All-Stars italské Serie A 2008/2009

03.06.2009, 08:51
Aktuality
Letošní ročník Serie A skončil a nyní nastává čas pro jeho zhodnocení. Naši redaktoři měli nelehký úkol, a to sestavit jedenáctku nejlepších fotbalistů uplynulého ročníku, ale také vybrat letošní trenérskou jedničku.

Nakonec se redaktorská dvojice Ondřejů Holzman a Linhart rozhodla zvolit dvě rozestavení, tradiční 4-3-1-2, kterým se prezentovala většina týmu, a také 3-4-3. Ještě před představením samotné sestavy si ale okomentujeme jednotlivé posty.



Brankář
Na pozici brankářské jedničky byla jasná volba - Julio Cesar. Brazilský brankář si vedl po celou sezonu výborně a pokud obrana Nerazurri povolila, on jí byl obrovskou oporou. Zatímco v minulé sezoně mu několik brankářů konkurovalo, letos byl výběr o něco užší. Gianluigi Buffon z konkurenčního Juventusu byl dlouhou dobu zraněný, to samé platí i o Abbiatim či Donim. Dobré výkony podával také Sebastian Frey, ale Cesar byl zkrátka famózní.

Obrana
Také defenzivní složení nenadělalo našemu týmu příliš starostí, na pozici stopera se postavili Kjaer z Palerma, který byl v týmu Sicilanů jednoznačně nejvýraznější osobou, a Alessandro Gamberini z Fiorentiny. Oba defenzivní hráči úřadují v obou jedenáctkách. Kraje obrany doplňují vynikající Domenico Criscito z Janova, a tak trochu tradičně Maicon z mistrovského Interu. V rozestavení 3-4-3 jsme upřednostnili Giuseppe Biavu, jenž je na hru ve třech zvyklý z Janova.

Záloha
Králem záložní řady se stal Argentinec Esteban Cambiasso z Interu, který byl zvolen mezi nejlepší jedenáctku už v minulé sezoně, hrál výborně, skvěle bránil, ale také útočil. Na defenzivního záložníka nejsou čtyři branky vůbec špatnou bilancí. Něco podobného by se dalo říci i o Thiagu Mottovi, klíčový hráč Janova se trefil dokonce šestkrát. Záložní trojici doplňuje Felipe Melo z Fiorentiny. Pro rozestavení 3-4-3 jsme zvolili jinou sestavu - Maura Camoranesiho, Massima Ambrosiniho a Pavla Nedvěda. Roli klasického tvůrce hry obsadil Kaká, který sice nezažil tak úspěšnou sezonu jako v předchozích letech, jenomže z Milána se mu výkony vyrovnal jenom Ambrosini a v celé Itálii pak v roli špílmachra pouze Gaetano D'Agostino z týmu Udinese, v úvahu připadá ještě Riccardo Montolivo z Fiorentiny.

Útok
Útok nadělal našim redaktorům nejvíc vrásek na čele. Jasnou volnou byl pouze Zlatan Ibrahimovič, nejlepší střelec a cizinec Serie A zároveň. K němu jsme přisoudili se 24 brankami Marca Di Vaia z Bologni a Diega Milita z Janova. Branky však stříleli i jiní, skvělý byl po odchodu z Milána Alberto Gilardino, který s devatenácti trefami táhl Fiorentinu. Za zmínku stojí i Alexandre Pato, mladičký Brazilec vstřelil ve své první úplné sezoně 15 branek a nepočítáme-li proměněné penalty Kaká, tak byl nejlepší střelcem Rossoneri.

A zde již slibované sestavy:

4-3-1-2
J. Cesar (Inter) - Maicon (Inter), Kjaer (Palermo), Gamberini (Fiorentina), Criscito (FC Janov) - Thiago Motta (FC Janov), Cambiasso (Inter), Felipe Melo (Fiorentina) - Kaka' (AC Milán) - Ibrahimovič (Inter), Milito (FC Janov) / Di Vaio (Bologna)

3-4-3
J.Cesar (Inter)- Kjaer (Palermo), Gamberini (Fiorentina), Biava (FC Janov) - Camoranesi (Juventus), Ambrosini (AC Milán), Cambiasso (Inter), Nedvěd (Juventus) - Milito (FC Janov), Ibrahimovič (Inter), Di Vaio (Bologna)

Po hráčích přišli na řadu trenéři, mezi kterými se i letos našli ti, kteří mírně vybočovali z řady. Do nejužšího výběru se nakonec dostala dvě jména. José Mourinho a Gian Piero Gasperini. První jmenovaný dokázal ve své první sezoně na Apeninském poloostrově navázat na svého předchůdce a pro Inter získal další Scudetto, rovněž si připsal triumf v italském Superpoháru. Liga mistrů však prozatím i jemu zůstala zakletá. Ocenění si rozhodně zaslouží i Gian Piero Gasperini, jenž stál za senzační sezonou Janova, který ještě před dvěma lety bojoval v Serii C! Letos se však vrátil do nejvyšší soutěže ve velkém stylu a do posledních kol bojoval o Ligu mistrů. Nakonec obsadil skvělé páté místo, na němž má velký podíl i 51letý kouč.

Autor: Ondřej Holzman, Ondřej Linhart

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S těmi sestavami se dá souhlasit Určitě by stály za zmíňku jména jako: Zapata, Frey, Quagliarella, ale uvedený sestavy jsou hodně dobrý (k letošním výkonům), takže

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím Jinak tento týden je v serii A pořádnej vítr - osobnosti ubývaj (Maldini, Nedvěd, Figo, Ancelotti...)

Reagovat
smazaný uživatel

osobně si myslím, že osobnosti přijdou... čekám příchod Davida Villy do Interu, Diego přišel do Juventusu, Orlando Sa z Bragy by měl putovat do fialek (pokud odejde Melo, jakože by ale neměl, uvidíme), Zájem je v Itálii i o hráče jako Ben Arfa, Deco, Carvalho, Lucho, Di María, Diego Capel, Mertesacker, Pereira, Bruno Alves a plno dalších.... Uvidíme co přinesou následující dny.... samozřejmě, že čeká řada odchodů a rošád jen v rámci Itálie, ale nové a zajimavé tváře 100% přijdou (Nejvíc sázím na dvojici : Deco/Lucho, Carvalho do Interu)

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvil o osobnostech

Osobností se člověk nestane pouze tím, že hraje výborně fotbal. Představ si vedle sebe např. C. Ronalda a P. Maldiniho a hned budeš vědět o čem mluvím. Každopádně tím nechci snižovat hráče, který uvádíš.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš všude... v PL během pár let skončili : Dixon, Adams, Keown, Seamen, Keane, Blanc, Wise, Marcel [Desají], Zola a plno dalších a prostě nahradili je další hráči jako Gerard, Lampard, Giggis, Scoles.... v Serii A tomu nebude jinak....: Pirlo, Del Piero, Totti, Doni, Gattuso, Zanetti, Buffon a plno dalších jsou nástupci Maldiniho a spol... a za nima sou zase další... roky nezastavíš:o)

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, jen mě to tento týden nějak prasklo do oka

Reagovat
smazaný uživatel

U těch brankářů mi zmínka o Donim příjde zbytečná, protože to byla letos tragédie (vyplývající samozřejmě z tragédie celého AS). jinak celkem souhlasím, ikdyž u té 3-4-3 se mi moc nelíbí krajní záložníci - Nedvěd a Camoranesi.

Reagovat
terry

Proč? Kvůli výkonům?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěda bych tam bral, toho asi jo, ale Mauro toho zaprvé moc nenahrál a za druhé to nebylo z jeho strany úplně optimální..ale je to věc názoru, to je jasné

Reagovat
terry

To je pravda, jenže nás na pravého záložníka nikdo moc nenapadl. Snad jen Maggio.

Reagovat
smazaný uživatel

on je sice pravda, že toho moc nenahrál, ale Gattuso byl fenomenální na začátku soutěže..pokud bychom se měli bavit o funkční sestavě, tak opravdu na pravo mě taky moc jmen nenapadá.

Reagovat
terry

Právě. Chtěli jsme funkční sestavu, ne jen tam naházet čtyři záložníky.

Reagovat
smazaný uživatel

naházet vedle sebe 4 záložníky není vypovídající, takhle to vyhovuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je naprostá blbost. Tohle je all-star, nesestavuješ tým, kterej musí funguvat (stejně nevíš, jestli by funguval - tak jakej to má smysl?), ale tým za zásluhy.

Já prostě vašim all-star sestavám dávam palec dolů a byl bych rád, aby mi někdo vysvětlil, prosč ty sestavy vypadají tak, jak vypadají. Mně, jako fandovi calcia, se tohle prostě nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

*fungovat - dvojchyba

Reagovat
terry

To tu zase můžeme řešit to stejné jako u All-stars Premier League. Zkrátka jde o to, jak bereš All-Stars sestavu. Jestli nejlepší hráče na jednotlivých postech a nebo například jen nejlepší obránce a ty naházíš kamkoliv do obrany. Pak ale nemusíš skládat nějakou sestavu nebo formaci, ale pouze je vyjmenovat.

Rozhodně tvůj názor beru, že se ti sestavy nelíbí a já neříkám, že ty naše jsou nejlepší a nešly vybrat jinak. Rozhodně se to ale ve dvou dělá hůře a kompromisy se někdy musí udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím, že až na výnimku Chiellini a na lavičku DiVaio je tá Tavova jedenástka lepšia. V podstate sa v mnohom nelíši, ale...

Reagovat
terry

Místo Chielliniho máme Kjaera a nemyslím si, že bychom vybrali špatně. U D'Agostina souhlasím, že tam možná měl být místo Mela. Di Vaia a Milita máme oba v základu Respektive jednoho z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne ide len o Kjaera namiesto Chielliniho, tak ako poznamenal kryštof, inak súhlas. D`Agostino by tam mal byť.

Reagovat
smazaný uživatel

protože vysázet vedle sebe 4 záložníky přeci není vypovídající (podle mě), zajímavější je paleta nejlepších hráčů na svých postech..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty asi nebudeš moc dobrý fanda Calcia, když moc nesouhlsíš se sestavou ...co se ti nelíbí ?? nejlepší střelec Ibra ?? nebo co , co co ?? :-D:-D

Reagovat
didosh

Maggio je bez pochyby skvelý hráč,jen by potreboval ustálit výkony

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bylo AS tak tragické a skončilo nakonec sezonu na 6. místě, tak to bych chtěl vidět kde by byli s průměrným výkonem (a na nadprůměrný výkon raději snad ani nemyslet).

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Mauro se mi nějak nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

09:15 Kaká prý nahradí Amauri

Pokud Kaká odejde do Realu Madrid, má AC Milán vyhlédnutou ofenzivní náhradu. Podle listu Gazzetta dello Sport je v hledáčku AC útočník Juventusu Amauri.

To by riešilo situáciu, Ronaldinho pod útočnú dvojicu Pato Amauri a Silvio si môže vychutnávať namiesto KaPaRo, AmPaRo. A Leonardo bude s brazílskym obsadením útoku taktiež spokojný.

Reagovat
risk je zisk

Janov Dostat se z třetí ligy do Serie A a ještě vybojovat famózně Evropskou Ligu klobouk dolů

Reagovat
stas87

ambrosini hral tak dobre celu sezonu ze je v all-stars?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Ambrosini hrál opravdu dobře celou sezony ...z Milánské záložní řady jednoznačně nejlíp ..a na jeho post dal i dost gólu - místo je oprávněné :-)

Reagovat
smazaný uživatel

ideální sestavy dost hrozný, nevim, jak vás některá jména vůbec mohla napadnout. Nedvěd, Camoranesi, Biava a Ambrosini tam nemají co dělat.

Reagovat
terry

Ambrosiniho jsem si neprosadil já, ani jsem ho tam moc nechtěl. Jinak dále. Nedvěd podle mě podával velice slušné výkony. Camoranesi byl sice dlouho zraněn, ale jinak hrál na pravém kraji dobře. Hlavně mi řekni, který pravý záložník byl lepší. A Biava? Určitě nebyl nejhorší. Navíc je zvyklý na hru ve třech, proto jsme ho upřednostnili.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl dobrý, hrál celkem dobře, nebyl nejhorší... Tohle je all-star team, měli by tam bejt nejlepší hráči sezony a ne oblíbenci, kteří splňují podmínku, že podali dobrej výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedved, Camoranesi souhlasim... ti tam nemaji co delat...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd prožil s Juventusem povedenou sezony, až na pár výkyvů. to ej místo v All stars neni za zásluhy, to ne ..ale z Juventusu jasně nejvyýraznější osobnost .. tedy nejvýraznější osobnost druhého týmu Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Ambrosini hrál dobře celou sezonu... viděl sem všechny zápasy ACM, a on hrál ze všech nejlíp, snad byl víc i vidět než Kaká ...v allstars je zaslouženě :-) ale to je těžký, když nikdo nevidi jeho hru ...všichni koukaj na Kaká, Ronaldinha, Pata...ale on byl pro Milán celou sezonu nepostradatelný :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Julio César

Criscito, Gamberini, Chiellini, Maicon

Thiago Motta, Cambiasso, D'Agostino

Kaká

Ibrahimovič, Diego Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Táto sa mi pozdáva teda viac

Reagovat
smazaný uživatel

Kjaer odehrál lepší sezónu nežli Chiellini..

Reagovat
terry

S Gaetanem souhlasím, přemýšleli jsme o něm. Nakonec vyhrál Melo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsou ty posty, kde je to víceméně jedno, protože se nedá říct, že by jeden nebo druhý byl výrazně lepší... César/Frey, D'Agostino/Melo, Milito/Di Vaio, Chiellini/Kjaer...

Reagovat
terry

S tím souhlasím.

Reagovat
jtbs

Chiellini je najlepsi obranca Juve, ale oproti minulej sezone to bola bieda

Reagovat
jtbs

No neviem, Camoranesi tuto sezonu moc nenahral a ked hral tak to nebol ten stary Mauro, na kt. sme boli zvyknuty...lenze koho tam? Na pravej strane je to celkovo bieda v Italii. Criscito ma potesil snad sa vrti do Juve a Ferrara mu da sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Julio César-Zuniga, Biava, Legrottaglie, Criscito - Motta, Cambiasso, Palombo, Doni - Zlatan, Di Vaio

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-1-2:

J.César - Maicon, Kjaer, Gamberini, Criscito - Motta, D'Agostino, Cambiasso - Kaka' - Ibra, Milito

4-3-3:

J.César - Biava, Kjaer, Gamberini - Maggio, D'Agostino, Cambiasso, Nedvěd - Milito, Ibra, Di Vaio

Allenatori: Gasperini, Prandelli

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš tu poslední 3-4-3??

Reagovat
terry

Samozřejmě. I mistr tesař se někdy utne.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, chybka

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá, trochu mě to u Tebe zmátlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první ta druhá merenguese na Tebe! tři nebránící!

Reagovat
smazaný uživatel

nebyls to náhodou ty, kdo tady pokřikoval jak není důležitý, aby all-stars sestava fungovala jako celek, ale aby v ní byli ti nejlepší ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, vždyť já tam mam taky tři nebránící

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky.

Reagovat
Kapřík

Tak tohle jsou skvělý sestavy, přesně podle mého gusta (aspoň z toho co se mi u Serie A povedlo nasledovat). Ale stejně si říkám, jestli i přes letošní slabší formu si to tam Chiellini nezaslouží, přece jenom i v horším období je to asi nejlepší stoper v Itálii .

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první je dobrá

Reagovat
-Kopy-

Rád se vždy kouknu při nedělní půlnoci na Serii A

Reagovat
Mr.Jindros

Conte zůstává, Spalletti nejedná... tak to vypadá na Cira... Jinak na ideální 11 si netroufám, zbytek ligy tolik nesleduju.

Reagovat
Tomanatura

Elano potvrdil jednání s Interem

Brazilský záložník Manchesteru City Elano potvrdil, že jednání mezi ním a milánským Interem již začala. On sám by se prý přestupu vůbec nebránil. "Inter se mi hodně líbí. Jistě, jsem zavázán smlouvou v Manchesteru, ale doufám, že Inter svůj postup nezastaví. Rád bych oblékal jejich dres," řekl Elano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Delio Rossi prý odchází z Lazia a mohl by zamířit do Palerma.

Reagovat
M11

to jsou teda poradna skatulata

Reagovat
smazaný uživatel

S 1. sestavou (4-3-1-2) velký souhlas

Reagovat
terry

12:45 Elano potvrdil jednání s Interem

Brazilský záložník Manchesteru City Elano potvrdil, že jednání mezi ním a milánským Interem již začala. On sám by se prý přestupu vůbec nebránil. "Inter se mi hodně líbí. Jistě, jsem zavázán smlouvou v Manchesteru, ale doufám, že Inter svůj postup nezastaví. Rád bych oblékal jejich dres," řekl Elano.

Snad ne. To by mohlo zhatit přestup Deca.

Reagovat
Tomanatura

Podívej se o 3 příspěvky nahoru

Reagovat
terry

Jojo, jak jsem to to vložil, tak jsem si toho všiml. Tahle zpráva mě ale tak vytočila, že jsem ostatí příspěvky nečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ambrosini pozásluze ..všichni koukáte na Kaká, Ronaldinha, Pata ...ale jeho práci nikdo neocení, navíc byl i gólovej :-) z Týmu Rossoneri nejvýraznější osobnost po celou sezonu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Di Vaio

Reagovat
smazaný uživatel

Kjaer

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne nevim, co tam dela Ambrosini. A to jsem fanda AC...

Reagovat
terry

14:06 D'Agostino má posílit Juventus

Gaetano D'Agostino možná již brzy vymění Udinese za Juventus. Sportovní ředitel Juve Alessio Secco pracuje na přestupu a podle deníku Gazzetta dello Sport je vše na velmi dobré cestě.

To by bylo zajímavé.

Reagovat
jtbs

jo a definitiva pre Giovinca...teda ak sa nebude striedat s Alexom

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
jtbs

copak? Dalsi zaloznik, nic proti, ale Giovinca by som chcel vidiet hravat

Reagovat
smazaný uživatel

D'Agostino nemá na hřišti vůbec nic společného s Giovincem.

Reagovat
jtbs

no nemyslim si ze by hral DAgostino v strede s Diegom

Reagovat
Mr.Jindros

DAgostino by hrál středu trojce v 4312... kdežto Giovinco bude spíš útočník případně záskok za Diega. Možná by -někdy- šlo i 4321 s Diegem a Sebastianem za jediným útočníkem nebo něco podobného, pokud si mají zahrát oba...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Rai podepsal Ferrara s Juve na jeden rok.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar je kvalitní brankář - .

Reagovat
Lojd

Cambiasso neměl nikdy odcházet z Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím . Cambiasso udělal dobře že šel do Interu . Styl Interu mu parádně sedí . Kdyby ostal v Realu možná by se dnes o něm nemluvilo jako o skvělém DZ ( podle některých dokonce nejlepšího DZ) .

Reagovat
smazaný uživatel

to kopyto nedvěd tamnema absolutně co dělat!!!!!!!!! a hráči janova taky!!! chybí tam útočník...baloteli a rychlé nohy hráčů AS Řím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele