Agresivita roste. Nejen směrem k rozhodčím, ale i hráči a diváci mezi sebou, říká Rajnoch

17.10.2023, 09:27
Rozhovory
Agresivní hráči Unionu Berlín (© AFP)

V nižších fotbalových soutěžích se množí případy napadení rozhodčích. Slovní nadávky tu asi byly vždycky, ale nyní se zdá, že se roztrhl pytel i s fyzickými napadeními. Kde jsou příčiny tohoto chování hráčů, trenérů i funkcionářů? A jak to změnit? Na to se ptáme Jana Rajnocha (42), bývalého fotbalového reprezentanta, experta stanice O2 TV Sport, ale i funkcionáře. Zastává totiž pozici předsedy Okresního fotbalového svazu Praha-západ.

"Už to trvá delší dobu, akorát teď se to víc medializuje. Zdá se mi, že agresivita roste už od minulé sezony. Nejen směrem k rozhodčím, ale i hráči a diváci mezi sebou,” popisuje realitu nižších soutěží v Česku Jan Rajnoch. "Myslím, že ve společnosti prostě roste nejistota. Covid, války, inflace, to všechno k tomu přispívá. Někteří lidé pak všechnu tu nahromaděnou frustraci vypustí na hřišti a to je průšvih," dodává Rajnoch.

"Rozhodčí jsou často mladí kluci, kteří milují fotbal a je to pro ně i zajímavý přivýdělek. A samozřejmě, že když je člověku devatenáct, pískne něco špatně. Jde o to, aby se společnost zklidnila, že to je jenom sport, že si jdou zahrát pro zábavu a není třeba se tam mlátit nebo na sebe řvát. Právě na tyhle mladé kluky anebo naopak třeba na sedmdesátileté sudí se řve nejvíc,” vypráví Rajnoch, který se i tyto problémy jako fotbalový funkcionář snaží řešit.

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

V čem se za poslední rok ve svém chování k rozhodčím Jan Rajnoch změnil?

Jak řeší jeho disciplinární komise podobné prohřešky?

Jakým vzorem jdou výkonnostnímu fotbalu ligoví hráči?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (160)

Přidat komentář
ACSeRw!n

cerny svine

Reagovat
smazaný uživatel

A dost…. Všichni dělají chyby ..ok to beru a nemám s tím problém a občas někdo cítí křivdu...to není nic nového..

Určitě odsuzuji nějaká fyzická napadení..

Strkanice nepočítám...

Ale kurva ať mi nikdo neříká že to je jen pro zábavu a že o nic nejde ty vole.. že to hraješ jen abys nebyl doma se starou ty vole... když tu věc chceš dělat pořádně tak vždycky o něco jde... takže ať jde s tímto tvrzením do hajzlu.

Reagovat
Lemond Laws

Pokud hraješ od kraje níž, tak opravdu o nic nejde. v té čfl, divizi když trénuješ 4x týdně a obětuješ tomu spousta času, tak chceš si nějaké výsledky, ty soutěže jsou už trochu sledované. Ale opravdu B třídy a níže by měly být čistě pro zábavu a udělat si žízeň..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli takhle přistupuješ ke všemu, tak to mi ho vyndej. Nejde o sledovanost ty hlavo.. jde o to, že když něco děláš, tak to děláš pořádně. Jestli chceš hrát fotbal, jen aby sis udělal žízeň, tak to je smutný a principiálně to popírá smysl dělat nějaký sport. Obětovat tomu spoustu času můžeš i na nižších úrovních, vidět nějaký cíl a tvrdě makat a jít si za tím.. třeba ten tým chce nahoru a má velkou podporu...tyhle kecy si strč do prdele...

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Pablos

Třeba protože si nepotřebuješ nic dokazovat už a jdeš si zahrát fotbal a chceš vyhrát… tyhle vymázla co to berou vše naplno holeň neholeň jsem měl vždy nejradši… netechnický prasata, ale v mozku jak kdyby hráli LM

Reagovat
Lemond Laws

Ne asi.. přesně

Kolega asi jedou na postup ze III.třídy do okresu.. Tak je namotivovanej

Reagovat
Pablos

Nebo je mu 20 a očekává kariéru, tam to ještě beru. Ale uplatňovat to jako světonázor pro všechny to fakt neberu

Reagovat
Referee©

Jako že ve 20 hraješ za Horní Kalnou a očekáváš kariéru? Tak to musíš mít IQ houpacího koně ale

Reagovat
Pablos

Kariéra a kariéra… hrát nižší soutěže v Německu není vůbec špatný, jasný, že neočekáváš první ligu.

Reagovat
insane

Nejlepší jsou pak ještě takový, co si jdou kopnout po práci na malý hřiště a pak tam všechny cepujou jak nějakej Řepka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak někde si svou frustraci z práce/domů ventilovat musí a kde je lepší příležitost než na fotbale urážet soupeře nebo rozhodčí to je taková klasika

Reagovat
insane

Ale jako já mluvim vysloveně o fotbálku, kde ani rozhodčí neni, nějakejch 5 na 5 na umělce, kde polovina lidí ani nikdy pořádně fotbal nehrála. A pak se tam vždycky najde jeden, co spoluhráče jebe za špatnou přihrávku, špatný postavení a řeší to fakt jako kdyby o něco šlo. Párkrát už jsem takový lidi konfrontoval a ještě byli nasraní, že proč to teda hrajeme, když to nebereme vážně. Nevim no, je to asi úplně rozdílná životní filozofie, kterou prostě akorát nechápu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Okey tak ten můj koment platí na ty B třídy a podobný. Pro mě osobně stejně individuální sport > kolektivní sport

Reagovat
ratusek

Tak neříkám pičovat a jebat všechny okolo, ale když na to někdo sere, tak to pěním no takže "proč to teda hrajete když to neberete vážně" plně chápu Není nad to se při nedělním fotbálku 5 na 5 zhádat během špílu a po něm už je vše zase v pohodě

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

První pitomec, co si to špatně přebral, gratuluji. Bavím se tu o motivaci...nikdo nečeká, že budu hrát první ligu ani nic jiného světoborného. Bavím se tu o tom, že když něco dělám, byť jako koníček jako já...čili amatér, tak to dělám pořádně a mám cíle.. Určitě to nutně nemusí znamenat, že nejsem technický fotbalista, co jen láme nohy...to je tvůj výmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli nehraješ proto abys vyhrál, tak se nemáme o čem bavit.

Reagovat
bayern987

Reagovat
velociped

Jó, to mi zní přesně jako ty fotbalový klenoty z Horní Dolní, kvůli kterým jsem přestal s fotbalem pro zábavu. 2x za sezónku někomu přejet párky taky že to je na sanitu, když se prohraje tak doma dostane stará a dětska na hubu a v práci si to lifruje na ostatních.

V okrese to je přesně to co chceš no

A pak ty kázání co tom jak ke všemu přistupuju jako k relaxační koníčku tyvole

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
doshcz

Reagovat
smazaný uživatel

Raději už nic nepiš a dej si pivo s klobásou

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
misomy6

Agresivita roste aj na Eurofotbale

Reagovat
Front hell

To je strašně hloupý názor

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hloupý ještě víc evidentně... pochopení textu 0

Reagovat
Front hell

tvé chápání textu je nulové

Reagovat
smazaný uživatel

šašku

Reagovat
Front hell

Když dojdou argumenty, přicházejí urážky. Klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se kvůli tomuto urážíš, tak to musíš být pěkná citlivka. Není o čem argumentovat. Jak jinak ti mám dokázat, že nechápeš můj text, než že ti řeknu, že ho chápeš špatně. Ty jsi zatím žádný názor nepředvedl, tak raději už mlč.

Reagovat
Front hell

Jestli si myslíš že jsem se kvůli toho urazil tak musíš být pěkně naivní. Já tvůj názor chápu, jen mi prostě přijde hloupý. Stejně jako dalším lidem tady. Takhle to v diskuzích chodí. Ty jsi tady předvedl svůj názor, který pokladas za ten jediný správný a každému kdo s ním nesouhlasí,radis ať mlčí nebo mu rovnou nadáváš do pitomcu. Takže tak asi

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ti můj názor přijde hloupý, tak bych slyšel rád tvůj názor, který hloupý nebude. Řekni mi ty jak přistupuješ k věcem které děláš. Děláš je jenom na půl nebo jak? Je ti všechno jedno a jenom koukáš sám na sebe, abys měl pohodlý?

Tak mi to vysvětli, jak má člověk správně přistupovat k věcem, které dělá z vlastní vůle.

Reagovat
Front hell

Tak můj názor zase bude hloupý pro někoho jiného. Dokážeš už pochopit,že ,,správnost" jak přistupovat k věcem bude u každého člověka úplně jiná . A ty opravdu nemáš monopol na pravdu jak si tady myslíš. Přístupuj si ke sportu jak chceš, ale přestaň to prezentovat jako jediný správný přístup

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou věci na které je pouze jediný správný názor a ani není můj....pointa dělat nějaký sport ti zřejmě uniká... Bavím se zde o soutěži..ať už amatérské nebo pochopitelně profesionální...stará gardu jednou za týden a pak pivko není nutné do toho zahrnovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělat nějaký sport..ať už individuální nebo kolektivní má své principy...Pokud nechceš být nejlepší, pokud nechceš mít výsledky, pokud se nechceš radovat z výhry a makat na tom, aby to k nečemu bylo, abys ty mohl mít radost, aby tým mohl mít radost, aby diváci mohli mít radost, aby vedení mohlo mít radost? Myslíš si, že bys s nějakým laxním přístupem u těchto lidí uspěl s názorem, že to hraješ jen tak a vlastně ti je jedno jak to dopadne? Vážně? To není o mém názoru ale o tom jak to funguje v každém sportu.

Reagovat
Front hell

Možná uniká tobě. Pouze jsi tady prezentoval svůj názor. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi opravdu mimo...

Reagovat
Front hell

Nebo ty

Reagovat
anarchochuligan

Tak I. B třídu jednu zrušili, tak ted padá myslím 6 mužstev. Sleduji malinko Středočeskou I.B třídu skupinu "E" a tam se odhlásili Cerhovice pro nedostatek kopáčů. Takže padá 5 mužstev zpět do okresu. No a výsledky jsou tam Zdice vs Nová Ves pod Pleší 8:0, Králův Dvůr vs Nová Ves pod Pleší 5:0, Nová Ves pod Pleší vs Tatran Sedlčany "B" 9:0 atd.. Ono sehnat někoho kdo to chce dělat na takové úrovni je vubec problém. U dorostu v I. A třídě se s tím mladý taky nemazlí, ti si také řeknou svoje od plic.

Reagovat
inferno08

V krajským přeboru jsme trénovali třikrát týdně. V sobotu zápas za áčko a mladí šli ještě v neděli za béčko. Takže tomu obětuješ pět dní v týdnu...

Reagovat
Lemond Laws

Vždyt ano, v pořádku

Reagovat
r.mrazik

samozrejme...ale delas to proto,ze te to bavi

karieru v tom snad nikdo nevidi

Reagovat
Pablos

V 19 jsem ještě viděl

Reagovat
r.mrazik

v kraji? naivko

Reagovat
Pablos

Normálně se přestupovalo do Německa

Reagovat
r.mrazik

jo takhle...ja to myslel,ze cílíš na prvni ligu u nas

samozrejme i u nas se chodilo do Reichu,ale byly to vzdy jen drobny k platu...cca 200 euro mesice se tehdy dostavalo

Reagovat
Pablos

Jasný, ale v 19 letech, to prostě vnímáš jako posun ,,za lepším”

Reagovat
r.mrazik

jo tak...vlastne skoro poloprofi

Reagovat
Lemond Laws

To je fajn, teď seš schopný se dostat na tuhle částku i za zápas..to už pak jako brigáda docela jde

Reagovat
r.mrazik

fakt? to zadny z kamaradu co hraji v nemecku tedy nema ani ted, co vim...jezdi tam z chebska

800 euro mesicne uz je fajn kapesny

Reagovat
fabec1222

Za 200 Euro ti spousta lidi udela spousty veci...Ja pochopitelne ne

Reagovat
r.mrazik

jenze to nemas za praci za patnact minut ale za mesic

Reagovat
Tomanatura

V Rakousku jde hrat klidne 7. ligu za 500-1000 mesicne, pokud jsi rozdilovy hrac, ono to zas takove nic neni. A to jdes dvakrat tydne na trenink a polovina spoluhracu neumi poradne stopnout balon.

Reagovat
r.mrazik

to je celkem dost, to u nas byl tedy levny kraj

Reagovat
inferno08

Jasně, ale taky pořád s vidinou toho, že chceš vyhrávat. Mě třeba záleželo na tom, aby se postoupilo do divize.

Reagovat
r.mrazik

tak to u nas taky chteli do divize,ale clovek to musi taky brat trochu realisticky ze jo

Reagovat
Lemond Laws

Tak když hráli přebor, tak jaký jiný realistický cíl by měli mít?

Reagovat
r.mrazik

ze to jsou kopyta,pro ktery je divize sen a ze ten neni zakladna hracu a ten klub pri spatne generaci spadne do pralesa...ehm

Reagovat
Lemond Laws

Nepleteš si okresní a krajský přebor?

Reagovat
r.mrazik

nene...z kraje se vzdy pada rychle dolu,kdyz odejde generace hracu,co tu soutez vykopala

Reagovat
Lemond Laws

Ty jo, to nevím. Krajský přebor třeba ve středočeském kraji je už poměrně dobrá soutěž se spoustu ligistů a hráčů co hráli výše. Hodně lehkým odhadem je každý tým tak 50%(spíš míň) místních a 50% už tam je dotaženo odjinud i kvůli podmínkám.

Rozhodně si nemyslím, že to je jak říkáš Ale asi záleží jak kde..

Reagovat
Lemond Laws

Spíš chci říct, že to úplně nefunguje tak, že tam hraje jedna silná generace, která když skončí, tak skončí celý klub Ale že už to funguje "profesionálněji" a tým se postupně obměnuje..

Reagovat
r.mrazik

ve stredoceskem kraji to asi tak je, tady je kvalita vyssi a trvalejsi...ale treba v KV kraji to je celkem jizda, jeden rok kraj, za dva roky B trida

Reagovat
Gelu28

Takto už skončilo hodně klubů...měli mládež třeba 20 let v kuse a z 3.třídy postupným doplňováním mládeže šli třeba do A-třídy, jenže tam už byl strop klubu, na mládež se začlo srát ....nikdo 5-6 let se pro chlapy nevychoval, mladý šikovný co byly šli na VŠ na druhý konec republiky a přestali hrát nebo měli jiné osobní věci k řešení v životě a najednou zajedeš zpátky během pár let klidně do pralesa. A taky měli sen o divizi a podobně....Ono jak se pohybuji po fotbale celý život, tak u nás v kraji je to vidět taky. Plno týmů i vesnic má ambice, ale mnohdy tam hraje jeden místní a hráči tam jezděj i 30 km z dálky...pak mecenáš přestane je platit a dává všem i 4.000 za zápas a najdou si tito žoldáci místo jinde a klub musí jít hrát i o dvě soutěže níže...třeba místo KP hned B-třídu.

Reagovat
r.mrazik

presne

Reagovat
velociped

Jak můžeš koníčku něco "obětovat" tyvole

Buď tě to baví, nebo tě to nebaví. Pokud je tvoje filosofie, že se objetováváš, tak si fakt najdi něco jinýho

Reagovat
Lemond Laws

Taky bych to radši objel

Reagovat
velociped

Jó prasárnu jsem vypotil "objet"

Reagovat
inferno08

Koníček je, když si doma lepíš modely letadel. Tohle je pořád soutěž, která je rozdělena do několika tříd dle kvality. Já jsem teda měl vždycky touhu posouvat mezi ty lepší. Aby ses dostal do lepší soutěže, musíš na sobě makat víc, než jiní. Tedy tomu obětuješ čas a mnohdy i finance.

S tvou filozofií bych ani na tréninky chodit nemusel. Stačí si o víkendu jen tak ze srandy kopnout nějakej prales.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Gelu28

já mu ale zase rozumím a to že chce trénovat na víc a jít hrát vejš i když ne profi tak to má taky svůj účel. Bohužel spousta lidí i vlivem této uspěcháné doby si fakt jde jen po práci zahrát a kolikrát jim je jedno že jim to spoluhráči odchoděj...proto Infernovi rozumím dost v tomhle.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Naprostý souhlas.

Reagovat
velociped

Ale prd strejdo, koníček je i fotbal v tom největším pralese mezi pupkama.

Já nechápu jak někdo ještě ve 30 může myslet vážně, že v nejnižší myslitelný soutěži se ještě někam chce posouvat. To pak nemůže mít takovej člověk v hlavě srovnány.

Nejnižší myslitelný soutěže jsou pro lidi, kteří si chtějí zarelaxovat, zasportovat, pobavit se.

Tu touhu se posouvat a porovnávat vždy s lepšími máme společnou, ALE v oblastech které nemám jako relax koníček

Jestli se chceš někam posouvat, tak si vyber tým, který nehraje ten největší prales na světě. Určitě Tě budou chtít s tvým přístupem někde jinde. Alespoň v Krajským přeboru nebo v čem (fakt nevím jak se teď pralesní soutěže jmenují)

Já jsem právě s fotbalem kvůli gumákům skončil už před hodně, hodně moc lety

Když Ti přemotyvovanej, vypatlanej idiot co si myslí, že je minimálně Gattuso v neděli po obědě v pralese přejede nohy tak, že ani po 10 letech se ti to neopraví... no tak věř mi, že na největší nekopy co nemají ani na krajskej přebor a žijou v deziluzi, že vždy o něco jde budeš mít svůj vlastní názor.

Tahle krátkozraká přestava, že je důležitější vyhrát než se pobavit je debilita. Já teda ještě stále žiju podle hesla: není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

A že koníčku něco obětováváš? Debilita. Buď ti koníček něco dává, ty tomu taky něco dáváš a pak jde o čistý obchod... a nebo máš pocit nedoceněnosti, právě proto, že se jednostranně "obětováváš", to ale nikam nevede ani v oblasti amatérismu, ani profesionality. Amatér to dělá pro zábavu, profesionál pro finanční ohodnocení. Pokud to neděláš ani pro jedno, změn koníček. To lepení modelů letadel, by Ti třeba právě přineslo v životě větší uspokojení. A nechci Tě tím urážet

Reagovat
inferno08

Ale já o pralese mluvil jen v souvislosti s tou tvojí filozofií.

"Já nechápu jak někdo ještě ve 30 může myslet vážně, že v nejnižší myslitelný soutěži se ještě někam chce posouvat. To pak nemůže mít takovej člověk v hlavě srovnány."

O tomhle jsem já vůbec nic nepsal. Vůbec jsi nepochopil, co jsem psal.

Reagovat
ratusek

proč bys koníčku něco neobětoval? Vždy tomu obětuješ čas nebo peníze nebo úsilí, zkrátka něco. A když hraješ i v tom blbým okrese a nechceš vyhrávat, tak at se na to člověk radši vysere

Reagovat
velociped

A proč bych měl brát koníček jako obětování? Buď mě to baví, nebo mě to nebaví. Když mě to baví, tak mi to něco přináší a vše co dělám beru jako přínos pro sebe... a nebo mě to nebaví a pak mám pocit, že moje úsilí musí někdo jiný ocenít, alespoň výhrou, aby moje "oběť" měla smysl.

Já se na fotbal l, přesně kvůli gumákům, že se vždy musí za každou cenu vyhrát, právě už dávno vysral

Reagovat
ratusek

no jestli si hrál soutěž a je jedno jaké urovně a bylo ti uplně jedno, jak to dopadne, tak je lepší, že ses na to vysral.

Reagovat
velociped

ano, představ si ten šok! V mládežnických kategoriích jsem hrával stabilně divizy, makal na sobě, dával do zápasů i tréningů vše, ale když mi došlo, že ani v průměrném týmu divize nepatřím mezi ty nejlepší, tak jsem se na to v 17 vysral, přeorientoval jsem svoje úsilí na jiný věci a fotbal začal hrát v pralese se stejdama čistě pro zábavu. V pralese jde opravdu jen o zábavu. Hrajou to tam buď strejdové, nebo lidí co se na (polo)profi vysrali, nebo nedoceněný gumáci, co mají místo nohou kus dřeva a chtějí si jen vybít frustraci z fachy.

Ty gumový, tupý vopice, který se ani talentem, natož úsilím nepřibližovali tomu, kde jsem byl... mi aspoň museli zpřelámat na důkaz, nedoceňenosti jejich obětování se fotbalu, hnáty.

jsem rád, že jsem potkal dalšího z nich

Nemáš ponětí, co znamená tvrdá dřina, mluvil bys jinak a to nemluvím jen o fotbale

Dokazuj si, že jsi Gattuso klidně každej víkend dál gumídku a nezapomeň mladýho kluka, co má 10x víc talentu než ty na důkaz tvého obětování a tvé dřiny, poslat do nemocnice až ho přejedeš po párkách za to, že ti dal už třetí jesle.

Reagovat
Lemond Laws

Gumový/gumák counter is ready

Reagovat
Lemond Laws

Tak jestli si hrál v mládeži na nějaké úrovni, tak proč pak jdeš hrát prales, kde větišnou hrají úplný nekopové? Proč si nešel někam, kde nejsou takový gumáci jak říkáš a jsou ti rovni?

Reagovat
velociped

Protože mi bylo 17, byl jsem naivní a nemyslel jsem si, že mě přejede frajer, kterej by s primhouřenýma očima mohl bejt můj fotr

Je to hodně let nazad. Nechtěj po mladým klukovi nějakou logiku. Dívám se na to s odstupem času a rozhodně mi to za to nestálo, měl jsem se na to vysrat úplně už tenkrát. Ale po bitvě je každej generál.

Mě jde o to, že by si lidi měli uvědomit, že v pralese chtít vyhrát za každou cenu je hovadina a že taková přehypovanost může mít následky. Jako zdravý za to nestojí ani v nižší profesionální úrovni, natož tam kde to je pro zábavu.

Reagovat
ratusek

Ty mentále. Já nikde závodně nehraju a když jsem hrával, tak jsem rozhodně nikoho nebrousil a nehrál jak hovado gumídka máš možná tak v kalhotech. A tebe, člověka, co na to sere a je mu ukradený výsledek, by v týmu chtěl fakt každý i podle těch nesmyslů, co tady píšeš

Reagovat
velociped

Mentál? Ale prosimtě, Tebe se to dotklo?

Nesmysl je podle Tebe jít hrát se strejdama, kteří to mají všichni taky jen pro zábavu a sami mezi sebou nepotřebují debžútky, kteří musí za každou cenu vždy vyhrát?

Ano, skončil jsem ne kvůli strejdům co mají rádi si jít čutnout, ale kvůli přehypovaným gumídkům, co měli potřebu podívat se mi na vylezlou kost.

Jestli nedokážeš pochopit, že výhra za každou cenu je v pralese vypatlanost, pak jsi gumídek ať už si ostatním párky brousil nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys měl dostat ban sledovat fotbal a vlastně jakýkoliv sport, jelikož ti evidentně uniká jeho pointa.

Reagovat
inferno08

Představ si, že i když děláš něco, co tě opravdu moc baví, tak se pro to obětuješ. Dokonce bych se nebál říct, že abys mohl dělat něco, co tě baví, tak se obětovat musíš. Protože ti ta zábava bere například čas, který bys jinak mohl trávit s rodinou. Manželka je nasraná, okrádáš se o čas s dětma, a to všechno jenom proto, aby ses mohl bavit.

Nakonec i ten člověk, co si doma lepí letadýlka, do toho dává peníze, který by jinak mohl použít jinde. Těch věcí, které by si jinak mohl pořídit, se holt pro svoji zábavu vzdá, tedy je obětuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc... konečně někdo normální kdo chápe motivaci a zápal něco dělat pořádně byť jako koníček..lidi by asi chtěli mít všechno zadarmo, hlavně po mě nechtějte nějakou snahu nebo přidanou hodnotu...já jsem si jen přišel zahrát, dám si pivko a zase za 14 dnů čus.. o víkendu nemůžu, brácha peče prase..

Reagovat
xjert02

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud to nemáš v hlavě nastaveno, že neděláš věci pořádně a koníček nutně znamená, že na to sereš a chodíš jak se ti zachce, tak to musí být naprosto skvělý pocit odvedené práce.

Člověk chce být prostě dobrý nebo se minimálně zlepšovat, chce aby to nějak vypadalo a makat...nutně to neznamená, že někdo musí být agresivní a lámat nohy ty vole...jde o tu vášeň pro hru a touhu něco uhrát...a abys něco uhrál, tak musíš makat.

Reagovat
Mass

Radši bych použil slovo "věnovat".

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Referee©

Jsi si nejistý inflací, covidem či válkou?

Reagovat
velociped

Hele já osobně inflací. Když se vzpomenu na světlu finanční krizi před 15 lety a porovnám to s dnešní dobou , tak jsem trochu nervózní jak jsou lidi v klidu v porovnání s tím jak se vyšilovalo tenkrát.

Takový to "I'm ok" a všude kolem hoří

Reagovat
Rezan

a o co jde? Když prohraješ přijdeš o peníze? O práci? Poškodí to tvoje zdraví?

Snad jde jen o to se proběhnout, nesedět doma na zadku, sejít se s kámošema, užít si srandu.

Reagovat
Bakary3

Kdyby Messi prohrál finále MS...

Nepoškodilo by to jeho zdraví

Nepřišel by o práci

Nepřišel by o peníze (jo, nějaký prémie .. ale pro něj v kontextu toho, co vydělává, zanedbatelný)

A přesto chtěl vyhrát. Jakto?

Jinak k ty diskuzi výše, nezáleží na tom, jakou soutěž hraješ, ale na individuální motivaci.

I v lize mistrů hrají typci, který to mají v ... Topovy historky jsou o Assou - Ekottovi, který ani nevěděl, s kým mají hrát...

A i v pralese hrajou borci, který by pro výhru udělali všechno - a fakt nemluvím o nějakým lámání nohou.

A je to úplně v pohodě. Taky jsem to žral, s věkem se to trošku mění... Ale říct, že jde o nic, chápu, jak to myslí, ale pravda to taky není.

Reagovat
tofupust

Proc dostava tolik medialniho prostoru zrovna Rajnoch, kdyz jeho nazory nejsou dlouhodobe vubec zajimavy?

Reagovat
Lemond Laws

Bývalý reprezentant a nyní bafuňář. Je jasný, že bude mít prostor

Reagovat
Rezan

V čem ti to přišlo nezajímavý? Mně to naopak přišlo docela podnětné?

Reagovat
Lemond Laws

Au..

Reagovat
monty25

Reagovat
havrys99

Reagovat
inferno08

Jsem si myslel, že to bude nějaká historie, a ono je to rok starý

Reagovat
Noke

Reagovat
jenage

Reagovat
ratusek

to sedlo

Reagovat
ZB 07

Reagovat
0:1

Což ale jen potvrzuje jeho slova.

Reagovat
Edgar Davids

taky fakt

Reagovat
Puskas

Má to z první ruky.

Reagovat
PJ

Reagovat
kakinho

Reagovat
Greny

Reagovat
bayern987

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
mistr129

Reagovat
hornito

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
verv

přesně mi to k tomu joudovi sedí

Reagovat
Čenda

Reagovat
Kucka

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sound la

Reagovat
krisa

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Salfovic

Díky

Reagovat
acko_bez_naflusu

Tak vi o čem mluví

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
pingla

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
bbbauch

Reagovat
icka

Tak jde to vidět hlavně v těch pralesech. Kolikrát tam je na lajně mladej kluk a dostává celý zápas strašnej kouř. To se pak nedivím, že mladší rozhodčí pak nejsou. A ty klubka hráčů, kteří komentují každé pisknutí...ono to je těžké, když to pak vidí každé úterý/středu i doma v TV u LM.

U těch hráčů by se to dalo řešit kdyby to rozhodčí okamžitě vyhazoval a zpětně se to nějak trestalo. U lidí tady nevím, dementi se najdou vždy.

Reagovat
r.mrazik

ono to mas vsude

a vlastne to zacina hned u zaku a pripravek

co tam nekteri rodice predvadi,to je hrozny psycho

Reagovat
Front hell

Jj. V létě jsem byl pomoci známému pískat turnaj mladých kluků. Jen za pivko a klobasku. Příští rok nejdu i kdyby nabízeli milión děcka v pohodě ale rodiče a bohužel i někteří trenéři, tragédie.

Reagovat
r.mrazik

prave, nektery rodice jsou psychopati

idealni je,pokud tam rodice vubec nemaji pristup,pripradne pokud zacnou rvat,tak je poslou pryc

Reagovat
bbbauch

To je nejvetsi zlo.. das deti na fotbal a pak tam tyhle dementi predvadej takovej cirkus.

Reagovat
EZ

u nas raz bola piskat mlada baba. Dostavala taky kouř, ze cez polcas nasimulovala zranenie aby to za nu vzal postranny.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Expert Jan "trenérem repre by měl být Erich Brabec" Rajnoch

Reagovat
ratusek

počkej on fakt navrhl Ericha? To né

Reagovat
Kiss Me Polka!

ano, frýdek zase Franze.. https://www.sport.cz/clanek/fotbal-experti-o-silhavem-neni-na-co-cekat-jeho-budoucnost-se-dala-vyresit-uz-v-letadle-5014651 jako jestli těmi pseudoexperty fousek myslí tyhle indidivua, tak se s ním dá soulhasit. ale spis tohle bude právě ta expertní rada, kterou bere v potaz

Reagovat
ratusek

to né. Radši ať nic nemění než aby tam byly tyhle jména

Reagovat
tofupust

Reagovat
Rudnevs

Ten ilustracny obrazok “Agresivní hráči Unionu Berlín ”

Reagovat
tofupust

Reagovat
Svandik68

Tenhle člověk bude něco vykládat o agresivitě. V tomhle vlákně teda taky slušně nezvládal: https://twitter.com/fotbal_komenty/status/1707784402695004534

Reagovat
Lemond Laws

Ivo Polák legenda

Reagovat
naheCZ

Ten by si taky měl udělat pořádek ve svém rajónu. Když se na twitteru borec ozval, že je tam poslední dobu rozhodčí pěkně řežou a DK tam pracuje dost pochybně a nikdo to nechce řešit, tak místo řešení borce akorát seřval, že to nemá tahat na veřejnost...

Reagovat
tofupust

Reagovat
Salfovic

Ty vole, Rajnochu, po tom tvém návrhu s Brabcem bych ti dal taky přes hubu.

Reagovat
Rox

Ono je těžký zachovat klid i na nižší úrovni, když ti rozhodčí krajskýho přeboru den před zápasem narovinu řekne "zítra si žádný body opravdu neodvezete" . Pak ti tam mávají offside když si metr před obranou .

Reagovat
r.mrazik

a vecer v hospode pak u piva rozebiraji,kde dostali nejvic a kde co davaji...je to banda

Reagovat
Pan.Antonin

"Rozhodčí jsou často mladí kluci, kteří milují fotbal a je to pro ně i zajímavý přivýdělek. A samozřejmě, že když je člověku devatenáct, pískne něco špatně... Právě na tyhle mladé kluky anebo naopak třeba na sedmdesátileté sudí se řve nejvíc,” vypráví Rajnoch...

To si nemyslím, podle mne se na všechny řve stejně. Jenom si to u těchhle trenéři odůvodní a přidaj k těm nadávkám i tento "důvod proč píská špatně"

Reagovat
JarousFCB

zrovna teď o víkendu u nás pískal borec, co měl cca metr šedesát a obličej kluka, co po zápase musí jet na intr. Dostával větší čočku od diváků a hráči si na něj taky snažili dovolovat.

Reagovat
Martin9719

Je to hlavně o respektu všech vzájemně. Sudí si za to kolikrát můžou sami, ale samozřejmě jsou v tom i hráči a dost často a to je na tom nejhorší - funkcionáři. V nejnižších soutěžích do sebe hráči jdou kolikrát absolutně bez respektu a to je potřeba tvrdě trestat od 1. minuty. Chování trenérů, pořadatelů je potřeba zmiňovat v zápisech klidně za každý špatný slovo. Když to rozhodčí přehlíží a kašle na to, přijede za měsíc znova a dostává ještě víc. Jednou jsme se v zápise rozepsali o hlavním pořadateli, trenérovi, vedoucím týmu a dalšími a najednou peněžitý tresty + několikazápasové stopky. Rozhodčích je málo a nejhorší co se může stát, že jezdí na zápasy sami. Pokud tam jsi ve třech tak je respekt najednou úplně někde jinde. Pokud ale FAČR zároveň bude vyplácet dál ty směšný odměny které se navyšují asi jednou za 8 let tak se není co divit, že to nikdo dělat nepůjde.

Reagovat
Csaplárova past

V Anglii se to dělo už před dvaceti, třiceti nebo čtyřiceti lety. My jsme prostě ve všem pozadu v porovnání s tím Západem ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele