Africký pohár národů - preview semifinále

08.02.2012, 00:26, aktualizováno 08.02.2012, 00:26
Previews
Africký pohár národů v Gabonu a Rovníkové Guineji spěje ke svému konci a ve hře už zbývá poslední čtveřice týmů, které si ve čtyřech zbývajících zápasech rozdělí medaile. A Eurofotbal bude samozřejmě u toho; začínáme preview obou semifinálových zápasů.

Jako první vkročí do semifinále ten možná méně nápadný z dvojice velkých favoritů, Ghana. Stevanovićovým svěřencům zbývají ještě poslední dvě překážky k tomu, aby ukořistili vysněnou trofej po 30 letech a zároveň dovršili medailovou triádu započnutou ziskem bronzu před čtyřmi lety a stříbra na posledním APN. V roce 1982 tvořili vítězný tým převážně hráči z domácí soutěže vedení legendárním Abedi "Pelé" Ayewem; nyní je situace jiná a Ghaňané mají ve svém středu řadu hvězdných legionářů, z nichž momentálně jasně největším tahounem je Abediho syn André. V cestě za vysněnou trofejí ale stojí Zambie.

A Chipolopolo rozhodně nejsou žádní nazdárci. Na turnaji ještě neprohráli a body ztratili pouze za remízu 2:2 s Libyí; jinak na jejich štítu skončili postupně Senegal, domácí Rovníková Guinea a naposledy Súdán. Teď ale Renardovy svěřence čeká první skutečně ostrý test, a francouzský trenér se v žádném případě nehodlá vzdávat snu uctít památku tragicky zemřelého výběru, který roku 1993 zmizel z fotbalové mapy po leteckém neštěstí právě u břehů Gabonu. "Naším cílem bylo dosáhnout semifinále, protože to se nám nepodařilo od roku 1996," prohlásil Renard. "Dva roky zpátky jsme v Angole vypadli ve čtvrtfinále a poučili se z toho. Teď máme lepší tým," neskrývá sebevědomí kouč, který tak mimochodem prakticky zopakoval svá slova z rozhovorů před začátkem turnaje.

Zambii nyní čeká mimořádná výzva. "Je to nejdůležitější zápas mé kariéry," tvrdí charismatický lodivod. "Atmosféru semifinále jsem zažil v roce 2008 jako ghanský asistent. Když už postoupíte takhle daleko, je vaším cílem dosáhnout ještě výš - a přesně na to se chystáme i my." Co se soupeře týče, neskrývá Renard, který tamní prostředí dobře zná, svůj obdiv. "Ghana je nejlepší tým v Africe, pokud mluvíme o stálosti výkonů; to oni jsou favorité. Musíme být takticky velmi důslední."

"Máme výhodu, protože hodně našich hráčů spolu hraje pohromadě už dlouho. Nemáme ve svém středu velká jména - hvězdou Zambie je tým. Nicméně hráči jako Mayuka, Katongo a Kalaba jsou často přehlížení, protože nehrají v největších ligách, ale jsou to velmi dobří fotbalisté," přispěchal Renard s poznámkou, která rozhodně nepřekvapí nikoho, kdo letošní APN pozorně sleduje. "Máme šanci vyhrát titul. Zambie byla ve finále dvakrát (1974 a 1994), ale pokaždé prohrála; tato generace však dokáže udělat ten poslední krok, který se jejím předchůdcům nepovedl," uzavřel trenér Chipolopolo na optimistické notě.

V táboře favorita panuje pochopitelně také bojovná nálada, a například Sulley Muntari, jeden z nejzkušenějších hráčů týmu, který se nedávno přestěhoval z Interu Milán k městským rivalům AC, si možnost neúspěchu vůbec nepřipouští. "Jsme připraveni zvítězit. Pokud jste za každých okolností favorité, je na vás zákonitě vyvíjen tlak; lidé od nás hodně očekávají, a i my hráči počítáme s lepšími výkony. Od světového šampionátu v roce 2006 hrajeme dobrý fotbal a ukazujeme, že jsme schopné mužstvo. Teď chceme opět zvítězit - a jsme na správné cestě," burcuje Muntari, který také prozradil svůj názor na dnešního soupeře. "Zambie je silný tým - pokud by nebyli dobří, nebyli by teď tam, kde jsou," povolal ostřílený středopolař na pomoc železnou logiku. "Mají nebezpečné hráče a týmového ducha. Oba týmy chtějí do finále, takže je nám jasné, že to nebudeme mít jednoduché."

Trenér Goran Stevanović, který bude muset oželet služby záložníka Emmanuela Agyemang-Badua (mladý středopolař Udinese si poranil pravé koleno), apeluje na psychiku svého týmu. "Nejdůležitější věcí je morálka a osobnost," tvrdí srbský kouč. "A my se tím můžeme pochlubit. Jsme připraveni." Stevanović následně zopakoval obvyklou frázi o respektu k soupeři, jeho síle a disciplíně, a vyjádřil přesvědčení o tom, že semifinálové utkání rozhodně nebude jednoduché. "Budeme hrát jinak a vnutíme jim svůj styl," přesvědčuje. Ke hře by měl být připraven i klíčový stoper a kapitán John Mensah, který musel ve čtvrtfinále proti Tunisku střídat ze zdravotních důvodů. "Byl to velmi tvrdý zápas a teď je důležité, aby všichni mí hráči byli připraveni pro semifinále. A přesně tak to je." (Zpráva o Baduově zranění se objevila až po poskytnutí tohoto rozhovoru.)

Tip Eurofotbalu na zápas Ghana - Zambie: Ghana je favoritem utkání i celého šampionátu, avšak zápas proti Zambii by mohl mít všechny parametry předčasného finále. Oba celky vyznávají podobně atletický fotbal s velkým důrazem na rychlé útoky a fyzickou kondici, a proto bude jejich vzájemné střetnutí velmi vyrovnané. Tipuji postup Ghany po velkém boji, možná i prodloužení nebo penaltách.

Od osmi hodin večer potom zkříží pomyslné meče velký favorit s Pobřeží Slonoviny a největší semifinálové překvapení, Mali. Sloni nahánějí kýženou trofej po 20 letech; při posledním triumfu v roce 1992 ve finále porazili právě Ghanu, předpokládaného letošního soupeře. Kapitán a klíčový útočník Didier Drogba tvrdí, že letošní výběr se dokáže s problémy vypořádat lépe než jeho předchůdci. "V roce 2006 jsme byli ve finále, a prohráli. V roce 2008 jsme dávali hodně branek, ale skončili už ve čtvrtfinále. Teď jsme však ukázali charakter," oddechla si hvězda Chelsea po posledním utkání s Rovníkovou Guineou.

Trenér Pobřeží Slonoviny Francois Zahoui má k nenápadnému soupeři velký respekt. V týmu prý místo (někdo by možná řekl klasické) arogance a přesvědčenosti o vlastních schopnostech vládne úcta k soupeři a nebrání věcí na lehkou váhu. "Nejsme pyšní, ale pokorní. Naším přáním je potěšit lid Pobřeží Slonoviny," tvrdí Zahoui. "Vládne tu duch vyrovnanosti a pokojnosti. Víme, že jsme rovněž vyslanci naší země, a hráči jsou hrdí, že mohou oblékat její dres. Nejsou tu kvůli penězům, ale kvůli možnosti vyhrát Pohár národů pro svoji vlast," vyjmenovává mladý stratég.

"Jsme si dobře vědomi toho, co se od nás očekává. Každý zápas bereme vážně a každého soupeře s respektem," pokračuje Zahoui, který se na podobnou notu vyjadřuje neustále prakticky od svého nástupu do funkce (nakolik jsou jeho slova efektivní, to zřejmě ukážou právě dva závěrečné zápasy).

Ohledně malijského soupeře je Zahoui rovněž opatrný. "Musíme být opatrní, protože Mali nemá co ztratit. Jistě, náš tým byl v historii tím lepším," připomněl fakt, že z dosavadních jednadvaceti vzájemných střetnutí vyhráli Orlové pouze jedinkrát (!), "ale podívejte, jak to vypadalo, když jsme se postavili týmu v jejich momentální pozici. V sobotu, ve čtvrtfinále proti Rovníkové Guinei, jsme byli v prvním poločase krůček od katastrofy. Řada mých hráčů byla nervózních," podotkl. "Když sudí odpíská zápas, neexistují žádné statistiky - výsledek se rodí na hřišti."

Pobřeží Slonoviny může nasadit i Salomona Kaloua, který definitivně doléčil zranění z posledního skupinového zápasu proti Burkině Faso. Větší ránou by ale jistě byla absence Boubacara Barryho - start zkušeného gólmana je stále nejistý. "Je nesmírně důležitým hráčem a všichni se modlíme k Bohu, aby mohl nastoupit. Poslední zprávy jsou ale dobré, dokonce výborné, doktoři ho dávají dohromady," uzavřel Zahoui optimistickou předpovědí.

Zahouiho protějšek Alain Giresse si je samozřejmě dobře vědom hrozby, která se jeho výběru dnes večer postaví. Bývalý francouzský záložník dokonce nazval Slony "africkou Brazílií" - koneckonců, bilance dosavadních čtyř vyhraných zápasů bez inkasované branky je dostatečně impozantní. "Je to pro nás výzva," prohlásil Giresse. "Známe jejich statistiky a víme, čeho stihli dosáhnout, ale nemá cenu chodit na hřiště, pokud bychom měli být nějak zastrašeni. Sloni jsou kvalitní a talentované mužstvo, které ukázalo skvělý potenciál, ale my se jim musíme nebojácně postavit. Jistě, respekt a pokora jsou zapotřebí, ale strach by naše šance na hřišti zabil."

Mali sehrálo ve čtvrtfinále vůbec nejdelší partii ze všech a konečná penaltová výhra nad domácím Gabonem stála tým hodně sil. "Dvě hodiny jsme hráli nadoraz a někteří hráči jsou stále unavení," pojmenoval Giresse jednu z možných slabin svého mužstva. "Neočekáváme zázraky, raději se budeme snažit využít to, co máme. Pokud by měl zápas znovu dojít k penaltám - žádný problém," doplnil kouč, podle nějž prý Malijci před osudovým rozstřelem pokutové kopy z pověrčivosti vůbec netrénovali.

Mali bude spoléhat zejména na dvojici třicátníků, Seydoua Keitu a Cédrika Kantého. Zatímco Keita věnoval čtvrtfinálovou výhru obětem nepokojů v zemi a dodal, že doufá ve sjednocení malijského lidu a konečné nastolení míru, Kanté vyzdvihl fantastického týmového ducha Orlů. "Bylo to úžasné utkání a možnost vítězství na penalty se zdála bláznivá, ale myslím, že jsme si to zasloužili," řekl po zápase zkušený obránce. "I přesto, že (Gabon) zmeškali dvě velké šance skórovat, ukázali jsme skvělého ducha. Doteď to nebylo vidět, ale teď jsme v semifinále a už nyní můžeme říct, že letošní Pohár národů je pro nás úspěchem." Klíčem k postupu prý byla fyzická kondice. "Když jsme vyrovnali na 1:1, věděl jsem, že už jsou unavení." Cédric Kanté na závěr neopomněl přidat na adresu příštího protivníka očekávaný kompliment: "Pobřeží Slonoviny je největší tým v Africe."

Tip Eurofotbalu na zápas Pobřeží Slonoviny - Mali: Pokud Sloni i tentokrát předvedou podobně mdlý výkon jako (minimálně v úvodu) proti Rovníkové Guineji, může se před disciplinovanými, týmově hrajícími a dobře fyzicky vybavenými Malijci otevřít mimořádná příležitost. Celkově se ale dá počítat spíše s tím, že si Giresseho tým už svoje štěstí vybral, a případná (jakákoliv) medaile pro něj bude obrovským úspěchem. Finále si nakonec užije favorit.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (142)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zambie

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni

Reagovat
off-olda

Sloni a Ghana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mali a Zambie

Reagovat
Wat

Moc se těšim.

Reagovat
smazaný uživatel

SLONI!!!BONY!!!

Reagovat
Aldeano

Bony Jeden celej zápas a hned gól

Reagovat
Carlos Juan Pablo

jj, nizozemská je mu malá

Reagovat
Wat

Moc hezkej gol dal, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Ghana - Pobřeží Slonoviny vítěz Sloni

Reagovat
eibe

s tou návštěvností je to tam velice slabé po celý šampionát

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nevyhrají sloni

Reagovat
smazaný uživatel

I když je to semifinále, tak postup Slonů beru jako jistotu.

Reagovat
Maresma

Vsichni vidite Slony uz ve finale, ale nebudou to mit lehky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana - Mali by mohlo být dobrý finále.

Reagovat
Wat

Reagovat
Wat

Reagovat
Erdovec

ležérně kopnuté

Reagovat
smazaný uživatel

třeba mu trochu spadne hřebínek

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře gólman Zambie

Reagovat
smazaný uživatel

Gyan

Reagovat
Wat

Trochu ho špičkou polechtal. A skvěle golman. Ale čekal jsem, že to zase narve do břevna.

Reagovat
Yanek

Kouka nekdo na Ghanu? Jak hraje Muntari?

Reagovat
domingo

Nijak, neni na hristi.

Reagovat
domingo

Tak uz prisel misto A.Ayewa a jeho prvni dotek s micem bylo zahravani rohu z "jeho" leve strany. Kopl to priserne, nedoslo to ani k prvni tyci.

Reagovat
Virtuos

Zambia na titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobří skokani, ten ghanský tým:)

Reagovat
domingo

Ayew je neskutecny, on i na tom promacenym travniku da z kazde pozice nebezpecnou prihravku, je jedno kolik borcu ho zrovna brani..

Reagovat
Wat

Myslíš Jordana?

Reagovat
domingo

Andreho ted :)

Reagovat
Wat

Mně se právě Jordan dneska líbí.

Reagovat
domingo

Mne se libi zatim oba.

Reagovat
Wat

Jééžiš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

A Kalaba detto, na tyhle dva se divat je parada, cely turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je Mayukovi ?

Reagovat
domingo

Sedi, prijde pozdeji..

Reagovat
smazaný uživatel

To zní, jak kdyby byl v base . Tak snad ho Renard jen šetří.

Reagovat
Mada

škoda...

Reagovat
domingo

"Ne nadarmo je ve triadvaceti letech v Udine se stal jednim ze zakladnich kamenu zalohy Ghany"

http://media.tumblr.com/tumblr_ly9fswWJwX1qfaknl.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Có?

Reagovat
Wat

Asamoah, ne? Každopádně dost divně sepsaný.

Reagovat
domingo

No to vymyslel Homolka, kdyz Asamoah tam skvele vyresil situaci v zaloze a on ho chtel pochvalit, nejdriv asi chtel rict, ze je v Udine kapitan, pak bylo dve vteriny ticho a pak to nejak zapatlal, ono v ty nulovy kulise to vyzni strasne komicky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Jo tak.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mada

Reagovat
Maresma

Kde koukate?

Reagovat
domingo

Cesky eurosport, nebo na sportlemon.tv je vzdycky hromada linku.

Reagovat
Maresma

Dik, uz jsem nasel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mweene má víc štěstí než rozumu.

Reagovat
domingo

Stejne je smutny, ze byt tam nejaky golman, co umi chytat centry, tak nema Ghana jedinou sanci za zapas.

Reagovat
domingo

Vlastne tu jednu strelu JAyewa, ale nic moc vaznyho..

Reagovat
smazaný uživatel

...aby je Zambie nepotrestala

Reagovat
smazaný uživatel

a je to tam

Reagovat
domingo

Ted to btw Mweene udelal paradne. Ja si nemuzu pomoct, ja v ty brane vidim Khuneho

Reagovat
smazaný uživatel

Pobřeží Slonoviny a Zambie snad vyhrajou

Reagovat
Maresma

Ghana

Reagovat
Maresma

Zatim co vidim, tak pekna nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou...Mweene z toho dělá zajímavý zápas

Reagovat
Mada

Mayuka

Reagovat
Maresma

Peknej gol

Reagovat
domingo

Tip Eurofotbalu na zápas Ghana - Zambie: Ghana je favoritem utkání i celého šampionátu, avšak zápas proti Zambii by mohl mít všechny parametry předčasného finále. Oba celky vyznávají podobně atletický fotbal s velkým důrazem na rychlé útoky a fyzickou kondici, a proto bude jejich vzájemné střetnutí velmi vyrovnané. Tipuji postup Ghany po velkém boji, možná i prodloužení nebo penaltách.

Tak zatim jsem netrefil jediny slovo

Reagovat
Maresma

bude jejich vzájemné střetnutí velmi vyrovnané

Tohle ano

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem to z té jedné opakovačky nepostřehl, ale co tam bylo na druhou žlutou?

Reagovat
domingo

Stahl ho na pulce, aby nesel do brejku, ale bylo to dost prisny.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. No mně přišlo, že Boateng spíš uklouzl, než že by ho chtěl faulovat, ale moc neprotestovali, tak to asi úmysl byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohádka Zambijců pokračuje, stačí dopsat poslední kapitolu... V místě, kde se stala největší sportovní katastrofa Zambie... ZAMBIE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Smutný

Reagovat
domingo

Velka gratulace Zambii, ted uz nezbyva nez jim prat zlato, at nastoupi proti komukoliv. Maji na to, nejsilnejsi tym turnaje uz vyradili

Reagovat
smazaný uživatel

Na Slony ještě nenarazili

Reagovat
domingo

Vsak taky Sloni nejsou nejsilnejsi tym turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

To uvidíme dnes večer a neděli

Reagovat
juninho8

Gyan by uz v zivote asi nemal kopat penaltu za Ghanu...v rozhodujucich momentoch im to len dojebe skoda...chcel som vidiet finale slony-ghana

Reagovat
domingo

Ja nechapu, proc to vlastne furt kope, vzdyt tam nema ani zdaleka nejlepsi techniku a navic je to celkem vyhlaseny labil.. asi si na nej nikdo netroufne :)

Reagovat
juninho8

ale ja nezabudnem na to ako na tych MS to napalil v 120 minute do brvna a o par minut neskor v penaltovom rozstrele vymietol vinkel

Reagovat
smazaný uživatel

Bublina z Ghany splaskla, vyřadilo by je už Tunisko, nebýt Mathlútího:) Celý turnaj se pokoušeli hrát něco na způsob Slonů, ale o poznání méně přesvědčivě. Jedno z největších zklamání turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Anooo Mayuka, cítil jsem v kostech, že rozhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

zambie naprosto zaslouženě ve finále. po celý turnaj pro mě obrovské překvapení

Reagovat
fantomas

Tak sem tam ze srandy poslal handicap 1:0 na remízu. Podle mě tutovka, a za 3,8...no neber to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tragedie Zambie se nestala pred 10 lety, ale v roce 1993. Prisli tam o 18 reprezentantu a celkem zemrelo 30 lidi...

Reagovat
domingo

Mas pravdu Fantomasi, oprav to

Reagovat
fantomas

Však můžeš i ty...

Reagovat
smazaný uživatel

ZAMBIAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

tuším som tu jediný, čo im fandil už pred APN

Reagovat
fantomas

No nevim...http://www.eurofotbal.cz/clanky/predstaveni-ucastniku-apn-skupina-a-170774/ těch palců pod Kubysem tam vidim docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, máš pravdu, bolo nás tam viac, dokonca aj tam si reagoval na môj príspevok ty:) 18.01.2012 09:59

Reagovat
smazaný uživatel

To bych do Kaloua neřekl, že to tak ustojí

Reagovat
fantomas

http://uk.eurosport.yahoo.com/football/african-cup-of-nations/2012/ivory-coast-mali-492862.html

Ty hvězdičky sou fakt pěkný...ještěže nevidim, jak to tam vypadá..

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni a Zambie

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím výborný fotbal, jeden z nejlepších na turnaji

Reagovat
kubys

Nemůžu tomu uvěřit a pokud postoupí Sloni se svým dosavadním přístupem ke hře, tak by se i ten titul mohl podařit.

Reagovat
Wat

Wow, gratulace Zambii, na druhej poločas jsem musel jít, ale o to větší překvapení to je. Tak teď už jen postup Mali.

Reagovat
minoLFC

Gervinho ma taku lisinu cez pol lebky od prirody?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že by se tak naschvál vyholil?

Reagovat
minoLFC

ja neviem, dnes v mode mat na hlave hocico

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Žervé Ať si takovou koncovku přenese i do Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

trochu oneskorene, ale; Gervaaaaaaaaaaaaaaais!

Reagovat
domingo

Chapete to? Mali poprve souvisle utoci, a jako by se nemohli dockat, az se taky dostanou za pulku, tak se jich tam nastehuje hned 8. Gervinhovi stacila jedna klicka na pulce a mel tam dalnici az ke golmanovi.

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně se mi zdá, že ho šlo ještě stihnout zakřižovat, ale obránci se na to vysrali, jakoby si řekli, že si to natáhne na střed nebo přihraje pod sebe. Prostě si snad ani neuvědomovali, že může jít Gervais přímo na bránu...

Reagovat
Wat

Spíš si uvědomovali, že je to Gervais... Nevyplatilo se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jj, u něj bych se nedivil, kdyby se ještě vrátil na půlku a začal se sklopenou hlavou kličkovat mezi udivenými soupeři...

Reagovat
Wat

Ty vole, ta představa...

Reagovat
domingo

Celkove to byla celkem wtf situace, Berthe ho zaprve mohl za zlutou sundat na pulce, za druhe se tam cela obrana i se zalohou vraceli jak s hnojem a zatreti, a to predevsim, mohl Diakite vybehnout a zmensit mu uhel..

Reagovat
domingo

Jo aha, Berthe uz zlutou vlastne ma..

Reagovat
fantomas

Hehe, tu mi ještě stream nabídl..

Reagovat
domingo

Tak tos vydrzel 7 minut, ne minutu a pul, tak nelzi

Reagovat
fantomas

Jj, pak sem to ještě rozeběh od 6:30 do 7:00..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, prostě gól zadarmo, no.

Reagovat
fantomas

Výborně, a teď udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zpátky...jste rádi?

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya je dost mimo. V druhý půlce všechno špatně

Reagovat
domingo

Zrovna ted dal vybornej mic :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já jak to napsal, tak pookřál... Klasika.

Reagovat
fantomas

Už jen pět minut, prosíííím... moje první úspěšná sázka je blízko realizaci.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nepoučen z předchozího času promarněného sledováním pár zápasů předchozího a tohoto afrického sejšnu prznění fotbalu jsem si řekl co kdyby přece mali pobřeží slonoviny ale zase ony fotbalové zvratky prokládané hereckými výkony jaké kocovinové střízlivění po skvostné baskitsko vesnické pařbě bilbao mirandes budoucnost fotbalu je černá bohužel

Reagovat
domingo

No pokud budou Sloni podobne suverenni konecne i na Mundialu, tak je budoucnost fotbalu skutecne cerna

Reagovat
smazaný uživatel

rád tedy oželím i onen celosvětový sešjn a vystačím si vstřebání výsledku v písemné tenhle hrůzoděs mě opravdu nebere

Reagovat
domingo

Anketa: MOTM?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem teda zhruba od 70' nevnímal, ale i tak si troufám říct, že MotM si nezaslouží snad nikdo Dnes prostě nikdo nevyčníval.

Reagovat
domingo

Mam prave stejny problem, akorat ja musim dat nekoho do reportu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych dal Gervinha, protože rozhodl zápas...Nevim, asi

Reagovat
domingo

Mas stejne myslenkove pochody :))

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně,je to tam-Zambie-Pobřeží Slonoviny ve finále Paráda,fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni

Reagovat
smazaný uživatel

OT: zápas jsem neviděl, ale chci se zeptat - opravdu Sloni hráli formaci 4-4-2 jako je to na livesport ? protože mně ti hráči přijdou spíš jako jasné 4-3-3

Reagovat
domingo

Bylo to 4-3-3, nebo spis 4-2-3-1 s volnym Yayou na podhrotu..

Reagovat
fantomas

http://tinyurl.com/7hkk5jk - tak teda oficiálně se tady pochlubim svou první úspěšnou sázkou v životě (moc jich taky nebylo noo) :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Měls tam dát milión a byl bys z vodou

Reagovat
smazaný uživatel

*za

Reagovat
fantomas

Jo no, ale kilo sem v ruce žmoulal...

Reagovat
Radin

super a je mi jedno kdo vyhraje finále,oběma to přeju

Reagovat
Shevchenko

Bránění Mali u gólu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele