ABRAMOVIČŮV ROK

30.01.2004, 20:47
Aktuality
Přestoupí Ronaldo do anglické Chelsea? A s ním i Roberto Carlos? Znamená něco nečekaný odlet Ronalda do Anglie na domácí zápas Chelsea? Hráč neuposlechl vedení madridského velkoklubu a pod hrozbou tučné pokuty odletěl do Anglie. To jsou otázky, které určitě trápí každého správného fanouška obou klubů. Co bude dál?

Ronaldův případ mluví sám za sebe. Brazilec se v některých médiích netají svou tvrdou kritikou k přestupové politice Romana Abramoviče, v jiných (hlavně ve španělském El Marca) zase otevřeně prohlašuje, že by rád opustil Real Madrid. Prý už tam necítí žádnou motivaci. U něj člověk nikdy neví. Nejvíce ho prý štve, že v Madridu dostává strašně málo šancí. Přitom k soutěžním utkáním nastupuje v pravidelných intervalech. Pokud není zraněný, má jasné místo v základní sestavě. A Roberto Carlos, další brazilský skvost ve službách Realu Madrid? Nejsilnější defenzivní článek madridské obrány prý odmítl prodloužit současný kontrakt. Žádný vážný důvod svého rozhodnutí ovšem neuvedl. A tak můžeme zatím pouze spekulovat. Oba hráči mlčí.

Pan Abramovič pro nás určitě připravil víc témat pro přemýšlení. Odejde David Trezeguet z italského Juventusu Turín? Nebo to jsou zase jenom směšné výmysly některých senzacechtivých medií? Kam a proč by vlastně chtěl odcházet? Na druhou stranu námluvy z Chelsea přiznaly obě zainteresované strany. A Co bude s Christianem Vierim, který se vážně pohádal se svým chlebodárcem Massimem Morattim? Kam namíří on? Největší zájem o něj má Barcelona, která zase neví co dělat s problémovým dítětem Kluivertem. Pořád se prý na něco stěžuje, kazí morálku v týmu, holduje alkoholu a nechodí na tréninky. Prezident klubu už prý odmítá hráče bránit. Třeba ale jenom vedení Barcy konečně pochopilo, že kostru kvalitního španělského týmu nemusí tvořit jedenáct hráčů z Nizozemska. Ovšem jisté je, že Moratti odchází do „zaslouženého důchodu“. Konečně, on si ho určitě zaslouží, vždyť tolik pro svůj klub udělal. Zatím ale není známo, kdo by přišel do útoku na místo Vieriho. Talentovaný mladík Adriano, který přestoupil z Parmy, se nejdříve musí pořádně aklimatizovat, Van der Meyde má vleklé zdravotní potíže a Martinsova muška není z nejlepších.

Malém jsem zapomněl. A co bude s francouzským klenotem Thierrym Henrym? Jak dlouho zůstane v mrazivém Londýně, když po jeho službách touží celý okolní svět. Je to srdcař, bojovník tělem i duší, navíc je v Arsenalu šťastný. Ale pokud Florentino Pérez (prezident Realu Madrid) tvrdí, že ho koupí, tak na tom asi trošku té pravdy bude. Vždyť je to docela logické. Henry je světová extratřída a dostava plat průměrného fotbalisty. V Realu by bral mnohem víc. Že londýnský klub sužují finanční problémy, není žádné tajemství. Za celý loňský rok nekoupili žádného velkého hráče. Důvod je jediný. Stařičký Highbury dosloužil a je třeba postavit nový a modernější stadion. A to něco stojí. A tak všechny příjmy putují do výstavby stadionu. Loni v létě už byl skoro vyjednán odchod Arsena Wengera do Realu. Nakonec s toho sešlo. Zájem o francouzského stratéga je pořád.

Vzpomeňme si na pravého beka Michela Salgada. Už jsme několikrát mohli slyšet, že podepsal kontrakt z Chelsea. Na konec stejně zůstal v Madridu. Odchod Carlose a Salgada by pro španělský velkoklub mohl mít tragické následky. Už nyní je obrana nejslabším článkem týmu. V mužstvu není žádný kvalitní náhradník. Florentino Pérez prohlašuje, že v letě se bude posilovat hlavně v defenzívě. Přiznává ovšem, že pořád nakupovat nejde. Musí se také prodávat a to včas. Hlavní hvězdy týmu už mají svůj věk. Teď se jeví, jako nejpravděpodobnější odchod Luise Figa. V souvislosti s tím se mluví o příchodu Franceska Tottiho z AS Řím.

Lednové období transferů je vždy dost pestré a složité. Je to čas velkých strategických rozhodnutí, které občas skončí velkým úspěchem a někdy fiaskem. Co se neupeče dnes, upeče se po Mistrovství Evropy. S kartami ještě může pořadně zamíchat především jeden člověk, obyvatel Londýna a ruský oligarcha. Největší výhodou Romana Abramoviče je totiž dostatek finančních prostředků...

Autor: Igor Mahal

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Max-Wesslo

Tak Moratti již odstoupil, jeho nástupce je Giacinto Facchetti.

Reagovat
smazaný uživatel

Totti místo Figa je nesmysl ten křídlo hrát nemůže. Vieri+Del Horno místo Kluiverta+Reizigera? Co se to s tou barcou děje??????

Reagovat
HOST*Max-Wesslo

stejně jim to nepomůže......

Reagovat
antimadrista

Stejně ho bývalej agent KGB (Vladimir Putin) zavře

Reagovat
HOST*Honza

Totti ale neni bohuzel na prodej Takovy hraci do span. ligy nechodi Forza Serie A

Reagovat
HOST*alesh

Tottiho do Realu nechci. Nemám mo ho rád. Jak psál, že si Nedvěd trofej nezasloužil. Ale on přece neni ani dřič ani fotbalový kouzelník. Ať si zůstane v AS. Real potřebuje obrance. Hodně mně zklamal Borja. Nemá tam co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Totti kouzelník je ale ITA repre hraje moc defenzivně a v pohárech se Římu už dlouho nedaří

Reagovat
HOST*baggio

Arsenal podla mna nema ziadne problemy s financiami, ved kupili REYESA za 35milionov . Nieje tak?!

Reagovat
smazaný uživatel

Koupili Reyese, aby mohli v létě prodat Henryho. Totti možná jednou nahradí Zidana, Figa zase Joaquín. Borja se ještě musí učit, jednou bude dobrý.

Reagovat
HOST*baggio

Skoro som zabudol. FORZA AC MILAN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele