All-Stars Serie A 2009/2010

16.05.2010, 23:41
Aktuality
Po dnešku můžeme konstatovat, že Scudetto znovu patří neohroženému Interu. S italským fotbalem jsme však letos zažili sezónu plnou zvratů, překvapení a zklamání, a tak je nyní načase celý ročník zhodnotit. Italské redaktorské duo si pro vás připravilo ideální sestavy a vytyčilo nejdůležitější body sezóny. Tak se pojďme podívat, zda s nimi budete souhlasit.

Jako první si přibližme nejlepší jedenáctky, u kterých najdeme mnoho společného už jenom proto, že oba redaktoři zvolili podobná rozestavení se čtyřmi obránci, třemi záložníky a stejným počtem útočníků. Hned na brankářském postu vidíme, že o nejlepších brankářích ligy mají jasno, avšak zatímco Ondřej Holzman v základní sestavě vsadil na Marca Storariho, který výrazně pomohl Sampdorii k Lize mistrů, jeho jmenovec Linhart tolik neriskoval a mezi tři tyče postavil osvědčeného Julia Cesara z Interu. Na lavičkách ale si ale oba gólmani role prohodili.

V obraně se náš tým shodl pouze na Johnovi Arne Riisem, levém obránci z AS Řím, který si nominaci vysloužil zejména díky několika důležitým brankám. Na stoperovi figuruje vždy jeden hráč Interu. U Holzmana to je Walter Samuel, u Linharta zvítězil Brazilec Lúcio, kterého napravo ještě doplnil krajan Maicon. To ve druhé jedenáctce figuruje pravý bek Palerma Mattia Cassani.

Výběr tříčlenné zálohy byl skutečným oříškem, ale na jednom jméně se redaktoři přeci jen shodli - kapitán Sampdorie Angelo Palombo nechybí ani u jednoho z respondentů. Linhart vedle něj jako druhého středního záložníka postavil De Rossiho z AS Řím, Holzman z mistrovského Interu vylovil Cambiassa, přičemž roli ofenzivnějšího středopolaře u něj plní Adnrea Cossu z Cagliari. Jeho kolega upřednostnil palermského Javiera Pastoreho.

V útoku už příliš nebylo o čem váhat. Téměř jistou nominaci měli nejlepší střelec ligy Antonio Di Natale a možná ještě něco lepší Diego Milito, který má lví podíl na letošních úspěších Interu. Shody jsme se nedočkali jen na pozici třetího forvarda, kde sice Holzman vybral další letošní hvězdu Miccoliho, ale Linhart trochu překvapivě sáhl po Ronaldinhovi, který letos sbíral jednu asistenci za druhou.

A ptáte se, kdo by tato mužstva koučoval? U Holzmana by to byl Claudio Ranieri, který stojí za letošním úžasným zmrtvýchvstání římského AS. Linhartovo mužstvo by zase vedl José Mourinho, který dovedl Inter už ke dvěma trofejím a ve finále Ligy mistrů bude bojovat o třetí. Závěrem oba redaktoři uvedli i to, co je letos v italské nejvyšší soutěži překvapilo a také zklamalo. K tomu není třeba více dodávat.


Ondřej Holzman

(4-2-1-3): Marco Storari (Sampdoria) - Mattia Cassani (Palermo), Walter Samuel (Inter), Leonardo Bonucci (Bari), John Arne Riise (AS Řím) - Esteban Cambiasso (Inter), Angelo Palombo (Sampdoria) - Andrea Cossu (Cagliari) - Fabrizio Miccoli (Palermo), Diego Milito (Inter), Antonio Di Natale (Udinese)

Náhradníci: Julio Cesar (Inter), Thiago Silva (AC Milán), David Pizarro (AS Řím), Maxi Lopez (Cagliari)

Trenér: Claudio Ranieri (AS Řím)

Překvapení: 1. Čtvrté místo Sampdorie, 2. Ranieriho AS Řím, 3. Střelecká forma Di Nataleho a výkony nováčků Parmy a Bari

Zklamání: 1. Černá sezóna Juventusu, 2. Výkony Janova a Fiorentiny, 3. Konec Leonarda v AC a pád Sieny


Ondřej Linhart

(4-3-3): Julio Cesar (Inter) - Maicon (Inter), Lúcio (Inter), Mario Yepes (Chievo), John Arne Riise (AS Řím) - Javier Pastore (Palermo), Daniele De Rossi (AS Řím), Angelo Palombo (Sampdoria) - Antonio Di Natale (Udinese), Diego Milito (Inter), Ronaldinho (AC Milán)

Náhradníci: Marco Storari (Sampdoria), Walter Samuel (Inter), Davide Biondini (Cagliari), Giampaolo Pazzini (Sampdoria)

Trenér: José Mourinho (Inter)

Překvapení: 1. Výkony Bari, 2. Boj o čtvrté místo, 3. Vzestup AS pod Ranierim

Zklamání: Výkony Juventusu, Lazia, Udinese a Fiorentiny

Autor: Ondřej Holzman, Ondřej Linhart

Komentáře (639)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele