AC Milán si až do roku 2026 pojistil Belgičana Saelemaekerse

15.10.2021, 22:11
Aktuality
Alexis Saelemaekers (© AFP)
Milánské AC si pojistilo jednoho ze tří zahraničních hráčů narozených roku 1999, kteří pravidelně figurují v základní sestavě italského vicemistra. Jedná se o belgického křídelníka Alexise Saelemaekerse, který prodloužil svou původní smlouvu o dva roky, do léta 2026...

Dvaadvacetiletý fotbalista přišel do města módy v lednu 2020 původně na hostování z Anderlechtu, aby jej v září téhož roku AC Milán získal natrvalo. Chvíli po podpisu si Saelemaekers v říjnu 2020 odbyl debut v seniorské reprezentaci Belgie, přičemž v loňské sezoně Serie A pomáhal Rossoneri na druhou příčku dvěma góly a čtyřmi asistencemi.

"Jsem rád, že jsem se s týmem takto posunul,” pochvaluje si svůj osobní růst pětinásobný belgický reprezentant, který za mateřský RSC Anderlecht pravidelně nastupoval od svých 19 let. Nyní se Saelemaekers zařadil po bok kolegů Sandra Tonaliho s Mikem Maignanem jakožto další členy kádru AC Milán s nejdelšími kontrakty v klubu.

Alexis Saelemaekers za poslední rok odehrál více než 2600 minut ve všech soutěžích a dle serveru FBref.com, který nabízí srovnání ofenzivních záložníků a křídelníků napříč Top 5 evropskými soutěžemi, se 22letý Belgičan řadí k nejefektivněji presujícím a defenzivně nejzodpovědnějším křídlům. Jeho úspěšnost v driblinku (62,8 %) jej řadí nad 15 % rivalů.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, fbref.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Milan.B

Ma formu momentalne, rozdiel oproti minulej sezone viditelny

Reagovat
eder

AC Milano dalo mi lano

Reagovat
Jkb

Pěkný statistiky, ty čísla u těch pressů má teda parádní, 21,95 na 90 minut průměr a úspěšnost 28,2% to je 6 získaných míčů na zápas jen presinkem, k tomu Tackles a Interceptions a borec získá 10 míčů za zápas, to jsou krásný čísla na 22 letého, k tomu 80% přihrávek pravou nohou a 82,8% úspěšnost.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
10

jeho vliv na hru AC je podle mě dost podceňovanej a nedocněnej

Reagovat
milanista9

To tak u mladých bývá. Hlavně qby vydržel do konce sezóny.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou presne ty veci, co oostatni nevidi

Reagovat
pepa474

Reagovat
pepa474

mam ho rad, univerzalni, ofenziva, defenziva, umi tvorit, hraje klubove - do budoucna i pro AC velmi dulezitej clanek hry

Reagovat
sylarko

jak sa to meno vyslovuje???

Reagovat
AC.Milan

"Selmekrs"

Reagovat
Shevchenko

Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by to byť taký pekný návrat k 90 rokom, kedy bola kostra tímu spolu 5-10 rokov a okolo nich sa budoval neporaziteľný tím... Ktovie, či je to v dnešnom svete vôbec reálne zrealizovať.

Reagovat
Kaka14

Super , nás bojovník teraz ešte čo najskôr predĺžiť Thea, keď je už v repre, tak rozpaci po ňom urcite pôjdu …

Reagovat
Neutron

podla mna ma hodne cool meno, snad bude aj tak kvalitny...

Reagovat
jsemdement

tak ten ma po fotbale praci jistou

Reagovat
milanista9

Reagovat
smazaný uživatel

"přičemž v loňské sezoně Serie A pomáhal Rossoneri na druhou příčku dvěma góly a čtyřmi asistencemi." na RW dost biedne staty. On a Castilejo nemali spolu ani polovicu toho co mal sam Chiessa... Chlapec je solidny ale na RW do zakladu pre AC ktore ma nieco vyhrat si predstavujem lepsieho hraca...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele