Akinfejev se rozhodl ukončit reprezentační kariéru

01.10.2018, 11:26
Aktuality
Konec reprezentační kariéry oznámil Igor Akinfejev. Dvaatřicetiletý ruský gólman se k tomuto kroku rozhodl po domácím mistrovství světa, kde svoji zemi vedl s kapitánskou páskou...

Akinfejev je odchovancem moskevského CSKA, za které začal nastupovat během sezóny 2004/05, už tehdy však byl členem ruské reprezentace, se kterou se účastnil Eura 2004.

Tehdy však ještě 32letý brankář seděl na lavičce, do branky se v ruském týmu probojoval aý během kvalifikačních bojů na nadcházející mistrovství Evropy, kde už rovněž chytal.

Od té doby Akinfejev za Rusko nastoupil do 111 mezistátních zápasů a vyjma zmíněných dvou evropských šampionátů byl i na dalších třech mistrovstvích Evropy a dvou předešlých mistrovství světa. Na nedávno skončeném domácím turnaji dovedl Rusy do čtvrtfinále.

Čtvrtfinálová porážka s Chorvatskem se potom pro Akinfejeva stala posledním reprezentačním zápasem, neboť zkušený gólman se rozhodl uzavřít tuhle kapitolu své kariéry. "Každý příběh má svůj začátek a konec," prohlásil Akinfejev pro klubové stránky CSKA. "Můj příběh s ruským národním týmem také dospěl ke svému závěru," vysvětlil Akinfejev.

"Bylo pro mě velkou ctí vést ruskou reprezentaci na domácím mistrovství světa jako kapitán. Nikdy jsem o něčem takovém ani nesnil," řekl ruský brankář, jenž se nyní bude soustředit na CSKA Moskva, kde nedávno prodloužil smlouvu do roku 2022. "Chtěl bych poděkovat všem lidem, se kterými jsem se během uplynulých 15 let v reprezentaci potkal," uvedl Akinfejev.

Autor: Jiří Vojík / sport-express.ru

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, Euro dle mého názoru mohl ještě odchytat. Výborný gólman a již nyní legenda CSKA a ruského fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
Blasphemer

Chápu. Po tom, co zažil zápas s naší reprezentací bych se na to taky vysral, kdybych viděl, co proti tobě může v repre pauze vyběhnout.

Reagovat
Kornovec

jako dobry, ale proti nam uz nechytal. precti si clanek

Reagovat
Blasphemer

Když jsem to sem psal, tak tu ještě svítilo, že článek bude doplněn později... A fakt jsem si myslel, že proti nám chytal.

Reagovat
Posledni Kovboj

nedelej, ze ctes clanky

Reagovat
Blasphemer

do piči, na co si to tady hraju

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nikdy nepřestoupil ale patří mu obrovský respekt skvělý gólman a euro by ještě mohl v klidu odchytat stejně za něj nemají náhradu podobné kvality

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu si rýpnu, ale v Ruské federaci rozhodně jenom Rusové nežijí, takže Igor nedovedl Rusy do čtvrtfinále, ale Rusko...

To já jen že často slýchávám pojmy jako desinformace a tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Podobna ako niektori pisu o Cechach a pritom je jasne ze ide o Cesku republiku. Idioti nevedia ze Cechy su len castou uzemia CR.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je stejný.

Ale v článcích tu nikdo takové chyby nedělá.

Samozřejmě, že přeháním, ale kdyby to bylo obráceně tak je to pomalu účelová kampaň jak desinformovat lidi, že v Rusku žijí jen Rusové. Přitom tam žije více etnik, než v jakémkoliv jiném státním útvaru.

Reagovat
Posledni Kovboj

Dekujeme cobolovi za prednasku o narodni identite

Reagovat
smazaný uživatel

Zavri fekal, covolak.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřeš blbiny.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře tati

Ale učitelka na ZŠ nám hodinu co hodinu vždy kladla na srdce rozdíl mezi Českem a Čechy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pro Rusko a nejen pro Rusy, stejně jako pro mě, je stále národní uvědomilost důležitá

Reagovat
stas87

Mensie OT:

Nesuvisi to sice s Ruskom a Akinfejevom, ale poliaci mozu nahradit Lewandowskiho uplne v pohode. Piatek za Janov striela dost golov, ale nie je to len hrac do vapna. Uz v Ekstraklase bol komplexnym utocnikom co vedel poslat spolluhraca do sance a nesebcil. Ma skvelu hru hlavou a timing. To sa clovek nenauci v treningu, to musi mat v sebe a on to ma. Jasne, je len oktober a Piatek musi vykonnost potvrdiit, nasliapnute ma slusne. Bolo by fajn nahradit Lewu hned a necakat, az sa niekto chyti alebo ze bude zdravotne fit(Milik). Snad casom Piatek prestupi do este lepsieho klubu a bude pravidelne hravat a nebude sediet na lavicke.

Reagovat
zelda

Nejnevyrovnanější gólman co si pamatuju....

První poločas odchytá jak Jašin a ve druhém předvede kiks, co vídáš v okrese

Každopádně těch lepších výkonů daleko víc, než těch špatných

Ruská legenda, respekt

Reagovat
stas87

Pjatov je rovnaky typ brankara a pozri ako dlho je jednotka v Sachtare. U Akinfejeva mi prislo zaujimave, ze za CSKA v CL nedokazal v hlavnej sutazi udrzat nulu snad 30 zapasov po sebe ci kolko. Ale suhlasim, ze je to legenda a ludia na neho budu takto spominat.

Reagovat
Berbatov9

Zdravim kluci :-) muze mi prosim nekdo znalej bojovejch sportu napsat nejak nestranne co cekat od toho zapasu Khabib vs Connor , jaky jsou prognozy a tak??

Reagovat
zelda

Heleď obecně se předpokládají 2 hlavní možný vývoje toho zápasu...

1) Chabib má lepší kardio (arguably nejlepší v lehký váze), velkej tlak a daleko lepší wrestling a GnP (Ground and pound, údery na zemi). Předpokládá se tedy, že pokud Conora složí a přežije s ním první kolo, tak ho domlátí buď celých pět kol, nebo zamkne nějakou submisi v dalších kolech.

2) Conor je jednoznačně nejlepší v postoji dost možná v celém UFC a dlouhodobě ukazuje, že dokáže tou svojí levačkou trefit kohokoliv. Chabib půjde tvrdě po takedownech a je dost možný, že ho Conor prostě během prvních minut trefí a buď ho vypne (další úžasný KO v prvním kole) a nebo ho bude pak dál kontrolovat, nenechá se složit a zesměšní ho v postoji.

Obecně se nepředpokládá, že by Conor mohl vyhrát na decision na body, spíš KO v prvních kolech pro něj.

No a nebo ho Chabib totálně zesměšní a domlátí na zemi u klece a během 5 kol si buď připíše TKO, submisi a nebo to dojde do bodů.

Rozhodujicí bude první kolo, jestli Chabib přežije levačku a nebo jestli Conor ustojí takedowny...

Já původně tipoval Chabiba via smesh, ale začínám čím dál víc věřit Conorovi, že ho trefí. Ten chlap je fakt fenomén.

Reagovat
Alan_Shearer

Khabib ma velkej problem, ze gnp neumi moc ukoncovat. Celkove si myslim, ze pokud se mu nahodou nepovede nejaka submise, tak proste nema jak Conora ukoncit. Zapas muze dopadnout fakt jakkoliv, ale osobni to nejrealnejc vidim na 2. nebo 3. kolo TKO pro Conora. Jinak jaem zvedavej na dalsi vyvoj, pokud Conor prohraje, tak ocekavam odvetu. Pokud vyhraje, bylo by fajn zacit resit zapas s Fergusonem / Hollowayem / Diazem / GSP.

Reagovat
zelda

Já chci konečně vidět Chabiba s Tonym, hrozně moc

Ale spekulovat se dá hrozně moc...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

khabib vyhraje

Reagovat
Posledni Kovboj

Tak jako tak, Connor rozmlati autobus, nebo aspon nekomu motorku. Dana White bude v soku.

Reagovat
smazaný uživatel

V nejlepšim končí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele