Alkmaar odvolal trenéra Jansena, zastoupí ho asistent Maartens

17.01., 17:51
Aktuality
Pascal Jansen (© AFP)

Pascal Jansen končí ve funkci trenéra AZ Alkmaar. Padesátiletý kouč doplatil na neuspokojivé výsledky z posledních týdnů, ve zbytku sezony ho zastoupí dosavadní asistent Maarten Martens...

"Během sezony jsme zažili několik momentů, kdy jsme společně diskutovali, a nakonec jsme se rozhodli, že se naše cesty rozejdou," vysvětlil technický ředitel Max Huiberts. "Navzdory tomuto těžkému rozhodnutí jsme Pascalovi vděční za to, co pro klub v uplynulých více než pěti letech odvedl. Přejeme mu mnoho úspěchů v jeho další kariéře," dodal funkcionář.

Alkmaar posunul Jansena do pozice hlavního lodivoda v prosinci 2020, kdy po spekulacích ohledně zájmu Feyenoordu odvolal Arneho Slota, jemuž tehdy dělal asistenta.

Jansen navázal na úspěšné výsledky svého předchůdce a opakovaně s klubem postoupil do skupinové fáze Konferenční ligy, kde v minulé sezoně vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem West Hamem United. V letošním rčníku však Alkmaar do vyřazovacích bojů neprošel a spolu se zhoršenými výsledky na ligové scéně to má za následek změnu trenéra.

Padesátiletý rodák z Londýna vedl Alkmaar do 162 soutěžních zápasů a průměrně získal 1,93 bodu na utkání. Jansena do léta ve funkci nahradí bývalý dlouholetý hráč Alkmaaru a dosavadní asistent Maarten Martens, jenž dva roky vedl také rezervní mužstvo AZ.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Thimpu25

jako asi jo, nějakej impuls to chce... věřím, že kdyby tak nezpackal tu konferenčku, tak na jaro zůstane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele