Alaba potvrdil chystaný letní odchod z Bayernu Mnichov

16.02.2021, 14:59
Aktuality
Bayern Mnichov podle očekávání v létě opustí David Alaba. Dlouholetá opora německého velkoklubu odejde po vypršení smlouvy, přičemž jméno nového zaměstnavatele neuvedla...

Alaba dorazil do mnichovského celku v dorosteneckém věku z Austrie Vídeň, od ročníku 2011/12 se napevno zařadil do základní sestavy a kromě jiného se podílel na zisku devíti ligových titulů.

Rakouský reprezentant byl také u dvou triumfů v Lize mistrů, šesti vítězstvích v DFB-Pokalu a dvakrát v Bavory opanoval Mistrovství světa klubů. Další trofeje ještě může letos přidat.

Na konci sezóny však Alaba úřadujícího německého šampiona po dlouhých 13 letech opustí. "Rozhodl jsem se po sezóně zkusit novou výzvu a opustit Bayern Mnichov. Nebylo to snadné rozhodnutí, Bayern je pro mě velmi důležitý. Ještě nevím, kam půjdu," řekl na tiskové konferenci Alaba. "Za uplynulých 13 let jsem klubu nesmírně vděčný," prohlásil.

"Finanční aspekt pro mě nehrál roli. Hledám novou výzvu a motivaci," vysvětlil Alaba důvod odchodu z Bayernu Mnichov. "Nebojím se o svoji budoucnost," dodal rakouský univerzál, který je spojován zejména s Realem Madrid, zájem ale mají i kluby z Premier League.

Bayern Mnichov mezitím již získal náhradu, když ohlásil chystaný příchod Dayota Upamecana z RB Lipsko. "Je to hráč s velkým talentem a potenciálem," pochválil svého nástupce Alaba.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (95)

Přidat komentář
2miguel1

Jaj hodil by sa na DM za Sergia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to stačila expreska

Reagovat
Irek

Za 13 let výborných služeb by byla expreska neuctiva

Reagovat
Aldeano

Mělo by jít o smlouvu na 4 roky. Zahraje v defenzivě více pozic. Těším se na něj.

Reagovat
martin.b

No trochu se bojím, že tenhle profil hráče moc smysl nedává. Podobně jako většina kádru Realu vyhrál vše, co se dalo a do Madridu si přijde jen splnit sen být součástí toho všeho.

Reagovat
Mönchengladbach

Myslel jsem, že v Bayernu stráví celou kariéru, bohužel šel v posledních letech hodně dolů. Real bude pro něj tak akorát, snad ho to i nakopne.

Ať se daří!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo, Dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

V clanku se zminuje hodne klubu ale Dortmund fakt ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Neutron

ti ho urcite zaplatia

Reagovat
Kucka

což o to, výzva by to byla

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Alaba Chelsea, Kimpembe Real, Ramos a D.Carlos Pesgay, Kundé Barca, Ginter Liverpool, Upamecano Bayern, Varane United, Simakan Lipsko

Reagovat
Agent z Melmacu

Je nejaký hráč v poslednej dobe, ktorého Bayern pustil preč, ktorý by už nebol vyhorený? Okrem Kroosa

Reagovat
smazaný uživatel

Matthaus.

Reagovat
Spalovač šancí

Ono je to docela nápor na psychiku furt jen vyhrávat. Snažíš se, toužíš po neúspěchu, ale furt nic. Pořád jen samé výhry a trofeje. To nemůže nikdo vydržet (snad jedině Ronaldo).

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani ten ne proto šel do Juve

Reagovat
Remt

To měl jít spíš zpátky do United

Reagovat
Seydou Doumbia

to už je jedno kde nevyhraje lm ani titul

Reagovat
Remt

V united by to bylo ale jeste o chloupek vtipnejsi, vis co

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba ještě skončí i tam

Reagovat
Ligter

Reagovat
BrainBlender

Muller

Reagovat
Rudnevs

Thiago?

Reagovat
smetos

Klose

Reagovat
Benedict

Thiago jak se to vezme a mandzukic si svoje taky odehrál

Reagovat
Han střelil první

Liverpool a zase začne zářit.

Reagovat
misinho7

Tak vraj Realek :)) parada, pokryje nam viac postov. Super posila

Reagovat
Kily

obrovský plat, obrovský podpisový bonus a přijde s nálepkou hráče, kterému se povedlo cosi jako ztratit motivaci, on se asi vyplatí, ale určitá nejistota tady je

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Eichel

Reagovat
CHONG

Já bych z toho tak nadšený nebyl, pokud přichází na stopera, tak zřejmě jako přímá náhrada za Ramose nebo Varana, což je v obou případech pro nás krok zpět, pokud přichází na beka, tak super zpráva pro Reguie a pokud přichází na DM, tak super zpráva pro Fedeho....

Reagovat
zidane78

tiez z toho niesom az tak nadseni,u mna je to tak 50/50,ja osobne snivam a cakam ze este raz zazijem nejakeho odchovanca,kapitana ako Raul/Iker,proste hrac ktoreho respektuju vsetci ani len RM fan.

Reagovat
Pepe1911

tak si ho kurva neměl p

podepsat

Reagovat
king23

Myslím, že je jasné, že přichází na stopera. Krok zpět nebo ne, pokud Ramos odejde, tak koho místo něho lepšího? Pokud neodejde, tak to budeš řešit za rok, protože stejně má už svůj věk. Takže kvalitního zkušeného stopera akutně/či výhledově stejně potřebujeme.

Reagovat
janinho

na DM casemira isto nevytlaci, na LB uz nechce hravat a tam je mendy jasny, na stoperovi nebol world class ani len v bayerne, skor sa zviezol s timom. za 5 rokov nas bude stat 110 mega a to do toho nepocitam podpisovy bonus a peniaze pre agentov... neviem ako ty, ale ja z toho prestupu teda nadseny nie som.

bayern dobre vedel preco sa im viac oplati kupit upamecana. toto je od realu (ak sa to potvrdi) dalsi kurevsky fail.

Reagovat
Remt

Vidím to stejně, navíc je sranda že říká že mu o peníze nešlo, však klub, ve kterém mohl ukončit kariéru jako legenda se snažil jen podojit a jde tam kde mu nabídli nejvíc. Mě se tenhle hráč znelíbil tímto.

Reagovat
smazaný uživatel

Řešíš ty prachy jak by to šlo ze tvého rozpočtu

Reagovat
zidane78

Uvedom si ze toto nie je nejake "arabsko" co podplati cele uefa vedenie nech zavrie oci pri kazdom prestupe + stavia sa tu de facto new stadion.

Reagovat
janinho

zamysli sa nad tym co splietas. vedenie stale tvrdi ze ziadne posily si dovolit nemoze, lebo by bolo nespravne davat miliony ked ziadali hracov aby sa kvoli covidu vzdali casti platov... a teraz zasolime taketo peniaze alabovi ktory pri vsetkej ucte k nemu ak dokaze nahradit ramosa alebo varana tak len na kratku dobu pricom sme za tie prachy mohli mat upamecana. mne moze byt jedno ci alaba bude brat 11 mil. alebo 56 mil. rocne. ale za tie prachy sme mohli mat niekoho perspektivnejsieho.

takze ten argument co si pouzil je bohapusta kokotina a nabuduce s takym niecim nestracaj cas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím proč děláš práci co děláš. Proč neděláš management? Závisí na asi 18-ti aspektech co se příchodu hráčů apod týče. To není jak ve Fife že si nabidnes peníze. Realita je trošku jiná. A Alaba nemá 35 že by to bylo na krátkou dobu. Ty bys nejraději podle Fify vyhledal nejmladší hráče s největším potenciálem a rup vyhrávat ligu a LM. Nevidíš do věcí co se děje okolo chodu klubu

Reagovat
janinho

jj, to s vyhladavanim hracov s potencialom hral Perez ked kupoval Viniho a Rodryga. akurat, ze mal asi priplatit skautom, lebo na marca pisali, ze alternativou vtedy bolo kupit z Molde Haalanda. ale dat 40m za youngstera z brazilskej ligy je atraktivnejsie.

neviem co tu stale melies o fife, FYI nikdy v zivote som nemal playko ani inu konzolu, takze ak tie tvoje argumenty o tom ze to nejde z mojich penazi upgradujes na Fifu tak sa uz teraz bojim ake dalsie torpedo na mna vypustis.

Reagovat
Feind

vyjmenovals asi 5 pozic, z toho bude proste vzdycky nekdo zraneny

Reagovat
janinho

podla mna som vymenoval 3 ale matematiku asi ovladas lepsie.

na LB sme mali reguillona ktory uz nebude horsi ako alaba, navyse tam samotny alaba nechce hravat. na DM v klidku zaskoci Valverde, ktory tam na milion percent nebude horsi nez alaba a okrem toho do 2-3 rokov pocitam ze pride camavinga. a casemira urcite alaba na lavicku neposadi. a teda na tom stoperovi si o nom nemyslim ze by bol az take terno aby nas mal za 5 rokov stat cez 110 mil.

Reagovat
Studni

Napsal ASI 5 pozic, tak si neni jistej kolik spočítal no

Reagovat
janinho

v podstate mal pravdu

Reagovat
IkerCasillas

Já ti nevím řekl sice 3 posty, ale reálně by se dal Alaba využít na celkem 5 místech. Stopery máš dva, levej bek třetí a DM či CM místo Kroose by taky zvládl odehrát. Je to hráč v nejlepším věku co má velkou univerzálnost.

A potom tu máš na stoperovi Ramose co zatím nepodepsal, ač věřím, že podepíše.

Varane má smlouvu do 2022 pokud se nemýlím a úplně se netají podobným úmyslem jako Alaba v současném Bayernu.

Navíc pokud vezmeme současnou situaci, zápasů bude pořád hodně, budou přicházet zranění, únava a bude se dobře rotovat, tak místa je tady pro něj dost.

Samozřejmě, že bude svým způsobem přeplacený a taky se mu nemusí líbit, že by jsme ho hodně točili, ale za mě pořád převládají plusy u jeho příchodu.

Reagovat
janinho

ja to proste beriem z toho pohladu, ze za tie prachy co nas bude stat on sme mohli mat v kadri kludne reguillona a mohol sa minule leto predat marcelo, ktory ma tiez riadny plat a na tych postoch kde bude podla teba zaskakovat moze zase zavadzat napr. valverdemu.

a teda pocitat laveho a praveho stopera ako 2 posty, tak to snad nie

alaba bol world class na lavej obrane a patril tam k uplnej spicke, zial pre nas v case ked nemalo zmysel ho lanarit lebo marcelo bol v idealnom veku. teraz uz vraj alaba nechce hrat nalavo a navyse tam ma momentalne asi jasne aj tak prednost mendy. zaplatit za 5 rokov cez 110 mega hracovi, ktory podla mna na stoperovi ani zdaleka nevynika a za to ze je univerzalny a vie zaskakovat na viacerych poziciach nema podla mna s nejakou financnou zodpovednostou nic spolocne. skor mi to pride ako panic buy v suvislosti s ramosom a varanom.

aj keby som sa rad mylil, tak ak ti 2 odidu a obrane u nas by sefoval alaba, tak ten to podla mna urcite nezvladne. ovela radsej by som tie peniaze videl investovane napr. do upamecana. bayern si myslim ze velmi dobre vie preco alabovi nedal tie peniaze ake chcel.

Reagovat
IkerCasillas

K čemu Regui, když 2 levé beky máme či jsme v minulosti měli.. to je to samé jako když se koupil Mendy a polovina fanoušků tady říkala proč vždyť máme Reguie. Je potřeba brát, že tyhle rozhodnutí v klubech nejsou vždy jen o 1 člověku a baví se o tom více lidí, ktěří to tak vyhodnotí.

Co se týče platů, tak krom failu viz Bale si myslím, že to u nás je relativně v pohodě nebo mohlo by být hůř.

A nikdo samozřejmě netvrdí, že Alaba bude v obraně plnit roli leadera i kdyby oba dva odešli. Oni ani neodejdou najednou, takže tu nadhazuješ absurdní situaci

A ano Upa by mohl být za ty peníze výhodné, osobně teď nevím jak by to finančně vyšlo s přestupovou částkou, bonusem, platem oproti podpisu Alaby. Ale je to pořád hráč na 1 post respektive 2 místa. Kdežto u Alaby stále narážím na tu velkou univerzálnost. A pokud trenérem bude pořád ZZ který hráče až tolik netočí a spoléhá na své koně, tak právě pro něj je Alaba "ideální" hráč.

A teda nepočítám levého a pravého stopera jako dva posty, ale dvě pozice v sestavě, snad se tady nemusíme hádat o úplných kokotinách a pochopíme se v jednoduchých souvislostech.

Reagovat
janinho

"Oni ani neodejdou najednou, takže tu nadhazuješ absurdní situaci"

ty mas vestecku gulu? lebo ramosovi konci zmluva a nema sa k podpisu novej a o Varanovi sa pise ze vraj chce skusit nieco nove a zmluvu ma uz len na rok a vedenie za neho chce 50 mega. takze co si vy kefalin predstavujete pod slovom absurdny?

no sorry ale hovorit o 3 postoch ako o 5 poziciach moze len uplny hnidopich. to mozeme rovno povedat ze nie je vylucene ze budeme hrat na 3-5-2 a alaba potom moze hrat na 6 poziciach.

a presne takyto pristup nas privedie do perdele, ze si povieme ze ved na tuto poziciu mame mendyho tak naco regui. to iste sa hovorilo pred sezonou o carvajalovi a hakimim a teraz sa tam plata lucasom, nachom a neviem kym. mendy a regui su rozdielne typy a doplnali by sa vyborne, tak ako kedysi konsentrao a marcelo. povedat si si ze na laveho beka nam staci mendy, ved alaba tam vie zaskocit aj ked sa jasne pisalo ze tam uz nechce hravat... no to sa podla mna nemoze aj v mensom klube nez je real, kde sa musi hrat o kazdu trofej.

Reagovat
IkerCasillas

Pokud nepodepíše Ramos, tak Varana neprodají a už vůbec ne pod cenou za 50 mio.. to by bylo absolutní diletantství. Stát se to samozřejmě v krajním případě může, ale pak bez Alaby se dostává člověk do situace, kde musí skládat novou stoperskou dvojici. Takže ano ta situace se mi zdá dost absurdní.

Spíš se tě zeptám takto hraješ/hral jsi fotbal? Trénoval jsi někdy fotbal, byl si někde funkcionářem? Protože mě prostě na jednu stanu příjde, že si tady občas lidi myslí, že všichni na Real či jejich tým budou čekat až bude mít vyřešené své věci a dá nabídku a, že se z toho posadí na prdel. Tak to bohužel nefunguje. A třeba i ten Alaba je svým způsobem řešení problému se stopery co teď v Realu jsou.

Jo to v klidu můžem je to prostě 6 pozic a co jako? Prostě víš, že toho hráče využiješ.

Mendy/Regui a Carvajal/Hakimi jsou dost odlišné situace, za mě měl Hakimi zůstat. opět už jen kvůli univerzálnosti a to, že napravo není nikdo schopný kromě Carvajala. Co se týče Regui byl tam Marcelo a už uplně vidím jak by se Real zbavil Marcela a byly by tu zase řeči, jak se ten tým chová ke svým legendám. Ta situace vlastně ani nemohla dopadnout dobře pro všechny.

Reagovat
janinho

no to s tou cenovkou Varana nemam z vlastnej hlavy. pozri si expresky na EF, 11.2 s tym prisla Marca ze Varane je k dizpozicii za 50m.

pisal som to inde, ze ak by mali toto leto odist ramos aj varane, tak z prichodu alabu urcite nebudem plakat, ale proste to nie je dobra investicia podpisat ho za 50m ked perez v jednom kuse omiela ze si nemozeme teraz dovolit posily ked hracov prosi o znizenie platov kvoli korone. na tu investiciu sa musi pozerat ako bigger picture, nie len s tym ze "ved pride zadarmo". keby to bolo take jednoduche tak s nim proste bayern predlzi zmluvu a nic sa neriesi. tie kecy ze neodchadza pre peniaze, to je proste len omacka. sledujem aj co tu pisu dlhsiu dobu fandovia bayernu a potvrdzuje to to co som videl v jeho zapasoch za posledne 2 roky, ze to na stoperovi proste nie je ziadne terno.

nevidim nic zle na tom keby minule leto real zadarmo alebo za nejakych symbolickych 10m marcela predal. nikdy nic nedopadne dobre pre vsetkych, ale pre real bolo najlepsie ak by sme minule leto nechali reguiho a pustili marcela. stale sa hovori, ze predavame hracov aby sme platali financne diery, ale ak sa regui kupi spat, tak to bude s dalsou stratou.

a sorry, ale to ci som niekde profesionalne hraval alebo trenoval s tymto celym nema nic spolocne. ja tu zo seba nerobim trenera s EURO-licenciou a takisto ma nezaujima ci ty si niekedy hral alebo trenoval na nejakej vyssej urovni, lebo to s tym o com sa bavime nema nic spolocne. toto je uplne ina liga a aj keby si hraval niekde v 1.lige v cesku tak to neznamena ze kvoli tomu vies ovela lepsie ako to funguje v reale nez ktokolvek iny. realu fandim 28 rokov a sledujem ich myslim dost podrobne, takze som uz par prestupov odsledoval.

Reagovat
Bayern +

presne tak

Reagovat
king23

Spíš by mě zajímalo, kde jsi vzal ty částky a jistotu, že bude podpisový bonus. Nazvat něco kurevským failem a přitom čerpat jen z humors na internetu....

Reagovat
janinho

mmt, podla teba nejaky hrac ktory mal trhovu cenu 50 mega a prestupoval zadarmo nedostal mastny signing bonus?

nikto zatial nepotvrdil nic, vsetko su tu len dohady, ale myslim ze mam pravo na svoj nazor a podla mna ta zmluva bude fail. ani ta o tom nepresviedcam a ani mi nezalezi na tom co si o tom myslis ty, takze neviem preco sa tu hras na sudcu. real malokedy zverejnuje detaily zmluv, to by si uz mohol vediet aj ty. dodnes napr. nikto oficialne nepotvrdil ci ma hakimi buyback klauzulu alebo nie. takze v pripade realu je to skoro vzdy o tych tvojich "humors na internetu"

Reagovat
king23

K nám moc hráčů zadarmo nepřišlo, ale pamatuji si naposledy Kroose a nemyslím si, že dostal nějaký bonus. Každopádně mě ani nejde o to jestli bonus dostane nebo ne, ale o to, že ty už dopředu víš, že bude "mastný".

Chápu, že Real smlouvy nezveřejňuje ale dosavadní rummors jsou vyloženě jen vycucané z prstu, jelikož Alaba žádnou smlouvu ještě ani nepodepsal a pochybuju, že je vůbec nějaká finální i jen nadraftovaná, takže mě nějaké soudy přijdou fakt zbytečné. Ty tady tvrdíš, že nás bude stát 110 mega, ale ve skutečnosti to může klidně být polovina nebo klidně 150.

Reagovat
janinho

kroos prisiel do realu za 25m.

zadarmo prestupoval napr. Zlatan do MU a garantujem ti, ze raiola tam dostal viac nez by som chcel presne vediet. james prestupoval do Evertonu a snad mi nechces tvrdit, ze agent za to nedostal mastny bonus. je predsa absolutne logicke ze ak nejaky agent vybavi prestup hraca s velkou trhovou hodnotou bez odstupneho tak ze za to bude chciet pre seba aj pre hraca tucny bonus. o com sa tu bavime?

a o alabovi sa pisalo uz pred par mesiacmi, ze sa nevie dohodnut s bayernom lebo chce 11 mil. cisteho rocne. to iste sa pise aj v suvislosti s poziadavkami na real. chce 5rocnu zmluvu a 11 mega v cistom. pokial viem tak dan v spanielsku je v tomto pripade okolo 50% takze klub to bude za 5 rokov stat bez bonusov 110 mega. neviem ako si to myslel s tou polovinou, ale ak mi chces tvrdit ze alaba k nam pride hrat za 5,5 mil. rocne a ze nedostane signing bonus, tak sa s tebou mozem kludne vsadit o nejaku flasu single malt.

Reagovat
king23

Hele vím, že podpisový bonus u volných hráčů je běžný. Na druhou stranu s tebou nesouhlasím v tom, že by ot mlěa být nějaká obrovská darda a už vůbec si nemyslím, že agent dostane násobně víc než by dostal, kdyby nešlo o volného hráče. Ten hráč někde podepsat musí, aby mohl hrát fotbal, takže je i vjeho zájmu se nějak rozumně dohodnout. Navíc u Alaby, který chce takový plat. Kolik je klubů, které si ho můžou dovolit? Zas tak na výber němá... Ale samozřejmě, nevidím do toho.

Alaba v Bayernu bral 9 mil. a ano psalo se, že chce 11. Ale kdoví co se mu honí hlavou. Real má jméno, určitě tam bude mít větší marketingový potenciál, je možné, že se dohodně ve smyslu "než brát v Baernu 9, to radši budu brát to samé v Realu, budu víc na očích a garantují mi hrát stopera". Takže 5,5 to asi nebude, ale klidně to může být 9 a podpisový bonus co nebude tak zlý. Ramos jsem četl, že teď chce 12, tak to už mě přijde lepší mladší Alaba teda.

Reagovat
janinho

no takto to berieme my fanusikovia, ze siel by som do realu aj ked za menej, ale profi hraci to maju trosku inak. ved pokial mam dobre informacie, tak len taky jovic bral 8,5 mega rocne. a ty vazne veris, ze je mozne, ze by od realu chcel alaba menej nez od bayernu?

s ramosom by som to neporovnaval. ramos nechce 5rocnu zmluvu a zase jeho pozicia v muzstve hranici s tym aby bol nenahraditelny.

podla mna teda ak alaba u nas dostane 11mega tak tipujem ze k tomu dostane este 10-15 mega pri podpise a 5-10m dostanu agenti. tieto informacie sa malokedy kompletne zverejnuju ale som si uplne isty, ze hraci ako lewandowski, zlatan, pirlo a dalsi ktori prestupovali ako free agents dostali pri podpise riadny signing bonus. takze ak by nas mal vyjst alaba na 120-130 mil. za 5 rokov, tak to podla mna nebude ziadne terno. to by musel na tom stoperovi predvadzat neskutocne vykony a na zaklade toho co som na stoperovi od neho videl v bayerne nic take necakam.

Reagovat
Psy_cho

V Bayernu chtěl peníze jako Lewa, nabídku dostal, ale nenažraný táta do toho hodil vidle.

Reagovat
Rich

Bayern nic neztratí jeho odchodem... Jsou zde a budou zde lepší hráči než on, navíc nebudou chtít tolik peněz za průměrné výkony.... Ale díky z vše...

Reagovat
smazaný uživatel

díky za vše. Jen si mohl odpustit ty řeči, že to není kvůli penězům, když všichni víme …

Reagovat
Rich

Přesně tak, mohl se stát legendou Bayernu jako Lahm, či Basti, ale to ne, prachy mu nestačili. Takhle na něj fanoušci budou vzpomínám sice s úspěchem, že udělal pro Bayern hodně, ale hlavním důvodem nebyla nová výzva, ale prachy, ranec, který mu Bayern nedá... Vedení se v tomto zachovalo dobře, navíc stejně klíčový hráč to úplně není.

Reagovat
ACSeRw!n

tak vitej zkusenost do obrany potrebujeme

Reagovat
martin.b

Z pohledu Bayernu super krok, podobně jako s Thiagem, využili jejich kvalit na max a vyhnuli se riskatním dlouholetým dealům pro hráče okolo 30ky. Ušetří na platech, v případe Alaby za něj už mají možná i upgrade za nižší plat, Thiaga nenahradili, spíš upravili systém s Leonem a Mullerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně hladovej cikán

Reagovat
Agent z Melmacu

to neni cigán, to je černoch

Reagovat
Salfovic

Není to žádnej rasista, pro něj je cikán jak černoch.

Reagovat
Heresy
Reagovat
king23

WTF? Já to bral jako hotovou věc, že jde k nám do Realu....

Nebo to byla nějaká kachna?

Reagovat
smazaný uživatel

Hotová věc to ještě není, ale na 95% u vás příští rok bude hrát.

Reagovat
Freedo

To hodně lidí. EF ale předtím udělal článek jen o spekulaci, aby vydělali.

Reagovat
janinho

"Finanční aspekt pro mě nehrál roli. Hledám novou výzvu a motivaci," ale iste

Reagovat
Kincl

Díky za vše :) V obrovském počtu zápasů to byla opora a stálice. Není potřeba zkoumat jak je na tom teď, své si v Bayernu odkopal a stálo to za to :) Hodně štěstí

Reagovat
Kincl

PS: Nezazlívám mu, že neskončí kariéru v Bayernu, žijeme jen jednou a hráč by si měl za kariéru vyzkoušet alespoň dvě TOP ligy.

Reagovat
FORZAMILAN

Tak kam má jít ten ,,Rakušák,, .....

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá sa mu zazlievať, že chce skúsiť novú výzvu. A poriadne pri tom ešte zarobiť. Aj keď odíde zadarmo, tak to bol pre Bayern neoceniteľný hráč, ktorý bude mať svoje miesto v historickej hierarchii Bayernu veľmi vysoko.

Prajem mu, nech podojí Real čo najviac. Očividne sa nepoučili na Baleovi ani ostatných prípadoch (Ozil, Alexis, Ramsey, Griezmann, Willian...) nezmyselných kontraktov pre hráčov vo fáze kariéry s klesajúcou krivkou výkonnosti a motivácie, tak nech kľudne platia veľa peňazí za málo muziky ...

Reagovat
Grahf

Alaba je trap, kto ho vezme, obanuje. Obrovský plat a bude sa cpať na stopera, kde je hrozný.

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuju Bavory. Pustí Alabu a místo něj už mají nasmlouvaného o parník lepšího Upamecana. Klobouček.

Reagovat
j_mrazik

Ten klub vedou fantasticky.

Reagovat
king23

No, klobouček by to byl, kdyby jeden neodcházel zadarmo a druhý nepřicházel za 45 mil. EUR.

Reagovat
smazaný uživatel

45 mega je za něj naprosté nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern s 8 francouzi, rotaci spanelu popr brazilie/kanada/etc a africko polskym utokem:D to bude pro bavory podivana:D

Reagovat
ACSeRw!n

je videt, ze vo tom vis hovno a jeste se k tomu vyjadrujes.. kdyby to bylo v Mnichove 1860, tak by to byla jina, ale fans Bayernu sou levicaci, az tam budou fanousci, tak se podivej, co tam maji za vlajky

Reagovat
Benedict

Co teprve v Mnichově 1940

Reagovat
smazaný uživatel

tak se podivej na vysledky voleb v bavorsku za poslednich 10let a zajed si az otevrou na vylet pokecat jake maji tendence vuci ekonomickym pristehovalcum obzvlast s tmavou pleti - nemyslim tim navstevniky octoberfestu btw .. ti jsou stejne multi kulturni a pro globalizaci jako clenove SPD

Reagovat
Psy_cho

Se ti přehodily písmenka ... SdP.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samo Tomio v zadnem pripade nechtel cilit na podobne sympatizanty

Reagovat
Pharrell

Do Realu s ním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele