Adebayor pokračuje v Turecku, plácl si s Kayserisporem

27.08.2019, 09:25
Aktuality
Emmanuel Adebayor si ještě prodlouží své působení v turecké nejvyšší soutěži. Již pětatřicetiletému útočníkovi v červnu nebyl prodloužen kontrakt v celku Istanbul Başakşehir a od té doby si hledal nové angažmá, nakonec se domluvil na jednoleté smlouvě s Kayserisporem...

Africký fotbalista strávil v Istanbulu dva a půl roku a se svými spoluhráči hned třikrát neúspěšně útočil na zisk mistrovského titulu. V sezoně 2016/2017 skončil Istanbul Başakşehir druhý se čtyřbodovým mankem na Beşiktaş, předloni obsadil třetí příčku a na mistrovský Galatasaray ztratil tři body. Loni dlouho vévodil celému pelotonu, nezvládl ovšem závěr ligového ročníku a pustil před sebe Galatasaray.

Celkem Adebayor za již bývalého tureckého zaměstnavatele sehrál 71 soutěžních zápasů a na své konto si připsal 27 branek.

Adebayor v průběhu kariéry poměrně dost cestoval a Kayserispor je jeho již devátým chlebodárcem. Po úvodu kariéry v FC Metz oblékal dresy AS Monaco, Arsenalu, Manchesteru City, Realu Madrid, Tottenhamu a Crystal Palace, než se vydal do Turecka.

Kayserispor nezačal letošní sezonu dobře a na úvod prohrál doma s Alanyasporem, o víkendu si pak přivezl bod z půdy Ankaragücü, v tabulce mu patří třináctá příčka.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
HandPump

Výčet klubů

Reagovat
krisa

a mohla tam být i Slavia

Reagovat
HandPump

To by byla fantazie, konečně by se dostal do podvědomí světovejch fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vypadá jak když už myje slony s tátou.

Reagovat
Kucka

Koukám, že v Kayseri chytá legenda FM Silviu Lung jr.

Reagovat
fabec1222

solidní přestupy a kariéra , respekt

Reagovat
Csaplárova past

Oblíbenec všech fanoušků Arsenalu

Reagovat
FUnk

nejlepší byly jeho rozhovory v anglictine.

Reagovat
smazaný uživatel

Charakterní player

Reagovat
zelda

Žoldáků král

Reagovat
KingMaster13

Beztak si ho všichni budou pamatovat jen kvůli tomu legendárnímu sprintu a skluzu před fanoušky Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ho pamatuji z Realu, když neskutečně brutálním KO sundal Mascherana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele