Alkmaar přišel o první oporu, Stengs přestoupil do Nice

15.07.2021, 10:07
Aktuality
Allianz Riviera, stadion Nice (© AFP)
V prvním týmu Alkmaaru dozrálo hned několik nizozemských reprezentantů a ti nyní začínají klub opouštět. Jako první změnil dres Calvin Stengs, stále teprve dvaadvacetiletý křídelník přestoupil do francouzského OGC Nice...

Stengs na seniorské úrovni debutoval už v sezoně 2016/2017 a postupně se vypracoval v jednoho z nejdůležitějších hráčů AZ. Za první tým nakonec odehrál 113 zápasů, v nichž dal 24 branek.

"Budou mi chybět jak spoluhráči, tak i všechno ostatní, co ke klubu patří. Zároveň bych chtěl poděkovat fanouškům za podporu, které se mi od nich v uplynulých letech dostalo. Všechny vás miluji," rozloučil se Stengs s mateřským klubem.

Stengs v Nice podepsal smlouvu do června 2026, transfer vyjde na patnáct milionů eur.

Alkmaar se pohybuje v popředí tabulky nizozemské ligy a jeho fanoušci budou nyní netrpělivě čekat, jak se vyvrbí situace okolo dalších dvou hráčů základní sestavy. Do AS Monaco má podle tisku namířeno útočník Myron Boadu a jisté není ani setrvání záložník Teuna Koopmeinerse, toho lanaří Rennes a Atalanta.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (19)

Přidat komentář
martin.b

V Nice to vypadá na další velkej projekt ? Galtier by mohl být záruka úspěchu, jsem zvědavej kým ještě posílí, Todibo a Stengs zní slibně.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Prý chce Galtier ještě Justina Kluiverta z AS a dle mínění Fabrizia Romana je prodej na spadnutí.

Reagovat
Hunt

Tak zatím mi ta krize francouzského fotbalu nepřipadá tak hrozná, minimálně u větších klubů.

Reagovat
Largo

Posiluje i Lille nebo Nice, Marseille rovněž, o PSG ani nemluvě

Reagovat
wishmaster

Tak ešte Boadu do Monaca, Koopmeiners do Atalanty a môžeme budovať odznova škoda, že nevyšla LM to by šance na ich udržanie stúpli

Reagovat
AjaxFans

Pokud neposilite,tak bude i třetí flek problém

Reagovat
Largo

Reagovat
Kluivert9

Wijndal zůstává?

Reagovat
AjaxFans

Otázka,jestli zůstane Tagliafico.Wijdal je potencionální náhrada za Nica.A co jsem porozuměl z rozhovoru,tak říkal,že je Ajax pěkný klub.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Nice

Reagovat
smazaný uživatel

very nice

Reagovat
smazaný uživatel

Calvin Stinks very Nice

Reagovat
El Fáňos

Saliba oficialne host v OM Longoria řádí

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele