ALFREDO DI STEFANO PRODĚLAL INFARKT

24.12.2005, 15:22
Aktuality
Jedna z největších postav světového fotbalu leží v nemocnici. Legendu Realu Madrid Alfreda Di Stefana postihl v noci na dnešek infarkt a bývalý argentinský fotbalista musel být převezen do nemocnice v městečku Sagunto poblíž Valencie. 79letý Di Stefano v současné době leží na jednotce intenzívní péče, jeho stav je však podle lékařů naštěstí stabilizovaný.

"Alfredo Di Stefano byl přijat dnes v noci v 00:45. Stěžoval si na bolesti v oblasti hrudníku a následné testy odhalily, že prodělal akutní infarkt," prozradil ošetřující lékař Victoria de la Cueva. "V tuto chvíli je na jednotce intenzívní péče. Jeho stav se zlepšil a je při smyslech. Je si vědom, co se děje, jeho stav je stabilizovaný a dýchá sám," pokračoval dále lékař, podle něhož stráví Di Stefano v nemocnici následujících 48 hodin na pozorování.

Špatný zdravotní stav legendy nenechal v klidu ani nejvýznamnější představitele současného Realu Madrid. Na cestě do Sagunta jsou například prezident Florentino Perez a viceprezident Emilio Butrageno.

Alfredo Di Stefano začal svou kariéru v roce 1945 v River Plate. O čtyři roky později přestoupil do kolumbijského Millonarios, v jehož dresu nasázel v 292 zápasech 267 branek a pomohl mu k zisku čtyř titulů. V roce 1953 se stěhoval do Realu Madrid, jehož funkcionáře a trenéry upoutal během exhibičního utkání k jubilejnímu padesátému výročí klubu. Hned ve své první sezóně v hlavním městě Španělska se radoval ze zisku mistrovského titulu, tou dobou teprve třetího v historii Realu Madrid. Společně s útočníkem Pakem Gentem si v následujících letech podmanil celou Evropu. Real pod Di Stefanovým vedením v letech 1956-1960 vyhrál prvních pět ročníků PMEZ. Argentinský útočník skóroval ve všech finálových zápasech, v tom posledním proti Eintrachtu Frankfurt dokonce zaznamenal hattrick.

V evropských pohárech Di Stefano celkem ve 58 utkáních nastřílel 49 branek, čímž na dlouhou dobu ustanovil rekord, který až nedávno překonal další hráč Realu Madrid, Raúl González. Trofeje sbíral i na dalších scénách. Celkem osmkrát se stal mistrem Španělska, vyhrál tamní pohár a klubové mistrovství světa. V roce 1964 se ale nepohodl s prezidentem Santiagem Bernabeuem a odešel do Espanyolu. Na profesionální úrovni hrál Di Stefano 22 let, svou bohatou hráčskou kariéru ukončil v roce 1967.

Po skončení hráčské kariéry se Di Stefano dal na dráhu trenéra. K argentinským titulům dovedl oba tamní nejslavnější kluby, Boku Juniors i River Plate. V roce 1971 slavil španělský titul s Valencií a byl rovněž u toho, když tento klub v roce 1980 získal PVP. Před pěti lety se dvojnásobný majitel Zlatého míče z let 1957 a 1959 stal čestným předsedou Realu Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*yarda

Brzo se uzdrav!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bojovník, nejlepší hráč všech dob

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mr.Jindros

Drž se!

Reagovat
HOST*

bojovník neumírá.skalni fanousci realu a fotbalovi fanousci drzime palce.Brzy se uzdrav legendo

Reagovat
smazaný uživatel

kua to mi je fakt luto

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že už brzo zase bude vítat posily v bílém dresu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele