Alexandre Pato přestupuje z AC Milán do Corinthians

03.01.2013, 22:20
Aktuality
Alexandre Pato podle očekávání opouští AC Milán a vrací se do vlasti, příchod třiadvacetiletého brazilského útočníka dojednal tamní klub Corinthians Paulista. Ten za něj ve splátkách během následujících čtyř let zaplatí dohromady patnáct milionů eur...

Pato přišel na San Siro v létě 2007 z Internacionalu a předpovídala se mu velká budoucnost, během necelých šesti sezón v lombardském klubu ale zůstal za očekáváním. Často ho brzdily zdravotní problémy, kvůli nimž přišel i o start do právě probíhající sezóny a ani po uzdravení nedostával tolik příležitostí, kolik by si představoval.

Nyní se tak vrací do vlasti a to hlavně kvůli tomu, aby se co nejdříve vrátil do reprezentace, v níž v posledních měsících ztratil pevnou pozici a účastnil se pouze letních olympijských her. Stejně jako většina špičkových brazilských fotbalistů si i Pato chce za každou cenu zahrát na domácím mistrovství světa konaném za rok a půl.

"Během několika příštích dnů Pato podstoupí zdravotní prohlídku a podepíše čtyřletý kontrakt. Corinthians kupují sto procent práv na tohoto hráče za patnáct milionů eur," stojí v oficiálním prohlášení aktuálního vítěze mistrovství světa klubů.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (518)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele