Adana Demirspor jedná s Balotellim, dohoda prý není daleko

05.07.2021, 15:56
Aktuality
Mario Balotelli je opět bez práce, jeho agent má kontakty v Turecku a vše by mohlo vyústit v angažmá u nováčka tamní nejvyšší soutěže Adana Demirspor. Obě strany o tom jednají, v následujících několika dnech pak může být vše oficiálně potvrzeno...

"S Balotellim jsme skoro domluveni. Řekněme, že dohoda je hotová na 85 procent," sdělil prezident tureckého klubu Murat Sancak.

"Mario nám sdělil, že o angažmá u nás má zájem a příští týden přiletí do Turecka. Pokud se domluvíme, bude oblékat náš dres. Chce zde uspět a říct si o místo v reprezentaci pro mistrovství světa v Kataru," nechal se dále slyšet šéf tureckého celku.

Třicetiletý Balotelli loni oblékal dres druholigové italské Monzy a na své konto si připsal čtrnáct startů, v nichž dal šest branek. Po sezoně pak vedení neuplatnilo opci a neprodloužilo končící kontrakt.

Balotelli toho v průběhu kariéry zažil již hodně, patřil do kádru italské reprezentace a oblékal dresy několika předních evropských klubů. Na výplatních páskách ho měly Inter Milán, Manchester City, AC Milán, Liverpool nebo Marseille, zahrál si i za Nice a Brescii.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (47)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Superstar

Reagovat
Benzema

Škoda ho

Reagovat
Pablos

už 30 let dokonce, toto letí

Reagovat
vceradnesazitra

Někteří mají holt v hlavě nasráno

Reagovat
vladino10

Prečo až tak strmý pád? Vo Francúzsku sa mu darilo, nie?

Reagovat
PH8

Krátkodobě

Reagovat
Remt

Amatérský pyroman

Reagovat
Ranoth

ten dopadol

Reagovat
czech_mira

Adana kebab

Reagovat
czech_mira

Adana kebab

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa by zaujímalo, či pri jeho "rozume" mu niečo z tých peňazí, čo zarobil v Interi, City, AC Miláne, Liverpoole a ostatných kluboch niečo ostalo. Má niekto ohľadom toho nejaké info?

Reagovat
Pipo123

Podľa mňa sú futbalisti v tomto docela ok a vedia si tie peniaze chrániť, ale nedávno som čítal články o hráčoch v NFL a tam to boli strašné srandy, borci dokázali rozhádzať strašné prachy a nič im nezostalo.

Reagovat
Benzema

Seriál Hráči, tam to ich rozhadzovanie bolo pekne zobrazene

Reagovat
bartes

právě že jsou na tom podobně jako ti hráči NFL. Nerozhazují tolik prachy, jako hráči NFL, protože je nemají, ale rozhazují taky hodně. Navíc si navyknou na vysoký standard života, který jim vydrží tak 5-10 let po aktivní kariéře, dokud mají nějaké úspory a pak jsou v háji. Pokud se teda nechytli výrazně v zahraničí. Viz třeba Řepka. A pak jdou dělat někam k pásu nebo řidiče, protože nic jiného neumí. Např. Drulák. Nebo třeba zůstanou u fotbalu jako Zelenka. Pro ty bývalé fotbalisty je nějaké komentování nebo práce v klubu v podstatě záchrana před osobním krachem.

Málokdo má vyšší vzdělaní, než základku a rozjede podnikání, které je výdělečné. Jako např. Ulich, který s bratry rozjel byznys na kliky.

Taky jednu dobu chtěla Haidlová zřizovat fond pro bývalé fotbalisty, aby se jim dařil návrat do běžného života. Ten fond mě mít za úkol finanční gramotnost pro fotbalisty a postarání se finančně o ty, kteří žijí na dně společnosti.

Reagovat
Gazdo

To su hraci z NFL tak vyrazne bohatsi ako futbalisti?

Reagovat
bartes

tak záleží na tom, jací fotbalisti. V českých podmínkách fotbalisti moc nevydělávají. Ti nejlepší mají cca +1 mil. Kč měsíčně a ti jsou jen v těch nejbohatších klubech. V nějakém průměrném týmu typu Zlín hrají za 100k měsíčně. Nezdaněných. Takže si koupí byt/dům, nějaké lepší auto a tím končí. Pár korun jim zůstane na konci kariéry a pokud nic nezačnou dělat, tak jsou z nich za pár let bezdomovci. A není ani o nich moc slyšet ohledně skandálů s děvkami, které si zase můžou dovolit hráči jako Řepka, kteří prošli zahraničím. Proto všichni touží po zahraničním angažmá. Z toho důvodu třeba Zelenka a další komentují za pár tisíc za pořad ve studiu. Dostanou cca 20-30k měsíčně za komentování, k tomu vystoupí jako "celebrity" párkrát do roka někde na večírku a z toho oni žijí.

Oproti tomu hráči NFL měli třeba 30 mil. dolarů ročně. To samé NBA. Jsou to nejlépe placené soutěže světa. A to byly jen základní platy ze smluv bez sponzorů. A ti hráči jedou v děvkách a koksu ve velkém, když neunesou slávu. A o to větší díru do rozpočtu si pak udělají, když skončí. Zrovna mě žádný takový hráč NBA nebo NFL nenapadá, ale typicky takto dopadají fotbalisti z jižní ameriky, např. Maradona, který veškeré prachy prolajnoval nosem. Jo, napadá mě třeba O.J.Simpson, který zabil manželku a jejího milence a pak za to šel sedět.

Reagovat
Gazdo

Jaj v porovnani s ceskymi futbalistami. Tak to je jasne to je bez debaty. Ja som to myslel tak ze oproti futbalistom dajme tomu v PL alebo v Lalige niekde. Ale hej Juhoamericania s tym maju vacsinou problemy. Napr aj taky Dinho tusim mal nejake financne problemy

Reagovat
formic81

ten problem, kterej zminujete je vicemene problem minulosti. NFL stejne jako NBA dobre zareagovala na tyhle problemy a cast platu (tusim 15-20%) tem hracum nedavaj a schovavaj jim ty penize pro "duchod", navic ta liga je zene kazdej rok na ruzny meetingy, kde ty hraci maj sanci poznat legit investicni bankere. Navic ne vsichni ty hraci jsou chodici gumy a nekteri maj za sebou fakt kvalitni vzdelani, samozrejme zalezi z jaky univerzity jsou draftovani.

nad 30 milionu tam bere presne 9 lidi a vetsina konktraktu neni fully guranteed, tak jako to je v NBA, takze ty muzes podepsat 5 letej deal na 50 mega, ale realne te po 3 sezonach muzou vykopnout a o 20 prijdes a jdes si hledat novej job. Navic kazdej stat ma jiny dane a 10 mega na Floride je o dost jinde nez 10 mega v LA.

Reagovat
Pipo123

Spomínam si na jeden príbeh, vravel to český komentátor na Sport 1, kedy jeden afroameričan v NFL dostal svoj prvý šek na 3 milióny dolárov, no on bol natoľko blbý že ten šek zahodil do koša a myslel si že tie peniaze mu časom niekto doručí, po mesiaci volal klubu a dožadoval sa penazí.

Ten komentátor vtedy vravel že hlavne u afroameričanov tam bola obrovská finančná negramotnosť a nechápali základným veciam, v dnešnej dobre si myslím že niečo takéto je už nereálne .

Reagovat
Gazdo

Afroameričan

Reagovat
Lexi Belle

Určitě. Peníze se tam berou ve velkém (kontrakty kolem 4-5 milionu dolarů na rok, ale průměrná kariéra je někde kolem 3 a půl roku.

Reagovat
formic81

to mas odkud tyhle cisla? pokud se bavime o prumernym starterovi, tak jeho kariera se da pocitat minimalne na 7-8let, samozrejme zalezi na pozici jakou hraje. Prumerny vek hrace, kdyz je draftovan je vetsinou 23let.. v 27 fakt nikdo nekonci pokud neprijde fakt nejaky seredny zraneni, v tu dobu vetsinou konci rookie deals, takze prvni payday je teprv ceka a asi uplne nechces koncit karieru v momente kdy sis vydelal 5 micu za 3-4 roky.

Reagovat
Pipo123

Niekde som to práveže tiež čítal, že priemer je 3 roky, vlastne len najlepší zostanú dlhšie, alebo taký ktorým sa vyhýbali zranenia.

Reagovat
formic81

ja ten sport uz nejakej patek sleduju a tohle je bullshit.. nejkratsi zivotnost maj runningbacks (ten co hodne utika) a ty prave maj vetsinou limit kolem 29-30, dalsi pozice to maj treba do 32-33, dalsi pak do 34-35 no a pak mas borce co hrajou v poli i do 38.

Vetsina QBs konci karieru az kdyz jim odejde ruka a to je vetsinou 38-40 a pak tu mas magory typu Brady, kterymu tahne na 43, ale to je GOAT no

Reagovat
Pipo123

According to the source, the average career length is about 3.3 years for players across the NFL.

Reagovat
formic81

dobry, ale to se bavime o naprosto vsech hracich, kazdej team ma practice squad, to je neco jako B team ve fotbale a zaroven do toho patri i hraci (camp bodies), ktery kazdy leto bojujou o kontrakt v jinym teamu. Tohle pak dost zkrati ten prumer.

Pokud se bavime o etablovanym NFL hraci i nahradnikovi, kterej je kazdej rok soucasti ty finalni 53cleny soupisky, tak 3.3 roky to urcite nebude.

Reagovat
Pipo123

Jo veď tak to je myslené, tam sa ráta každý kto nakukol do NFL, preto je to celkový priemer

Reagovat
formic81

a pokud se bavime o tehlech druhoradejch hracich, tak oni musi pocitat ze po jejich kratky kariere si budou muset najit normalni praci. Tam se ty kontrakty pohybujou mezi 100-200k na rok a to je fakt almuzna za tu drinu

Reagovat
sinter

toto je blbosť čo píšeš, musíš to brať v šíršém merítku...tých 50+ hráčov čo dostáva každý rok nejaký plat tak z ních určite nie všetci hrajú 7-8 rokov.. práve preto by som sa skôr prikláňal k číslu čo píše lexi alebo pipo. QB čo spomínaš tak koľko z ních realne hrá do takkého veku, je ich pár.

pred niekoľkými rokmi sa písalo cca o 80% hráčov čo zbankrotovali..a aj na základe takého vysokého čísla vznikla podmienka v zmluve čo píšeš vyššie (15-20% na dúchodek)

Reagovat
dantetomas

Zaujimava diskusia o NFL. Vratime sa k nej po reklame

Reagovat
PH8

S tou zakladkou nemáš pravdu. Jinak docela slohlas.

Reagovat
Pablos

přesně, moc sloh

Reagovat
REPLIKATOR

Neuvěřitelně hloupý hráč.

Reagovat
prevadec spojitosti

On fakt chce na MS?

Reagovat
Zark

tak když vidíš v útoku Immobileho, nechtěl bys taky?

Reagovat
PH8

Reagovat
FORZAMILAN

Forza Mario

Reagovat
Maximm9
Reagovat
Zark

já na tohle, jak zničil fricky

https://www.youtube.com/watch?v=erscqZU8aKE

Reagovat
PH8

2. gól parádní, ale proč si musí nechat dát kartu za sundání dresu?

Reagovat
Elmas

Nejlepší je to v arabštině.

https://youtu.be/cQVvWIbWXHM?t=59

Reagovat
Keeper117

Mne sa to s tou červenou stalo tiež pred zápasom mal náš hrotový útočník už 3 žlté karty a nemali sme hroťákov vtedy tak som mu dohováral keď ťa bude dakto kopať nechaj to tak keď ťa bude dakto provokovať nechaj to tak neoplácaj a nechoď tvrdo do súbojov hlavne kľud začal zápas... v asi 10.minúte drb červená

Reagovat
valloire

Jenom ne na MS....takhle jsou to opravdu Italové.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Balotelli je Ital ale

Reagovat
valloire

Reagovat
O.Giroud

pod radšej do Slovanu

Reagovat
John Obi Mikel

To bys musel na lepší adresu, podle mne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele