Alex Sandro odchází z Juventusu, rozloučil se gólem i dorovnáním Nedvědova rekordu

26.05., 18:17
Aktuality
Alex Sandro (© AFP)

V Juventusu před několika dny skončil trenér Max Allegri a včera přišlo na řadu další loučení. Svůj poslední zápas za Starou dámu odehrál brazilský obránce Alex Sandro, který se v sobotu odpoledne zapsal i do historických tabulek turínského celku.

Juventus v sobotu porazil Monzu 2:0 a do listiny střelců se zapsal i Jihoameričan. V rámci italské nejvyšší soutěže se trefil po více než třech letech, a to v utkání, v němž se dotáhl na Pavla Nedvěda. Oba za Starou dámu odehráli 327 utkání, více startů žádný neitalský fotbalista nenastřádal.

"Bylo to pro mě hodně emotivní, nikdy v životě jsem tolik neplakal," přiznal Alex Sandro.

"Platí to o celém týdnu, nejenom o dnešním dni. Napsal jsem báječný příběh a děkuji fanouškům, městu, celé Itálii a spoluhráčům za to, jak se ke mně od prvního dne chovali. Jsem pyšný na to, čeho jsem dosáhl. Během uplynulých dní jsem všem říkal, že trofeje jsou báječné, stejně jako finálové zápasy, ale já si odtud chci odnést i pouto s lidmi, z Juventusu si odnáším i lásku a respekt," pokračoval.

33letý Alex Sandro strávil v Juventusu devět sezon, pětkrát se stal mistrem Itálie a přidal stejný počet triumfů v tamním poháru. Nyní neprodlouží končící kontrakt a podle všeho se vrátí do vlasti.

"Lidé tvrdí, že Juventus je jako rodina a já to tak také cítím. Děkuji fanouškům za to, jak mě přijali do svých domovů, rodin a životů. Zanechám zde svoje srdce, ve kterém budu mít navždy místo pro všechny Bianconeri," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
stuff

Dik za prve roky!

Reagovat
10

Rozlučka se zpožděním asi tak 6 let, ale jak se říká - konec dobrý, všechno dobré...hlavně teda jeho konec

Z těch 9 sezon bylo tak 5 naprosto hororových, zvlášť ty poslední 3, první dvě skvělé, 3. dobrá a ta jedna zbylá průměr.

Takže díky za snahu, Lobo. Doufám ale, že tahle milosrdnost k průměrnosti v Juve brzo skončí, to tam nemá co dělat.

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele