ALAN PARDEW PROPUŠTĚN Z WEST HAMU

12.12.2006, 01:32, aktualizováno 12.12.2006, 09:48
Aktuality
Dny Alana Pardewa ve funkci manažera West Hamu United jsou definitivně sečteny, 45letý kouč byl dnes odvolán. Důvodem jsou špatné výsledky, ambiciózní klub se propadl na sestupové pozice. Nahradit by jej mohl Alan Curbishley.

Židli rodákovi z Wimbledonu definitivně podrazil sobotní debakl na půdě Boltonu, odkud si Hammers odvezli čtyřgólový nášup. West Ham prohrál pět ze šesti posledních ligových zápasů a momentálně mu patří osmnáctá pozice, dva body za prvním nesestupujícím Blackburnem.

Ještě donedávna přitom mohl být Pardew klidný. Když do klubu vstupoval nový majitel Eggert Magnusson, ujišťoval, že Pardew je součástí jeho dlouhodobých plánů. Trpělivost s ním však nakonec ztratil po pouhém jednom týdnu.

"Ředitel Eggert Magnusson a vedení klubu cítí, že je ten pravý čas udělat změnu v nejlepším zájmu klubu. Alan od svého příchodu v září 2003 odvedl velký kus práce, ale výsledky v této sezóně jsou zklamáním," stojí v prohlášení klubu.

Pardew své odvolání bere sportovně. "Dvakrát za sebou jsme se dostali do playoff (v druhé lize) a nakonec jsme dosáhli na postup, který jsme si plně zasloužili. Jsem hrdý také na první sezónu v první lize, v níž jsme skončili devátí a dostali se tak blízko k triumfu v FA Cupu," zavzpomínal Pardew.

"Fanoušci při mě stáli a jejich podpora a loajalita v letošní problémové sezóně navždy zůstane v mých vzpomínkách. Jsem hrdý na většinu svých hráčů, z nichž se stali top hráči Premier League. Přeji novému majiteli a celému klubu mnoho úspěchů," dodal Alan Pardew.

Do funkce dočasného manažera se posunul asistent Kevin Keen, dlouho se v ní však zřejmě neohřeje. Klub slíbil rychlé hledání nástupce a to také plní, kontakt už přiznal Alan Curbishley, bývalý manažer Charltonu, jenž ve West Hamu vyrostl a strávil první roky své profesionální fotbalové kariéry.

"West Ham mě kontaktoval a já si velmi rád poslechnu, co mi chtějí říci. Samozřejmě mám zájem," cituje kouče Daily Expres. "Předpokládám, že se sejdeme během několika dní, až se usadí prach. Tahle šance by pro mě byla velká pocta. West Ham je můj klub, vyrostl jsem tam jako fotbalista, stal se hráčem základní sestavy. Těší mě reakce fanoušků, kteří věří, že právě já bych měl být dalším manažerem," dodal Curbishley.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

No vysledky West Hamu jsou pro hodne nevyrovnany doma to jeste jde, ale venku to je jedna velka tragedie snad s novym manazerem pridou i vysledky...

Reagovat
HOST*

pro me

Reagovat
HOST*sterda

Pardew je sympaťák, škoda... Navíc po tom, co s WHU dokázal v minulé a předminulé sezoně, mi jeho vyhazov přijde jako unáhlený.

Reagovat
HOST*

je to skoda, ale Curbishley nenispatny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele