugani z Empoli.

V trojčlené záloze figurují Andrea Bertolacci z Janova, Paul Pogba z Juventusu a Felipe Anderson z Lazia. Sestavu pak doplňují tři útočníci, osmatřicetiletý veterán a nejlepší střelec ligy Luca Toni z Hellasu Verona, Carlos Tévez z Juventusu a jiný Argentinec, supertalentovaný Paulo Dybala z Palerma. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Massimiliano Allegri, jenž dovedl Juventus k zisku Scudetta i poháru Coppa Italia.

PŘEKVAPENÍ: Empoli pod vedením Maurizia Sarriho

Jako nováček soutěže si Empoli vedlo hodně dobře. V konečném zúčtování sice skončilo na patnáctém místě, ale záchranu si zajistilo s předstihem a co je hlavní, hrálo dobrý a účelný fotbal. Maurizio Sarri vštěpil svým svěřencům disciplínu a týmové pojetí a ve spojení s dobrým pressingem to proti Empoli neměl jednoduché žádný tým. Ne nadarmo má Daniele Rugani místo v našem výběru.

ZKLAMÁNÍ: Milánské velkokluby

Opět jako loňskou sezonu jsou obrovským zklamáním oba milánské velkokluby. Inter i AC nejenže vůbec nezasáhli do bojů o Scudetto, ale také vyklidili pozice zaručující evropské poháry, u AC dokonce druhou sezonu v řadě! Určitě jde o hodně smutný pohled, vždyť osmý Inter i desátý AC Milán ještě před pár lety dominovali celé fotbalové Evropě. Důvodů proč tomu tak je, je celá řada. Fanouškům těchto klubů nezbývá doufat, než že se situace co nejdříve zlepší. Inter Milán i AC Milán jsou totiž stále jedni z největších a nejslavnějších klubů na světě.

Ondřej Pražák

All-Stars sestava: (3-2-2-3) Gianluigi Buffon (FC Juventus Turín) - Stefan de Vrij (SS Lazio), Kamil Glik (FC Turín), Leonardo Bonucci (FC Juventus Turín) - Radja Nainggolan (AS Řím), Claudio Marchisio (FC Juventus Turín) - Antonio Candreva (SS Lazio), Felipe Anderson (SS Lazio) - Carlos Tévez (FC Juventus Turín), Luca Toni (Hellas Verona), Mauro Icardi (Inter Milán)

Náhradníci: Mattia Perin, Marco Sportiello - Lorenzo Tonelli, Alessio Romagnoli, Alessandro Florenzi, Paul Pogba, Marco Parolo, Roberto Soriano, Franco Vazquez, Jeremy Ménez, Éder, Gonzalo Higuaín

Trenér: Massimiliano Allegri (FC Juventus Turín)

Na první pohled poněkud hybridní rozestavení umožňuje zasadit do ní hráče přesně na místa, kde se cítí nejlépe. Pozice brankáře je celkem jasná, neboť ji uz dlouho ovládá jediné jméno. Gianluigi Buffon patří mezi absolutní legendy, ale zároveň nemusí sázet jen na proslulé jméno. Také v letošní sezóně Juventus několikrát podržel a navíc umí perfektně organizovat obrannou činnost mužů před sebou. Což je věc, která sráží naděje rovněž skvělého Samira Handanoviće. Slovinský brankář navíc občas chybuje ve velkých zápasech, viz jeho výkon ze zápasu s Juventusem.

Tříčlenný obranný val před Buffonem je tvořen jeho spoluhráčem Bonuccim, vedle něhož stojí Stefan de Vrij a Kamil Glik. Bonucciho výkony rostly a vedle Buffona patřil k velmi jistým pilířům obrany Juve, což je věc, ve které například Chiellini trochu zaostává. Stefan de Vrij ztělesňuje prototyp mladého a výbušného stopera. Rychlý a takentovaný hráč se velmi rychle přizpůsobil a ve své premiérové sezóně oslovil nejednoho movitého zájemce. Kamil Glik je trochu podceňovaný hráč. Skála z druhého turínského celku navíc nastřílela na stopera velmi slušných osm branek!

Dvojice středních zalozniků je složena z Radjy Nainggolana a Claudia Marchisia. Dynamický Belgičan byl jedním z mála světlých bodů v sezóně Giallorossi. Neúnavný bojovník s nízkým těžištěm a vzhledem muže, kterého nechcete naštvat, se z Cagliari vypracoval v klíčového muže záložní řady AS. Vedle něj se nachází hráč, jehož výkony nelze v letošní sezóně přehlédnout. Jistota sama, spojena s elegancí a schopností strhnout celý tým, dělají z obětavého Marchisia nepostradatelného hráče.

Zvolené rozestavení bylo vybráno především kvůli dvojici laziale. Kraje zálohy s vydatnou podporou útoku patří po právu dvojici hráčů z Lazia - italskému reprezentantu Candrevovi a brazilskému kouzelníkovi Felipemu Andersonovi. Toto duo je klenotem Lazia a svými schopnostmi dokáže rozhodovat zápasy. Dohromady vstřelilo 21 branek.

V ofenzivě najdeme 3 nejlepší střelce letošního ročníku. Carlos Tévez dělil svou porci mezi Serii A i Ligu mistrů a s mnoha obránci si dělal, co se mu zachtělo. Ovace ve stoje si zaslouží Luca Toni, který ukázal, že s věkem schopnosti neztrácí - naopak, jako dobré víno zraje. Korunu pro krále střelců si dělí tento 38letý rekordman s Maurem Icardim z Interu. Argentinský snajpr v těchto dnech prodloužil kontrakt a Inter by na mladé hvězdě měl stavet i do budoucna.

Trenérský primát patří Maxovi Allegrimu. A to možná ze všeho nejvíc za to, jak si poradil s nevlídnosti, skepsí a obrovským tlakem. Na začátku jej v Turíně chtěl jen málokdo, nyní je králem.

PŘEKVAPENÍ: Nastupující generace squadry azzurri

Trenér Antonio Conte má opět z čeho vybírat. V letošním ročníku se do jeho hledáčku dostali další zajimaví hráči. Možná se nejedná o hráče světového renomé, ale jejich výkony patřily po celou sezónu k tomu nejlepšímu, co bylo v Itálii k vidění. Řeč je především o Francu Vazquezovi z Palerma, který vydatně zásoboval nahrávkami Paula Dybalu. Vedle něj musíme zmínit také Andreu Bertolacciho a Roberta Soriana, kterým se sezóna rovněž velmi povedla. Z Alessandra Florenziho se stal v letošním ročníku klíčový muž římského AS, skvělými výkony se blýskl mladý brankář Atalanty Bergamo Marco Sportiello. Mládí pak zastupují dva skvělí stopeři - Alessio Romagnoli a Daniele Rugani, kteří by se měli brzy stát oporami AS a Juventusu.

ZKLAMÁNÍ: Lednové mercato v podání AS Řím

Každou sezónu čekáme na tým, který dokáže vzdorovat Juventusu Turín s větší razancí i vytrvalostí. Před sezónou se z hlavního města ozývaly optimistické hlasy o mistrovském titulu, honu na Starou dámu a nové éře. První polovina ročníku možná ještě k něčemu podobnému vyzývala, ale ve druhém přišla na Vlky jarní únava. Velkou měrou k tomu přispělo nepovedené přestupové období. Victor Ibarbo přišel již zraněný, Seydou Doumbia s pověstí střelce přispěl dvěma góly a jeho výkony byly hodně kritizovány. Nicolas Spolli odehrál jen poslední utkání a ještě si v něm připsal zaviněnou penaltu. Ke všemu nadobro odešel talentovaný Tin Jedvaj. Velmi nepovedené tahy, které určily osud AS...

Jedna sezona je historií, do druhé je ještě daleko. Začínající letní přestávka slibuje mnoho rošád, co se týče hráčů a po dlouhé době také trenérů. Nová éra čeká AC Milán nebo Neapol. Lazio se konečně dostalo do Ligy mistrů. Čeká nás mnoho zajímavých momentů, které nutně poznamenají italskou elitní ligu. My s kolegou vám pro tuto chvíli děkujeme za pozornost i přízeň a budeme se s vámi těšit na počtenou. Forza Calcio!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (141)

Přidat komentář
Spalovač šancí

A jak by skončil vzájemný souboj daných allstars?

Reagovat
Zark

tre a uno

Reagovat
Murtago

Nejspíš by Tévez těm dalším dvoum Tevézům podříznul krky.

Reagovat
smazaný uživatel

M11-gege,bianconero,krupy,olis-pintu-delpiero137,votas,yanek-vandertom-pipo,ragazzodoro

Reagovat
The Krupy

Neviem či by sme v obrane vedeli s olisom spolupracovať

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Spalovač šancí

Záleželo by, jestli by vás trénoval Tučňák

Reagovat
Murtago

fuj

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

A bacha na ofsajdy!

Reagovat
Ragazzo d'oro

Mám radši podhrot, ale snad by nám to s Pippem klapalo

Reagovat
Yanek

Pozici jsi trefil

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza

Reagovat
Pipo123

Vysvetlí mi niekto ako sa mohla one season star akou je Candreva dostať do zostavy sezóny ?

Reagovat
Alberto Aquilani

Lebo Ondrej Pražák

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Largo

Vlastně sis na to odpověděl sám... "one star season". Pro tuhle jednu sezonu byl Candreva výjimečný. Nehodnotíme tu nějakej dlouhej horizont, ale právě jen jednu sezonu. A ta letošní se mu zkrátka povedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě top sestava: Podvodino - Podrazinni, Corrupti, Čachri - Koupinno, Zaplacento, Mafini, Zaprodanti - Nekaloni - Toni

Reagovat
smazaný uživatel

za jména pointa hloupá

Reagovat
Mrvinho

celé je to píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dal si práci krypl

Reagovat
Murtago

kripl je cizí slovo

Reagovat
smazaný uživatel

kripl?

Reagovat
Spalovač šancí

Kdybyste mu raději kritizovali rozestavení, co vymyslel s těmi hráči. Corrupti rozhodně nemůže hrát stopera, nota bene v tříobráncovém systému

Reagovat
Spalovač šancí

Za koho hraje Toni?

Reagovat
smazaný uživatel

Hellas Verona

Reagovat
smazaný uživatel

Toni Hellas, zbytek Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

Jako to jsem docela šel Podrazinni a Zaplacento TOP

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

33.titul.

Reagovat
Artaxerxes

Ani prd.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Mají to správně

Reagovat
smazaný uživatel

Samí hráči Juventusu. To bude legrace až dostane all-stars Serie A v sobotu pořádný výprask od Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, dal jsem dvojku na barcu

Reagovat
Mrvinho

To Obama nikdy nedovolí

Reagovat
Murtago

Vidím u všech max 4 hráče. S tou dominancí, se kterou vládnou italskému fotbalu, by jich mohlo být klidně víc.

Reagovat
Largo

Samí?

Reagovat
smazaný uživatel

O nicom zostava Juve malo naskok o 17bodov toto muzstvo si zasluzi v all stars 8hracov najmenej.

Reagovat
Spalovač šancí

klasický problém sestovatelů all-stars, nemají rádi dominantní vítězné týmy

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže počet hráčů v all stars se nevytváří podle náskoku v tabulce, ale podle toho, kteří hráči hráli na svý pozici nejlíp. Kdyby dal v nadsázce sám Tevez 300 gólů a zbytek hrál kulové, tak je taky v tom all stars v Juve sám, přestože by vyhráli titul o 30b. Snad jsem to napsal trochu pochopitelně.

Jinak vůbec netuším, kdo by tam měl být, nesleduji to, ale apriori argument "dominance v lize = měli na všech postech nej hráče" je podle mě lichý

Reagovat
smazaný uživatel

*z

Reagovat
Largo

Reagovat
Spalovač šancí

Jenže oni ti hráči z ostatních týmů mohou vynikat kvůli tomu, že jejich spoluhráči jsou lempli. Přitom nemusejí být vůbec lepší, než hráči na obdobné pozici v týmu suveréna

Reagovat
smazaný uživatel

však právě ty výkony se hodnotí, proto je to all stars sezony. Viz třeba Diego Lopez, který nikdy nebude celkově lepší než Gigi, ale prostě tuhle sezonu měl třeba lepší než Gigi (nevim, beru to ze sestavy nahoře), přestože trofej nevyhrál.

Reagovat
Spalovač šancí

Si asi nerozumíme. Máš-li kolem sebe špatné spoluhráče, mohou tvé výkony subjektivně vypadat lépe, než objektivně lepší výkony hráče, který hraje v celkově nadprůměrném týmu, kde nikdo nevyčnívá.

...

Nějaký "REALný" příklad. Takový Ronaldo mezi ostatními lempli v Realu vynikal, ale rozhodně nebyl lepší než na podobné pozici hrající Neymar, jehož kvality ale v nadupaném týmu Barcy holt vůbec nevynikají

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ale to není primárně předpoklad pro to, aby tam automaticky bylo x hráčů vedoucího týmu. Právě proto dělají tu all star lidé, kteří to sledují a nevychází z automatismu že Messi je lepší než 99% ligy.

Ten tebou uvedený příklad komentovat nebudu.

Reagovat
Spalovač šancí

Potom bych čekal, že zařazení hráče do allstar bude podloženo tvrdými statistikami (např. jako Domingo u francouzské ligy)

Reagovat
smazaný uživatel

Může být, já nezkoumal metodologie, jakou ty all star vybírali. Já reagoval primárně na ten argument s tím vedoucím týmem

Reagovat
smazaný uživatel

to by v PL neuhrálo ani evropskou ligu

Reagovat
DelPiero137

Este by tam pasoval najlepsi hrac sezony

Reagovat
CubONE

Ondra Prazak s tym rozostavenim hotovy Prandelli

Za mna:

Lopez - Rugani,Bonucci,Glik - Candreva,Marchisio,Nainggolan,Anderson - Vazquez - Toni,Tevez

Buffon - de Vrij - Pogba - Icardi

Reagovat
Ragazzo d'oro

akorat misto Glika De Vrij, prohodit Teveze s Vazquezem a za něj dosadit Icardiho

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Largo

O Vazquezovi jsem taky dlouho přemýšlel. Dobrá sestava

Reagovat
Alberto Aquilani

aké tu majú nicky?

Reagovat
smazaný uživatel

daníček a fantomas

Reagovat
fantomas

Largo (Ondra Pražák) a myslim, že Morpheus ... ale to je otázka pro archivy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hart.ACM (Ondřej Linhart) , ale já se moc do diskuzí nezapojuji

Reagovat
C-M@ster

Nebylo by hezčí dělat ty All-Star v grafické podobě?

Reagovat
Milan.B

nebylo

Reagovat
C-M@ster

Vypadalo by to líp

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

3-1-2-1-3: Perin - Glik, Rugani, Bonucci - Marchisio - Pogba, Valdifiori - Anderson - Toni, Tevez, Icardi

Lavička: Sportiello - De Vrij, Darmian - Saponara, Vazquez - Dybala, Gabbiadini

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

no chybí mi tam menez

Reagovat
smazaný uživatel

Komplet Juve, nahradnik Anderson

Reagovat
smazaný uživatel

Po kolikatý už se tu píše abyste tam u podobných názorů z lidu dávali i přezdívky nebo jenom je

Reagovat
kopajda

allstar z jedno týmu nebo týmů z druhé poloviny tabulky... taková píííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííčovina

kdyby tak viděli autoři alespoň 2 - 3 zápasy týdně SA jako já...

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy SA týdně, to musi nechat psychický následky ne? Oh wait

Reagovat
kopajda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by vypadala podle tebe ta pravá "allstar" sestava?

Reagovat
Spalovač šancí

Všechno by se to točilo okolo Muntariho

Reagovat
kopajda

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavy

Reagovat
Alberto Aquilani

Pettirosso - Brenk, M11, Furia Ceca, Krupy - Juventus, Ital, 10, Pinturicchio- peterino, S.O.B.

Reagovat
Yanek

Reagovat
brenk

nechceš byť coach?

Reagovat
Emmett Brown

Ten utok je hrozny

Reagovat
smazaný uživatel

U mě jsi skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Žolík.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Alberto Aquilani

som vedel, že som na niekoho zabudol, ale tak vy aj tak hráte s 13 hráčmi, takže ešte niekoho k tebe doplním

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí.

Reagovat
CubONE

peterino by v utoku bodal ako zihadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian ani v jedné sestavě? Neměl dobrou sezónu?

Reagovat
10

Buffon - Basta, Bonucci, Glik, Darmian - Pogba, Marchisio, Nainggolan - Candreva, Tevez, Felipe Anderson

Perin - Rugani, Bruno Peres, Valdifiori, Florenzi, Dybala, Toni

Reagovat
Pipo123

Naozaj Basta ? Ved nemal nejak produktivnu

Reagovat
Pipo123

*sezonu

Reagovat
Votas

Bruno Peres za Bastu, Icardi za Candrevu a Bizzarri za Perina a souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

je spousta dulezitych faktu ktere o tehle lize vypovidaji dost..

- zkorumpovana minimalne pulka zapasu

- kdyz nejlepsiho strelce vyhraje Luca Toni, kterej treba v bundeslize by se absolutne nechytl ani nejhorsich tymech, to samy v podstate plati o minulych letech v podani Di Nataleho. Ostuda ligy kdyz tyhle dedkove vyhravaji korunu nejlepsiho strelce

- hrozne stadiony, liga ma pet solidnich stadionu na urovni, zbytek je hnus nad hnus

- spatna financni stranka vice jak poloviny klubu, ktere hospodari s minusem, hodne jich potom dopadne jako Parma, pro me jeden z tech tradicnich tymu, pametnici treba Augustina musi milovat

- zasah politiky do fotbalu.

abych se zbytecne nerozepisoval, tuhle soutez radsi zrusit a delat neco jineho

Reagovat
smazaný uživatel

- jak první bod dokážeš?

- jak víš, že by se Toni absolutně nechytal v nejhorších týmech bundesligy?

- jaké jsou podle tebe stadiony na úrovni?

- vypiš mi tu polovinu klubů, které hospodaří s mínusem

- zásah politiky do fotbalu? myslíš Berlusconniho? jinak tam zásah do politiky jako takové není, on samotný svaz je totiž svou vlastní "politickou scénou"

Reagovat
Emmett Brown

typicky hlupak, co prisiel len provokovat, ten stvrty bod je tiez celkom fail zrovna ked je tu clanok o Elche

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť se tě bianconero zastává taky bys mohl na chvilku odhodit, že fandíš římu a on juve

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdopak se nám to probudil ze zimního spánku?

Reagovat
Largo

"Spousta faktů"

Reagovat
smazaný uživatel

paci sa mi ze pracujes len s podlozenymi a faktami.. matlock

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga s ich smiešnymi obranami nie je merítkom, Dost či De Bruyne by v ITA nemali nárok. Ak ide o skorumpované zápasy - konkrétne ktoré, mená, čiastky a podobne, ináč len trápne klišé. Štadióny občas príšerné, ale atmosféra na zápasoch - veľa pyra, skvelé choreá, kvalitný support. Anglicko či Španielsko môže snívať, vyššie sú v tomto prípade Nemci, aj to len vďaka návštevnosti. Aby som dodal - v nudnom korupčnom obranárskom Taliansku padlo v meraní 5 TOP líg najviac gólov, na druhom mieste Španielsko (a to tam polovičku gólov dali Real a Barca), tretie Anglicko. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Pokiaľ ide o finančnú stránku zabezpečenia klubov - v Španielsku na tom kluby z druhej polky tabuľky nie sú zrejme lepšie a v Anglicku žijú z televíznych práv.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

Můj all-stars team by byl 4-3-3 Lopez - Lichtsteiner, Bonuci, De Vrij, Basta - Nainggolan, Vidal, Candreva - Icardi, Toni, Tevez

(ta obrana v podání Lazia/Juve prostě jinak nešla byly nejlepší :D , Vidal je prostě hráč světového kalibru a i když možná byly někteří lepší v letošní sezoně, do svého týmu bych ho určitě zařadil)

Reagovat
smazaný uživatel

http://federbet.com/wp-content/uploads/2015/06/Federbetinforme_v12.pdf

Co se týče korupce ve fotbale, tak zajímavý dokument od federbetu.

Reagovat
Francesco Totti AS

100. pro AS

Reagovat
smazaný uživatel

Monako

Reagovat
Francesco Totti AS

Trenčín voe

Reagovat
CubONE

Co tak zostava sklamania?

Rafael - de Sciglio,Ranocchia,Marquez,Cole - de Rossi,de Jong,Muntari - Shaqiri - Gomez,Doumbia

Bardi - Bonera,Britos - Essien,Jorginho - Cerci,Podolski,Michu

Reagovat
smazaný uživatel

co ja viem ci ten shaq..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tu si skladam v hlave uz tak od uterka a cekam na clanek

sestava hnusu

Rafael - De Sciglio, Marquez, Vidic, Cole - Kuzmanovic, Valero, El Kaddouri, Honda - Keita, Podolski

De Sanctis, Lichsteiner, Juan, Jorginho, Michu, Cerci, D.Lopez, klidne i ten Callejon ikdyz dal dost golu.

sestava top

Handa - Darmian, Glik, Rugani, Evra - Pogba, Marchisio, Parolo - Anderson, Tevez, Menez

Hrači co mě hodně překvapili - Morata, Rugani, Glik, F.Anderson, Koulibaly, Radu...

Reagovat
Pipo123

Keita ? veď toho moc neodohral, prísne

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja jsem od nej cekal teda vic, tim padem byl i v treninku hroznej asi, kdyz toho moc neodehral ne? Kuzma toho taky moc neodehral, u CUBoneho v prispevku taky Cole, Muntari, Essien, Doumbia...atd atd

Reagovat
Pipo123

Tak on by odohral, ale úprimne, kto by sa dostal cez Andersona na ľavú stranu zálohy ? Momentálne asi nikto

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale Anderson byl zraněny měsic a nijak extra ho nenahradil... taky bych jeste do vyctu zaradil Zazu, ten mi taky pil krev několikrat

Reagovat
smazaný uživatel

Vargas z Fiore, Etoo, Bergessio...do sestavy top klidne Soriano, De Silvestri, Iago, Perotti, Varela z Parmy... tech hracu je mraky, si vzdy nekoho vybavim a pak tu spamuju, nevadii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

.

Hamšík je rozdielový hráč ...do All stars Serie A rozhodne patrí

Reagovat
smazaný uživatel

Do All-Star Serie A za ročník 2014-15 rozhodně nepatří.

Reagovat
Pipo123

Na druhú stranu mal najviac asistencii v SA ne ? takže kludne už len za štatistiky by tam mohol byť, keď tam je Pogba čo podľa mna nemal až tak super sezónu, aj kvôli zraneniam.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby tam nebyl Pogba, tak tam je pořád minimálně 6 hráčů, které bych upřednostnil na základně jejich výkonů i čísel.

Reagovat
olis

herne to bolo onicom ale kvoli cislam by som ho dal medzi nahradnikov

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne patrí, ešte s ohľadom na to, že ho ten hňup permanentne striedal v 70. minúte.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně nepatří. Na lavičku klidně, ale těch záložníků před ním je letos dost.

Reagovat
smazaný uživatel

to je vec názoru, podľa mňa ho zarezával Benitéz tými nezmyselnými striedaniami, mal aj veľmi slabé zápasy, ale ináč by bol Neapol bez neho dlhodobo oveľa slabší.

Reagovat
olis

Buffon - De Vrij, Glik, Rugani - Darmian, Nainggolan, Vidal, Evra - Tevez, Icardi, Anderson

nahradnici: Perin/Lopez/Handa(fant nwm, vsetci super) - Koulibaly, Manolas, Bonnuci - Candreva, Pogba, Valdifiori, Radu - Hamsik, Dybala, Toni

najhorsia: Raffael - Albiol, Britos, Henrique - De Sciglio, Lopez, Jorginho, Cole - De Guzman, Michu, Podolski

Reagovat
Pettirosso

Paul Pogba’s agent Mino Raiola says tomorrow’s Champions League final could ‘thoretically’ be his client’s last for Juventus.

S tim zajmem i Witsela, Kondogbiu apod, si myslim, ze je hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Za těch 100 ať jde. Kondogbia za 35 bude ideální náhradou.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Kondogia bude náš!!

Reagovat
smazaný uživatel

Merda Inter, Merda Juve!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele