Agenti si při přestupech přišli na rekordní provizi

04.12.2019, 14:01
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Reagovat
ttopi

Zrušit tyhle agenty. Každý hráč má snad hlavu a umí se sám domluvit, pokud není úplně blbej. To ale může být problém.

Reagovat
Puskas

To těžko, ty právnické kličky a ekonomické věci sám nezvládne.

Reagovat
ttopi

Vzhledem k obsahu mého komentáře souhlasím, že nezvládne.

Reagovat
Puskas

Hlava je jedna věc, orientace v těchto složitých věcech, kdy často záleží na formulaci a vychytávkách, které ten hráč nemusí registrovat, druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem četl rozhovory s hráči bez agenta, tak je prý velký problém najít si angažmá. Konkrétně ale teď nevim, kdo to byl.

Reagovat
ttopi

Tomu věřím u hráčů, o které není takový zájem. Tam ti agenti jezdí a ty hráče doslova nabízejí jako zboží. Já ale spíš narážím na ty velké ryby, což jsou hráči, kterým se týmy sami ozývají se zájmem. Tam jsou ty provize pro agenty asi nehvětší.

Reagovat
IkerCasillas

To je právě ještě větší blbost. Právě o toho frajera je zájem, takže se ho snaží kontaktovat hodně lidí hodně klubů a oťukávat. Agent ti tyhle zájmy odfiltruje a dává Ti na stůl jen to o co máš zájem. Nehledě na to pokud Ti agent řeší i mimo fotbalové aktivity jako reklamy a propagace.

Reagovat
vanGomm

Když je o hráče zájem,tak se kluby na přestupu dohodnou evnt. ne.K tomu není agent potřeba.Je to stejné jako realitní makléř.Takové posty mě příjdou zbytečné a navíc vyjdou dost draho.Nedávno prodával jeden známý dům a dohodli se pouze s kupujícím na makléři ušetřeno přes 150 000.Není tedy vůbec potřeba tak štědře a zároven zbytečně dotovat někoho dalšího.Ono by se podobných postů našlo víc.Příjde mě to jako umělá zaměstnanost o té se nyní často mluví,že byla jen za socialismu.

Reagovat
pobody's nerfect

jo, ale pak je rozdíl, jestli hráč bez agenta je schopen si vyjednat 80k/w nebo s agentem 100k/w, to se ti potom služby agenta vyplatí, samozřejmě na úkor klubu, který to zaplatí

Reagovat
IkerCasillas

Tohle bych právě řekl, že není tak uplně pravda, že se dva dokáží dohodnout V některých případech tam nemusí být agent na škodu. Ale každá mince má dvě strany...

Reagovat
j_mrazik

Úplně vidím, jak si hráč řekne, že už ho to v tom jeho klubu sere a mezi tréninkem a obědem obvolává jednotlivé kluby, kdo by o něm mohl mít zájem.

Reagovat
mayday

Asi tak, úplně mimo názor. Opodstatnění to má u šupáků i u hvězd, šupákovi agent shání angažmá, aby vůbec nějaký měl, a hvězdě naopak filtruje nabídky + vyjednává co největší prachy. Určitě jsou lidi, co si to zvládnou udělat sami, ale ve velké většině ten agent význam má.

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Proč je rušit? Klubům a hráčům asi nevadí když je platí a ostatním to může být jedno.

Reagovat
ttopi

Jak vidíš, tak to jedno není. FIFA plánuje určitá omezení.

Reagovat
dave30

Jasně, ale tyto regulace (kdo si může kolik vydělat) zavání hodně socialismem. Toto by měl řešit trh. Klubům a hráčům to zřejmě vyhovuje. Jakmile to přestane vyhovovat (tomu ale nevěřím), tak začnou ty "nenažrance" bojkotovat. Proč do toho zasahuje strana (FIFA), které se to netýká?

Reagovat
exot12

Má to asi 654 miliónov dôvodov!

Všetky kluby sú sú súčasťou národných federácii, národné federácie zas členmi FIFA & UEFA...

Futbal je biznis, ktorý zastrešuje FIFA a je celkom logické, že jej prekáža, že na jej činnosti parazitujú agenti a ona z toho nič nemá! Mne by tiež vadilo, že niekto zarába na mojom podnikaní a vlastne okráda moje spoločnosti.

Ušetrené peniaze za provízie zostanú v kluboch a tie ich môžu investovať rozumnejšie, tak by som to videl ja

Reagovat
dave30

To je stejné, jako by někdo (asi vláda) zakázala činnost realitních kanceláří či jiných poradenských firem. Mimochodem četl jsi někdy fotbalovou profesionální smlouvu? V té se nevyzná ani právník, který takové smlouvy nedělá. A to se nebavím o smlouvách do zahraničí. A jak už jsem psal, ty kliky při domlouvání smlouvy zastupují také jejich právníci (nedomlouvá ji pouze predseda klubu). Opravdu se obyčejný člověk (fotbalista) nesmí s nikým poradit před důležitým obchodním jednáním (uzavření smlouvy, přestupu...)? A to se nebavím o tom, že ty agentury některým hráčům doslova utírají zadky. A za to všechno si samozřejmě nechají zaplatit. Služba, jako jakákoliv jiná...

Reagovat
dave30

A za ušetřené peníze si majitel klubu koupí další jachtu. Nebo i to zakážeme? Také by mohli stanovit, za kolik se maximálně může prodávat pivo a klobása...

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase názor.

Ono to není tak jednoduchý jak to vypadá. A dobrý agent ti vyjedná takové podmínky o kterých by se ti jenom zdálo kdybys to zařizoval sám. + samozřejmě sponzoring, PR atd. jde taky všechno přes agenta.

Je to stejné jako když má zpěvák managera,

Agent ti zařídí všechno od A-Z. A čím si lepší, tím víc toho pro tebe udělá.

Jen přestupy řeší agenti tak max právě u tich hráčů, které nikdo nezná.

Proč myslíš že spousta hráčů jde pod křídla Raoli nebo Mendese, ikdyž si pak berou takové rakety?

Mají takové kontakty a nabízejí takový servis, že to prostě neodmítneš.

Reagovat
jaris7

A co je na tom špatně? Spousta hráčů si bez agentů nějaké smysluplné angažmá ani nenajde a těch pár špiček, které tady máme, nelze jednoduše "vymýtit", protože jsou to kolikrát oni, kteří si v dětství "dětství" vytipují talenty a pak je skrze své investice "vypiplají".

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho půlku má v kapse Raiolito

Reagovat
oli9

přesně tak agenti si prostě urojují čím dál víc protože v tom prostě umí chodit... spousta kopaček bohužel neumí pomalu velkou násobilku. Takže by se i vpohodě stalo že by se nějakému klubu upsali na 15 let za auto a pár cechtáků ... neříkám že nejsou rozumní,chytří fotbalisti ,ale bude jich určitě mín něž polovina

Reagovat
Nadržený šimpanz

No a právě s těmahle blbečkama ti agenti nejvíc vyjebávají,to je jasný

Reagovat
noustres

15 miliard? Však to nic není, jak když plivneš do Šumavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvôli týmto nenažratým agentom behá po trávnikoch kopa hovien.

Reagovat
dave30

Závist je hrozná věc. Kdo o práci agentů (většinou jsou to velké agentury) něco ví, tak nezávidí. Ten podpis smlouvy "hvězdy" je pomyslný vrchol ledovce, ke kterému vede hodně dlouhá cesta. Abys mohl podepsat jednu "hvězdu", musíš se starat o stovky "nounejmů" a to ještě musíš mít štěstí, že nějaká ta "hvězda" vyjde. Těch pár "balíkářů" jde samozřejmě na úkor většiny, která se stará o ten průměr s vizí, že ta "hvězda" vyjde. A věřte mi, že ta 70 ti stránková smlouva mezi klubem (který mimochodem zastupuje kolektiv právníků) a hráčem, není nic pro obyčejného člověka.

Reagovat
eleven11

Ja by som tie prestupy zakázal!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, vsak vysku provize dohaduje agent s obema kluby ne? Pokud na to kluby kyvnou, tak v cem je problem? Horsi je ten fakt, ze hrace vlastni treti strany, tohle by meli resit, ruzne agentury atd, tusim i Neymara “vlastni” jeho fotr ne?

Reagovat
dave30

Je to tzv. vlastnictví osobnostních práv. Jde klasicky o obcházení placení daní (především z reklamy). Proč platit vysoké daně tam kde hraješ, když tvá osobnostní práva může mít firma, která sídlí v daňovém ráji...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele