AC MILÁN? DHORASOO A STAM!

18.05.2004, 21:44
Aktuality
Ještě není dohrána sezóna 2003/04 a již jsou zde první přestupy. Asi nejpilněji si v těchto dnech počínal mistr Itálie, AC Milán. Podíval se do Říma a kousek dál, do Lyonu. A nakoupil víc než dobře...

Nizozemský reprezentační obránce Jaap Stam se rozhodl. V 31 letech odchází z Lazia a stává se novou posilou rossoneri. Podepsal na dva roky. Došlo k dohodě, byť mu zbývalo do vypršení kontraktu ještě 12 měsíců. Milánští za něj zaplatí 10,5 miliónu eur, a tak se objeví v obraně po boku svého bývalého spoluhráče z Lazia, Alessandra Nesty.

Stam vešel ve známost při svém působení v PSV Eindhoven, který ho prodal do Manchesteru United za 16,7 miliónů eur. V roce 1999 Stam dosáhl pravděpodobně největšího úspěchu svého fotbalového života, když pomohl Manchesteru k zisku poháru pro vítěze Ligy mistrů (ve finále porazili Bayern Mnichov 2:1). Během působení v Anglii také třikrát vyhrál ligu. Lazio ho koupilo před třemi roky za 26,8 miliónů eur.

Paolo Maldini o příchodu Stama do AC Milán řekl: "Jsem opravdu spokojen a šťasten. Nelze myslet příliš dopředu. My i fanoušci chceme v příštím roce obhájit Scudetto a dostat se co nejdále v Lize mistrů. A Stam je velkou posilou." A poslední slova Stama při loučení? "Děkuji Laziu. Řím zůstane jednou provždy hluboko v mém srdci."

Vikash Dhorasoo. Jako krásný sen, tak se zdá přestup do AC Milán tomuto středopolaři francouzského mistra. Nestor Combin, Jean-Pierre Papin, Bruno N'Gotty, Patrick Vieira, Marcel Desailly, Christophe Dugarry a Ibrahim Ba.To jsou jména francouzských předchůdců v dresu AC Milán. Vikash Dhorasoo tedy bude osmým Francouzem hrajícím za rossoneri.

"Nemohu se dočkat mého startu za AC. Vždyť již jen pomyšlení na to, že budu spoluhráčem Paola Maldiniho a Alessandra Costacurty, ve mne vyvolává pocit fotbalové hvězdy!" Asi se ze začátku bude cítit poněkud nesvůj. Jako v cizí kůži. Je to jeho první přestup do zahraničí, nikoho tam nezná, o znalosti italštiny ani nemluvě. Až nyní začal navštěvovat kurzy italského jazyka a věří, že mu to pomůže v rychlé adaptaci na nové prostředí. Dhorasoo má trochu obavy z toho, že v tak nabitém kádru, jakým jeho nový klub disponuje, na něho nemusí zůstat místo v základní sestavě. "To je to nejhorší co se mi může stát. Ale pořád je lepší nehrát v AC Milán, než sedět na lavičce v jiném klubu," dodává s úsměvem. Jelikož milánští obvykle vědí velice dobře, proč toho kterého hráče chtějí vidět ve svých barvách, záleží nyní jen a jen na třicetiletém francouzském internacionálovi, zda se stane opravdu platnou posilou.

Dhorasoo přišel do Lyonu v červnu roku 1998 z Le Havru a stal se miláčkem diváků na Stade Gerland. Pomohl Lyonu k prvému vítězství ve Francouzském poháru (2001) a k titulu mistra v posledních dvou letech. Nebyl ovšem při oslavách v roce 2002, kdy byl zapůjčen do FC Girondins Bordeaux. Dnes se mu jen těžko odchází, je mu líto fantastických diváků, ale nabídka z takového klubu, jako je Milán, se neodmítá. Chybělo ovšem málo a Dhorasoo se stal posilou věčného rivala Lyonu, Olympique Marseille. Ale nyní je hrdý na to, že odchází do klubu, jenž je mistrem Itálie, jako mistr Francie.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Honza

Campioni d´Italia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
exmafie

Nějak si nemůžu pomoct,ale toho Stama fakt nemám rád...Vypadá jak jouda a pohybuje se jako nějaká nepovedená loutka na nitkách....Jinak nic proti němu..

Reagovat
HOST*

Nemuzu si pomoct ale cely AC je spolek idiotu-hlavne Inzaghi a tyhle prestupy asi v cele s Ballackem to je potvrzuji

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že AC dělá dobře že kupuje Stama!FORZA MILAN

Reagovat
HOST*VITO

Ac je silny tym hlavne utokem a zalohou - pirlo, gattuso, inzaghi, seva, kaka...ale ta obrana to je hruza, costacurta a maldini jsou důchodci. A se stamem tam dalsi duchoce prisel !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ze srdce děkuju autorovi tohoto článku, že napsal něco o mém milovaném AC Milán. O Italských klubech se tady fakt málo píše, přednost dostává Španělsko, takže ještě jednou díky.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
Webmaster

Ono Španělsko dostávalo přednost hlavně proto, že ho taky sledovalo nejvíc lidí. Ale poslední dobou se "Italové" projevují čím dál tím víc, takže i na Itálii se dostane

Reagovat
alegre

Souhlas!

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nemůžu dočkat jak toť budete opěvovat italský fotbal a doufám, že prostor dostane i ACM.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*

AC MILAN FOREVER!!!

Reagovat
HOST*

ac milán-NEVER EVER

Reagovat
HOST*

kluci spanelsky, Samuel asi definitivne prestoupil do merdy madrid za 18 mil liber.... coz je docela dost na obrance... tim doufam, ze skoncily nakupy merdy madrid... a dopadne jak letos! Emerson jde pravdepodobne do Forza Juve! FORZA SERIE A!

Reagovat
HOST*yarda

"Honzo", ty se neumíš podepsat?

Reagovat
HOST*Honza

umim, jsem zapomnel! vzdyt jsem nenapsal nic spatneho nebo snad jo...?

Reagovat
HOST*yarda

No jak se to veme

Reagovat
Mr.Jindros

honza se koukam podepisovat nemusi, ten se pozna i tak

Reagovat
HOST*

dobre, beru te za slovo

Reagovat
HOST*vlk

merda vaffanculo AC Milan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele